Şimdi Ara

Xenon Far Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar_???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
59.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende 2005 model reno kangoo 1,5 araç war. bu arabaya xenon far kiti taktırmak istiyorum. ama bu konuda hiç bir bilgi ve tecrübem yok. sadece internetten araştırmalarım var. ilk edindiğim bilgilere göre 6000, 8000, 10000, 12000 'lik oluyolarmış. şimdi öğrenmek istediklerim;

(öncelikle şunu diyim far numarası oluyomuş, h4, h7 gibi... bendekinin h kaç olduğunu bilmiyorum. 2005 kangoo 1,5 multix authentique bilen varsa söylesin bi zahmet)

* tawsiye edeceğiniz kaçlık_? neden_? (6000 - 8000 - 10000 - 12000 'liklerden)
    * sağlıklımı_? yapılmasını tawsiye edermisiniz_?
    * alacağımız zaman nelere dikkat etmemiz gerekir_?
    * aldığımız far kitinin kutu içeriğinde olması gerekenler neler_? (detaylı resim koyabilirsek sewinirim)
    * marka olarak tavsiye edebileceğiniz, şu hem ekonomik hem kalitelidir diyebileceğiniz markalar varmı_? (yasakmı bilmiyorum ama, marka model fiyat werebilirsek_???)
    * ikamet ettiğim ildeki sanayilerde yaptığım araştırmalarda 8000 liklerin fiyatını 250 ytl. ye kadar buldum. ama 8000 vatt diye yazmış adam, bunda k ile (kelvin sanırım) ölçülmüyormu değerler_? (ama orjinal, ama fason. marka yazmamış. h 'da kaçlık bilmiyorum sadece xenon 8000 vatt 250 ytl. yazmış. herhalde tüm h 'laradır yada orjinal değildir...)
    * duyduğum kadarı ile;
    *** yağmurlu havalarda dağıtıyomuş ışığı, randıman düşüyomuş. doğruluk payı nedir_?
    *** eğerki tek ampulse; uzun kısa (sellektör) yapıldığında ampullerin yanması çabuklaşıyomuş. doğruluk payı_? (iki ampullü ise de olurmu_?)
    *** kısa aralıklarla farı açıp kapamak zararlıymış, doğruluk payı_? (yani, park ettik 10 dakka sonra geldik açtık, az bi zaman sonra tekrar park ettik 5 dakka sonra açtık v.s. yani kısa süreli aç-kapa zararlımı_?) (evdeki ekonomik ampullerde başıma sık sık geliyo ışığı açıyorum, kapatıyorum. ısınıyodur haliyle az bi zaman sonra tekrar açayım diye butona bastığımda... kendimi elektrikçide buluyorum )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sorduğum sorular belki cahilliğimi simgeliyordur ama dediğim gibi hiçbir bilgim yok, almayı planlıyorum we sıfır alt yapı ile usta karşısına çıkmak istemiyorum... öğrenmek yani amaç...
    bilmediğim we öğrenmeyi istediğim bu soruları bilenler cewaplayabilirse sewinirim... zira bu sorular almayı / yaptırmayı planlayan bi çok kişiye ışık tutacaktır... ha_! aslında sorulması gereken daha önemli sorular warsa sizlerde sorun ben we diğer herkes ne olduğunu öğrensin. şimdiden teşekkürler.

saygılar...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 6 Ekim 2007; 5:02:30 >

• o kadar yazmıssın konu mındar olmasın

*değer arttıkça görüş düşüyo, en ii görüş 4300K, en ii (dış )görüntü 8000 liklerde war
    *xenondan hasta olanı görmedim
    *kutunun içinde olması gerkenler
    - ampul şart (en az 2 tane)
    - balast
    - kablo (vida belki)
    http://www.modacarstore.com/proImg/otm011735.jpg

*cyclone çok kaliteli,,, mtec çok satıyo

*uzun kısa için ayrı ampul warsa 250 biraz düşük bi fiat 300-350arası saglam olanları ayrıca ewt "K" degeri olarak ölçülür

