< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi 11T ★★★ ANA KONU ★★★ (20. sayfa)
-
-
Mi 11t hangi rom kullanıyorsunuz, bir de 60hz ekran süresini test ettiniz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz daha yakın zamanda paylaştığım bir ekran görüntüsü daha var hocam onu görebilirsiniz o paylaştığım ekran görüntüsü 60 Hz olarak test ettiğim süre 10 saat ondan sonra bir daha test ettim 11 saat 30 dakikayı gördüm ama onu paylaşmadim. Sürüm ise global 13.0.3 sürüm hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mevcutta kullandığım araç şarjı haliyle çok yavaş şarj ediyor. Tavsiye edebileceğiniz araç içi hızlı şarj var mı arkadaşlar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam araştırma sonucu ben bunu aldım. Ugreen kaliteli marka malzeme iyi. Şarj hızı gayet iyi. Benim de bundan önce sıradan olanlardan vardı aşırı yavaştı. Eşimin telefonu i Phone olduğu için çıkışlardan biri type c olanı tercih ettim. Siz ihtiyaca göre ikisi de usb olanlara da bakabilirsiniz.
Hocam teşekkürler. Ben de sorularıma cevap alamayınca konu ölü diye düşünmüştüm. 👍🏻
Hocam, en uzun ekran süresi için yapılması gereken ayarları yazabilir misiniz rica etsem.
6 saat ekran süresinde 10% seviyesine düşüyor pil. Bana göre düşük bir performans.
Korkumdan 13 sürüme geçmedim henüz 12.5 dayım.
Arkadaşlar naçizane bu telefonu kullanırken maksimum şarj alacam diye özellik kısmak mantıklı gelmiyor. Şu an yeni telefon almanın en farkedilir yanlarından biri ekran tarama hızı. 120 hz kullanmayacaksam ben seni neden aldım. 120 ile 60 arasında uçurum gibi fark var. 17 dakikada dolan bi telefon için şarjın gitmesini fazla kafaya takıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AY Force -- 12 Temmuz 2022; 13:41:15 >
Geç yazdım kusura bakmayın ,telefonu satın aldığım zaman benim de aşırı hızlı gidiyordu kutudan çıkardığım gibi hatta peş peşe güncellemeleri gelince yaptım hiç daha sonraya bırakmadım ancak aldığımdan sonra yaklaşık 1-1.5 ay sonra, daha önceki mesajlarım da paylaştığım işlemleri de gerçekleştirince şimdi daha da iyi gidiyor. Ancak benim daha önceki mesajımda yaptığım işlemleri iyi araştırmanızı ve dikkatli yapmanızı öneririm yine de yapmak ve denemek istiyorsanız tabi karar sizin.
Bunun haricinde ise genel olarak yaptığım işlemleri söyleyeyim belki işinize yarayan olabilir fikir sunabilir.
1-Ekran parlaklığını genelde ev içerisindeyim home office çalışıyorum. Bu yüzden %30-35 seviyelerinde yetersiz geldiğinde ise %50-60 seviyelerinde dışarı çıktığımda da haliyle ekranı görebilmek için %100 yapıyorum.
2- Otomatik Senkronizasyon ve Konum sürekli kapalı kullanıyorum. Wifi surekli açık mobil veri sadece dışarıda kullanıyorum surekli açık ekran özelliği 10 saniye boyunca göster olarak ayarlı geceleri ise uçak moduna alarak bırakıyorum.
3- AdGuard yada Netguard kullanıyorum şu sıralar bununda sebebi reklam engelleme için Adguard biliyorsunuz. Ancak uygulamanın, ekran kapalı iken wifi yada mobil veri ağını kullanmasın diye seçenekleri vs bulunuyor uygulamalar için kullanmadıklarima bu işlemi yapıyorum arka planda ekran kapalıyken veri alışverişi yapmasın diye. Netguardda aynı işlemi görüyor fakat aynı anda ikisinide kullanamıyorsunuz yerel VPN üzerinden kullandığı için sadece birini kullanabilirsiniz. Netguardin reklam engelleme özelliği var fakat biraz uzun ve karışık geldi bana. O yüzden tercih etmiyorum. Uygulamaların ikisi de açık kaynaklı uygulama yani opensource.
4-https://forum.xda-developers.com/t/how-to-increase-the-battery-life-of-the-xiaomi-11t-t-pro.4356209/ bu sayfada bulunan önerileri de yaptım bu arada 11T Pro dediğine bakmayın aynı özellikler 11T de bulunuyor. Ben sadece 'OTHER ADDITIONAL SETTINGS' başlıklı kisimdakileri yapmadım. Oda gereksiz bir animasyon kısıtlamasına giriyor gerek duymadım.
