Bildirim
XCM 1080p VGA box hakkında
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQXDPRZF?psc=1
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQXDPRZF?psc=1
12 sa. önce paylaşıldı
https://www.amazon.com.tr/dp/B092T2P2D3
https://www.amazon.com.tr/dp/B092T2P2D3
2 yıl önce paylaşıldı
https://www.amazon.com.tr/Samsung-Odyssey-FreeSync-Monit%C3%B6r%C3%BC-LS55CG97WNUXUF/dp/B0CTTPVMLZ/ref=rvi_d_sccl_4/262-5777040-7237501?pd_rd_w=BZbaG&content-id=amzn1.sym.98cafd14-b7e3-402d-bae4-6a5ef170468c&pf_rd_p=98cafd14-b7e3-402d-bae4-6a
https://www.amazon.com.tr/Samsung-Odyssey-FreeSync-Monit%C3%B6r%C3%BC-LS55CG97WNUXUF/dp/B0CTTPVMLZ/ref=rvi_d_sccl_4/262-5777040-7237501?pd_rd_w=BZbaG&content-id=amzn1.sym.98cafd14-b7e3-402d-bae4-6a5ef170468c&pf_rd_p=98cafd14-b7e3-402d-bae4-6a5ef170468c&pf_rd_r=K87SB1KJJ6D53HT2P306&pd_rd_wg=ycNIz&pd_rd_r=5b8dd308-ea1c-462a-98b4-af7bd1597828&pd_rd_i=B0CTTPVMLZ&psc=1
2 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: ismeterturk
arkadaşlar bende beko plazma tv var ama ne hdmı girişi nede nede desteği var yani 2 scart s-video vga girişi var şimdi ben bu kutucuğu alırsam 1080p de pyun oynuyabilcekmiyim vga dan plazmamda eğer öyleyse bu devrim yaww....
öyle bir şey olmaz.Bu konuları tv projeksiyon bölümünde de sorabilirsin.
plazmanın eskilerden değilse (852x480 HD ready olmayan) yenilerden se 1024x768 (42 inç) dir.Ve en fazla çözünürlüğü hdmi yada komponent yada hdmi-dvi ile 720p ve 1080i alırsınız..Ama anladığım kadarıyla sizin panel 852x480 ve hdmi girişi yok.Bırakın 1080p yi siz 1080i ve 720p bile alamzsın.Yani yüksek çözünürlüklü her türlü oyun ve yayın sizin için imkansızdır.Panelizi değiştririn. -
tv kaça kaçsa onu seyredersin
hdmı yoksa 720p çözünürlük dahi yoktur tv de -
http://www.youtube.com/watch?v=HhWx2U6MYso bu video da olanlar nasıl bişey anlamadım adam tüplü monitörde 1080p alıyor arkadaşlarrquote:
Orijinalden alıntı: azbidur
tv kaça kaçsa onu seyredersin
hdmı yoksa 720p çözünürlük dahi yoktur tv de -
HDCP korumasını devre dışı bırakan bu ufak dönüştürücü 130 dolar gibi cüzi(!) bir fiyata satışa çıkmış.quote:
Orijinalden alıntı: ismeterturk
http://www.youtube.com/watch?v=HhWx2U6MYso bu video da olanlar nasıl bişey anlamadım adam tüplü monitörde 1080p alıyor arkadaşlarr
Alıntıları Göster
Dönüştürücünün özelliği 720p/1080p görüntü verebilecek olduğu halde hdmi ve hdcp desteği olmayan monitörlerde, plazmalarda maksimum 720p/1080p görüntüyü gösterebilmek.
tanıtım videosu:http://www.youtube.com/watch?v=eaGXO6Xs96g
-
1080p görüntü demek 1920x1080 piksel demek. bu çözünürlüğü desteklemeyen tv lerden (FullHD ibaresi vardır) 1080p alman olanaksız. o aletin yaptığı 1080p görüntüyü tüplü monitörde görülecek şekilde kodlamak ve yeterli çözünürlüğe indirgemektir. o monitörden aldığın görüntü asla 1080p değildir.quote:
HDCP korumasını devre dışı bırakan bu ufak dönüştürücü 130 dolar gibi cüzi(!) bir fiyata satışa çıkmış.
