Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bixenon olmasını istiyorsanız. bixenon mercek almanız yeterli.
    bixenon merceğin fiyatı 95ytl. ve buna uygun bir d2s xenon kiti alıcaksınız.
    2 yıl garantili mtec D2S xenon kitin fiyatıda 500ytl. yani toplamda 595ytl ye gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenon Mercek

merhabalar
    bixenon olmasını istiyorsanız. bixenon mercek almanız yeterli.
    bixenon merceğin fiyatı 95ytl. ve buna uygun bir d2s xenon kiti alıcaksınız.
    2 yıl garantili mtec D2S xenon kitin fiyatıda 500ytl. yani toplamda 595ytl ye gelir.

teşşkurederım.cevabınız ıcın.
    ilk fırsat ı buldugum zaman bu işe gireceğim.tekrar sizinle görüşürüm.
  • merhabalar...

98 model Doğan SLX 1. i.e aracıma xenon taktırmayı düşünüyorum...

şu an üzerinde kendi orjinal farları var.yani uzunuda kısasıda tek ampülden.sanırım H-4 oluyor.

bu farlara mercek takılmadan xenon taktırsam randıman alabilirmiyim?

yoksa mercek olması şart mı?

mercek takılması şart ise... bu orjinal farlarına takılır mı?

yoksa şu yan sanayi içi çift ampüllü şeffaf camlı tofaş içi üretilen ve bir çok modifiyeli şahin doğanda bulunan farlardan alıp onun içine mi mercek uygulaması yapmak lazım?

kendi orjinal farının içine takabileceğim,uygun fiyatlı ve çok da dandik olmayan bir xenon markası tavsiye edebilirmisiniz?

kelvin değeri kaç olmalı?

farları halleddik diyelim.sis lambalarına da xenon takmak gerekli mi?farlar xenon,sislerde şu beyaz yanan ampüllerden olsa görüntüyü bozar mı far ve sis birlikte kullanıldığında?görüntü bozukluğundan iki kasdım var.

1- arabanın içinden baktığımızda öümüze vuran ışığın görüntüsü,rengi,aydınlatması vs. . .

2-aracımıza dışardan bakıldığında oluşan görüntü.yani karşıdan bakıldığında farların regi ile sislerin rengi arasında renk tonu bakımından çok bir fark olur mu göresellik bakımından?

bana olduğu gibi, tüm tofaş kuş serisi grubuna faydalı olacak açıklamalı bir cevap yazabilirmisiniz?

bahsettiğim orjinal far ve yan sanayi modifiye farını aşağıya ekledim.

yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

saygılar...

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 26 Temmuz 2008; 17:26:26 >

• merhabalar
    öncelikle aracınız üzerindeki parabolic camlı farlarınıza randıman alıcak herhangi bir uygulama yapma şansınız malesef yok. h4 xenon kit taksanız performansı pek iyi olmuyor. mercekte camı şeffaf olmadığı için takılamaz.

yapılabilicek en ekonomik ve en iyi çözüm alt resimde gösterdiğiniz şeffaf camlı fardan alıp o farın kısa bölümüne h7 mercek takabilirsiniz. ve bu merceğe uygun h7 xenon kit aldığınız zaman. orjinalden mercekli xenonlu araçlardaki aydınlatmanın aynısına sahip olursunuz. bu tip farların içini açmakta kolay oluyor. şekil itibariylede mercek takmak çok kolay olur rahatça halledersiniz.
    Sisler içinse renk farkı xenon kullanmadığınız taktirde kesinlikle olucaktır. en güzeli sislerede xenon takıp aynı rengi ve özellikle aydınlatma şiddetini elde etmektir. çünkü rengi yakalamak için kullanıcağınız mavi camlı ampuller aydınlatmayı resmen yok ediyor. K olarakta kesinlikle 6000K öneririm. 6000 den yukarı değelerin halojen ampulden farklı bir aydınlatması yok.
    Fiyatlara gelirsek. Valeo marka H7 merceğin çifti 50ytl. Ve buna uygun 2 yıl garantili Mtec H7 6000K xenon kitin fiyatı kdv dahil 350ytl. Xenon kit pahalı gelebilir daha ucuza var diye düşünebilirsiniz fakat ucuz çin malı xenon kitler garantili olsa dahi insanı çok uğraştırabiliyor. hem araçlarda teknik sorunlar çıkarabiliyor hemde sık sık bozulup sürekli garantiden ampul balast beklemekle uğraşıyorsunuz. Benim bu şekildeki tavsiyelerimi dinlemeyip ucuz çin malı xenon kit alan bi kaç müşretim geçen hafta aradılar "ya tatile çıkmıştım ampul patladı bunu burda değiştircek yer yok kaldım tek farla" deyip xenon kit siparişi verdiler. Siteye sürekli çin den mail geliyor. bana sürekli xenon kitlerini satmam için teklif gönderiyorlar ve xenon kit başına 40$ gib komik rakamlarla satıyorlar. düşünün bu kiti 40$ dan alsamda 100ytl ye satsam kimbilir günde kaç kişi alır ama dediğim gibi bir elektronik mühendisi olarak çin malı xenon kitlerden kesinlikle uzak durulmasından yanayım bu yüzdende satışını yapmıyor.