*ewet yağmurlu havalarda randımanı (görüş )biraz düşüyo ,neden çünkü ışıgı cok kuvvetli ,önünde duvar olusuyo

*tek ampul ise h4 tiptir ,uzun kısa yaparken biraz sorun yasarsın ve uzunlarda aydınlatma biraz zayıftır
    iki ampullu ise hiç sorun yok

*kısa aralıklar ile açık kapamak sadece saat olarak ömründen yer ki bütün ampullerde aynıdır hepsinin ömründen yer (:

• ayrıca sizin aracınız h4 kullanıo olması lazım
  • xenon fiyatları neler gecen bi focus + yeni civic de görmüstüm hayran kaLdım bembeyazdı ortaLık ve süper aydınlatıyodu

ne marka önerirsiniz ?
  • röle nasıl birşey

tesisata gelen fazla akımı kestiğini tahmin ediyorum ama teferruatını bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

röle nasıl birşey

tesisata gelen fazla akımı kestiğini tahmin ediyorum ama teferruatını bilmiyorum

yesss mantıkta ona benzer bişi yapar

""Röleler düsük akımlar ile çalışan elektromanyetik bir anahtardır.

Üzerinde bulunan elektromanyetik bobine rölenin türüne uygun olarak bir gerilim uygulandığında bobin miknatıs özelliği kazanır ve karşısında duran metal bir paleti kendine dogru çekerek bir veya daha fazla kontağı birbirine irtibatlayarak bir anahtarlama görevi yapar.""

• quote:

Orjinalden alıntı: LsR

xenon fiyatları neler gecen bi focus + yeni civic de görmüstüm hayran kaLdım bembeyazdı ortaLık ve süper aydınlatıyodu

ne marka önerirsiniz ?

xenon fiatları h4ler için 700e kadar cıkıo ve
    ama h7 falanlar için 300-400 arası kaliteli mallar war
    ha ben daha ucuzunu bulamam mı dersin ?? bulursun çıkma çin malları war onlar cok makul fiatlarda oluo ama ucuz etin yağnisi ona göre oluo

ayrıca ortalık tam beyaz ise 6000dir,,, eger ışıga baktıgın zaman beyaz fakat hafif bi mavilik varsa bil ki 8000 dir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eywallah gsray4ever bilgilerin için çok saol...
  • Farda mercek olmalı yoksa pek birşeye benzemez o yüzden ben xenon olayına girmedim narva işimi gördü mercek olayını unutmayın
  • farda mercek ii güzel oluyo da hem olay biraz tuzlulanmaya baslıo hemde biraz zor ve karmasık bi hal alıo

..

uygun yukseklik ayarı ile xenon pek sorun olmuyo (:
  • ya ben bizim kamyonete bmc megastar a takmak istiyom fiyatı nedir hem sağlıklımı gece görüş için hem polis ceza falan yazarnı nasıl olur bunu bilen bi cevaplarsa sevinirim
  • polis ceza yazamaz çünkülüm fabrika çıkışlı araçlarda da zenon olan marka ve modeller war
  • bir kere polis bnm arabayı bağlayacaktı xenon var diye. bunlar orjinal değil sen sonradan yaptırmışsın çıkart bunları en kısa zamanda dedi.
  • bende 2007 honda city var.geçen hafta taktırdım xenon far.cyclone marka h4 tipi.birazdan resimlerini eklerim.
  • işte resimler.

• Güzel gerçekten hayırlı olsun kaçlık taktırdın 6000k mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sktem

Güzel gerçekten hayırlı olsun kaçlık taktırdın 6000k mı?

Teşekkür ederim.aslına bakarsan çok fazla anlamam.aksesuarcı bi arkadaşım vardı tamamen ona bıraktım seçimi.oda bunu seçti.sanırım 6000k ama yarın kesin bi bilgi verebilirim.
  • cyclone marka h4 tipi 6000k evet bu xenon farı taktırdım.(kesin bilgi) :)
  • bendede cyclone h7 var
  • bu benim xenonların gece görüşü...

http://www.youtube.com/watch?v=9Y5MJk0waDI
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.