https://forum.donanimhaber.com/playstation-vs-xbox-tartisma-konusu--146727691 Bu tartışmaya konsol mukayese ana konusundan devam edelim lütfen. Aksi takdirde başlıktan uzaklaştırma uygulanabilir. Teşekkürler. @Shamster @fbyram @Ilitharath |
Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (4052. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Fable ve Indiana Jonesa 3a oyun bile degil demek ?
Vah vah...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ilitharath
Karşı argüman olarak Fable, Awowed, Indiana Jones'u mu sayıyorsun? Bunlar bırak 3a'i oyun bile sayılmaz. Adam yerine bile koymuyorum Xbox'ın oyunlarını. Grafikleri, mekanikleri her şeyiyle bunlar yavan olmaktan öte değil. Çok eski duruyorlar bu oyunları oynarken zevk alanları da anlamıyorum. Saydıkların arasında tek iyi olan Doom var Doom'u da Ps'te oynayabilirsin. Game Pass'te var diye maval okuma. Çünkü ben de sana Ps'in Last of Us'ı God of War'u Bloodborne'u vb. komple Xbox'ta yok derim. Game Pass'e abone olup oyun sözde benimmiş gibi davranıp oyunu kiralayacağıma sahip olmayı yeğlerim. Ps 5 kendine has düzgün oyunlar çıkarmamış olabilir ama neticede bu oyunlar Xbox'ta yok. Oynamak için Ps ekosistemine girmek zorundasın. Kabul edemediğiniz nokta da tam olarak bu işte. Ps oyunları Xbox'ta oynanıyor da benim mi haberim yok? Bu oyunları oynamak için Ps almak zorunda mısın evet diğer türlü bu exclusiveların sadece Ps 5'e özel olmaması beni ilgilendiren nokta değil zaten.Turabi'nin şarkısından daha saçma yorum olmuş. Bu kafaya ulaşmak için neler yapıyorsun ?
-
Katılıyorum buradan devam edilsin; orada yeteri kadar destekçi bulacaktır.
-
Kafan güzelmiş yallah kendi çöplüğüne haydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun esnasında bildirimleri kapatma yolu var mı? Ps tarafında bunu yapabildim ama burada çözemedim. Oyunu kapadığımda bildirimleri görmek istiyorum. Oyun esnasında oyundan koparabiliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kardes beynimi yaktin
Erkan allah rızası için Indiana Jones’u oyna. Oynamazsan Microsoft çok üzülecek çünkü.
Oyuncuyum diyorsun ama Indiana Jones gibi bir şaheseri oynamam diyorsun. Sen CoD oynamaya devam et kral
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
40 yıllık oyunculuk hayatımda muhtemelen en fazla vakit geçirdiğim oyun Civilization serisidir. Civ6’yı uzun süre hem konsolda hem PC’de oynadım hala da oynuyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım, konsolda gayet rahat oynanıyor. Fiyatı, içeriği ya da herhangi bir şey benim için önemli değil, çıkar çıkmaz alırım. Sen çok yaşa Sid Baba!
İndirime girip biraz ucuzlayınca PC için de alacağım, şimdilik konsol benim için oynaması daha rahat.Kendi mesajımı alıntılayarak sizi etiketlemek sureti ile tekrar cevap vereyim. Civilization 7 henüz almadıysanız bekleyin, boşuna Founder's ya da Deluxe'e para vermeyin diyorum. Benim gibi takıntılı iseniz Standard versiyonu alıp oynayın.
Civ7 maalesef Sid Meier, Fraxis ve 2K'e hiç yakışmadı, bu şekilde ancak benim gibi takıntılı oyuncularına satabilirler bu sürümü. Hızlıca özetlemem gerekirse:
Eksiler:
- Arayüz çok kötü durumda.
- Bildirimler ve bilgilendirme kutuları yok.
- Trader lokasyonu listesi yok.