5- Genelde oyun pek oynamıyorum telefonda ama oynadığım zamanda ufak oyunlar oynamayı tercih ediyorum büyük boyutlu oyunlar da nadir oynuyorum bu yüzden de ekran süresi olarak bir gelişme oluyor haliyle.
6- İlk başta da söylediğim gibi bazı kullanmadığım uygulamaları devre dışı bıraktım yada daha sonradan sildim eğer bahsettiğim işlemleri yine de yapacaksanız eğer silmeseniz de olur devre dışı bırakmanız da yeterli olur kanaatindeyim.
7- Genelde 120 Hz yenileme hızında kullanıyorum 60 Hz her ne kadar daha da yüksek bekleme süreleri ve ekran süresi veriyor olsada takılıyormus hissiyatı yaratıyor o yüzden kullanmiyorum test etmek için belirli zamanlarda kullandım. Onun dışında şu an 120 Hz ekranda kullanıyorum. 60 Hz ekranda kullanınca 35-40 saat bekleme sürelerini gördüğüm oldu. Ama yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi hızlı bir şarj aletine sahip telefonun böyle şeylere de pek ihtiyacı olmuyor tabi. Sadece acil ve her zaman şarj edemediğimiz zamanlarda bekleme süreleri ve ekran süreleri önemli olabiliyor.
8- Karanlık modu sürekli kullanıyorum okuma modunu sürekli kullanıyorum. Dışarıda sadece parlaklık %100 olduğunda okuma modunu kapatıyorum.
9- Telefonda video ve film izlemeyi severim müsait olduğum zamanlarda izliyorum daha çok video izliyorum ancak Youtube üzerinden değil Newpipe diye opensource açık kaynakli bir uygulama var normal Youtube uygulamasından daha az şarj tükettiğini ve daha güzel olduğunu düşünüyorum bazı konularda zaten reklam sıfır olduğu için daha da iyi oluyor severek kullanıyorum.
Ve son olarak daha bugün şarja takmadan önce aldığım ekran süresini paylaşayım. Bu paylaşımda arada bir oyun vs de bulunmakta ve ekran parlaklığı yukarı da belirttiğim gibi karışık kullandim. Sürüm ise global 13.0.3 numaralı romdayim kutudan çıkan rom neyse o yani sonradan değiştirmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 13 Temmuz 2022; 0:20:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
1080 60 fps video çekerken çok küçük 4-5 saniyelik takılmalar sizde de oluyor mu? Dener misiniz..
Telefonu çevirirken vs küçük küçük takılıyor önceki redmi note 7 bile takılmıyordu bu neden takılıyor delireceğim ya..
Hocam 4K olarakta çektim ama hiç öyle yazdığınız gibi bir takılma yaşamadım bugüne kadar.
Adguard için uygulama kullanmanıza gerek yok. Hem evdeki bütün cihazlar için hem de mobil cihazlar adguard-dns.io kullanabilirsiniz.
-
Tamam hocam teşekkürler bilgi için.
Arkadaşlar orjinal rom da bir ara telefon uygulamasına görüşme kaydetme özelliği geldi birkaç gün sonra yok oldu. Ülkenizde kullanılmıyor yazıyor malum. Bu konuya çözüm bulabilen var mı. Bölge değiştirmek işe yaramadı. Rom değiştirmeden görüşme kaydetme özelliği nasıl edilebiliriz?
Teşekkür ederim ilk fırsatta deneyeceğim hocam
Son 3 gündür ne yaptıysam 3 parmak ile ekran görüntüsü alma özelliğini geri getiremedim.
Ayarlar->ek ayarlar->hareket kısayolları->ekran görüntüsü kaydet ayarı açık şu anda. 😡😡
Hocam buga girmiş olabilir belki kapatıp tekrar açın yada telefonu kapatıp tekrar deneyin yine olmazsa eğer telefonu sıfırlayın mümkünse.
Telefon yaklaşık 2 aylık hiç düşmedi. Bugün arama esnasında ekran karardı. Şuan ses var, kısık parlaklıkta ekran görünüyor. Ama dokunmatik ve güç tuşu çalışmıyor. Fabrika ayarlarına bilgisayardan bağlanıp yapmak mümkün mü.
-
Hocam kapatıp açtım yine olmadı 13.03 ü yükledim düzeldi 👍🏻
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X