< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Xiaomi 12T Güçlü 108MP ★★★ ANA KONU ★★★ (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu yazılımsal sorunun ne gibi yansımaları oluyor kullanıma?
O zaman Miui 14 alan tüm cihazlarda mı bu sorun var?
-
Şarjı birkaç saat erken bitiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Poco hiçbir zaman kamera kalitesi odaklı bir marka olmadı :) Xioami'nin fiyat/performans anlayışını fiyattan biraz daha kırarak tüketiciye ulaşılması için Xiaomi tarafından yaratılan alt bir marka :) Tabi fiyatı kırar iken feda edileceklerde önemli.İşte Poco için kamera bunlardan biri.F5 de F5 Pro'da neredeyse 2 yıldır piyasada olan,orta seviye bir sensör kullanıyor.Şahsi düşüncem 2023 yılında alınmış orta seviye bir cihazın kamerası kullanıcıyı üzmez :) Fakat iyi hatta daha iyi ise arayışımız,son çıkan iPhone 14 Pro Max'e kadar yolumuz var :) Oralara kadar gitmeyelim diyorsanız S21 FE daha rafine bir cihaz.Samsung,Türkiye'ye özel bölgesel fiyatlandırma uyguladığından ülkemiz şartlarında verdiklerine kıyasla fiyatı da makul.Şans ve bütçenize güveniyorsanız S23 FE'nin de eli kulağında :) Az biraz bekleyip onu da değerlendirmeye alabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla kamera da sizin için daha ön sıralarda bir kriter.Şu durumda Poco ya da başka bir Çinli sizin beklentilerinizi veremeyecektir.
Xiaomi ya da aynı fraksiyonun cihazları işlem gücünü uygun fiyata sunmasıyla ve pil yetenekleriyle öne çıkan telefonlar sunmaya odaklı.Tüketiciyle de bu odak çakıştığında bu cihazlar alınası oluyor meraklısı için :)
-
-
Gözlemleriniz, bu gözlemlerinizi ifade edişiniz çok kıymetli ve güzel. Öncelikle bunun için teşekkür ederim.
Şu anda Galaxy S8 kullanıcısıyım. Cihazımdan batarya performansı, şarj hızı ve oyun performansı dışında genel olarak memnunum diyebilirim. En sevdiğim yanlarından biri kamerası. Orta segmente (orta üst segmente değil) ben buradayım diyebiliyor.
Geçeceğim telefonun kamerası S8'den kötü olursa bu beni üzer. Beklentim çok büyük değil. Zengin olmayanın hata yapma lüksü yoktur bakış açısıyla hareket etmek durumundayım:)
Şarj hızı (batarya performansı) gerçekten kamera kalitesinden daha önemli hale gelebiliyor bazen.
Samsung hiçbir modelinde 45 watt'ın üzerine çıkmadı henüz. Apple bildiğiniz gibi çok pahalı.
Xiaomi, Poco fiyat / performans konusunda iyi işler çıkarıyor.
Kamera konusunda bazı noktalarda fedakarlık yapabileceğime karar verdim. Çok üzülmeyeceğimi düşünüyorum.
S20 Fe, S21 Fe 20.000 TL'ye kadar en iyi kamera performansı sunan cihazlar. Ama batarya performansları ve şarj hızları kötü.
S20 Fe çok ısınıyor, S21 Fe'nin de Snapdragon'lu modeli yok ülkemizde ki olsa da Snapdragon 888'li olacak yani o da çok ısınacak.
20.000 TL'ye kadar fiyat/performans telefonu olarak 2 seçenek var bence. Biri Xiaomi 12T biri de Poco F5.
Kamerası daha iyidir, Poco'ya göre daha hızlı şarj oluyor diye 12T'ye yakındım ama inceleme videolarında kamera konusunda çok fark göremedim. Danıştığım içerik üreticileri (inceleme videosu çekenler) de performansından dolayı F5'i seçmemin daha mantıklı olacağını, kamera konusunda 2 cihaz arasında bu çok iyi, bu çok kötü denilebilecek bir durumun olmadığını ilettiler.
