Şimdi Ara

XFX Merc Black 6900 XT (RX- 69XTACBD9) Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
5.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam yanlis anladiniz 1120 yapinca bu ayarlarda olmuyor eger mhzleri dusurme yoluna gidersek belki 1120 alti stsbil olur demek istedim. Veya yanlis anladiginizi yanlis anlamis olabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xef1ONYX kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi demek istiyoruz hocam,

1120 altında mhz biraz aşağı çekmek zorundayız gibi şuanlık. Başka net ayar yok en ideal seviyeler bunlar.

• Aynen oyle 🤣

• Hocam ilk mesajda ne degistirdiniz?

• Xef1ONYX kullanıcısına yanıt

Başlığı düzenledim dostum. Bir kaç ufak yerin yerini düzenledim, kendi kart ayarlarımıda ekleyecektim ama düzenleme kısmında izin vermedi.

• StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

Hocam aynı kart bende de var, oyunda vs. hiçbir zaman wattman almadım. Ama PC boşta kalınca ve bazen chromeda gezerken ekran siya oluyor reset attığımda wattman uyarısı geliyor.

Bir ayar öneriniz var mıdır sizlerin ?

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt

Merhabalar, Ayarlarınızda 2 profil kullanmanız daha mantıklı olacaktır.

Ben Chrome, Lol gibi uygulamalarda aşağıdaki ayarı kullanıyorum. Yani Genelde boşta kalacaksa bilgisayar aşağıdaki ayarda bırakıyorum kartı. 50W 70W arası çekiyor kart bu şekilde boşta iken en fazla.

1. sayfada verdiğim ayar ise yüksek fps istediğim ve performans gerekli ise kullandığım bir ayar.

Onun dışında Mhz 2850 olan profil ayarlarımda mevcut ama onu gerektirecek bir oyun daha çıkmamıştı.

Şuan proje çalışmalarındaki bazı programlar Cuda istediği için Nvidia geçtim. Ama uygun fiyatlı bi 6900xt bulursam belki geri dönebilirim. Yada rx 7000 serisi kullanabilirim.

XFX Merc Black 6900 XT (RX- 69XTACBD9) Kullanıcı İncelemesi

Hocam 1080ti vardı satıp 6900xt aldım. Ama bu tür sorunlardan az kaldı bıkacağım. Fast boot kapattım. bios güncelledim %100 stabil işlemci OC'mi bozdum. ama halen wattman veriyor. Oyunda hiç hata vermedi. Ama boşta kalınca, sonra chrome açıkken pat diye siyah ekrana dönüyor. Satıp 3080 falan almama az kaldı :) PSU 750watt seasonic titanium.

Bu resimdeki ayarları yaparsam umarım düzelir.

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt

PSU rahat yetecektir. Chrome de donanım hızlandırmayı kapatmış mıydınız? Biraz sorun yaratabiliyor bazı driver sürümlerinde.

Biraz ayar istiyor ne yazık ki AMD ekran kartları. Ama önceki nesillere göre daha optimize olmuş olarak gördüm ben.

Yok chrome da bişe kapatmadım ama opera da aynısını yapıyor.

Bu ayarları yapacağım bakalım umarım düzelir.

• Merhaba,

6900xt swft kullanıcısıyım. Doğru düzgün bir undervolt yapamadım. Oyunda uygulamada vs sorun yok. Pc açıp kapatınca wattman veriyor. 2500mhz-1100mv denedim 1150 mv denedim 2400mhz denedim. Bir türlü bulamadım düzgün ayarı. Yapabilen varsa yardımcı olursa sevinirim. İnternette hep 6900xt merc için ayar var

• rebelyell R kullanıcısına yanıt

Düz kullanımda ne oluyor?

• xentios kullanıcısına yanıt

Düz kullanımda hiçbir sorun yok hocam. Undervolt yapmadan oyuna girersem bazı oyunlarda baya cııızz diye ses geliyor :D ekran kartından mı yoksa psu dan mı bilemedim...

Merhaba konu içerisinde paylaştığım ayarları kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Şimdi fark ettim yazdığınızı bildirim gelmemişti.

2 profil mevcuttu bende kullanım için. Boşta olduğunda min değerlere çekiyorum ben kartı boşuna yorulmasın diye.

PC yeniden başlatınca wattman veriyorsa. Başka şeylerede bakmak gerekecek gibi duruyor.

Driver'ı nasıl kurdunuz.

Kaçlık psu mevcut.

Açılışta ne kadar yük'e giriyor.

En son bıraktığınız ayar nedir gibi.

Ben kapatmaya yakın genelde video vs izlediğim için konu içerisinde alttığım min değerleri kullanıyordum.

Bu tarz bir sorunla karşılaşmadım.

Merc ve swft arasında ise soğutma farkı var. Onun dışında PCB neredeyse aynı.

Hocam boştayken zaten yük binmiyor ben masa üstünde gezerken 33 W harcadığı.

• xentios kullanıcısına yanıt

HWinfo dan bakarsanız ara ara video izlerken maks hıza çıktığını görebilirsiniz.

1 Seneye yakın kullandım 6900xt'yi o yüzden video vs izlerken 850mV de kullanıyordum. Radeon ayarlarım konu içerisinde olması lazım.

Onun dışında evet boşta çok düşük W'lar mevcut oluyor. Benim ayarlar ile 20W lara kadar düşüyordu. Tabi buna sadece ekran kartı değil. Windows ayarlarınızda etkisi çok büyük. Ben regedit dosyalarının bir çoğunu elle düzenleyip öyle kullanıyorum.

Forumda bununla ilgili konu açacaktım ama forum eskisi gibi olmadığından vazgeçtim.

750watt bronze coolermaster psu var.

Driver ı xfx in kendi sitesinden indirdim kurdum. Pc yi yeni formatladım zaten tertemiz kurulum yaptım.

Şimdi sizin ayarları harfi harfine yaptım umarım sorunsuz kullanırım

Bende 750w 80+gold bir psu ile kullanıyordum. Bir sorun olmuyordu.

Ama 6000 serisinde power bi tık önem arz ediyor.

Spike dediğimiz bir muhabbetten ötürü

Valla her şeyi auto kullanıyorum 8k videoda açsam (youtube için konuşuyorum normal 8k videom yok) en fazla 45 watt gördüm.

• undervolt yapmadan oyuna girersem baya cıızzz diye ses geliyor psu dan

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.