Tavsiyenize ihtiyacım var arkadaşlar 3 model arasında kaldım asla tercih yapamıyorum. Arada kaldığım modeller Mi Pad 6, Galaxy Tab S9FE, Matepad 11.5S. Oyunlarla pek işim yok ağırlıklı olarak multimedya dizi/film/anime izleme, youtube ve webde gezinme üzerine. Oyun önceliğim olmadığı için işlemci performansı çok önemli değil zaten 3 modelde performans açısından üzmez diye düşünüyorum. Önceliğim multimedya içerik tüketimi olduğu için en önemlisi ekran kalitesi oluyor burada Mi Pad 6 diğerlerinin önünde ama 4 sene Xiaomi telefon kullanmış biri olarak yazılımsal hatalar sensörlerin hatalı çalışması bezdirmişti, telefonda xiaomiye tövbe ettirdi bana aynı hatalar yorumlara bakılırsa tabletlerde de mevcut. Matepad 11.5s'te ekran kalitesi hdr desteği olmasa da oldukça iyi ama onda da playstore olmayışı kafamı kurcalıyor dışarıdan yüklenebilse bile stabil olmadığı söyleniyor, appgalery'de olmayan uygulamaları apk olarak kurmak ne kadar sağlıklı süpheli. Tab S9FE diğerlerinden hem ekran hem işlemci olarak geride olsada en stabil sorunsuz çalışacağını düşündüğüm model kendisi. Aynı zamanda S23 sahibiyim One UI akıyor yazılımsal bir hata karşılaşmadım şimdiye kadar. Gelgelim Mi Pad 6 ile aynı parayı hatta daha fazlasını verip donanımsal olarak daha düşük bir cihaz almakta aklıma yatmıyor özetle işin içinden çıkamıyorum. Amacım prizden uzak uzun saatler kullanabilmek yoksa lanet olsun diyip bu tablet sevdasından vazgeçip bir laptop alacağım ama hem uygun fiyatlı laptop modellerinin ekranları leş kalitede hem de prize bağımlısın. |
Xiaomi - Mi Pad 6 ** ANA KONU ** (13. sayfa)
-
-
Pad 6'da su ve toza ekstra dayanıklılık yok.Dahili GPS modülü yok.Parmak izi okuyucusu yok.Yazılım kalitesi olarak da Xiaomi Samsung'dan geridir diyebiliriz,ama S9 FE'ye ne kadarını yansıtmıştır.Onu bilemem :)
Bunun dışında Pad 6'daki 144Hz ekran ciddi fark yaratıyor.İşlemcisi eski nesil olsa da S9 FE'ye kıyasla çok daha güçlü.Ve benim kullanımıma göre oyun oynamadan sadece uygulamalarda 10 saatin üstünde ekran süresi alabiliyorum.Yazılımsal olarak standart kullanıcıyı da şu an için memnun eder diye düşünüyorum.
-
GPS, parmak izi vb şeyler zaten tablette aradığım özellikler değil. Modellerin artılarını eksilerini kafamda tarttığımda Mi Pad 6 biraz daha ağır basıyor muhtemelen tercihimi Pad 6'dan yana kullanacağım. Tab S9 FE Plus modeli 2-3k daha ucuz olsa ekranın büyük olması avantajından onu tercih edeceğim ama malesef parasının hakkı olmadığını düşünüyorum.
-
Poco Pade baktınız mı 10 bine 12.1 inç pili mi pad 6'dan daha büyük işlemcisi modeli daha güncel vs.
Ben de bu bütçede bir şeyler bakıyorum poco en f/p olan gibi duruyor.
-
Ben baktım,
açıkcası daha önce A9+ aldım ve Oneuı rezalet ötesi buglar taşıyordu.
İyi bir konfirigasyona sahip ( Orta üst) ama kararlı değildi. Özellikle takılma vs.. çoktu.
Daha sonra Poco'yu inceledim. Bana göre fiyatı ile rakipsiz bir cihaz.
Ama işin içerisine ergonomi girince tercih etmedim.
12" laptop boyutlarında geliyor bana ( Mevcutta 13" bir laptopum var) 11" daha elle tutulur ve kompakt.
Ekran olarak Mipad6 ile büyük farklar göremedim,okadar ayrıntıya önem vermediğim için olabilir.
Mipad 6'nın bendeki en büyük eksikliği Kulaklık çıkışı ile Hafıza kartını desteklememesi.
Onun haricinde Tablet'in boyutlarda son sınırı benim için.
Pad6 çok beğendim, en ufak bir tekleme yok, batarya epey iyi performans sağlıyor her Xiaomi cihaz gibi.