Şu an orta üst segmentin kralı Poco F5'tir bence, sonra 12T gelir. 12T'deki işlemci de çok güçlü ve verimlidir.
Poco F5'te kullanılan sensörün üretim tarihi değil, kullanılan sensör bence sorun. Ona bakarsak S20 Fe' deki sensör daha eski ama çok daha iyi.
Poco F5'te karar kıldım. 800 TL daha uygun olması, daha iyi ve güncel bir işlemci barındırmasından dolayı.
12T'de yaşadığınız herhangi bir sorun var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burki0808 -- 30 Haziran 2023; 1:34:1 >
-
Sondan başlayayim.Öncelikle 12T bana beklentilerimin çoğunu veriyor :) Snapdragon'lu bir cihaz olsa idi,muhtemelen biraz daha fazla ısınır,bataryayı biraz daha fazla içerdi.Ama yazılım ve uygulama stabilitesini yakalama açısından da daha iyi olurdu.Yine bu konuya yazmıştım sanırım,Mediatek uygulama geliştiriciler tarafından önceliklenmiş bir üretici değil.Yani Snapdragon üzerinde uygulamalar daha kararlı ve stabil çalışıyor.Tabi Mediatek'i de çok gömmemek lazım.Güç ve termal yönetimi iyi.Yani bataryayı az harcayıp az ısınıyor :) Samsung'un Exynos'u veya diğer daha küçük üreticileri düşündüğümüzde onlar Mediatek'in aynı dejavantajlarına sahip olmalarının yanında Snapdragon'dan daha fazla güç harcayıp ısındıklarını da düşündüğümüzde Mediatek yine iyi bir yerde diyebiliriz :)
Samsung'da şu an bazı giriş ve orta seviye modellerinde Mediatek kullanmaya başlamakta.Redmi serisi olsun ya da diğer üreticiler Mediatek'li cihazlar üretip piyasada da belli bir sayıya ulaştıkça,ben uygulama geliştiricilerin Mediatek'e yönelik daha özel çalışmalar yapacaklarına inanmaktayım,yani mantık böyle diyor :) Haliyle ben geleceğe de yönelik pişman etmeyecek bir cihazdır 12T diyebilirim :)
12T'den önce 5 yıla yakın yine Xiaomi'nin Mi Mix 2 modelini kullandım.Kendisi Galaxy S8'in doğrudan rakibi olur :) Ondaki memnuniyetim zaten Xiaomi ile devam etmemde referans oldu :) Gerçi o,zamanın Amiral Gemisi sınıfıydı,12T orta-üst arası.Mix 2'nin Seramik Gövdesinden sonra 12T'nin Plastik Gövdesi azıcık üzdü desem yalan olmaz :) Orada yine anladım ki zamanın amiral gemileri,günümüzün orta seviyelerinden halen bazı noktalarda önde olabiliyor :) Fakat sonuçta 6 yıllık donanım.Ama iş görüyor muydu? Buna cevabım direkt evet olur :) Bu yüzden 12T'yi elime alında bana ''Vay Be'' dedirtmedi :) Ama hızı,kamera kalitesi,batarya kullanım süresi,direkt farklarını ortaya koydu.Benzer duyguları S8'den başka bir orta seviyeye geçince sizinde yaşayacağınızı düşünmekteyim.
