Şimdi Ara

Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.391
Cevap
65
Favori
387.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tutankamon09

redmi note 8 ile 15 dakika pubg oyun sonunda telefon ısısı 40 dereceyi bulmuyor.
    redmi note 8 pro ile 15 dakika pubg oynadığında 40 derecenin üzerine çıkıyor ısı
    burada işlemci gücü yönünden de fark var ama sonuçta, fakat fazla ısı demek bataryayı daha hızlı bitirmek demek.
    rica etsem mi9 lite ile çekilmiş fotoğraf örnekleri paylaşırmısınız
    gece çekim, geniş lens çekim, normal çekim ve benim için önemli olan makro çekim.
    benim de kafamı kurcalayan makro modu. note 8 pro de makro mod için 2 mp 4. makro kamera var
    Merhaba,

Buradan inceleyebilirsiniz.
    Linuxbrsyoutube
    🔘 XIAOMI REDMI NOTE 8 PRO E XIAOMI MI 9 LITE - COMPARATIVO - MUITO EQUILIBRADO
    https://www.youtube.com/watch?v=34KeB-U5hvw

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba
    Hem rom tecrübemi yazmak hemde size soru sormak istedim.
    Dün gece mevcut kullandığım EEA global rom dan Mİ GLOBAL ve RUS romlarına MI FLASH ile geçip MİUİ nin kendi arama arayüzünü ve kayıt özelliğini aradık malesef bulamadık. Hiçbirinde yok. Tek seçenek custom kaldı.
    Geçmeden önce de size artıları ve eksileri nelerdir danışmak istedim. Çok bilgim olmadığı için OTA dan güncelleme alıyor mu? Bunu düz mantık geliyorsa indir yükle şeklinde yapabiliyor muyuz? Gibi. Yada benim aklıma gelmeyen sizin uyarmak istediğiniz başka bişey varmı? MİUİ arayüzü ve kayıt için geçeceğim sadece ve artık devamlı kalmak istiyorum. Görüşleriniz benim için önemli teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademdemiryas kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Keşke hiç uğraşmadan Miui 11 beta romunu yükseleydiniz. kimse kötü bir yönünü yazmamış. eksi olarak tek gözüme çarpan telefonun modeli CC9 görünüyor, onu da root atarsam buildprop editör ile değiştirebilirim zaten. şimdilik öyle kalsın diyorum çünkü her cuma yeni rom yayınlanıyor, ben de rahat durmam arada yükler denerim yeni romları.

Sistem Güncelleme seçeneği var ama henüz rom yeni olduğu için Denetle deyince Güncelsiniz diyor. ileride günceller herhalde, emin değilim ama, çünkü beta romlarda güncelleme olmaz diye hatırlıyorum ama birkaç sene önce uğraşıyordum en son bu işlerle. artık güncelleme alıyor olabilir beta romlar.

rom bu haliyle çok güzel olmuş görünüyor, sonradan bir aksilik çıkmazsa stabil sürüm bile çıksa bunu kullanabilirim diye düşünüyorum. çünkü stabil sürüm çıkınca global romda tekrar google arama arayüzüne geçilir demişler. o yüzden bu beta romu uzun süre kullanabiliriz gibi duruyor.

hazır beklemişken yarın akşamı bekleyin bence çünkü Cuma mübarek gün yeni rom çıkar yarın onu atarsınız direkt belki.

şu an twrp yüklü mü telefonunuzda yoksa mi flash ile atınca Mi Recovery mi geldi cihaa tekrar ? Ses açma ve Güç tuşu ile açınca ne çıkıyor ?

Emeğinize sağlık hocam. En güzeli biraz beklemek galiba. Stabil çıkınca durum ne ona bakıp mı karar versem bilemedim.
    Yapan arkadaş da uçar demişti dediği gibi uçmuş twrp hocam baktım. Bide onun tekrar yüklemesi var şimdi.
    Niye vazgeçmiş xiaomi kendi arayüzünden anlamadım gitti. Asıl anlamadığım da madem bu romlar hepsi aynı şeyi kullanıyor neden farklı farklı çıkıyor isimleri.

her hafta çıkan romları diyorsan ufak tefek değişiklikler oluyor hocam. değişim kayıtlarını veriyorlar zaten sayfasında.

örneğin son romda yapılan değişiklikler.

quote:

CHANGELOG

System
    Optimization - October security patch

Desktop
    New - Customize desktop icons size
    New - Customize app drawer background

Fix - Fixed SMS sending with GSM alphabet

twrp yüklemek de basit aslında hocam, iki satır kod yazıyorsun hepsi. bir kere denesen girersin rom işlerine
  • mi9 lite sipariş vermiş bulunmaktayım. mavi renk 64 gb hepsiburada dan 2439 tl ye (tr garantili)
    note 8 pro sırf gcam ve ısınma sorunu yüzünden almadım
    benim için ana kriter kamera ekran büyüklüğü ve şarj olayı
    ya redmi note 8 alacaktım ya da mi9 lite
    işallah güncelleme sorunu yaşamayız en az 2 yıl

• Telefonu teknosada inceledim.
    Mi 9t ile aynı ekran yok mu bu telefonda?
    Mi 9T her açıdan(renk -keskinlik -parlaklik) daha güzel geldi.

