Şimdi Ara

[XDA] [IDEOS X5] [4.4.4 KITKAT] [CM11] [07.09.2014 UPDATE1] Blefish Unofficial CM11 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.213
Cevap
14
Favori
53.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

Orijinalden alıntı: asi_karizmatik

Hocam b518 yuklu telefonda, pembe ekrana ulasabiliyorum rocevery degistirmek icin,ama rocevery degisince mavi ekran hatasi veriyor cwm ye giremiyorum,bu islemi rot olup yapsam bir degisiklik olurmu,sonucta ayni sey degilmidir? b518 de kaldim baska roma gecis yapamiyorum.ve orjinal partitionu bu sartlar altinda nasil yukleyebilirin bilmiyorum,daha once bu durumu yasamis ve konu hakkinda bilgisi olanlardan yardim istiyorum.

farklı bir cwm surumu ile denedinizmi hocam
    elinizdeki recovery.img dosyası bozu olabilir belkide

orjinal prtitionu yukleyebilmek icin cwm gerekli

denedim hocam hangi rocevery attiysam mavi ekran verdi,pembe ekrandan rocevery atiyorum,ses+ power basiyorum cwm acmak icin mavi ekran veriyor,sadece power basip acincada mavi ekran,tekrar b518 dload sd karttan yukluyorum duzeliyor telefon,bu sefer telefonun orjinali cwm menusunu acip, wipe factory reset atmak icin ses+ power basip cwm menusunu acmaya calisiyorum telefon tepki vermiyor,sadece power basinca telefon normal aciliyor,nasil bir problemdir cozemedim gitti.

• B518 yerine 528 denemek geliyor aklıma ama işe yararmı bilemedim
  • quote:

quote:

quote:

Hocam b518 yuklu telefonda, pembe ekrana ulasabiliyorum rocevery degistirmek icin,ama rocevery degisince mavi ekran hatasi veriyor cwm ye giremiyorum,bu islemi rot olup yapsam bir degisiklik olurmu,sonucta ayni sey degilmidir? b518 de kaldim baska roma gecis yapamiyorum.ve orjinal partitionu bu sartlar altinda nasil yukleyebilirin bilmiyorum,daha once bu durumu yasamis ve konu hakkinda bilgisi olanlardan yardim istiyorum.

denedim hocam hangi rocevery attiysam mavi ekran verdi,pembe ekrandan rocevery atiyorum,ses+ power basiyorum cwm acmak icin mavi ekran veriyor,sadece power basip acincada mavi ekran,tekrar b518 dload sd karttan yukluyorum duzeliyor telefon,bu sefer telefonun orjinali cwm menusunu acip, wipe factory reset atmak icin ses+ power basip cwm menusunu acmaya calisiyorum telefon tepki vermiyor,sadece power basinca telefon normal aciliyor,nasil bir problemdir cozemedim gitti.

Hocam mavi ekran hatasını cihaz recovery.img veya boot.img dosyasını bulamadığı zaman verir. Siz dosya isimlerini doğru yazdığınıza emin misini kopyalarken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• b526 da denedim hocam yarida kesiliyor. update failed hatasi veriyor,arkadaslar cozum onerisi olan varmi?,neler yapabilirim,rom yuklemekten pembe ekrana recovery atmaktan baska cozum,pembe ekran olan yere format atsam duzelme ihtimali olurmu acaba,yedegini almistim pembe ekranin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

quote:

quote:

Hocam mavi ekran hatasını cihaz recovery.img veya boot.img dosyasını bulamadığı zaman verir. Siz dosya isimlerini doğru yazdığınıza emin misini kopyalarken?

eminim hocam recovery.img seklinde pembe ekrana atiyorum,mavi ekran geliyor,dloadi telefon hafizasina atiyorum yukluyorum,uptade failed deyip yukleme yarida kesiliyor,yarida kesilmesine ragmen attigim rocevery dosyani degistiriyor telefonu acilabilir hale getiriyor,mavi ekran sorunuda kalkiyor,ama cwm menusu acilmiyor orjinal cwm menusu,ama power tusuna basip telefon aciliyor,ne rom kabul ediyor ne cwm menusunun acilmasina izin veriyor,nasil bir hatadir bu anlamis degilim kafayi yicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_karizmatik -- 2 Temmuz 2014; 13:37:11 >

• Blefish kendisi de kamera ile ilgili reset problemi yaşadığını söylemiş.

Forumber hocam, telefon kapalıyken şarja takınca twrp ekranı açıyor ve de şarja takınca eski ics 4.1in stabiline göre çok hızlı şarj oluyor. Default şarj ayarı otomatikte olmasına rağmen yorumun var mı bu duruma hocam? Bir de sesi hopörlere vermenin yolu bulunmuş muydu? bir ara gözüme bu problem olduğuna dair postlar çarpmıştı bir yerlerde. KSm ne ola ki diye sorarak bitireyim :) şimdiden teşekkür ediyorum. @-forumber-
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskiab

Blefish kendisi de kamera ile ilgili reset problemi yaşadığını söylemiş.

