Ben sizin merakınızı giderme konusunda yardımcı olayım o zaman: Vega 56 nitro+ furmark stres test sonuna kadar 320w (gpu) devamlı güç çektirdim tek y kablo reset atmadı psu High power super gd 850w gold ama sistemim ve psum ve ekran kartım sağlığı açısından boş duracağına ikinci kabloyu da bağlayarak yola devam ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Kasım 2020; 2:48:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
XFX RX 6800XT İNCELEMESİ [ Kullanıcı Yorumları ] (4. sayfa)
-
-
Olay'a o yönden bakıyorsan pcb üzeri'nde ki bütün parçalar farklı firma'lar da üretiliyor, fakat en önemli parça yine'de pcb, bura'da ki mevzu'da, marka adı yazan pcb'li 1 kartı, hangi firma'dan alırsan al, referans üretim 1 kart almış olmak, üstelik tipi'de aynı ise hiç fark olmaz dedim, kutusu'nda xfx yazıyor ve sen beğenmiyorsan, üstünü etiket'le fln kapatır ispirtolu kalem'le sapphire fln yazarsın, olur, biter.
Temel olrk kaliteyi'de PCB belirler (aynı durum anakart'lar için'de geçerlidir,) kartın kaç fazlı yada hangi transistör'ler ile beslendiğin den, kart üzerin'de ki lehim kalitesi'ne kadar kartın etkin kullanım'da, kalite konusu'nda diğer durum'lar a göre daha belirgin etken'ler varken, kartların kalitesi'ni, fanı yada soğutma boğu veya fan kablosu fln belirleyemez.
Referans durumu'nda, X firma kartı hazır alır, isterse üstündeki soğutma ile'de alır/satar yada üstüne istediği soğutucuyu kendi takar satar, keyif o firma'nın dır, ama soğutucu block yüzünden bozulan kaç tane kart gördün ?
Fakat dandik lehim yüzü'nden bile bozulan kart'ına, Reballing işlem'i için düzgün yer arayan çok kişi olur.
-
Elinize sağlık, çok başarılı ve emek verilmiş bir konu.
-
Elinize emeğinize sağlık hocam güzel inceleme olmuş Nasip ederse Rabbim seneye filan Artık 3080 Geçerim bende. Hazır 2.elleride ucuzlayınca :)
-
AMD kart alınır mı deli misiniz ben 1 yıldır RX 5700 XT sürücü sorunlarıyla uğraşıyorum. 1080p 144 Hz monitörde bellek takılmasını halen düzeltemediler. Bir de kart çıkardılar. Sürücü konusunda berbat AMD kimse kusura bakmasın. Sadece oyun oynayan deli gibi neyde ne hata oluyor diye ayarınız ve tadınız kaçmayan biriyse alın. Şimdiki sürücüde bile yığınla hata mevcut. Nvidia'da var mı hata var ama AMD kadar saçma hatalar değil.
Şu Netflix olayını bile tam anlamıyla çözemediler. Yani diyeceğim o ki Elite yani her alana hitap eden ekran kartı değil. Sadece oyun için.
Bakın 1 yıl geçmiş aradan halen düzeltilemeyen RX 5700 XT var. Bazı gapcuk ağızlılar ordan ayyy benim ekran kartım sorunsuz ama der. Benimki de sorunsuz. Mesele detaylarda. Ben mesela Netflix Windows App'ten izliyorum yüksek kalite için sen gidersin chrome'da açarsın. Ben Freesync kullanırım sen kullanmazsın. Olay bu kadar basit. Şu 144 Hz monitörde bellek takılması ne zaman düzelirse kutlayacağım. Bu hata 2014'ten belli mevcut. Hatırlatmakta yarar var. Nvidia'da yok bu bellek takılması. Bizzat daha önce 1070'den önce geçtim.
Diyeceğim o ki kısaca. Bugüne kadarki bütün ekran kartlarımın çoğunluğu AMD üzerine oldu. Sebep neydi daha ekonomik fiyata daha yüksek performans. Bu RX 5700 XT ölene kadar ekran kartı almayacağım para biriktireceğim. Şayet AMD olur da beni şaşırtır bu sürücü saçmalıklarından vazgeçip rayına oturur bir sistem yapar o zaman yine AMD'ciyim.
-
Şimdi detaylı baktım konuya çok güzel olmuş tekrardan eline sağlık.
Bir şeyi merak ettim NVIDIA konusunda bir arkadaş VRAM yüksek kullanım gösterse de o kadar kullanmıyor gibi bir şeyler söylemişti. Horizon Zero Dawn oyununda 6800 XT 12 GB VRAM kullanmış gerçekten yüksek bir VRAM kullanımı. Fakat internetten baktığım testlerde RTX 3080'de aynı oyun 8-9 GB VRAM kullanmış tam 10 GB'ye dayanmamış ve haliyle oyun VRAM'e takılmamış.