Dönüştürücünün özelliği 720p/1080p görüntü verebilecek olduğu halde hdmi ve hdcp desteği olmayan monitörlerde, plazmalarda maksimum 720p/1080p görüntüyü gösterebilmek.
tanıtım videosu:http://www.youtube.com/watch?v=eaGXO6Xs96g
Alıntıları Göster
-
eğer paneliniz 1024x768çözünürlüğü destekliyorsa ise bu vga box ile 720p ve 1080i alabilirsiniz fakat paneliniz eski tipse büyük bir ihtimal bu çözünürlüğü desteklemez ,kitapçığına bakın, orada yazar..quote:
Orijinalden alıntı: broodofqueen
1080p görüntü demek 1920x1080 piksel demek. bu çözünürlüğü desteklemeyen tv lerden (FullHD ibaresi vardır) 1080p alman olanaksız. o aletin yaptığı 1080p görüntüyü tüplü monitörde görülecek şekilde kodlamak ve yeterli çözünürlüğe indirgemektir. o monitörden aldığın görüntü asla 1080p değildir.
Alıntıları Göster
hd çözünürlüğü için illa hdmi girişi olması gerekmez . vga girişinden de aynı çözünürlükte yayın alabilirsiniz tabii yukarda söyledğim gibi tv niz o çözünürlükleri destekliyorsa ..
bende de hdmi girişi olmayan ama vga girişi olan bir lcd var,eski tip lcd lerden, ama çözünürlüğü 1366x768 e kadar çıkıyor.
bu kutu ile şu an ps3 ümde oyunları 720p ve 1080i de oynayabiliyorum..
dediğim gibi önce panelinizin çözünürlüğünü öğrenin bu ürünü almadan önce
bu kutu komponent girişi vga çıkışına çevirir ,böylece ps3 ün komponent kablosunu bu cihaza bağlayıp ,male-male bir vga kablonun bir ucunu da bu cihazın çıkışına diğerini de tv ye bağlayınca tamamdır
not : fakat hdcp korumalı içerikleri izleyemezsiniz (örn : blueray filmler)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiesta80 -- 21 Ağustos 2007; 14:20:41 >
-
birde PS3 den görüntü alabilemk için HDCP desteği olan bir panel lazım, sanırım bu alet bu sorunuda gideriyor. çünkü normalde eğer panelinizin HDCP desteği yoksa PS3 den sadece AV çıkışında görüntü alabilirsiniz, HD görüntü alamazsınız.quote:
Orijinalden alıntı: fiesta80
eğer paneliniz 1024x768çözünürlüğü destekliyorsa ise bu vga box ile 720p ve 1080i alabilirsiniz fakat paneliniz eski tipse büyük bir ihtimal bu çözünürlüğü desteklemez ,kitapçığına bakın, orada yazar..
hd çözünürlüğü için illa hdmi girişi olması gerekmez . vga girişinden de aynı çözünürlükte yayın alabilirsiniz tabii yukarda söyledğim gibi tv niz o çözünürlükleri destekliyorsa ..
bende de hdmi girişi olmayan ama vga girişi olan bir lcd var,eski tip lcd lerden, ama çözünürlüğü 1366x768 e kadar çıkıyor.
bu kutu ile şu an ps3 ümde oyunları 720p ve 1080i de oynayabiliyorum..
dediğim gibi önce panelinizin çözünürlüğünü öğrenin bu ürünü almadan önce
bu kutu komponent girişi vga çıkışına çevirir ,böylece ps3 ün komponent kablosunu bu cihaza bağlayıp ,male-male bir vga kablonun bir ucunu da bu cihazın çıkışına diğerini de tv ye bağlayınca tamamdır
not : fakat hdcp korumalı içerikleri izleyemezsiniz (örn : blueray filmler)
Alıntıları Göster
-
vga dan bilgisayarıma bağladığımda 1280*768 görüntü alabiliyordum sanırım arkadaşlar onay ceririseniz hemen sipariş vericemquote:
Orijinalden alıntı: broodofqueen
birde PS3 den görüntü alabilemk için HDCP desteği olan bir panel lazım, sanırım bu alet bu sorunuda gideriyor. çünkü normalde eğer panelinizin HDCP desteği yoksa PS3 den sadece AV çıkışında görüntü alabilirsiniz, HD görüntü alamazsınız.
Alıntıları Göster -
fiesta80 kardeşim nerden aldın o aparatı hemen bende alayım ya sanırım bu saorunu halledicek o aparatquote:
vga dan bilgisayarıma bağladığımda 1280*768 görüntü alabiliyordum sanırım arkadaşlar onay ceririseniz hemen sipariş vericem
Alıntıları Göster -
Play asia dan aldı 85 ytl ye.quote:
fiesta80 kardeşim nerden aldın o aparatı hemen bende alayım ya sanırım bu saorunu halledicek o aparat
Alıntıları Göster -
xcm 1080p de aynı işlevdemi hd-furylequote:
Orijinalden alıntı: 1080p
Play asia dan aldı 85 ytl ye.
