Şimdi Ara

Xenon far yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar. Chevrolet aveo 2011 model t300 kasa araç sahibiyim. Araçta fabrikasyon farlar var fakat ben xenonla değiştirmek istiyorum daha iyi aydınlatan, sellektör yaptığımda simsek gibi çakan far olmasini istiyorum. Bu işten hiç anlamıyorum sormak istediklerim şunlar:
    1- Internette satılan ampullerden alsam yeter mi? Yeterliyse en iyisi hangisidir?
    2- araca göre ampul değişir mı uymamazlik gibi bir durum olur mu?
    3- komple farin mı değişmesi gerekiyor?
    Kafam çok karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivela67 -- 8 Ağustos 2020; 21:5:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Xenon, led far takanlar bu forumda taşlanıyor size söyleyeyim şimdiden, linçlere hazır olun

1- hepsi çin malı, istediğinizi alın.
    2- araca göre tabiki de değişir. Kısalar veya uzunlar için de farklı tipte ampulleri var. Kendi ampulünüzü söküp ona göre sipariş verin.
    3- komple far değişmesine gerek yok. Ama bazılarını takınca farın arka kapağı kapanmıyor ve zamanla toz girip su alıyor bilginize.
    ek bilgi: farınızda mercek yok diye hatırlıyorum. Bu ledleri takınca da daha iyi aydınlatmayacaktır bilginiz olsun. Hele yağmurda görüş mesafesi sıfıra düşüyor desem yeridir. Ayrıca led ve xenon farklı tiplerdir. Şimşek gibi patlayanlar led, xenon ise ampulün içinde gaz olan beyinli modellerdir.
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Farı trafik terörü için kullananlardan değilim sadece tarif etmek için o şekilde anlattım çünkü ismini bilmiyorum. Temel amacım daha iyi aydınlatma sağlamak. Aslında şu anki farlarımda sıkıntı yok ama internette bi foto gördüm beyaz farla sarı far arasındaki aydinlatma farkıyla alakalı. O yüzden beyaz far istiyorum.
    Cevap için teşekkürler ampulü söküp bir bakayım özelliğine. Araçta mercek yok. Normal standart far.

• https://www.youtube.com/watch?v=3BCDDfLsVs4&feature=youtu.be

Yeni seri küçük mercekli LED uygulamaları gördüm ama bulunmaz ve pahalı olur sanırım, uymaz da büyük ihtimalle. Eğer makul güçte ve daha sıcak beyaz bir LED alırsanız hem kendiniz için hem de karşıdan gelenler için daha iyi olur. Renk sıcaklığı kelvin olarak belirtilir. 4300-5000 kelvin iyi bir değer... İyi bir oto aksesuar/elektrik dükkanı takıp düzgün bir far ayarı yapabilir.

K.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    Bu videodaki arkadaş led taktım diyor. Komple far mı değiştirmiş yani? Yoksa sadece ampul mu değiştirmiş?

• Selektör yaptığında şimşek gibi patlamasını istiyorsan sadece uzunlara led ampul takabilirsin.
    Ama kısalara sakın led ampul takma gece sürüşlerinde karşıdan gelenlerden küfür yersin.

Bahsettiğim mercekli yeni seri LED uygulamasını aşağıda resimle gösterdim. Çok hassas olarak küçük zes ya da luxeon chip ile üretilen LED ampuller en iyi performansı veriyor. Onun örneğini de ekliyorum. COB diye satılan modeller çok kötü. Hem sizin için iyi performans vermez hem de karşı tarafı kör eder.

Mercekli:

Xenon far yardım.

İyi tip LED (dikkat edin çizgi şeklinde iki tarafa yerleştirilmiş micro LED chipleri var, halojen ampul ile aynı geometride)

Xenon far yardım.

Kötü tip LEDler:

Xenon far yardım.

Xenon far yardım.

Videodaki arkadaş da bu mercekli dediginiz iyi modelden almış o zaman doğru mu anladım? Aracın far yapısına uymadığını, farda tiraslama yaptığını söylemişti. Araca uygun Mercekli led bir farı nasıl bulabilirim nokta atış?

