Şimdi Ara

Xeon E5 V1-V2 mi i7 3. 4. Nesil mi (2011 Soket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Elimde MSI in x79 Anakartı var. Soket 2011 3. ve 4. Nesil i7 Leri Destekliyor. Ancak Aynı Kart Xeon E5 Birinci Nesil Ve 2. Nesil İle de Çalışabiliyor. (Niye Açıklıyorum Onuda Bilmiyorum Ama :) ) Yurt Dışından Bir E5 2660 veya E5 2660 V2 Almayı Düşünüyorum. Yada Bir İki Üst Modelide Olabilir 2670 veya 2680 Gibi. Ancak Bugün Kafama Takıldı ve Karşılaştırınca i7 4960 in 2660 ve 2. revizyonundan Daha Hızlı Olduğunu Özellikle Overclock Potansiyelinin Çok Daha Fazla Olduğunu Gördüm. Overclock Benim İçin Önemli Değil Ama İşlemcinin Kendi Frekansını İhtiyacı Doğrultusunda Artıabilmeside Gayet Kullanışlı Bir Özellik. Kafamı Karıştıran Şeyde Tam da Bu Noktada Çıkıyor. E5 2660 Tam 20MB Önbellikli ve 8 Çekirdek 16 İzlekliyken Nasıl Oluyorda 4960x gibi 15MB Önbellekli 6 Çekirdek 12 İzlekli Bir İşlemcinin Gerisinde Kalabiliyor. Ben Xeon Alma Taraftarıyken i7 nin Daha İyi Gibi Görünmesi Kafamı Karıştırdı.
    ES Olan Xeonların Overclock Potansiyellerinin Daha İyi Olduğunu Biliyorum Ancak Onlarda da Bazı Anakartlarda Sıkıntı Çıkarma İhtimali Beni Düşündürüyor.
    Hertürlü Fikire Açığım. Kullanlar İse Tecrübelerini Paylaşırlarsa Daha da Memnun Olurum

• Niye bütün kelimeler büyük harf hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

Niye bütün kelimeler büyük harf hocam?

Yazma Alışkanlığı...
  • Xeon 2xxx ler genelde çift olarak kullanılır çalışma frekansları düşüktür. siz E5 1650-1660 bakın derim.
  • Es lerin tek sokette sorun cikarma ihtimali cok dusuk x79gd45 plus var elimde e5 2620den 2670e kadar 5-6 farkli es islemci kullandim sifir sikinti .sorun sadece cift soketli anakartlarda islemcilerin stepping uyumsuzlugundan oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Xeon 2xxx ler genelde çift olarak kullanılır çalışma frekansları düşüktür. siz E5 1650-1660 bakın derim.

Yoo Mesela 2680 Kaçırdım Geçen Hafta Normal Hızı 2.7 turbo da 3.4.. Bayağı İyi Bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Es lerin tek sokette sorun cikarma ihtimali cok dusuk x79gd45 plus var elimde e5 2620den 2670e kadar 5-6 farkli es islemci kullandim sifir sikinti .sorun sadece cift soketli anakartlarda islemcilerin stepping uyumsuzlugundan oluyor

Bende de Aynı Kartın 8D olanı Var. Peki Hangi Modeli Tavsiye Edersiniz? Ben F/P Olarak 2660 Kestirdim Gözüme
  • Kullanim amaciniza ve yogunluguna bagli degisir surekli render aliyorsaniz 8 cekirdek ve yuksrk saathizi olan bskin server amacli kullaniyorsaniz 6 cekirdek 2ghz civari modellerde is goruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: *666*

Kullanim amaciniza ve yogunluguna bagli degisir surekli render aliyorsaniz 8 cekirdek ve yuksrk saathizi olan bskin server amacli kullaniyorsaniz 6 cekirdek 2ghz civari modellerde is goruyor

Özel Bir Amacı Yok Sadece Elimdeki Anakartı Değerlendirmek İstiyorum. Peki i7 lerin Xeonlardan Daha Yüksek Skorlar Almasına Ne Diyorsunuz?
  • 6cekirdekli modellerde isinizi gerecektir ozamam gunluk rutin islerde cogu uygulama cekirdek sayisindan cok saathizina duyarli o yuzden xeonlar cok cekirdek destekli uygulamalarda ve ecc ram destegi ile stabilitenin onemli oldugu yerlerde farkini gosterir

• 2660'lar turbo ile 2.6 / 2.7 ghz'de kalıyor. V1 SB, Haswell ile verim farkı da var. V2'nin turbo 2.6 da kalıyor full yük için. 4960x stok turboda 3.7 ghz. Toplamda yapacağı daha fazla, üstüne nesil farkı var bi tık. oc kaldıran bi iş için lazımsa oc farkı ile de iyice açılır. oc i7, düşük frekans dual E5'lerle yarışabiliyor. Dahası içine single thread giren veya dual altyapıdan yararlanırken problem yaşayan, ona göre de dizayn edilmemiş işyüklerinde oc i7 fena fark atabilir. Yapılacak iş ne ise ona göre araştırma yapın. oc.'den etkilenme ihtimali vardır, ECC gereklidir vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

2660'lar turbo ile 2.6 / 2.7 ghz'de kalıyor. V1 SB, Haswell ile verim farkı da var. V2'nin turbo 2.6 da kalıyor full yük için. 4960x stok turboda 3.7 ghz. Toplamda yapacağı daha fazla, üstüne nesil farkı var bi tık. oc kaldıran bi iş için lazımsa oc farkı ile de iyice açılır. oc i7, düşük frekans dual E5'lerle yarışabiliyor. Dahası içine single thread giren veya dual altyapıdan yararlanırken problem yaşayan, ona göre de dizayn edilmemiş işyüklerinde oc i7 fena fark atabilir. Yapılacak iş ne ise ona göre araştırma yapın. oc.'den etkilenme ihtimali vardır, ECC gereklidir vs. vs.

L Serisi İle İlgili Ne Söyleyebilirsiniz E5-2650L Octa Core 8-Core 20MB L3 LGA2011 Gibi Güzel İşlemcilerde Var
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    L serisi düşük tdp dir. Hepten düşer frekansı, yukarda yazdıklarınıza göre de işinize yaramaz. Hala bakmadıysanız ve imkan var ise i7 5960'a bakın. Çok büyük ihtimlle 4.2'yi ve üstünü görme imkanı olur. E5'lere veya düşük frekans dual soketlerden daha iyi perf verir. Eğer oc uygulamada problem yaratmıyorsa biçilmiş kaftan bu bi çok iş için, biçok kşi için kurtarıcı oldu. AI analiz için 3960x den geçen tanıdığım var mesela ve gayet memnun şu an (algosu CPU üstüne kurulu).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

L serisi düşük tdp dir. Hepten düşer frekansı, yukarda yazdıklarınıza göre de işinize yaramaz. Hala bakmadıysanız ve imkan var ise i7 5960'a bakın. Çok büyük ihtimlle 4.2'yi ve üstünü görme imkanı olur. E5'lere veya düşük frekans dual soketlerden daha iyi perf verir. Eğer oc uygulamada problem yaratmıyorsa biçilmiş kaftan bu bi çok iş için, biçok kşi için kurtarıcı oldu. AI analiz için 3960x den geçen tanıdığım var mesela ve gayet memnun şu an (algosu CPU üstüne kurulu).

Anakartım V3 2011 Desteğine Maalesef Sahip Değil. Yani Yani E5 V1 Ya E5 V2 Ya i7 3xxx Yada i7 4xxx....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.