Şimdi Ara

Xbox Series S - ANA KONU - #SimplyNextGen (1618. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.397
Cevap
394
Favori
1.651.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16161617161816191620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi videoyu örnek aldınız temizlerken? Bir de macunlama falan yaptınız mı yoksa sadece süpürme işlemi mi?

• samtiger kullanıcısına yanıt
    YouTube üzerinde bir iki tane temizlik videosu var. Hepsi aynı şey. Konsollar için önemli olan, içeride ki demir bloğun temizlenmesi, Series X için demir blogu çıkarmak zorunda değilsiniz. Kapakları açtıktan sonra uzun saplı fırçayla blok temizleniyor. Fanı zaten çıkarıyorsunuz, onuda aynı şekilde fırçayla.

Örnek video:

Burada metal bloğu çıkarmış. Çıkarmadan da yapılıyor. Videoyu baştan sona izleyin. Zor ve tehlikeli gibi duruyor ama basit bir şey.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• mahsur kalan adam M kullanıcısına yanıt

Şu an en ağır next-gen oyun motoru olan Unreal Engine 5 oyunları Nanite ve Lumen (Ray Tracing) etkin şekilde 1080P 60Fps oynatan bu cihaz, Frame Generation ve FSR gibi harika teknolojiler sayesinde GTA 6'yı güzelce oynatır. Kaldı ki Rockstar Games, optimizasyon konusunda harika bir şirket. GTA 5'i, 2005'de çıkan yani GTA 5 çıktığında 8 yaşında olan Xbox 360'a (512MB RAM) da vermiş bir şirket. Yüksek PC sistem gereksinimleriyle yılların bitmeyen geyik konusu Crysis'in 3. oyunu da bu şekilde.

Beklentiler, GTA 6'nın Xbox Series X ve PS5'de (Pro da dahil) dahi 30Fps oynanacağı yönünde. Fakat Rockstar Games, Series S'de bile 60Fps desteğiyle oyunu getirirse hiç şaşırtıcı olmaz, bazıları yine son zamanlardaki çoğu oyunda olduğu gibi ters köşe olur Series S konusunda. Artık native 480P'den neredeyse fark edilmeyecek şekilde 1080P'ye upscale eden teknolojiler mevcut. 2026'da Rockstar Games'in iyi bir upscaler ile 60Fps'i sağlaması hiç zor değil; Frame Generation da kullanırsa tadından yenmez elbette, 90Fps görmek bile olası, kullanmaları ihtimalini düşük görsem de.

Bu arada Rockstar Games'in kendisi geçenlerde açıklama yaptı, Series S performansı konusunda hiç endişeli değiller. Series S'de (ve dahi X'de) optimizasyonuyla uğraşılmamış birkaç oyunu örnek gösterip genele vurulmaması gerektiğini defalarca çok iyi optimizasyonlu oyunlar sayesinde gördük bu nesil. Zaten bu yüzden son zamanlarda Series S düşmanlığı rafa kalkmaya başladı bile.

• Frederick S. F kullanıcısına yanıt
    Belki demo sıkıntılıdır. Hem çamur gibi hem de kasıyordu arada. Ben de GTAda sıkıntı olacağını sanmıyorum

Demoları bilmiyorum fakat preview veya beta durumunda olan oyunlar genelde çamur gibi olabiliyor, hele de Unreal Engine 5 ile yapılıyorlarsa. Unreal Engine 5 (Lumen / Ray Tracing aktif) kullanan the First Descendant da beta iken çamur gibiydi. Tam sürüme geçince ciddi şekilde düzeldi. Ayrıca tam sürüme ilk geçtiğinde FSR + dinamik 1080P + Ray Tracing ile sabit 60Fps verirken, bir de güncellemeyle Frame Generation eklediler 100Fps civarı vermeye başladı. Şu an Off the Grid isimli Unreal Engine 5 (Ray Tracing etkin) motorlu yeni bir oyun preview durumunda, Series S'de 90-120Fps veriyor.