Verdiğim parayı sonuna kadar hakeden bir cihaz 1 günlük deneyim ile.
Ayrıca Poco'da şuan ne ekran koruma, ne de kılıf göremedim. Özellikle Mi mağazalarının hiçbirinde yoktu.
-
Aynı durumdayım. A9+'tan geçiş yapmayı düşünüyorum ben de.
Poco yeni cihaz ama şimdiden 1-2 kılıf ve ekran koruyucu çeşidi satılıyor olması lazımdı. Şu ana kadar çok satmamış sanırım alıcı yorumlarına vs. göre. Redmi Pad Pro ile aynı cihaz olduğu için illa ki gelecektir. Ekran boyutu uygun olan için değerlendirebilir. İkinci el uygun fiyata Mi Pad 6 bulursam da değerlendirmeyi düşünüyorum.
-
Kesinlikle gelecektir, ama bu zamana kadar gelmesi gerekiyordu hiç yoktan Mi Mağazalarına.
Belki olsaydı 10 Gün önce alacaktım.
Bende Mi Pad Uyguna 2.el buldum aldım, şimdi sanırım 12.500 civarı olmuış
-
Poco 280 euroluk cihaz, Pad 6 400 euroluk cihaz. İkisinin türkiyede neredeyse aynı fiyata satılması akıl alır gibi değil. Adreno 710 ile 650'yi kıyaslayamazsınız. Sonra oturur ağlarsınız 4k film izlerken kare atlıyor diye. Poco, pad 6'nın yanından bile geçemez ben o cihaza 5 bin lira bile vermem. Son 1 ayda Pad 6 malesef 1500 lira zam yedi. Yinede bu fiyat segmentinde xiaomi pad 6 hala rakipsiz.
-
Evet birisi Mi serisi diğeri Poco,
Kasa, Malzeme kalitesi gibi etkenlerin yanında donanım farkıda mevcut.
Ufs 3.1 ve Panel kalitesi ,İşlemci en önemli ayrıntıları.
Yaşı ilerlemiş, Panel farkına varamayacak Gözlere sahip olanlar için, Film ve sosyal medya ağırlıklı olarak büyük ekran fark edecektir. ( Benim gibi )
Ama Önceki mesajımda yazdığım gibi, 11" den sonrasını, kişisel yorumum olarak tablet görmüyorum ben.
Ayrıca Samsung cihaz kullanıp memnun olan biri olarak, HyperOs çok beğendim ve en ufak bir tekleme ,sekme yok .
Hani derler ya Oneui şöyle böyle, Orta ve Alt tabletlerinde Oneui 6.1 bile seke seke, tekleye tekleye kullanıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 3 Ağustos 2024; 10:35:38 > -
Merhaba Arkadaşalar
Mi Pad 6 kullanıcısıyım. Ocak ayında aldım kullanmaya devam ediyorum.
Tabletimi MSI G274QPF E2 monitörüme bağladım ancak tam ekran görüntü alamıyorum. Ekranın sağında ve solunda siyahlık var. Monitörden ayarlamaya çalıştım ama yapamadım. Bağlantı kablolarını da yeni aldım. Markalarını da paylaşacağım belki çözüm bulabiliriz.
Bu konuda çözüm arıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Satın aldığım kablolar:
-
Arkadaşlar merhaba, dün tableti yüzde 100 şarj ettim çantaya attım. Hiç kullanmadım ve hiçbir şekilde de internet bağlantısı yoktu. Bugün açıp baktığımda boşta iken şarjı 76ya düşmüş. Telegram grubunda bir yabancı da aynı şeyi söyledi, derin uykuya girmiyormuş. Hyperos son global güncelleme yüklü ve tablet ocakta alındı. Sizde durum ne? Var mı bunun çözümü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, tablet alma düşüncem var. Daha önce uzun süre iPad air 4. nesil kullanıp sattım. Tekrar ipad almak istesemde fiyatları gereksiz pahalandığı için ve çok fazla işlem yapmadığım için ipade ihtiyacım varmı bilemiyorum. Daha çok dizi film internette gezinti vs yaparım. Çok oyun oynamam ama arada asphalt falan oynarım. Samsung s9 fe,matepad 11.5 S yada air,xiaomi pad 6 yada redmi pad pro , bu cihazlar arasında sürekli gidip geliyorum. Xiaomi de kalem klavye kılıf satısı yokmus sanırım birde gps yok diye okudum. Huaweide ise malum google olayı çok can sıkarmı yoksa dedikleri gibi basit ve stabil mi? Değerli fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bende aynı seceneklerde kararsız kaldım , burdanda paylastım. Siz karar verebildildiniz mi ?