• Bu açıklayıcı ve değerli bilgileriniz için çok teşekkur ederim.

Ben citroen C4'e böyle bir uygulama yapılabiliyormu diye merak ettim. Daha once boyle bir çalışmanız oldumu acaba? Eğer olduysa bizimle paylaşabilirmisiniz?

Teşekkurler şimdiden.
  • merhabalar
    C4 için bir uygulamam olmadı. Zaten bu aralar işlerin yoğunluğundan montaj yapamıyorum. Sadece internetten satışa yetişebiliyorum. Detaylı bilgileri sitede bulabilirsiniz. Daha önce konuyu tartıştığınız başlığıda okudum. Orjinale 3800 ytl vermek yerine orjinaldekinin işlev olarak birebir aynısını bu şekilde elde edebilirsiniz. sadece görüntüsü biraz farklı olur. Hella Bixenon merceklerin çifti 95ytl. Ve buna uygun 2 yıl garantili Mtec D2S kitin fiyatıda 500ytl kdv dahildir. Yani toplamda 600 ytl ye 3800 ytl lik fardaki işlevin aynısını elde edersiniz.

Birde şöyle bir ayrıntı var. Bu merceği farınıza taktığınız zaman yükseklik ayarınız gene eskisi gibi çalışmaya devam eder. Fakat bu 3800 ytl lik farları alırsanız yükseklik ayarını kullanamazsınız. Çünkü orjinalden mercekli xenonlu farlarda yükseklik motoru olarak Step motor kullanılır ve bu motorları kontrol eden bir beyin ve hatta ön ve arka akslarda sensörler vardır. Sizin aracınızda bu donanım olmadığı için bu farlar takılınca motorlar çalışmaz ve yükseklik ayarıda kullanılmaz. Mercekli bir farda yükseklik ayarı olmadan kullanılmaz çünkü arkaya 2 kişi oturdumu bütün ışık karşıdan gelenleri gözüne vurur. Zaten bu yüzden orjinalden mercekli farlarda ayar stepmotorlar sayesinde otomatiktir.

• çok güzel bir konu acmışsın bende birkac gün önce monza 6000k xenon taktırdım ama karar vermeden önce çok düsündüm 6000k ve 8000k arasında gidip geldim ama sonunda 6000k ya karar verdim 8000k daha havalı ama 6000k ile gece daha raahat yol alacagım kesin sanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogus_83

çok güzel bir konu acmışsın bende birkac gün önce monza 6000k xenon taktırdım ama karar vermeden önce çok düsündüm 6000k ve 8000k arasında gidip geldim ama sonunda 6000k ya karar verdim 8000k daha havalı ama 6000k ile gece daha raahat yol alacagım kesin sanıyorum

iyi bir karar vermişiniz. bu işin aslında orjinali 4300K dır. osram philips GE hangi marka olursa olsun orjinalden sadece 4300K ampullu xenon üretir. en parlak ideal renk budur ama biraz sarımsı göründüğü doğrudur bu yüzden 6000K da kullanılabilir. Daha yukarısını kesinlikle tavsiye etmem.
  • evet zaten hele 8000 k dan sonrası resmen gece klübü ışıkları gibi oluyo:)
  • Bilgilendirici cevabın için çok teşekkür ederim.
    Bana o kadar parayı vermek mantıklı gelmiyor zaten. Sarırım kısa zaman sonra sizinle irtibata geçeceğim. Sizin engin bilgi ve tecrubelerinizden yararlanmam lazım.

Peki montajdan sonra aracın görünümü nasıl olacak? Yani sitenizde açıkladığınız gibi mevcut varın içerisine mi müdahele yapılacak yoksa farklı bir yapımı olacak. Mesela C4 formunda bir araç vardı. Hatta sen de mesaj yazmıştın oraya. En üsteki bordo renkli arabanın farları çok güzel görunuyor. Beki o tuning tarzı fara mercekli var uygulaması yapabilirmiyiz.