- Auto explore seçeneği yok.
- Kamera döndürme yok.
- Harita seçimi yok.
- Harita çok küçük.
- Oyunu özelleştirme yok.
- Rename yok.
Artılar:
- Yeni savaş mekaniği.
- Yeni improvement mekaniği.
- Yeni diplomacy mekaniği.
Bu Civ7 resmen bitmemiş, Civ6 çıkalı 10 yıl oldu ama ne yazıkki Civ7'de son dönemde popüler olan "kervan yolda düzülür" mantığı ile çıkartılmış. İyi haber developer ekibi hızlıca isteklere yanıt veriyor ve bir çok sorunun üzerinde çalışmaya başlanıldığı açıklandı bile.
Ben her türlü Civ7 ile şimdiden vakit geçirmeye devam edeceğim ama patch ve DLC'ler ile çok daha iyi olacağına eminim.
-
Arayüz gerçekten de çok kötü görünüyordu. Düğmelerin büyüklüğü, simgelerin tutarsızlığı, geniş alanların kullanımı, hizalamalar vs ancak bir indie oyun kalitesinde görünüyordu. En azından Youtube videolarında.
Oynanış kısmına hakim olmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Aslında Early Access olarak çıkarttılar demekki. 2K neden böyle bir tercih yaptı acaba, aslında bu sene büyükbaş bir sürü oyun yayınlayacaklar, ihtiyaçları yok gibiydi.
Bilgilendirme için teşekkürler :) Ben artık 8 sene sonra %90 indirimle ful paket alırım :)
-
Merhaba arkadaşlar. Series x de word kullanalabilir miyiz. Word’te bir şeyler hazırlayabilir miyim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Edge üzerinden evet
Arkadaşlar selam. Yeni konsol aldım 2. El Series S.
Şu paylaştığım video da kol testi yaptım da sorun var mı sizce? Sağa sola çeviriyorum analog lari bu şekil oluyor değerler devamlı analogu bıraktığım da değişiyor normal mi?
Bir de analoglarain üstüne hafif parmak ucu ile çok hafif dokunduğumda da değerler aniden oynuyor hızlıca normal mi? Drift vs bir şey olduğunu tamamen nasıl anlıyoruz.bu kolun durumu nedir şuan ?
-
Analog'a dokunmadığınızda ekrandaki dairenin ortasındaki noktanın da hiç hareket etmemesi gerekiyor. Merkezden milimetrik bir farkla uzakta kalabilir ama önemli olan kıpraşmaması :) O ufak hata payları için zaten yazılım tarafında bir 'deadzone' belirleniyor ve siz belli bir değeri aşana kadar analogu hiç hareket ettirmemişsiniz gibi kabul ediliyor. Tabii bunun hassasiyeti oyununa göre değişiyor.
Bir de analogu tam sınıra iteklediğinizde (örneğin tam yukarı) ekrandaki ilgili AXIS değerinin 1'e ulaşması gerekiyor ki gördüğüm kadarıyla sizde ulaşıyor. Bazı analoglarda sorun oluştukça örneğin siz analogu tam sınıra itekleseniz bile AXIS 1 değil de 0,9'da kalabiliyor. Bu da genellikle bir temizlik ya da değişim yapılması gerektiği anlamına geliyor.
Özetle, ben bu sitede hiç test yapmadım ama yapsaydım şunlara dikkat ederdim:
- RT, LT tuşlarına uyguladığınız basınca göre ekrandaki değerler 0-1 arasında değişiyor mu?
- Analoga hiç dokunmadığınızda ekrandaki noktalar kıpraşıyor mu?
- Analogu tam sınıra yapıştırdığınızda (ve hatta sınırdan uzaklaştırmadan bir çember çizdiğinizde) AXIS 1'de kalıyor mu?
Bence sizinkinde bir sorun yok, güle güle kullanın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 7 Şubat 2025; 14:23:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X