• trivela67 kullanıcısına yanıt
    Sadece ampül değişiyor. Yukarıda birkaç örnek gösterdim. Ufak bir güç sürücüsü oluyor, onu farın içinde tutabilirsiniz. İyi tip alırsanız daha az göz alır. Far ayarı çok önemli. İyi bir elektrikçi yaparsa uzun ömürlü olur.

K.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Aslında sellektör yaptığımda simsek gibi çakması önemli değil ben tarif etmek için bu şekilde yazdım. Benim için önemli olan yolu gündüz gibi yapması, sarı fara göre cok daha iyi bi görüş alanı elde etmek.

Çok teşekkürler hocam

• trivela67 kullanıcısına yanıt
    Bulamazsınız bence. En iyisi yukarıdaki kaliteli tip LED ampullerden almak. Aracınızın ampul tipleri kullanma kılavuzunda yazar. Ona göre almanız lazım. Elinizden gelmiyorsa elektrikçiye gidin bence.

K.

Farin içinden ampulü soketi söküp takabilirim ama beyin falan hiç anlamam elimden gelmez....

• başlıkta xenon demişsiniz ama verilen örnekler hep led olmuş.

xenon için mercek, far yıkama, otomatik far ayarı lazım yoksa muayeneden geçmez.

halojene göre tasarlanmış far sistemlerinde, led ampuller zamanla kararma yapabiliyor ve mutlaka göz alacaktır.

iyi bir ampul ile denediniz mi, farları temizlettiniz mi ?
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam xenon ne demek, led ne demek hiç bilgim yok açıkçası. Ben sadece far olarak biliyorum.
    Şu anki farlarda sıkıntı yok muayeneden kısa uzun kusursuz geçiyor, aydınlatmasında da sıkıntı yok sıfır araçta nasılsa bu halojen farlar da böyle. Benim istediğim beyaz far olması ve daha çok aydınlatması. O yüzden tarif ettiğim şekildeki gibi far istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: trivela67

Hocam xenon ne demek, led ne demek hiç bilgim yok açıkçası. Ben sadece far olarak biliyorum.
    Şu anki farlarda sıkıntı yok muayeneden kısa uzun kusursuz geçiyor, aydınlatmasında da sıkıntı yok sıfır araçta nasılsa bu halojen farlar da böyle. Benim istediğim beyaz far olması ve daha çok aydınlatması. O yüzden tarif ettiğim şekildeki gibi far istedim.
    led bildiğin şekilde ampul. xenon farklı bir sistem. xenonu hiç karıştırma aklın karışmasın

beyaz istiyorsan mecbur led alacaksın ama merceksiz farda dağı taşı aydınlatır küfür yemen çok olası haberiniz olsun. yine de denemek istiyorum dersen kullananlar photon markadan memnun. arıza ışığı yakabilir, yakmaya da bilir araçtan araca değişiyor olur da ışık keserse patladığından haberin olmaz aklında olsun

sadece aydınlatma olarak halojen tarafında philips xtreme vision, osram nb laser serisi ampuller iyi.

yine de merceksiz halojen sisteme led takılmaması taraftarıyım. ben mercekli farlarıma zes chipli led takmıştım aydınlatma çok iyi oldu mercekli olduğu için de göz alma vs. olmadı ama yağmurda rezil oldum halojene döndüm. beyaz ışık yağmur ve karda ışığı geri sana yansıtıyor 5 metre önümü göremedim.

• Osram nightbreaker Lazer al, hem kafan hem de ailen rahat etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 8 Ağustos 2020; 23:9:14 >
  • Hem de yedi sülalem :) teşekkürler hocam degerlendirecem

• Gece yoldan her tarafı güneş patlaması gibi aydınlatıp bize yolu görme şansı bırakmayan arabadakilere çok sövüyorum haberiniz olsun. Umarım aklı başında bir polise denk gelirsiniz ve ceza yersiniz.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Şimdi aklımda şekillendi. Küfür yemek istemem çünkü ben sevmedigim biseyi başkasına yapmam. Beni rahatsız eden bisey bu göz alan beyaz farlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.