daha dün "XFX 8800 GT" ekran kartı aldım 64 bit vista kurulu ekran kartının driver cd sini taktım ve yüklemeye çalıştım ama driverları yüklemiyor. banawww.nvidia.com a git dio. neden böyle yaptığını anlamadım siteye gittim ordan bi driver buldum vista 64 bit fln ama bu kartın driver'ı olduğundan tam emin değilim. yükledikten sonra aygıt yöneticisinde "nvidia 8800 GT" yazıo tanıtabilmişmiyim acaba neden böyle bişey yaptığını anlayamadım karttan tam perfgormans alıp almadığımıda bilemiyorum. Crysis'de açmıo vistada mı sorun var acaba?
ekran kartı üreticileri artık kendi driverlarını yazmıyor. GPU üreticileri bundan sorumlu ve bu yüzden nVidia'ya yönlendirilmen çok mantıklı. en iyi performansı en yeni sürücülerle elde edersin genelde. özellikle söz konusu Vista ve hele de 64bit ise.
aygıt yöneticisinde kartı görüyorsan ve bir sorun bildirilmiyorsa Vista tarafından o zaman herşey tamam sayılır.
Crysis açmıyor diyorsun. ne diyo peki? hata filan mı gösteriyor? yüklediğin sürücü versiyonu ne?
Teşekkürederim.
Crysis kurdum ve tıkladığımda windows uygulamayı sonlandırdı diyo direk. 1 saat fln uğraşma imkanım oldu pek kurcalayamadım acaba vistayı mı kaldırsam? sürücü versiyonunu şuan bilemiyorum ben işteyim bilgisayar evde. 4 çekirdek işlemci kullanıyorum herhangi bi sorun teşkil etmez heralde oyun için?
hayır, teşkil etmez. burada hem o tür işlemci ile hemde Vista'da Crysis oynayan arkadaşlar var. sorun her halde ya Crysis'te ya da sürücüde. eğer Crysis orjinal ise sürücüdedir..
neyse teşekkürler.. akşam eve gittiğimde biraz daha sinir harbi yaşarım artık.
Vista 64bit için Crysis'in bir patch'i var (ya da microsoftun muydu, tam hatırlayamadım şimdi), onu yüklemen lazım. Ayrıca yine Crysis için nVidia'nın beta sürücüleri (168.x ve üstü) daha iyi performans veriyor.
ram 1 gb ise de sorun olabilir yüksek çözünürlükte ama sürücüsünde problem yaşamamışsın kanımca