Alıntıları Göster -
ürünü play-asiadan aldım 10 günde geldi normal postaylaquote:
xcm 1080p de aynı işlevdemi hd-furyle
Alıntıları Göster
ayrıca içinden orjinal ps3 component kablo çıkıyor - ekstra kablo almanıza gerek yok
sadece bir tane male-male vga kablo lazım o da her yerde var zaten
ayrıca bu ürün hdcp koruması falan hiç alakası yok arkadaşlar şöleki ;
bağlantı şu şekilde oluyor
biliyorsunuz ps3 de bir hdmi bir de av çıkışı vardır
- şimdi eğer tv niz hd ready değilse hdmi dan hiç bir şekilde yayın alamazsınız (hdmi- dvi çevirici alsanız bile)
fakat bu hd görüntü alamıycağınız anlamına gelmez çünkü ps3 av çıkışından komponent kablo çıkışında da hd yayın verebilir.
bu cihazın yaptığıda budur .. ps3 ün component kablosunu bu cihaza bağlarsınız .. sonra bu cihaza vga kablonun bir ucunu bağlarsınız (çıkışına) diğer ucunu da tv ye bağlarsınız olay biter.
-tabii şöle de bir ayrıntı var eğer tv nizde zaten komponent giriş varsa bu cihaza hiç ihtiyacınız yok (yeşil - mavi -kırmızı 3 delikli bir giriş)
eğer vga girişi varsa bu aleti rahatlıkla kullanabilirsiniz ,çok da memnun kalırsınız
hd fury bu cihazdan tamamen farklıdır - bu cihaz hd yayını alıp çözer ve tv niz hd olmasa da bu yayını dvi dan izlemenizi sağlar
eğer ben hd olmayan tv mle blueray film de izlemek istiyorum diyorsanız hd fury almalısınız zira vga box hdcp korumasını çözmez sadece bir çeviricidir vga box .
not : piyasada girişi komponent çıkışı vga olan "direk kablolar" da vardır ama bunlar bir işe yaramaz (bu cihaza ne gerek var demeyin diye yazıyorum)bu kabloyla gayet güzel 720p görüntü alırsınız ama yemyeşil
ismetertürk arkadaşım sen yine de emin ol derim ,kitapçığına bak .. ama sen eminsen o çözünürlüğü aldığından ok o zaman alabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiesta80 -- 21 Ağustos 2007; 16:56:04 >
-
evet bende aldım ve kullanıyorum ps3 ü lcd ve tüplü monitörümde....quote:
ürünü play-asiadan aldım 10 günde geldi normal postayla
ayrıca içinden orjinal ps3 component kablo çıkıyor - ekstra kablo almanıza gerek yok
sadece bir tane male-male vga kablo lazım o da her yerde var zaten
ayrıca bu ürün hdcp koruması falan hiç alakası yok arkadaşlar şöleki ;
bağlantı şu şekilde oluyor
biliyorsunuz ps3 de bir hdmi bir de av çıkışı vardır
- şimdi eğer tv niz hd ready değilse hdmi dan hiç bir şekilde yayın alamazsınız (hdmi- dvi çevirici alsanız bile)
fakat bu hd görüntü alamıycağınız anlamına gelmez çünkü ps3 av çıkışından komponent kablo çıkışında da hd yayın verebilir.
bu cihazın yaptığıda budur .. ps3 ün component kablosunu bu cihaza bağlarsınız .. sonra bu cihaza vga kablonun bir ucunu bağlarsınız (çıkışına) diğer ucunu da tv ye bağlarsınız olay biter.
-tabii şöle de bir ayrıntı var eğer tv nizde zaten komponent giriş varsa bu cihaza hiç ihtiyacınız yok (yeşil - mavi -kırmızı 3 delikli bir giriş)
eğer vga girişi varsa bu aleti rahatlıkla kullanabilirsiniz ,çok da memnun kalırsınız
hd fury bu cihazdan tamamen farklıdır - bu cihaz hd yayını alıp çözer ve tv niz hd olmasa da bu yayını dvi dan izlemenizi sağlar
eğer ben hd olmayan tv mle blueray film de izlemek istiyorum diyorsanız hd fury almalısınız zira vga box hdcp korumasını çözmez sadece bir çeviricidir vga box .
not : piyasada girişi komponent çıkışı vga olan "direk kablolar" da vardır ama bunlar bir işe yaramaz (bu cihaza ne gerek var demeyin diye yazıyorum)bu kabloyla gayet güzel 720p görüntü alırsınız ama yemyeşil
ismetertürk arkadaşım sen yine de emin ol derim ,kitapçığına bak .. ama sen eminsen o çözünürlüğü aldığından ok o zaman alabilirsin
Alıntıları Göster
ürünün linki
-
anlamadığım bir nokta var. ps3'ün verdiği her görüntü zaten hdcp korumalı değil mi? yani oyun gösterip blu ray film göstermemesi garibime gitti.quote:
Orijinalden alıntı: zlo
evet bende aldım ve kullanıyorum ps3 ü lcd ve tüplü monitörümde....
