Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (4051. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81.096
Cevap
826
Favori
4.060.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 40494050405140524053
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam düşüncenize katılmıyorum başta gelen oyun mağazaların aktif müşteri sayısını toplasak çoğu ülkeden fazladır belkide, 0 yatırımla ekmek yiyorlar bizim ülkeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. X kullanıcısına yanıt
    Kimisi TL’den çıktı kimisi ülkeden. Dediğim gibi bizden gelene çok da muhtaç değiller.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu nasıl tepeden inmeci bir saçmalık böyle. İngilizce oyunların neden satışına mani olunsun arkadaş? Öğrenin şu dili artık öğrenemiyorsunuz da oynayanlara engel olmayacak bir şekilde çözüm önerisi sunun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ilitharath

Ya dostum bende de Xsx var tamam da gözümü körleştirmiyorum. Xbox'ın çıkardığı abuk subuk oyunlar nerede Sony'nin exclusiveları nerede. Xbox'ın oyunlarına nasıl 3a diyebiliyorsun? Derinlik yok oyunlarında çıkartmış olmak için çıkartıyorlar. Game Pass denip duruyor Game Pass'te doğru düzgün oyun zar zor bulunuyor arkadaş kütüphaneyi çer çöp ile doldurmuşlar. Bunun niteliğine bakmak lazım sayıya tamah etmeniz de orada burada ucuza gördüğünüz sözde oyunları kütüphanenize eklemeniz de sadece heves ve kısa süreli tatminden başka bir şey değil. Üstte birisi yazmış gamerscorelarımı kaybetmemek için başka platforma geçmem diye. Niye çünkü gamerscorelarını biriktirecek kendince tatmin yaşayacak.

Sadece o sayının çok olduğunu bilmesi yeterli. Bu forumun geneline yayılmış niteliksizliği sırf ucuz olduğu için kıyıda köşede tutma fantezisi var. Bırak hiç olmasın kütüphanende o saçma oynama hevesinin bile olmadığı oyun. Üstüne paran sende kalmış olur.

Genel bir oyun kısırlığı mevcut. Sanki ps tarafı oyundan yıkılıyor da gamepass oyunlarını ezikliyorsunuz. Ps tarafı hala 2 sene önce çıkmış oyunları övüp duruyor. Kalça göstermeli Stellar Blade çıktı övdüler ettiler oyun yok oldu. Şimdi xbox oyun gönderiyor da biraz oyun oynayacaklar.

PS4 oynamadıysanız evet oyunlar var ama ps4 neslini oynayarak geçirdiyseniz ps5 çok az orjinal 3A oyun sunuyor.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    PS5 alanlar PS4 oyunlarından yürüyor hala bu arada. Ayrıca PS5 Pro kullanıcısıyım.

• gowlet kullanıcısına yanıt
    Ben xbox severim ama daha karlı olsa daha eğlenceli olsa gider yanına bir de ps5 alırım. Ama hiçbir anlamı yok. Birkaç oyun ve ssd farkı var. PS4’e ssd taksam oynayamayacağım cidden bayağı az oyun var.

Pc + series s yetiyor şu anda. Uzanarak oynamak istediğimde konsola geçiyorum yoksa pc’deyim.

• Ilitharath kullanıcısına yanıt

Çözüm önerim çok basit Türkçe içerik sunmayan yayıncıyı ülkeye sokmayacaksın, o zaman seve seve Türkçe yapar. Yeterince İngilizcem var oyun denen sanatsal faaliyetten bahsediyorum kardeşim.

Tamam oyunları alıyorum oynuyorum; "bu ülkede de oyuncularınız var lan uyanık olun" demek için, ama,

sonra genelde yorum da yapıyorum ve sonuna " -2 stars for not adding tr" diyerek .. ortalaması düşerse düşsün birileri okuyordur mutlakaXbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams 

Evet neredeyse süper bayıldığım 4-5 yıldız oyunlara bile 2-3 yapıştırıyorum...

