Cihazı sıfırlıyorum 192.168.31.1 kurulumunda pppoe yi seçiyorum kullanıcı adı şifre soruyor special isp işareti yok. kullanıcı adı şifre Girdikten sonra da bağlanamadığı için hata veriyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midair44 -- 26 Haziran 2021; 12:5:27 > |
Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı. (3. sayfa)
-
-
Bu şekilde bir arayüz hatırlamıyorum. Giriş ekranında siyah bir arayüz karşıladı beni kurulum yaparken. Önce ülkemi sordu, ardından nasıl bağlantı kurmak istediğimi sordu. Dediğim gibi sizde gözüken arayüz daha farklı geldi. Başka bir modemle internete bağlanıp routera güncelleme yapma şansınız var mı?
PPPOE seçeneği dışında hangi seçenekler var? Bütün sürecin ekran görüntüsü atarsanız, yardımcı olabilirim.
-
Merhabalar evimde turknet gigafiber hattı mevcut ve verdikleri modemi kullanmak istemiyorum xiaominin ax6000 routerı mevcut ve direk gpona bağlamak istiyorum ne yaptıysam bir türlü bağlayamadım bir fikri olan var mı routerın arayüzü çince çin sürümü olduğu için
-
Merhaba,
Alıntı
metni:ne yaptıysam bir türlü bağlayamadım Çözüm için önce buradan başlamanız lazım. Ama siz ne yaptığınızı söylememişsiniz. Ne denediniz de olmadı?
Kablo bağlantısının doğru olduğunu varsayarsak, PPPoE bağlantı için temelde 3 noktaya dikkat etmeniz gerekir.
1) TurkNet kullanıcı adı ve şifre
2) VLAN ID değeri
3) WAN MAC adres klonlama. Bu TurkNet GigaFiber için şart mı değil mi bilmiyorum. Ama klon işlemi yapmanızdan bir zarar gelmez.
-
Aynı şekilde yapıyorum ama vlan id girmek için bir seçenek yok yazılımda. O yüzden internete bağlanmıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar xiaomi router modellerinde vlan id ayarı için seçenek mevcut.
Kolay yolu şu;
Cihazı sıfırlayın, tekrar kurarken PPPoE seçin, ek ISP ayarlarından özeli seçin ve buraya vlan id değerini yazın. 802.11q işaretli kalsın. Yoksa vlan id ayarınız çalışmaz.
İkinci bir yol da şu; cihazda root erişimi yapın. Daha sonra /etc/config/network dosyasını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
-
Mi router 3 ve 2.10.46 firmware yüklü böyle bir seçenek çıkmıyor, özellikler kısıtlanmış. Tek çare dediğiniz gibi root yetkisi almak. Peki developer firmware kurunca arayüz çince mi olacak?
Direkt o sürümü bilemem ama ekseriyetle olması lazım. Bazı modellerde sadece sıfırladıktan sonra ilk kurulum esnasında çıkar. Elektrikten başka hiç bir kablo bağlı olmasın ona dikkat edin.
Global developer firmware yok diye biliyorum. Ama zaten root erişimi almak için developer firmware kurmanız şart değil normalde. OpenWRTInvasion ile bir deneyin derim.
https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion
-
Dediğiniz adrese baktım ama mi wifi 3 desteği yok. Cihaz bu https://www.mi.com/miwifi3
Bu adresteki ( https://mirom.ezbox.idv.tw/en/miwifi/R3/ ) çin ve tayvan firmwareleri denedim bir fark olmadı. yazılımı kırpılmış saat bölge ayarı bile değişmiyor.
-
Listede yazmıyor diye desteklenmiyor sanmayın. Bu cihazların hepsinin yazılımı birbirinin klonu. 3, 3g, 3v2, 4a, 4c, 4q, 4ac farketmez.. OpenWRTInvasion çalışır. root olduktan sonra istediğiniz gibi ayarları değiştirirsiniz.
-
dediğiniz gibi çalıştırdım
linux@pop-os:~/OpenWRTInvasion$ python3 remote_command_execution_vulnerability.py
Router IP address [press enter for using the default 192.168.31.1]:
stok: eed6c36cc825fdcac78e499fbdf861a7
router_ip_address: 192.168.31.1
stok: eed6c36cc825fdcac78e499fbdf861a7
start uploading config file...
start exec command...
done! Now you can connect to the router using several options: (user: root, password: root)
* telnet 192.168.31.1
* ssh -oKexAlgorithms=+diffie-hellman-group1-sha1 -c 3des-cbc -o UserKnownHostsFile=/dev/null root@192.168.31.1
* ftp: using a program like cyberduck
ama telnet, ssh, ftp ile bağlantı kuramıyorum
Trying 192.168.31.1...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
-
Sık görülen bir hata. Özellikle 4a üzerinde. Aldığınız hatayı github reposundaki issue kısmında aratın. Çeşitli tavsiyeler var.
Genellikle bu hatayı aldıktan sonra cihazı yeniden başlatıp tekrar denemek gerekiyor. (geliştiricinin tavsiyesi bu) Ya da diğer sebepler olarak örneğin: stok kodunu aldığınız makineyle telnet bağlantısı yapmaya çalıştığınız makine farklı olunca görülüyor. (stok kodu windows'tan, telnet vm'deki linux olmamalı) . Bir de kurulu olan python paketi güncel değilse nadir de olsa bu hatayı verebiliyor.
-
Hiç bir şekilde bu hatayı aşamadım. İlginç olan cihaza telefon ile wifiden bağlanınca telefonun dosya yöneticisi yardımıyla klasörlere ulaştım. Ancak etc/config/network dosyasını bulamadığım için vazgeçip x-wrt yüklemeye karar verdim. Son aşamadaki komutlarda dalgınlıkla rootfs0 dosyasının *.bin uzantısını yazmamışım işlem yarım kaldı cihaz bootloop yapıyor, usb kurtarmada işe yaramadı :(
-
Geçmiş olsun cihaz kurtarılır merak etmeyin. Yeter ki u-boot sağlam olsun. Unbrick işlemi için bir tane usb to ttl dönüştürücü kullanmanız daha sağlıklı olur. tftp + kernel0.bin + usb ile nand'lı xiaomi modelleri kurtarılıyor.
-
Hocam teşekkürler cihazı kurtardım. @ysonmezer de çok yardımcı oldu sağolsun. Tekrar root yapıp x-wrt kurdum.
Sn. ysonmezer hocam bir cihaza el attıysa; o cihazın kaçarı kurtuluşu olmaz zaten. Rica ederim ben bir şey yapmadım. Siz kendiniz yaptınız sizin ellerinize sağlık.
Ben hep diyorum. Aslında bunlar oldukça basit cihazlar. Bu cihazları öldürmek çok zor. En hardbrick durumdaki cihaz bile bir şekilde tekrar çalışır hale geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X