Şimdi Ara

Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: micro77

elbette yapabılırsınız . mı wifi mi de openwrt tabanlı ve mac adresını yazarak kullanabılırsınız.
    teşekkürler. nereye yazacağım ve neden mac adresini kullanıyoruz?
  • Mac adresi servis saglayıcının verdıgı modem uzerınden alınır...

Ayrıca k. adı ve sıfre de yazılır...

Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı.
  • pppoe için bir kısıt var mı? vdsl veya adsl uyumluluğu nedir?
  • Turk telekom fiber gpon hizmetini padavan yazilimda kullanabilen var mi?ben halen vlan id nin nereye yazilacagini bulamadim. Bir arkadaş ss li bilgi paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozoo1903 kullanıcısına yanıt
    Soruyu açar mısınız? Yardımcı olabilirim.
  • PPPoE bağlantısında eğer servis sağlayıcı VLAN ID kullanıyorsa girilmek zorunda yoksa bağlanmaz.
    Bende Xiaomi 4A var ve VLAN ID giriş yeri tüm Xiaomi routerlarda olduğu gibi yok. Belki arka planda bölgeye göre VLAN ID deneyip, deneyerek buluyor olabilir denemeden çalışmak demek yanlış olur tabi. Aslında bana zaten lazım değil ama olması lazımdı.

Kullanıcı arayüzünü çok basit yapacağız, bağlamak çocuk oyuncağı olacak derken, yapılacak ayar bırakmamışlar. Router'da WPS açık kapatamıyorum. SSH açmak için firmware atman gerekiyor. Turk Telekom'un verdiği TD-W9970'i kullanıyormuş gibi hissettim kendimi.

Hiç firmware atmadan telnet veya ssh açma yolu var mı? Amacım Wifi WPS kapatmak, bir de lazım olursa VLAN ID vs. girebilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberXTR

PPPoE bağlantısında eğer servis sağlayıcı VLAN ID kullanıyorsa girilmek zorunda yoksa bağlanmaz.
    Bende Xiaomi 4A var ve VLAN ID giriş yeri tüm Xiaomi routerlarda olduğu gibi yok. Belki arka planda bölgeye göre VLAN ID deneyip, deneyerek buluyor olabilir denemeden çalışmak demek yanlış olur tabi. Aslında bana zaten lazım değil ama olması lazımdı.

Kullanıcı arayüzünü çok basit yapacağız, bağlamak çocuk oyuncağı olacak derken, yapılacak ayar bırakmamışlar. Router'da WPS açık kapatamıyorum. SSH açmak için firmware atman gerekiyor. Turk Telekom'un verdiği TD-W9970'i kullanıyormuş gibi hissettim kendimi.

Hiç firmware atmadan telnet veya ssh açma yolu var mı? Amacım Wifi WPS kapatmak, bir de lazım olursa VLAN ID vs. girebilmek.
    merhaba,

Xiaomi 4A routerde PPPOE seçeneği mevcut mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 27 Mayıs 2020; 18:21:45 >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    PPPOE seçeneği var ancak VLAN ID girilecek yer yok. Hiç PPPOE bağlantısı kullanmadım bende kablonet olduğu için bana lazım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberXTR -- 27 Mayıs 2020; 20:11:44 >
  • quote:

PPPOE seçeneği var ancak VLAN ID girilecek yer yok. Hiç PPPOE bağlantısı kullanmadım bende kablonet olduğu için bana lazım olmadı.
    Tesekkurler cevap icin. Gearbestte soru cevap bolumunde pppoe olmadigi hakkinda birseyler yazilmis ben vodafone fiber icin alacagim. En kotu ihtimal routere baglarim . Wifi sorunu cildirtiyor huawei modemde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    OpenWRT sürümleri var bu router için. Daha tam olarak oturmamış ama kullananlar yabancı forumlarda.
  • quote:

OpenWRT sürümleri var bu router için. Daha tam olarak oturmamış ama kullananlar yabancı forumlarda.
    vlan id ye gerek kalmadı direkt bağlandı. Aşırı stabil şuanda. wifi stabilliği için almıştım ama ethernet cihazları içinde gayet güzel.
    Benim de kablo modem arada 2 dk kitleniyor sonra normale dönüyor. Kablo modemi bridge moda alıp bağlayacam DHCP ile IP alıyor orada. Ancak kablo modem tarafı uğraştırıcı olduğu için daha yapmadım. :D
    Cihaz güzel 2.4 Ghz wifi hızı çok başarılı.
  • ttnet bağlantısında pppoe çalışmıyor normalde
    config interface 'wan' bölümünde
    option ifname 'eth1' satırını
    option ifname 'eth1.35' olarak değiştirince bağlanıyor.

ama ttnet'in kendi modemine göre sorunlu biraz
    sürekli kopmalar ve yavaşlama var
    acaba çözümü nedir?Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı.

• Mi router 3 de sıksık kopmalar meydana gelyordu. Ara yüzünde statik Ip veremedim. Bende kullanım sağlayan cihazlara statik IP verdim şu an bağlantıda problem yok. Denemenizi tavsiye ederim.

• Selamlar,

Stok yazılımda Vlan ID bölümünü bulamayanlar için:

Yalnızca ilk kurulumda Vlan ID bölümünü görebiliyorsunuz. Router'ın IP'sine bağlanıp (192.168.31.1) kurulumu oradan gerçekleştirmeniz gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Özel isp seçince vlan id girebiliyorsunuz.

• semiramist1 kullanıcısına yanıt

bende girelecek bir ekran olduğunu hatırlıyorum ama güncel 2.10.46 firmware sürümünde aradım bulamadım. başka firmware var mıydı emin değilim. siz hangi sürümde gördünüz?

• @fatihdemirbal 2.10.46 hangisi bilmiyorum. En güncel global sürümde ilk kurulum sırasında PPPoE seçeneğinin altında özel ISP ayarı var. Oradan seçilebiliyor.

• semiramist1 kullanıcısına yanıt

En güncel stock global olan MiWiFi Stable 2.10.46 sürümünü kullanıyorum PPoE modunda durum bu. İlk kurulumda sadece kullanıcı adı ve şifre istiyor. Vlan id girebilecek özel isp seçeneği yok. OpenWRT kurulumundan daha kolay görüntüdüğü için forumda ki rehbere göre Yarın Padavan kurmayı deneyeceğim.

Xiaimi Mi 3 Router ile Fiber Gpondan direk bağlantı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midair44 -- 22 Haziran 2021; 23:58:26 >

• Midair44 kullanıcısına yanıt

Yalnızca ilk kurulum sırasında o seçenek çıkıyor. Special ISP seçeneğini işaretlediğinizde VLAN ID gözükmüyor mu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.