Bu oyun 16 GB ekran kartında 12 GB kullanıyorsa 10 GB RTX 3080'de VRAM'den kaynaklı FPS kaybetmesi gerekmiyor mu? 6800XT GDDR6 acaba RTX 3080 GDDR6X olduğu için daha az VRAM kullanıyor olabilir mi?
-
16GB olması aşırı önemli..
Artık RE3 Deluxe gibi bir oyunda bile 8gb bellek yetmezken forumda hala insanlar 3070'e saldırıyor.
Şu 3xxx ve 6xxx arasında seçim yapılacaksa zaten bana göre otomatikman AMD tercih edilir.
Nvidia ortaya öyle bir çıktı ki, kitleleri coşturmak için deli gibi hype yaptı sonra bir bakıyorsun hala kart yok!
Bak 3070 çıktı piyasaya bir hafta sonra RX hafiften akmaya başladı.
-
Gapcuk ağızlı ne demek ? Sorun yasamayanlara sen neden böyle bir cümle kurdun, sorun yaşamadıklarını dile getirdikleri için mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RX 6800XT model ekran kartının Sapphire dışında ki modelleri almaktan yana değilim. Sizlerde eğer alacaksanız Sapphire modelini almanız önerilir.
-
Elinize sağlık, pek kalmadı böyle kaliteli içerikler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Conar-XPOlay'a o yönden bakıyorsan pcb üzeri'nde ki bütün parçalar farklı firma'lar da üretiliyor, fakat en önemli parça yine'de pcb, bura'da ki mevzu'da, marka adı yazan pcb'li 1 kartı, hangi firma'dan alırsan al, referans üretim 1 kart almış olmak, üstelik tipi'de aynı ise hiç fark olmaz dedim, kutusu'nda xfx yazıyor ve sen beğenmiyorsan, üstünü etiket'le fln kapatır ispirtolu kalem'le sapphire fln yazarsın, olur, biter.
Temel olrk kaliteyi'de PCB belirler (aynı durum anakart'lar için'de geçerlidir,) kartın kaç fazlı yada hangi transistör'ler ile beslendiğin den, kart üzerin'de ki lehim kalitesi'ne kadar kartın etkin kullanım'da, kalite konusu'nda diğer durum'lar a göre daha belirgin etken'ler varken, kartların kalitesi'ni, fanı yada soğutma boğu veya fan kablosu fln belirleyemez.
Referans durumu'nda, X firma kartı hazır alır, isterse üstündeki soğutma ile'de alır/satar yada üstüne istediği soğutucuyu kendi takar satar, keyif o firma'nın dır, ama soğutucu block yüzünden bozulan kaç tane kart gördün ?
Fakat dandik lehim yüzü'nden bile bozulan kart'ına, Reballing işlem'i için düzgün yer arayan çok kişi olur.
Hocam niye zorluyorsunuz anlamadım almak istemiyorum xfx Ayrıca diğer parçalar belirlemez önemli olan pcb demişsiniz ama kullanılan termal macun bile performansı etkiler ki zaten fanın soğutma bloğu vs'de etkileyeceğini düşünüyorum.
-
Elinize sağlık detaylı ve güzel bir inceleme olmuş. Referans tasarım olmasına rağmen hem görsel olarak hemde ısıma konusunda gayet başarılı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: asaidbNasıl nvidia'yı oldum olası sevmiyorsam xfx markasını da öyle sevmiyorum. Uygun fiyata sapphire 6800 bulursam 5700xt nitro se+'yi şutlayabilirim
Hangi marka alırsanız alın referans olduğu için markanın bir önemi yok aslında şuan ;)
-
baya emek var ; super olmus
-
Eline, emeğine sağlık hocam. Çok yararlı bir inceleme olmuş. Anladığım kadarıyla 1080p 144hz için fazla bir kart?
-
Elinize sağlık çok yararlı ve beklenen bir inceleme gerçekten.
Isı değerleri hakkında ben daha sıcak çalıştığını görmüştüm ama şaşırdım açıkçası sizin incelemenizde.
-
1080P 144Hz için fazla diyebilirim, onun için çıkacak diğer modellere bakmak lazım
Sıcaklık kasa havalandırmasından ortam sicakligina kadar değişkenlik gösterir hocam. Bu sebeple farklı çıkması normal. Benim sonuçların benim kullandığım sistem için geçerli ama fanlar %50 yi gecmiyor zaten.
Eskiden teknolojiyi takip ederdik, şimdi ilgimiz o kadar dağıldı ki... Alamıyoruz maalesef, bu yüzden bakmamıza gerek yok.
Edit: Hayırlı olsun demeyi unutmuşum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwellington -- 25 Kasım 2020; 10:46:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X