Şimdi Ara

Xiaomi mi 11 lite ana konu (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.810
Cevap
46
Favori
134.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefonu numaralarını Gmail e yedekleyin.

Diğer herşeyi Telegrama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba, mi 11 lite 4g telefonumuz güç tuşu bozulduğundan kapanıp açmada sorun yaşıyorduk, bir gün kendiliğinden kapandı ve tekrar sadece reboot menüsüyle açabildik. sonradan bu kapanma sorunu tekrar yaşandı ve şarja taktığımızda bile tepki vermiyordu. ankara genpa servise bu yaşadıklarımızı anlatan bir not ile cihazı yolladık. kontrol etmişler ve anakart, güç tuşu ve cihazın pilini değiştirmek üzere sonuç belirlemişler. garantisiz olduğundan da 7500₺ gibi bir ücret çıkarttılar. sizce bu ücret bu parçaların değişimleri için mantıklı mı, tekrar sorun yaşanması veya düzgün tamir edilmesi açısından genpa güvenilir midir? daha önce tecrübe eden oldu mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende Ankara Genpa'ya neredeyse aynı sorun nedeniyle telefonumu göndermiştim. Benimki de bir gece kendiliğinden kapanmıştı. Güç tuşu bozuk olunca mecbur yolladım. Sadece güç tuşu parmak izi değişimine 1000 lira civarı bir ücret ödedim. 3-4 ay sonra tekrar güç tuşu bozuldu. Ek olarak şuan ön kameramda bozuldu. Şahsen 7500 lira çok fazla, Hepsiburada'da yenilenmiş 2. el telefonlara baktım, hangi model iyi kötü pek bilmiyorum ama üstüne biraz daha koyarsan güzel bir telefon alabilirsin diye düşünüyorum. Eğer telefonu değiştirecek fırsatı yakalarsam, yenilenmiş almayı düşünüyorum.

• Telefon ile 4. Yıla girdik artık bataryası idare eder... %100 şarj ile 7.5-8 saat ekran süresi alıyorum ki 90 hz de kullanıyorum devamlı... 1-2 yıla bu telefonun esamesi kalmaz artık zaten 2 yıla kadar da telefonu değiştirmiş oluruz... Ama inceliği ve hafif liğini arayacağız... Zira yeni çıkan telefonlar çok kalın ve takoz gibi ağır... Şimdilik mi 11 lite ile yola devam bakalım 🙂

• flashchuck kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, ödemezsek bize tamir olmadan geri iade olacağından ödemesini yaptım. yenilenmiş pek düşünmedim ama eli yüzü düzgün bir telefonu yurtdışı kayıtlı almak bile tamirin iki katı ediyordu. düzelince en azından 1 belki 2 sene daha kullanılabilir diye düşündüm. tekrar bozulana kadar yine emektarla devam edicez bakalım

• arkadaslar tel isininca dokunmatik calismiyor ama tuslar calisiyor..boyle bisey basina gelen oldumu ?

• Konu ölmüş artık bu telefonu kullanan kalmadı artık sanırım... Bir ben mi kullanıyorum hâlâ neredeyse 3.5 yıldır 😊

• Geçenlerde kendi kendine kapandı açılmadı. Sözde tanıdık tamirciye verdim, yaptım dediği her seferinde bi kaç saat sonra yine kapandı. En son anakart gitmiş yeni telefon almaktan başka çare yok dedi.

Allah'tan onun lafına kanmayıp başka tamirciye danıştım sorunsuz şekilde halletti. Aklınızda bulunsun birinin yapılamaz dediğini başkası çok rahat yapıyor.

Piyasada bu boyutta bu kadar hafif ve ince telefon yok. O yüzden yeni bi şey almak içimden gelmiyor gittiği yere kadar devam.

• commandostigre kullanıcısına yanıt

Aynen hocam piyasada böyle ince ve hafif telefon yok hepsi ağır kütük gibi... Allah'tan ben herhangi bir sorun yaşamadım telefonda değiştirecektim ama gittiği yere kadar gitsin diyorum... Şuan her işimi görüyor boşuna masraf yapmak istemiyorum...

