Şimdi Ara

Xiaomi 4K Mi Box ve S ( Yeni ) H.265 Android TV 8.0 incelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
274
Favori
759.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bu cihazi gearbest.com üzerinden aldım. Sorunsuz bir şekilde de elime geçti. Açıkçası inceleme videoları ya da insanların yorumlarıyla güzel bir cihaz aldığımı düşünmüştüm fakat biraz hayalkırıklığına uğradım. Nedenleri ise şu şekilde;

*4K destekleyen bir televizyonum ve iyi bir internet bağlantım olmasına rağmen stream edilen yayınların (Özellikle Netflix) görüntü kalitesi çok ama çok kötü geldi. Belki bununla ilgili bir ayar çekmem gerekiyor olabilir, bilen varsa yardımları beklerim.

*Google Play'de uygulamalar çok yetersiz. Neyse ki bir tane Amerikan gmail hesabım vardı da oradan daha fazla uygulama indirebildim. ShowTime, ABC, HBO... (Tabii bunları kullanmak için de bir dns servisine üye olmanız gerekecek)

*Harici disk takmadım ama flash bellek üzerinden film oynattığımda sebebini bilmediğim bir titreme ve kısa süreli donmalar oluştu.

*Herhangi bir tarayıcı desteği olmaması nedeniyle film ve dizileri online izleyemiyoruz. (Gerçi arkadaşlar bir tarayıcıdan bahsediyorlar ama ben göremedim herhangi bir şekilde)

*

• browser olmaması büyük dezavantaj değil mi ? Bu cihazı kullananlar bunu nasıl çözüyor?
    APK ile kurulabileceğini fakat performanslı olmadığını yazmış bazı arkadaşlar. Bu durumda dizi sitelerinden vs birşey izlemek mümkün olmayacak,cihazı almayı düşünüyorum ama aklımdaki tek soru bu.
  • Global cihazı yurtiçi veya yurtdışından yakında alan arkadaşlara cihaz android 6.0 ile mi yoksa 7 ile mi geliyor.6 dan 7 ye güncelleme gelince otomatik mi yükleniyor?
  • arkadaşar merhaba. kodi konusuna yazdığım mesajı belki bir cevap veren olur ve burada görenlerin de işine yarar diyerek burada da paylaşıyorum:

Dün xiaomi mi box 4k satın alarak android tv box dünyasına ben de adım attım. şimdi sizlerden bir konuda desteğe ihtiyacım var:

görünüşü hoşuma gittiği için ve de boxı yormayacak ama elimde hazır olacak bir build olsun diyerek cellar door tv wizarddan infusion 1.8 buildini kurdum. ancak gördüm ki bu buildde extended info mode hata veriyor ve yaptığım araştırmalara göre bunun çalışması için 17.3'e dönmem gerekiyormuş. döneriz sıkıntı değil de kendi hard diskimi bağladığım zaman normalde kodideki gibi local librarymi tanıtmayı beceremedim, işin doğrusu settings kısmını bile bulamadım ya lan :) kullananlar bilir bu buildde library de sizin local dosyalarını değil stream olarak izleyebileceğiniz bütün filmler liste olarak geliyor ve tıklayınca exodus, covenant vs seçip direkt izleyebiliyorsunuz.

gelelim sorulara:

1) cellar door tv build kullanırsam bu local filmlerimi library ye nasıl eklerim?

2) hacı uğraşma bu build ile derseniz, şöyle görünümü güzel, arşivdeki filmleri imdb den bilgileri falan alarak plex benzeri göze hoş gelen bir şekilde listelemek için ne kullanabilirim? build, skin, addon vs?

3) üçüncüsü de bu kodi de olmazsa olmaz addonlar nelerdir? bakıyorum filmler diziler hep 720p şöyle adam gibi 1080p stream yapan bir servis yok mu?

biliyorum fazla sordum ama eminim başlığa gelip de son sayfaya gelen arkadaşların da bu konuda bilgilere ihtiyacı vardır. hatta bir addon başlığı oluştursak daha da yararlı olur diye düşünüyorum. henüz kendim paylaşım yapacak seviyede bilgi sahibi olmadığım için sözü üstadlara bırakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abebetekila

browser olmaması büyük dezavantaj değil mi ? Bu cihazı kullananlar bunu nasıl çözüyor?
    APK ile kurulabileceğini fakat performanslı olmadığını yazmış bazı arkadaşlar. Bu durumda dizi sitelerinden vs birşey izlemek mümkün olmayacak,cihazı almayı düşünüyorum ama aklımdaki tek soru bu.

Fare takıp kullanacaksın dostum. kullanışlı oluyor. tarayıcı üstünden çatır çatır film izliyorum sitelerde geziyorum hiç bir sorun yok. PC alınca klavye fare almazsan ne işe yaracak hiç bir işe. bunda da fare şart tam anlamiyla kullanıcam dersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

Orijinalden alıntı: papummmm

Merhabalar, cihaza HDD bağlayarak HDD içerisinde olan filmleri seyretme imkânımız var mı ? Yoksa başka tv kutularına mı bakmalıyım ?