Şimdiden açıklamaların için sağ ol.
  • mevcut farınız içinde kısa ampulunün olduğu yere merceğin oturacağı kadar bir delik açıp önden mercek oturtulacak yapılıcak iş bu kadar. bundan sonrası tamamen sizin zevkinize kalmış. o araçtaki gibi mesela merceğin etrafına ve uzun far bölümünün önüne angel halka koyarak bu görünümü elde edebilirsiniz. farın içini tamamen siyaha boyayabilirsiniz. sinyal veya park için uzun led çubuklarından koyabilirsiniz. tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir durum yani.
  • Merhaba

Aracım Citroen Grand C4 Picasso

Amacım arabama zarar vermeden, trafikteki diğer araçları rahatsız etmeden ve bütün kurallara uyarak xenon kullanmak.

Aradıklarım:

1. Bixenon mercek
    2. 4300 K ampul
    3. Far yıkama sistemi
    4. Ve bütün bunları ekonomik olarak gerçekleştirmek

ne önerirsiniz?

özellikle far yıkama konusunda tavsiye ve tekliflere ihtiyacım var.

iyi günler
  • iyi günler kolay gelsin öncelikle....

bende 2000 honda civic 1.6 İES var sedan kasalar bende xenon far taktırmayı düşünüyorum ama kısalara sadece karşıdakinin gözünü almicak şekilde, sakıncası varmı sadece kısalara takmanın? nekadara mal olur şöyle orta halli bişey ve hangisini tavisye edersiniz?

şimdiden saolun...
  • merhabalar
    xenon kit olarak ben sadece mtec satıyorum. fiyatı 350ytl kdv dahil 2 yıl garantili. diğer çin malı kitler ucuz ama çok kalitesiz o yüzden kesinlikle onların satışını yapmıyorum.
    sadece kısalara takmanın sakıncası olurmu demişiniz fakat xenon zaten sadece kısalara takılır. uzun farlara xenon takılmaz. uzunlarda xenon elde etmek için bixenon mercek kullanılır bu bambaşka bir olaydır sitede açıklamaları bulabilirsiniz.
    direk olarak xenon kiti takmak karşıdan gelenleri rahatsız edicektir tabiki ama geceleri çok araba kullanmıyorsanız veya mercek modifiyesi yapma şansınız yoksa takabilirsiniz tabiki.
  • iyi gunler 2007 model ford fiesta aracım war, xenon uygulaması yapıcam ama bazı sitelerde sadece xenon almam yeterli , bazılarında mercek + xenon , bazılarında angel eye + xenon gordum. Kafam karıstı h4 bi xenon kit alsam yeterli deilmi tesekkkurler...
  • merhabalar
    cevabınızı özelden yanıtladım.

Mtec 2 yıl birebir değişim garantili H4 xenon kitin fiyatı kdv dahil 500ytl dir
  • isim olarak bilemiyorum ama şöyle anlatayım :

merceğe geçen ve çirkin görüntüyü örten parçanın adı nedir ?

nereden temin edilebilir ?
  • Merhaba
    Öncelikle merak ettiğim neden xenon farlı araçlarda far yıkaması zorunludur?

Benim aracım makyajlı son kasa ford fiesta bu araca uygun xenon kit mevcut mudur? Mevcut ise bana montaj dahil ne kadara mal olur?

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman53

isim olarak bilemiyorum ama şöyle anlatayım :

merceğe geçen ve çirkin görüntüyü örten parçanın adı nedir ?

nereden temin edilebilir ?

kısaca mercek kapağı veya çerçevesi diyoruz.
    aşırı derecede talep gören fakat bulunamayan parçalar bunlar.
    yakında bu kapak benzeri metalden bir parça üretmeyi düşünüyoruz. yani farlardan sökülme değilde kendi üretimimiz olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

Merhaba
    Öncelikle merak ettiğim neden xenon farlı araçlarda far yıkaması zorunludur?

Benim aracım makyajlı son kasa ford fiesta bu araca uygun xenon kit mevcut mudur? Mevcut ise bana montaj dahil ne kadara mal olur?

Teşekkürler

xenon farların %99 u mercekli olarak üretilir. aydınlatma mercek ile sağlanan farlarda ışık merceğin çapı kadar olan 7 8 cm gibi ufak bir alandan çıktığı için bu alanın kirlenmesi veya buraya gelen bir çamur parçası direk olarak aydınlatmayı yok eder. eski tip farlarda ışık geniş olarak fardan çıktığı için farın tamamının aynı şekilde çamur veya kirlenmesi durumu oluşmaz. bu sebeple mercekli xenon farlı araçlarda far yıkaması mecbur tutulmuştur. günümüzde far camları artık dümdüz olmadığı için silecek şeklinde değilde basınçlı su püskürterek yıkama yapılmaktadır.

aracınıza uygun xenon kit tabiki mevcuttur. örneğin h7 h1 gibi ampul tiplerinde Mtec 2 yıl garantili xenon kitin fiyatı kdv dahil 350ytl dir.
    ampul tipinizi tam olarak belirtirseniz başka bir tipse fiyat verebilirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.