• sstarr S kullanıcısına yanıt
    Teşhir de olan cihazların ayarları aynı değildir muhtemelen çünkü t de amoled var bunda süper amoled var. Bende iki cihazı çok inceledim almadan. Hemen hemen aynı ekran olmakla birlikte lite bir tık daha iyi ekran konusunda

Hocam ben samsung s2 den beridir hep samsung kullandım yeni geçtim Xiaomi ye. Root rom işlerinden de anlarım. Ama artık güvenlik çekincelerinden dolayı root yapmıyorum. Mesele Samsung da root atmadan başka bir ülkenin ROM unu indirip rootlamadan yükleyebiliyorduk. Acaba Mi 9 lite da da başka ülkü nin rom unu indirip kursak twrp ya da root olmadan arama kaydı özelliği gelir mi ? Tek istediğim arama kaydı hayat kurtarıyor bazen gerçekten.
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Hocam bana sormamışsın ama affına sığınarak birkaç mesaj üstte rom tecrübemi yazdım. Şuan mevcut olan ülke romları arama kayıt özelliğini taşımıyor malesef. Mevcut üç tane var üçünü de denedim yok. Custom beta mevcut sorduğunuz arkadaşta sadece onda var MİUİ arayüzü ve kayıt özelliği.

İkisinde de ekran ayarlarına baktım
    Otomatik kontrast seciliydi.

• sstarr S kullanıcısına yanıt
    m.gsmarena.com
    Compare Xiaomi Mi 9 Lite vs. Xiaomi Mi 9T - GSMArena.com
    https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9862&idPhone2=9738

Burada da dediğim gibi yazıyor. İkisinin karşılaştırması. Ekran bölümünde amoled e süper amoled dışında herşey aynı zaten.

Root şart değil Şu her hafta yayınlanan beta romları yüklemek için twrp kurmak gerekiyor hocam. Twrp de fastboot modunda yüklendiği için root gerekmiyor. Cihazda twrp yüklü olur ama root yapmadan rom değiştirip kullanabilirsiniz.

Bunu duyduğum güzel oldu. Peki o şekilde rom yükleyince buildprop da cihaz cc9 olarak mı değişiyor ? Yani cihaz CC9 mu görünüyor ? Bir de cihazda band20 olmasına rağmen yazılım ile kernel de değişirse band 20 gider mi asıl soru orada.

Bir de hocam müsait bir zamanınızda beta rom yükleme işini nasıl yaptığınıza dair link leri ile birlikte bir anlatım hazırlar mısınız kısa zahmet olmazsa. Samsung da alışkınım ama Xiaomi ile ilk maceram.
    hocam twrp ile rom yüklemek çok basit.

Xiaomi Mi 9 Lite (Pyxis) [ ANA KONU ] Miui 12.5 Android 11 Geldi

twrp açınca bu ekran geliyor, en üstteki install butonuna tıklıyorsun, daha önceden telefon hafızasına attığın romu seçiyorsun yüklüyoe o kadar.
    twrp yüklemek biraz sıkıntı olabiliyor ama aslında o da çok basit.

quote:

Code:
    fastboot flash recovery twrp.img
    fastboot boot twrp.img

şu kodları yazmak yetiyor bilgisayardan.

tabi gerekli sürücüler düzgün kurulduysa

önce bootloader açmak lazım mi unlock ile başvuru yapıyorsunuz bir hafta sonra açılıyor falan. sonra

-sürücüleri kur
    -twrp kur
    -romu kur

tüm yapılması gerekenler bunlar. ama işte ben bile sorun yaşadım geçen hafta, sürücü kurdum tanımadı, çünkü benim bilgisayar iki üç yıldır format görmüyor, çok fazla da telefon değiştirdim o arada ve her birine twrp ve rom kurmak için bir sürü değişik sürücü kurdum bilgisayara, sürücüler çakıştığı için tam düzgün çalışmıyor, iki saat uğraştırdı beni twrp kurulumu.
    daha önce bu işlerle uğraşmamış birinin bilgisayarında 10 dakikalık iş normalde.

bugün yeni romlar yayınlanmış ama Mi9T ve Mi 9 Lite çıkmamış henüz, bunlar gecikti diye not düşmüşler.

bu hafta sonu 4 gün tatil diye köyde kalacağım için rom işleriyle uğraşamayacağım sanırım ben de. haftaya devam ederim kısmetse.

sürücü twrp ve rom yüklemek için de bir anlatım eklemek isterim ilk sayfaya aslında ama fırsat bulursam kısmetse...
    Bilgisayarı çok ters zamanda satmışım hocam

• mi9 lite için gcam öneriniz nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tface

Bunu duyduğum güzel oldu. Peki o şekilde rom yükleyince buildprop da cihaz cc9 olarak mı değişiyor ? Yani cihaz CC9 mu görünüyor ? Bir de cihazda band20 olmasına rağmen yazılım ile kernel de değişirse band 20 gider mi asıl soru orada.

Bir de hocam müsait bir zamanınızda beta rom yükleme işini nasıl yaptığınıza dair link leri ile birlikte bir anlatım hazırlar mısınız kısa zahmet olmazsa. Samsung da alışkınım ama Xiaomi ile ilk maceram.
    hocam bu arada sen telefonu garantili almıştın sanırım, bootloader açmak da garanti dışı bırakır diyorlar haberin olsun. istersen sen de bir araştır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.