Yok hocam hiçbiri tam olarak içime sinmediği için almaktan vazgeçtim. Biraz daha iyi bir şey alayım diyorum Tab S9, iPad air gibi bu sefer fiyat 20k seviyelerine çıkıyor. 10klık tabletler tatmin etmiyor illaki her modelin bir yerlerinden kısılmış bir şeyleri eksik yada sorunlu, bütçeyi arttırınca da notebooklar aklımı çelmeye başlıyor tablet almak anlamsızlaşıyor. Biraz daha zorlayıp ips ekranlı bir notebook alacağım sanırım. Masaüstü bilgisayarımı hem eskidiği için yenilemek istiyordum hem de taşınabilir bir cihaz arıyordum o açıdan tabletten ziyade notebook beni daha çok tatmin edecek.
-
Bende öyle kararsızım, xiaomi beğenmiştim aslında ama kalem ve klavyenin satılmaması büyük saçmalık. Pc çok nadir ihtiyacım oluyo iş yerinin pcsi var zaten. O yuzden tablet gibi pratik bişey alıp klavyeyle laptoba yakın deneyim alayım diyorum. 2 sene kadar ipad air 4 kullanıp sattım. Sonrasında pahalanınca android bakayım dedim ama ufak tefek eksiklikler olunca içime sinmiyor. Huawei set olarak gelmesi çok hosuma gidiyor ama yazılım işi muamma , şuan çalısan uygulama ilerde çalısırmı net bişey yok, bunlarla uğrasıp canımıda sıkmak iatemiyorum. Keske xiaomi aksesuar işini ciddiye alsa.
Matepad 11.5S google sorunu olmasa direkt almıştım. En çok kafama yatan bu fiyat bandındaki en mantıklı cihaz kesinlikle oydu ama riske girmeye değmez dedim, kullananlar zaten google uygulamalarının stabil olmadığı söylüyorlar ayrıca huaweinin ilerde apk dışında kendi uzantısını kullanacağına dair söylentiler var soru işaretleriyle dolu bir cihaz malesef. Keşke Honor aynı donanıma sahip bir tablet yapsa ama malesef onlarda satıştaki en iyi tabletlerine snapdragon 6gen1 gibi orta alt seviye bir işlemciye yer veriyor üstelik fiyatıda Mi Pad 6 ile aynı seviyede.
-
Mipad 6 Ogluma aldim, bende aksamlari kullaniyorum.
Daha once A9+ 8/128 ve Honor X9 Pad kullandim.Hali hazirda Ipad9 da var.
Ios tahammul edebildigim bir platform olmadigi icin Mipad6 tercih ettik ( Bazi Uygulamalar Android de daha iyi kullaniliyor diye)
Ipad 9 ile karsilastirirsam stabilete olarak farklı herhangi bir durum ile karsilasmadim.Ekran cok iyi, akıyor resmen , en ufak takilma yok.Ses film seyrederken cok guclu ve temiz . Ozellikle sarjini cok begendim.Dun aksam yari parlaklik ile 1 saat 40 dk film seyrettim %12 batarya harcamis.
Oyun tecrubem yok, Oglum kullaniyor ve sikayet ettigini duymadim. Ama spesifik olarak su oyunda bu performansi verdi, su oyunu oynuyor gibi bilgileri veremeyecegim.
Poco Pad de dusunmustum ama 12" epey buyuk geldigi icin bu boyut daha kompakt diye Mipad6 tercih ettik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mi pad 6 android 15 hyperos2.0 güncellemesi alır mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen alır çünkü Xiaomi bu seneyi pas geçip yeni model MiPad tanıtmadı.Yola 6 serisiyle devam ediyor.Pad 5 serisinin de HyperOS güncellemesi aldığını düşününce bu 1 ileri model,HyperOS 2'yi illaki alır diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 23 Ağustos 2024; 20:57:50 > -
hocalarım tablet arayışı içerisindeyim alayına baktım matepad air tam alacağım sonra TFT ekran yüzünden yine vazgeçtim şimdi S9'a sardım onda da samsung servisinin türkiye kolu çok sıkıntılıymış
Mi pad 6'ya ise hiç ısınamıyorum tek mantıklı bu gibi geldi bana ikilemde kaldım telefonda Xiaomi ve MIUI'ye karşı bayağı kinliyim
uzun süre götürecek oyun ve medya için hangisini almalıyım ? S9'daki amoled ekran çok büyük bir artı tam istediğim ekrandan ama servis kötüyse hiç bulaşmayayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 27 Ağustos 2024; 22:18:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X