• Bi kaç ay önce eşime Samsung s24 aldım, çok memnun. Eski Iphone'lar boyutunda tek elle rahat kullanılıyor nispeten de hafif.

Kasa/Ekran oranı Mi'ye göre daha yüksek olduğundan, boyut olarak küçük olmasına rağmen ekran alanları da hemen hemen aynı.

Değiştirmek zorunda kalırsam, piyasayı istila eden tuğla boyutunda ağır telefonlardan istemediğimden şu an 1. alternatifim.

Sizin de aklınızda bulunsun bakarsınız.

Samsung s serisi aklımda hocam yalnız batarya kapasitesi düşük biraz. Samsung 5000 mah batarya koysa tadından yenmez. Samsung a55 e baktım hocam telefon bildiğin takoz gibi hem ağır hem kalın... Şuan elimde ki telefon gittiği yere kadar gitsin... Şuan tahminim enaz 2 yıl daha kullanırım...

• Xiaomi Civi serisi yaygın olsa tutulacağını düşünüyorum ama bizim ülkeye gelmiyor. Gelse bile onun da fiyatını uçururlar büyük ihtimalle.

• Mi'ye göre boyutu baya ufak olduğundan pili de ufak muhtemelen. Ama mAh olarak yine de çok fark yok. 4250'ye 4000. Asıl fark şarj hızında. Mi 33 wattken Samsung 25 watt.

Benim de hedefim 1,5-2 yıl inşallah.

Sırf 3.5 yıl oldu telefondan sıkıldığım için değiştirecektim ama bu boyutta bu hafiflik te cihaz yok gibi hocam cihazdan da çok memnunum hiç bir sorun sıkıntı çıkartmadı... İşlemci ve ram bakımından da yeni çıkan cihazlardan aşağı kalır yanı yok. 8 gb ram + 5 gb da sanal ram var. Çok şükür yetiyor... Zaten telefonu satsam en fazla 5 bin lira yapar ki hiç gereği yok. Telefonu kılıfsız ve ekran koruyucusuz kullanmama rağmen en ufak çizik hata yok... Şuan için masraf yapamayacağım telefona ayırdığım bütçe ile altın alacağım. 2 yıl sonra bozdurur istediğim telefonu alırım.

• Custom rom atma twrp konularında uzman bir arkadaş varmı. Yd imei repair uçmadan halledebileceğimiz bi seçenek arıyorum

• Merhaba arkadaşlar telefon 3.5 yıllık bataryayı şarj ettiğim de %100 den %99 a anında %90 a çok hızlı düşüyor... Ama sonra düşüş hızı yavaşlıyor ama çabuk bitiyor gibi geliyor... %1 e düştüğün de 20-25 dakika telefon kapanmıyor... Şuan için ekran süresi 6 saat ile 8 saat arası değişiyor kullanıma göre... Sizce bataryayı değiştirme zamanı mı geldi yoksa kalibrasyon mu yapayım? Bu değerler normal mi sizce?

• bu ekran süresine bence normal 4 lere düşen var. Birde pil değişipte randıman alan var mı bilmiyorum apple dahil pil değişiminde hep çok çabuk değişimden önceki hale düşülüyor bence kasayı açtığınıza değmez.

• jagatai J kullanıcısına yanıt

Hocam telefona masraf yapmak istemiyorum artık zaten 3 yılı geçti. Bataryayı kalibrasyon yaptım... Şuan bataryası iyi gibi... İşin tuhafı %100 den %90 a çok çabuk düşen telefon %1 şarjda neredeyse abartısız söylüyorum 20-25 dakika daha gidiyor... Sabah %1 şarjla 25 dakika YouTube da video izledim... Ekran süresi de 8.5 saat civarındaydi..

• Birde bizim telefonda birşey dikkatimi çekti. 8 gb ram var +5 gb da sanal ram yaptım toplam da 13 gb ram oluyor. Ama buna rağmen arka plandaki uygulamalar kaldığı yerden değil baştan başlıyor... Arka planda uygulamalar sıfırlanıyor... Ram yetersiz mi geliyor acaba diye düşünüyorum ama son çıkan çoğu telefondan bile daha fazla ram var...

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.