Forumber hocam, telefon kapalıyken şarja takınca twrp ekranı açıyor ve de şarja takınca eski ics 4.1in stabiline göre çok hızlı şarj oluyor. Default şarj ayarı otomatikte olmasına rağmen yorumun var mı bu duruma hocam? Bir de sesi hopörlere vermenin yolu bulunmuş muydu? bir ara gözüme bu problem olduğuna dair postlar çarpmıştı bir yerlerde. KSm ne ola ki diye sorarak bitireyim :) şimdiden teşekkür ediyorum. @-forumber-

Telefon kapalıyken şarja takılınca recovery'de açılıyor, evet. Çözümü yok malesef.

KSM denilen şey RAM ile alakalı bir Linux modülü.
  • ksmyi denemek icin ne yapmak gerekli? bir dikkatlik durumda eski romlarda arama yaparken sebekeyi ekrana gelen yazidan takip edebiliyordum ama bu romda gelmiyor varmidir cozumu acaba? art ve ideosx5 deneyip karsilastirman oldumu hocam.
    tekrar tesekkur ederim.

• unutmadan blefish 4.4.3 ten 444 e geciste googlein verdigi pil ve wifi duzeltmelerini ekledimi merak ettim.

• Art ve performans seçenekleri ile denedim.

Derleme numarasına 7 click yapıp performans ve development opsiyonlarını açtım.

Dev ayarlarından dalvik yerine art seçtim.

Art seçimiden sonra ilk açılış ve cache işlemleri çok uzun sürdü.

Eskiden iyi çalışan launcher şimdi pek iyi sonuç vermedi fakat stok launcher ilkinden iyi çalıştı.

Min hız 122 mhz de ve wifi açıkken uyku modundan dönüşten zorlandı. Min hızı 245 e getirdim. Wifi kapalı. Uykudan çıkarmam için biraz basılı tutmak gerekebiliyor. Governor ve schedulerle yada performans profili belirleyip çözülebilir. Tam denemedim.

Çok fazşa kurcamaladım ama art açarken deneyseldir cm desteklemez çok sorun çıkabilir demesine rağmen reset görmedim. Görev sonlandır bile olmadı henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Temmuz 2014; 19:31:07 >
  • Ksm yide biraz araştırdım.
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Kernel_SamePage_Merging_(KSM)

Eş sayfalı belleği harmanlama diyebiliriz. 2 tane bellek bölümünde aynı veri var bunlara ortak adledip bundan 2 tane var diyip birini kaldırıyor. Buna benzer bişi.

Cpu kullanımını doğal olarak arttırıp rami boşaltabilir. Haliylen u8800 e yarar çünkü bellek darboğazı cpudan fazla.

• Külüstür x5 coştu :)

Smartass v2 + noop şeeklinde uyku takılmasıda olmuyor.

Min hız 122 max 1017

Bellek yönetimi 2 seçenektea açık.
    16 bit çıkış modu 65k renk yeter artar.
    Saydam çubukta aktif.

Developtan art aktif. Reset veya yazılım bekleniyor mesajı görmedim.

Cihaz kasmıyor.

• telefonun kendi hafızasını nasıl ana hafıza yaparım sd kart yeri bozulduda

• Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt
    root Explorer ile aşağıdaki dosyayı "open text
    editor" seçeneği ile açın.
    /system/etc/vold.fstab en alt satıra gidin

dev_mount sdcard /mnt/sdcard 14 /devices/
    platform/msm_sdcc.2/mmc_host
    dev_mount emmc /mnt/sdcard1 auto /devices/
    platform/msm_sdcc.4/mmc_host

olarak deistir telefonu yeniden baslat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komus -- 3 Temmuz 2014; 0:59:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komus

root Explorer ile aşağıdaki dosyayı "open text
    editor" seçeneği ile açın.
    /system/etc/vold.fstab en alt satıra gidin

dev_mount sdcard /mnt/sdcard 14 /devices/
    platform/msm_sdcc.2/mmc_host
    dev_mount emmc /mnt/sdcard1 auto /devices/
    platform/msm_sdcc.4/mmc_host

olarak deistir telefonu yeniden baslat

Teşekkürler

• Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt
    onemli deil kardesim.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Açılış bir saat falan sürdü sanırım Dediğin gibi bayağı hızlı ama facebook messenger, twitter, whatsapp gibi çalışmayan çok fazla uygulama var.
  • quote:

onemli deil kardesim.

hocam sizde mevcut mu o dasya bende görünmüyor

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Yeni runtime a uyumsuz yazılımlar olabilir.Deneysel bi özellik için stabil geldi.

Önümüzdeki bir sene süre içinde android dünyası art runtime a evrilmeye başlıyor. Huaweiden hayır yok yenilikleri ipod niyetine kullandığım x5 den takip ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

quote:

onemli deil kardesim.

hocam sizde mevcut mu o dasya bende görünmüyor

O dosya Android 4.3'te kaldırıldı zaten. Yani bu ROM'da hafızaların yerlerini değiştiremezsiniz.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.