Kamera konusunda ek bilgi vereyim.12T olsun ya da diğer yüksek Megapixelli cihazlar,direkt o yüksek çözünürlükte fotoğraf çekmezler.Örneğin 12T,12 Megapixel fotoğraf çeker.Kamera ayarlarından o yüksek çözünürlüğü seçerek fotoğraf çekebilirsiniz.Ama şimdiye kadar hangi yüksek megapixelli telefonu elime alıp incelediysem,standart çözünürlükle çektiği fotoğraf ile yüksek çözünürlükle çektiği fotoğraf arasında bana fark göstermedi.Hatta yüksek çözünürlü fotoğrafı yakınlaştırarak baktığımda bile standart çözünürlüklü fotoğrafla arasında bariz farklar göremedim :) Fakat yüksek Megapixelin yakınlaştırma,yani Zoom yapma yetenekleri orada farkını ortaya koyuyor :) Uzun lafın kısası eskiden beri söylenen Megapixel'in yüksek olması daha iyi ve kaliteli fotoğraf çekeceği anlamına gelmez,lafı halen geçerliliğini koruyor.Ama Zoom yapma yeteneğine doğrudan katkı sunduğundan,yüksek Megapixel'in kaymağı orada yeniyor :)
Bundan 1 ay önce yeni cihaz alacak olsam bütçemi biraz daha zorlar 12T yerine F5 Pro tercih ederdim.Ben 12T'yi 15 bine aldıktan 1 ay sonra F5 Pro 18 bin civarında piyasaya çıktı.O haliyle fiyat/performansın tam Kralı oldu :) Fakat şu sıralar dolardaki yukarı yönlü seyir ve cihazın ülkeye gelen stoğa karşılık fazlaca ilgi görmesiyle fiyatları astronomik arttırıldı ve fiyat/performans algısını bana göre satıcı marifetiyle kaybetti.F5'in fiyatında da yukarı yönlü bir gidişat var ama o kendi segmentinde hala fiyat/performansını koruyor.Yukarıda belirttiğiniz gibi kamera konusunda taviz vermeye hazır iseniz F5 ile yola devam etmek sizi üzmez.Alırsanız size şimdiden hayırlı olsun diyorum :)
-
Bugün F5'i ve 12T'yi inceleme fırsatım olsu. 12T genel olarak F5'ten kamera konusunda önde, F5'de olmayan kamera modları (özellikle çift çekim) var. Ama bazı noktalarda da F5 öne geçebiliyor. Kamera dışında gerçekten güzel cihazlar. 10.000 TL'ye satılan S20 Fe (128 Gb) diye eski ama şimdiki orta üst segmente bile meydan okuyan bir arkadaş var. Kamerası F5 ve 12T'nin çok önünde.
F5 16.700 TL, 12T (128 Gb) 17.000 TL, 12T'nin 256 Gb'ı 17.500'dü ama şu an stoklarda yok.
S20 Fe'nin kutusundan 25 watt değil 15 watt bir şarj adaptörü çıkıyor. 25 watt adaptör + 25 watt şarj kablosu + kılıf + ekran koruyucu toplam 800 TL civarında tutuyor. Yani S20 Fe (128 Gb) ortalama 11.000 TL'ye mal oluyor.
S20 Fe dışında seçeneklerim arasındaki en ucuz cihaz 16.700 TL'ye Poco F5.
Yani S20 Fe'den 5.500 TL daha pahalıya mal oluyor.
Fiyatlara bakarak, kamera performanslarının beni üzeceğini düşünerek S20 Fe'yi tercih ettim.
Ne kaybettim (hangi konuda fedakarlık yapmış oldum)?
Hızlı şarj, işlemci (daha iyi performans) ve güncellik.
Üzülürsem hızlı şarja üzülürüm ama 5.5 k cebimde kaldı sonuçta. Cihazın çok ısınmaması için şarjda oyun oynamam, wifi'da oynamaya çalışırım ve bu cihaz beni mutlu eder diye düşünüyorum. Alıyorken kameram olsun bari dedim.
128 Gb benim için yeterli bir depolama alanı.
Güzel sohbet için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın...
-
Fabrika ayarlarına dönüp her şeyi yeniden kurmak benim için 3-4 gün.. siz nasıl hallediyorsunuz? var mı kolay bir yöntemi?