Tabi ki var ama özelliklerinde 1 adet Usb yazıyor..Yani bir tane hdd bağlayabilirsiniz zaten ikinci hdd
    bağlandığında bu tür cihazların performansı düşer.

usb hub ile (hub a artı olarak enerji vermek gerekiyor.) girişin sayısını artırabiliyorsun tavsiyem kaliteli bir hup almandır.
  • DeeD kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Zannedersem bu konularda bilgi sahibisiniz. Ben Anker marka usb çoklayıcı (4'lü) kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Asıl sormak istediğim; adaptörün kablosu bana kısa geldi. Acaba daha uzun kablolu ve (Usb çoklayıcıyı da düşünerek) daha kaliteli bir adaptör önerisinde bulunabilir misiniz? Saygı ve selam ile ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 9 Eylül 2017; 10:34:4 >
  • selfmachine kullanıcısına yanıt
    Merhaba @selfmachine
    * netflix şu anda hd yayını google widewine l1 sertifikalı cihazlar üzerinden sağlıyor. sanırım şu anda sadece nvidia shield de ve bazı mecool cihazlarda var. diğerlerinde netflix hd yayın maalesef yok.
    * android tv arayüzüne sahip cihazlar ülke kısıtlamaları dışında da daha az uygulamaya sahipler maalesef. ama sideload ile apk lerine sahip olduğunuz programları cihaza kurabiliyorsunuz.
    * chrome ve bazı tarayıcılar kurularak izlenebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

Merhaba
    Zannedersem bu konularda bilgi sahibisiniz. Ben Anker marka usb çoklayıcı (4'lü) kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Asıl sormak istediğim; adaptörün kablosu bana kısa geldi. Acaba daha uzun kablolu ve (Usb çoklayıcıyı da düşünerek) daha kaliteli bir adaptör önerisinde bulunabilir misiniz? Saygı ve selam ile ...

Merhaba benden' de sevgilerle, elinizdeki hub oldukça kaliteli siz hup' a yine iş görecek usb uzatma almanızı tavsiye ederim. keyifli akşamlar. Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agronur17

Merhaba @selfmachine
    * netflix şu anda hd yayını google widewine l1 sertifikalı cihazlar üzerinden sağlıyor. sanırım şu anda sadece nvidia shield de ve bazı mecool cihazlarda var. diğerlerinde netflix hd yayın maalesef yok.
    * android tv arayüzüne sahip cihazlar ülke kısıtlamaları dışında da daha az uygulamaya sahipler maalesef. ama sideload ile apk lerine sahip olduğunuz programları cihaza kurabiliyorsunuz.
    * chrome ve bazı tarayıcılar kurularak izlenebiliyor.

Selam,

Puffin Tv isimli bir tarayıcı indirdim, sezonlukdizi.net sitesinden bir dizi oynatmaya çalıştığımda başarılı olmadı. Chrome'u da sideload olarak indirmeliyim?

BU arada Bein Connect Digiturk uygulamasını sideload olarak indirdim. Calı yayınlarda sorun yok fakat dizi ve filmlerini oynatmıyor.

• Arkadaşlar bu cihazı sadece 2k 60hz'de çalıştırmam için bir yöntem yok mu?

Monitörümün HDMI portu 2k 60hz'den başka çözünürlük desteklemiyor.
  • Arkadaslar netflix ile dolby digital ses alamıyorum. ses çıkışı hdmi yaptım.
    her yolu denedim olmuyor.
    hep stereo.

diğer videolarım çalısıyor.
    Netflix onaylı bir cihazda neden böyle sorun var çözemedim.
  • arkadaşlar bu cihaza iphone'dan görüntü aktarabiliyor muyuz ?
  • Cihazı karıştırdıkça daha kullanışlı halde geldi. İlk yorumlarımda yazdığım titremeler ve donmalar kayboldu (yeni bir güncelleme geldi geçen gün. onunla ilgili olabilir)

Bu arada sideload yöntemiyle Amazon Prime yükledim. (Android tv versiyonunu) Amazon deneme üyeliğim olduğundan birkaç gündür kullanıyorum ve çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. (Netflix'te olmayan birçok film ve dizi Türkçe altyazılı)

Bunun dışında PopcornTime'ın da Android TV versiyonunu kurdum. Torrent kafasıyla çalıştığından çok eski film ve diziler dışında popüler olanları rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Arayüzü de sade ve güzel.

Stremio'nun (Popcorn benzeri) henüz Android TV versiyonu olmadığından normal versiyonunu yükledim. Açıkçası gayet güzel çalıştı.
  • arkadaşlar sorulmuş olabilir belki ama puhu tv yüklenirmi ve sorunsuz izletirmi bu cihaz? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntln

arkadaşlar sorulmuş olabilir belki ama puhu tv yüklenirmi ve sorunsuz izletirmi bu cihaz? teşekkürler

Markette yok galiba ayrıca yüklenir çalışır mı bilmiyorum. Kodi de eklentisi var denemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selfmachine

Cihazı karıştırdıkça daha kullanışlı halde geldi. İlk yorumlarımda yazdığım titremeler ve donmalar kayboldu (yeni bir güncelleme geldi geçen gün. onunla ilgili olabilir)

Bu arada sideload yöntemiyle Amazon Prime yükledim. (Android tv versiyonunu) Amazon deneme üyeliğim olduğundan birkaç gündür kullanıyorum ve çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. (Netflix'te olmayan birçok film ve dizi Türkçe altyazılı)

Bunun dışında PopcornTime'ın da Android TV versiyonunu kurdum. Torrent kafasıyla çalıştığından çok eski film ve diziler dışında popüler olanları rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Arayüzü de sade ve güzel.

Stremio'nun (Popcorn benzeri) henüz Android TV versiyonu olmadığından normal versiyonunu yükledim. Açıkçası gayet güzel çalıştı.

Merhaba popcorn time Android tv için hangi apk yi indirdiniz kendi sitesinde Android tv için olan pek stabil değil hata veriyor kapanıyor bazen açmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wntln

arkadaşlar sorulmuş olabilir belki ama puhu tv yüklenirmi ve sorunsuz izletirmi bu cihaz? teşekkürler

Puhu markette vardı galiba, olmadı webden açıyor zaten.

• Kendi sitesindekini indirdim. Şu an için herhangi bir problem de yaşamadım açıkçası.
  • iade ettim kurtuldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.