Elbet yıllardır bir şekilde dikkat çekiyordur herhalde (641 oyun devirmişim:))

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hassas Kantar -- 5 Şubat 2025; 21:42:5 >

Ps için sony bu sene hangi oyunu çıkaracak hocam? Fable, Avowed ve Doom gibi 3A oyunlar çıkacak. Geçen yıl çıkan Cod ve indiana jones gayet iyi oyunlardı. Geçmişte sony üst düzey oyunlar çıkarmıştı ama önümüzdeki yıllarda doğru düzgün bir oyun projeleri yok. Gamepass çoğu oyunu ilk gün veriyor. Kütüphanenin ucuz olması neden kısa süreli tatmin olsun? Çok saçma bir bakış açısı. Sony de güncel oyunları almadan aylık abonelikle oynayamıyoraunuz gelen oyunlar eski onu vurguladım. Gow ragnarok bile yeni aylık verildi sanırım. Xbox bunu ilk gün sağlıyor. Sony de mecbur alıyorsun. Xbox ise bunu gamepass ile sağlıyor. Sony de Cod oynamak istesen para ödeyeceksin ki fps savaş oyunu yok başka mecbur alıp oynayacaksın. Xboxta bu gamepass ile veriliyor. Bunu bütün dünya oyuncu dostu olarak tanımlarken siz çer çöp diyorsunuz, bunları bilerek yorum yapmak körlük değildir. 

• ctntas C kullanıcısına yanıt

Çok iyi hocam. Benim eski konsolda olmuştu hep Kontak sprey ile çözüyordum boşa uğraşmışim öyle 😁

• Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

Bunlar bilale anlatır gibi anlattığı için tepki alan arkadaşlar mıydı ? :D

• fbyram kullanıcısına yanıt

Tutturmuşlar bir sony’nin excleri sony’nin excleri. Uncharted 4 2016’da çıktı be. En son god of war oyununun üstünden 2 yıldan fazla zaman geçti. oynandı bitti bunlar etrafta bunun fetişini yapmanın mantığını ben anlayamadım.

varsa bi exc patlaması ps5 slim 20 bin lira alt tarafı hemen çekeyim bir tane oyunlara akayım. Ama yok yani.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt

Sony'nin exc oyunu kalmadı, Sony de pcye çıkarıyor. Xbox pc ortaklığı olunca zaten pcye çıkıyor ne gerek var xboxa deniliyor ama konu sony olunca exc.oyunlar deniliyor. Pcye de oyunları çıkan ve yılda 1 oyun çıkartabilen bir konsolun tercih edilme sebebini ben mantıklı bulmuyorum. Alan alsın beni ilgilendirmiyor ama Türk oyuncular için xbox ve gamepass hizmeti Psdan 1 adım önde diye düşünüyorum.

Bu konuda gerek daha önce forumlarda, gerekse ekşi sözlük'te defalarca yazdım.

Bu iş kampanya ile çözüme kavuşmaz.

2000'lerin başında cep telefonu kullanımı artmıştı. İthal gelen telefonların bazılarında ise ya Türkçe yoktu ya da Çin Türkçesi falan vardı.

Ayrıca sms artarken Türkçe karakter varsa 160 karakter sınırını tek başına doldururdu.

AKP ender gelişen osasuna atakları misali doğru hamle yaparak yasa çıkarttı ve 1 Ocak 2004 itibariyle tam anlamıyla Türkçe ihtiva etmeyen telefonların ithalatını ve satışını yasakladı.

Ayrıca" Tam Türkçe" etiketini de zorunlu tuttu.

Aynısını digital market içinde yapacaksın.

Türkçe yok mu kardeşim?

O zaman resmi mağazalarında ürünü satamazsin. Bir ek maddeye bakar.

Kamuoyu buna yönlendirilmelidir. Sorunun çözümü budur.

Elbette destek vereceğiz ama iki bilemedin üç oyuna gelir sonra yine gelmez.

Kabile dilleri bile varken Türkçe yoksa bu tamamen art niyetlerinden.

Göster sopayı hizaya gelsinler. Tıpkı 20 yıl önce olduğu gibi

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

Kesinlikle aynı şey değil. Bir cep telefonu arayüzünün çevirisi ile oyun çevirisi bambaşka kapsamda işler. Olacağı ben size söyleyeyim, mesela GTA 6 ülkemizde satılmaz. Bu kadar net! GTA 6 gibi on binlerce satırlık çevirisi olan oyun, devlet beni zorladı yoksa Türkiye'de satamam diye çeviri yapmaz. Buranın ekonomik gücü ne ki sen yaptırım yapacaksın?