-
Sizde ki ekran kullanım süresini telefon şarjda iken bile alaman aşırı çok fazla %30 pil kaybı nasil o kadar ekran süresi veriyor benim %80-%90 pil kaybı ile anca 5-6 saat alabiliyorum
12t ye kayıt yapılabiliyormu arkadaşlar aldım 1 ayı kaldı cihazın elimde kalacak ankaradayım
-
Yani önemli verilerinizi bilgisayara yedeklemek 1 saat sürmez.Sonra fabrika ayarları,ardından cihazın ayarlar menüsünden ince ayarları yapma max 1 saatte o sürer.İlk önce de en çok kullandığın uygulamaları kurup kullanmaya başlamak.Bunlar 3 saatte hallolur diye düşünüyorum.Yani 3-4 gün çok fazla geldi bana.Gerektiğinde bilgisayarımıza format attığımızda eski durumumuza dönmemiz 3 gün sürmüyor.
Üstte yazdığım gibi.Hemen hemen full wifi ve şebeke 2G modunda iken alınabilecek yakın değerler.Bunun içinde de oyun oynamak yok sosyal medya ve anlık mesajlaşma programları kullanımı genellikle.Donanım limitlerinin nispeten uzağında geziyoruz yani :) Ekran parlaklığı da %50 civarında.
Ama burada bir diğer kriterinde,mesela cihazı %100 şarj edip %20'ye kadar kullanıp 80 birim şarj + cihazı herhangi bir yüzdeye kadar şarj edip tekrar 20 birim batarya kullanınca 80+20=100 birim şarjda alacağım sonuca X diyeyim.
Cihazı %100 ya da herhangi bir değere kadar şarj edip,sonra batarya değeri düşüşüne bağlı olarak belki bana tüm gün yetmez diye aralıklarla ama %60-80 arasında şarj ederek,toplamda 100 birim batarya kullanmamızın sonucuna da Y diyeyim.
Y büyüktür X'dir.
Bu ister başka bir marka ve model telefon olsun isterseniz laptop bataryası olsun hep önüme çıkan sonuç bu oldu.
Yani batarya performansını %100'den %0'a ölçtüğümüzde aldığımız değer ile %100'den %60'a kullanım,ardından tekrar %100'e şarj edip %40'a kadar kullanma ile toplamda %100'lük kullanım elde ettiğimiz değer aynı olmuyor.Parçalı şarj sonuçlarında elde ettiğimiz kullanım süreleri daha fazla oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende çok uygulama var hocam whatsapp yedekleyip geri yüklemek te çok uzun sürüyor. Uygulamalara tek tek login olup ayar çekmek vs.. hadi 3 olmasın temiz 1.5 günü var. bunu mlsf göze alamıyorum
-
kayıt durumu netleşmedi sanırım.net bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim
-
Merhaba, spigenin kılıfı yok sanırım 12t için. Aynı kalitede şık ve dayanaklı kılıf önerisi olan var mı? Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba spigen kılıf var yurtdışından aldım yaklaşık bir ayda geldi
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 681,21TL 20%OFF | Xiaomi 12T / 12T Pro için Rugged sağlam zırh kılıfı
https://www.aliexpress.com/item/1005005150208839.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=21050338553&aff_fcid=c7ef087a4b2d433684255cd915aa8a71-1689597760096-08354-_mNo7pmW&tt=MG&aff_fsk=_mNo7pmW&aff_platform=default&sk=_mNo7pmW&aff_trace_key=c7ef087a4b2d433684255cd915aa8a71-1689597760096-08354-_mNo7pmW&shareId=21050338553&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4d3442f6385e40c593ce15623f3d45bd&afSmartRedirect=y
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
680 liraya kılıf mı aldınız telefona
siz alırken daha mı uygundu ?
ben kutudan çıkan kılıfıyla kullanıyorum. telefonun kamera yerleşimi çirkin gelmeye başladı gözüme. onlar da güzel dursa yıllarca kullanırım muhtemelen telefonu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Temmuz 2023; 16:26:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X