Bu ana konuda da her zaman söylendiği gibi, optimizasyon konusu tamamen geliştiricilerin çabasına ve becerisine bağlı. Next-gen oyunlardan berbat grafikli ve düşük çözünürlüklü olmasına rağmen 20Fps'e düşenler mi dersiniz (Series X ve PS5'de de var böyleleri), piksel tasarımlı olmasına rağmen 1080P 30Fps verenler mi dersiniz, hepsini görüyoruz maalesef. Lakin bu gibi bazı oyunlar konsolun performans potansiyelini yansıtmamakta.

• Merhaba ikinci el series s aldım. Henüz bakamadım. Evde x3 tarzı telefona bağladığım bluetooth kol vardı. Bunu kullanabilir miyim?
  • greenpeace16 kullanıcısına yanıt
    Xbox lisanslı kollar çalışıyordu ama Microsoft onu da iptal etti. Orijinal kol dışı çalışmıyor artık
    Xbox kol yazınca bir sürü uygun fiyata çıkıyor bunlar hiç çalışmıyor mu yani? Çocukla oynayacağız arada çok pahalı olmasına gerek yok tabi oluru varsa.

Lisanslı olmayan ürünler çalışmaz. Çalışsa bile 14 gün içinde aldığınız yere iade edin bu ürün banlanacak uyarısı alırsınız.

Ucuz kablolu ve lisanslı ürünler var. Sarı siteden 2. el orijinal sıfır yada az kullanılmış bir ürün de bakabilirsiniz. Hemen hemen yanı fiyata gelir.

• Series s için kablosuz klavye/mouse önerir misiniz? USB alıcısı olan her model çalışır mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lega -- 19 Kasım 2024; 12:31:47 >
  • Lega kullanıcısına yanıt

Çok sık olmamakla birlikte bu ürünü kullanıyorum.

PCde ayrıca çok rahat bir klavyedir.

Microsoft N9Z-00017 modeli, şuan HBda da baktığım zaman 1.199TL bir fiyat görüyorum.

Xbox Series S - ANA KONU - #SimplyNextGen

dolapta filan 2bine var taksitle alınıyordu en son. Yada sıfır alın 2500 nethouse da. Bide xbox one kolu da oluyor varsa ucuza alın 1500bandındaydı en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 19 Kasım 2024; 14:43:5 >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Orjinal aldım amazondan taksitle yapçak bişey yok :) game passde iki kişilik split ekran oyun tavsiyesi var mı? Dirt 5' i yazdım kenara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenpeace16 -- 19 Kasım 2024; 14:56:7 >

iyi yapmıssınız 500tl filan farkla garantili 0 mantıklı. Benim yarış oyunlarıyla pek alakam yok hocam :)

MS hesabınızda yeni gamepad'i kaydetmeyi unutmayın. Garanti tarihi sorunu yaşarsanız MS MH arayın yardımcı olurlar garanti tarihleri konusunda.

• redvelvet kullanıcısına yanıt
    Dikkat edeceğim teşekkürler. 2. El yeğenimin xboxı almıştım ama çok hor kullanmış vaz geçip ithalatçı garantili sipariş verdim şimdi.

İthalatçı Garantili ürünler MS garanti kapsamına girmiyor, umarım yanlış bilmiyorum.

• redvelvet kullanıcısına yanıt

Yanlış biliyorsunuz. Microsoft global garantisi var. Kimin sattığı değil, hangi ülkeden ithal edildiğine bağlı. Buna göre 1 yada 2 yıl olarak farklılık gösterebiliyor.

• Evet bu aldığım yer 1 yıl ms garantisi, 1 yıl ithalatçı garanti veriyor. Yukarıda arkadaşın kayıttan bahsettiği orjinal kol.
  • 
Sayfa: önceki 16161617161816191620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.