Bugün Türkiye oyun pazarı piyasası büyük olsa zaten her oyun Türkçe çıkardı. Sorun ülke ekonomisinin ve pazarın dışarıdan nasıl göründüğü...

İki paragraf boş şeyler yazmışsınız. Sony'nin exclusive leri nerede cidden hiç yoklar ortalıkta. Concord gibi tarihin en başarısız oyununu yayınlayan Sony'i boşuna övmeye çalışmayın. Playstation 5 dönemi Sony'nin kış uykusuna yattığı ve hala daha uyanmadığı dönemdir. Xbox oyunları PS5'e gelse de oynasak diye bekliyorlar. 8 senelik Sea of thieves bir kaç hafta boyunca en çok satan oyun oldu PS5'te hala derinlik yok oyunlarında filan diye saçmalamışsınız.

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Karşı argüman olarak Fable, Awowed, Indiana Jones'u mu sayıyorsun? Bunlar bırak 3a'i oyun bile sayılmaz. Adam yerine bile koymuyorum Xbox'ın oyunlarını. Grafikleri, mekanikleri her şeyiyle bunlar yavan olmaktan öte değil. Çok eski duruyorlar bu oyunları oynarken zevk alanları da anlamıyorum. Saydıkların arasında tek iyi olan Doom var Doom'u da Ps'te oynayabilirsin. Game Pass'te var diye maval okuma. Çünkü ben de sana Ps'in Last of Us'ı God of War'u Bloodborne'u vb. komple Xbox'ta yok derim. Game Pass'e abone olup oyun sözde benimmiş gibi davranıp oyunu kiralayacağıma sahip olmayı yeğlerim. Ps 5 kendine has düzgün oyunlar çıkarmamış olabilir ama neticede bu oyunlar Xbox'ta yok. Oynamak için Ps ekosistemine girmek zorundasın. Kabul edemediğiniz nokta da tam olarak bu işte. Ps oyunları Xbox'ta oynanıyor da benim mi haberim yok? Bu oyunları oynamak için Ps almak zorunda mısın evet diğer türlü bu exclusiveların sadece Ps 5'e özel olmaması beni ilgilendiren nokta değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilitharath -- 6 Şubat 2025; 12:59:45 >

Last of us ve Gow'u pcde oynadım. Boş yapmaya gerek yok. Derinlik nedir? Oynadığın oyunlardan zevk alıyorsan, mutlu ediyorsa sorun ne? Yeni gow güzel değil ki? Sıkılarak bitirdim 2. oyun pc olmasına rağmen almaya tenezzül etmiyorum. Bu kadar memnun etmiyorsa sat xboxını gitsin ne gerek var?

Bana biri 5 yıl önce diğeri 3 yıl önce en son oyunu çıkmış serilerden örnek veriyorsun. Pcde var bunlar exc.değil ayrıca. Bloodborne çıkalı kaç sene olmuş. Xboxın güncel 4k çalışan oyunlarına eski grafik diyorsun. Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams Ben diyorum ki 2025, 2026 yıllarında Sony ne çıkaracak? Örnek verir misin? Yoksa örnek olarak Xboxın çıkardığı Doomu mu vereceksin? Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams 

Xbox bu sene Avowed, Doom, Gears of war e-day, Fable çıkarıyor. Sen 3A demeyebilirsin ama 3A bunlar. Pcden oynayabildiğin ve yeni oyun geliştirmekten aciz bir firmayı övmek için büyük fan olmaktan başka açıklama yok. Benim xbox ile bir bağım yok, bugünkü avantajını sağlamasın nintendoya dönerim, pcde 2bin civarı oyunum var en kötü pcden devam ederim, Sony eski günlerine dönerse ps alırım. Firmaların kölesi değilim, işime ne gelirse ona bakarım.Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams 

• 
Sayfa: önceki 40494050405140524053
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.