ürünün linki
Alıntıları Göster
-
yok arkadaşım av den verdiği hdcp li değilquote:
Orijinalden alıntı: painkill
anlamadığım bir nokta var. ps3'ün verdiği her görüntü zaten hdcp korumalı değil mi? yani oyun gösterip blu ray film göstermemesi garibime gitti.
Alıntıları Göster
blueray i şu yüzden izleyemiyorsun - filmde sinyali alabilmen için mecburen hdmi olması lazım,komponent dan sinyali almıyor filmlerde,
ama oyunlar için şart değil , oyunda compositten bile görüntü alıyorsun tabi baya kötü.
hd yayınla hdcp korumasını karıştırmayın , başlarda ben de karıştırıyordum
birbiriyle alakalı konu ama bir yayının hd olması demek hdcp korumalı olduğu anlamına gelmiyor ama
hdcp korumalı yayınların hepsi hd yayındır diyebiliriz .
-
quote:
yok arkadaşım av den verdiği hdcp li değil
blueray i şu yüzden izleyemiyorsun - filmde sinyali alabilmen için mecburen hdmi olması lazım,komponent dan sinyali almıyor filmlerde,
ama oyunlar için şart değil , oyunda compositten bile görüntü alıyorsun tabi baya kötü.
birbiriyle alakalı konu ama bir yayının hd olması demek hdcp korumalı olduğu anlamına gelmiyor ama
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: fiesta80
haklı olabilirsin ama karıştıracak kadar birbirinin içindeler. şu anda HD Ready logolu tüm panellerde HDCP var yani artık standart. PS3 den de HD görüntü alabilmek için HDCP özellikli bir panel şart. bu alet HDCP sorununuda çözümlüyorki CRT monitörlerde bile görüntü alınabiliyor. dediğin gibi PS3 scarttanda görüntü veriyor ama nereye kadar, nerde kaldı nextgen?
-
Arkadaşlar bunu lcd monitörü-nde kullanan var mı? Zira lcd monitöre vga dan bağlantı yaptıınızda 1024x768 çözünürlükte bile görüntüde titremeler oluyor bunda öyle birşey var mı?quote:
Alıntıları Göster
-
kardeşim çok teşekkür ederim sana beni bilgilendirdin akşama eve gidince ilk işim pc yi taklıp çözünürlüğüne bakmak olucak bu arada aynı şey xbox360 içinde geçerlimi oda ver bende onuda kullanabilirim sanırımquote:
Alıntıları Göster
-
psychomantis diyorumya benim lcd monitörüm hdcp koruması olmayan 1366x768 çözünürlük destekleyen bir tv .bu tv de 720p görüntü alarak kullanıyorumquote:
kardeşim çok teşekkür ederim sana beni bilgilendirdin akşama eve gidince ilk işim pc yi taklıp çözünürlüğüne bakmak olucak bu arada aynı şey xbox360 içinde geçerlimi oda ver bende onuda kullanabilirim sanırım
Alıntıları Göster
görüntü titremesinin sebebi aynı anda tv ne scart da takılı ise ya da etrafında manyetik alan oluşturan nesneler varsa (hoparlör gibi büyük ihtimal ondandır)
ismeterturk bir şey değil .. xbox360 içinde kullanabilrsin bu aleti - zaten içinden xbox360 kablosu da çıkıyor ..
gerçi xbox360 için direk vga kablosuda var .. linki
ama bu aleti alıcaksan ona ayrı masraf yapmana gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiesta80 -- 21 Ağustos 2007; 17:41:42 >
Benzer içerikler
- ps5 kütüphaneden oyun silme
- ps5 pro ön sipariş
- aynı ekranda 2 kişilik oyunlar ps4
- khalkedon elektronik
- playstation cafe ruhsat şartları
- wolverine oyunu
- en çok oynanan oyunlar
- en iyi hayatta kalma oyunları
- ghost of tsushima 2
- fifa 25 diziliş değiştirme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X