Şimdi Ara

Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fiber bağlanti alanlar. Aradaki telekom modemini devre disi birakmak istiyorlarsa:
    1-) xiaomi router 3 e padavan yazilimini kuracak.
    2-) Gpondan gelen kabloyu direk wan girisine takacak.
    3-) Router mi 3 un wan ayarindan: kullanaici adi sifreyi ve vlan id yaziyoruz.
    Artik direk gpon dan baglantiyi alabiliyoruz. arada modem kullanmaya gerek kalmiyor.

Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı.

• Günaydın forumdaşım, Amerika'yı yeniden keşfetmişsin :)

TTNET, Superonline gibi firmaların verdiği cihazlar router modunda çalışıyor zaten. Yani GPON bağlantıda zaten modem gerekli değil...
    Ayrıca padavan kurmak da gerekli değil. Stok yazılımla da PPPOE bağlantı kurabiliyor. Boşa uğraşmışsınız biraz.

@Regor
    PPPOE kullanacı adı şifreyi müşteri hizmetleri vermiyorsa öğrenmenizin yolu var.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/
  • Fiberde her router için geçerli bu ayarlar. Asıl soru şu: VLAN ID'yi nasıl buldunuz?
  • Günaydın forumdaşım, Amerika'yı yeniden keşfetmişsin :)

TTNET, Superonline gibi firmaların verdiği cihazlar router modunda çalışıyor zaten. Yani GPON bağlantıda zaten modem gerekli değil...
    Ayrıca padavan kurmak da gerekli değil. Stok yazılımla da PPPOE bağlantı kurabiliyor. Boşa uğraşmışsınız biraz.

@Regor
    PPPOE kullanacı adı şifreyi müşteri hizmetleri vermiyorsa öğrenmenizin yolu var.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Gösterirmisin? Xioami router 3 de PPPOE de nerde VLAN var?
    Arkadaşlar sırf karalamak için yazmak için yazmayın.

Diğer tüm routerlerde VLAN İD olanlarda yapıldığını bende biliyorum.
    Fakat bu modemin Stockun da yok.
    Mecburi VLAN İD kullanmak için yazılımını değiştirmeniz lazım..

VLAN İD Tılgın modemlerde root şifresi ile çıkıyor diğerlerinde ise direk yazıyor zaten.
  • Padavan kurulumunda hep sorun yaşadım bir nihayete eremedim. Siz hangi yazılı kaynağı kullandınız.? Stock rom da vlan id kısmını bende göremedim. Ayrıca Telekom zyxel router da mac adresini klonlamak gerekiyor mu?
  • Kendi kendinize gelin guvey olmussunuz karalamak icin yazmayin falan....

VLAN ID degistirmek icin yazilim degisimi sart degil..... Bilmeden nasil bu kadar emin konusabiliyorsunuz sasiyorum. Siz arayuzde gormuyorsunuz diye; yok sanmayin. Soyle bir ipucu vereyim, gerisini siz arastirip bulun.

Xiaomi’nin stok yazilimi OpenWRT tabanli... Ve dev firmware ssh destekliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Kendi kendinize gelin guvey olmussunuz karalamak icin yazmayin falan....

VLAN ID degistirmek icin yazilim degisimi sart degil..... Bilmeden nasil bu kadar emin konusabiliyorsunuz sasiyorum. Siz arayuzde gormuyorsunuz diye; yok sanmayin. Soyle bir ipucu vereyim, gerisini siz arastirip bulun.

o zaman nasıl yapılacağını yaz bizde öğrenelim.
    Bilmemek ayıp değil. Bilgi paylaştıkça güzel.
    teşekkürler.
  • hadi padavanı bulduk peki vlan id yi nerden bulacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Kendi kendinize gelin guvey olmussunuz karalamak icin yazmayin falan....

Hocam merhaba, bu konulardan anlamıyorum yardım edebilir misiniz, internetsiz kaldım telefonun internetinden araştırmada yapamıyorum, bu fiber vdsl olaylarıyla ve modemlerle ilgili danışmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .T. -- 13 Aralık 2018; 0:46:21 >
  • hocam merhabalar, ben uzun zamandir xiaomi router 3 cihazimi orjinal firmware ile direk gpondan gelecek sekilde kullaniyorum zaten..yani padavana vesaire ihtiyac yok. ben superonline hg253 routerden superonline kullanici adi ve sifresini ogrendikten sonra direk
    xiaomi 3 routerin arayuzune bu degerleri yazarak baglanti sagladim. mac adresi kopyalama sayesinde eski superonline routerin mac adresini taklit ediyorum..boylece sistemden bir dusme vesaire yasamiyorum..bilginize
    @ciyaezim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glikoz surubu -- 16 Aralık 2018; 21:12:0 >
  • pppoe bağlantı kurulabiliyor normalde xiaomi routerlar ile, vlan id gerekli mi, kendi yazılımı ile deneyip bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek daha kolay fw değiştirmekten.
  • glikoz surubu kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mac klonlamada olayı biraz daha açıklayabilir misiniz? Tam olarak ne işe yarıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: glikoz surubu

hocam merhabalar, ben uzun zamandir xiaomi router 3 cihazimi orjinal firmware ile direk gpondan gelecek sekilde kullaniyorum zaten..yani padavana vesaire ihtiyac yok. ben superonline hg253 routerden superonline kullanici adi ve sifresini ogrendikten sonra direk
    xiaomi 3 routerin arayuzune bu degerleri yazarak baglanti sagladim. mac adresi kopyalama sayesinde eski superonline routerin mac adresini taklit ediyorum..boylece sistemden bir dusme vesaire yasamiyorum..bilginize
    @ciyaezim
    süper.
    Ben mac kopyalamadım.
    VLAN ıd yazmadan internet çıkışı alamadım.
  • Padavan da vlan id yazacağımiz yerin ss ini atar mısınız?
  • Padavan da vlan id yazacağımiz yerin ss ini atar mısınız?
  • Peki mi wifi mini ile yapabilir miyiz? Bende HG255 var LAN ile bağlayıp öyle WiFi alıyordum.
    Sizce HG255 ten daha mı iyi olur direk WiFi mini ile alsam?
  • hknerdr kullanıcısına yanıt
    elbette yapabılırsınız . mı wifi mi de openwrt tabanlı ve mac adresını yazarak kullanabılırsınız.
  • superonline fiberde huawei routerı kullanmadan sadece xiaomi routerı kullanmak kesin mümkün mü hala mac değiştirip? huawei hayattan soğuttu aşırı yavaşladı.

openwrt 4.versiyon için mevcut mu? veya hangi modeli alayım 3, 3c, 3a, 4, 4a, 4q, 4c
  • tosunkaya kullanıcısına yanıt
    Xiaomi 3g modelini almalısın aliexpressde ve türkiyede satışı mevcut

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.