Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.474
Cevap
151
Favori
348.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

neyle halletin tinyxpmi mi repair tolllamı? düşürmeyi?

• RaptorXTR R kullanıcısına yanıt

App için imkan yok, 3. parti bir yazılım var ama ismini burada paylaşsam mı bilemedim. Güvenli gözükse de sorumluluk almak istemem.

Web için var. Denedim, çalışıyor gözüküyordu.

Alıntı

metni:
    YouTube AdblockA well maintained list containing YouTube hosts used for advertisements. This list helps to block/reduce YouTube ads.
    Format Links Can be used for
    Hosts Link Mirror Blocky, eBlocker, AdAway, Blokada, RethinkDNS, uMatrix, DNS66, GasMask, HostFileEditor, OpenSnitch, NetGuard, PiHole, Blocky, eBlocker, Diversion, OpenSnitch, PersonalDNSfilter, pfBlockerNG, PersonalBlocklist, TechnitiumDNS
    Adblock Link MirrorAdGuard, AdGuard Home, eBlocker, uBlock, AdBlock, AdBlock Plus, Opera, Vivaldi, Brave, TechnitiumDNS Usage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 9 Mart 2025; 17:19:1 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

sırasıyla yazayım öncelikle sürüm düşürmek gerekiyor çünkü ne ssh ile routera ulaşmaya izin veriyor nede sürüm düşürmeye ilk adım sürümü düşürmek MIWIFI RepairTool yardımı ile yapacaksınız yazılar garip çıkıyor bu tool aracında büyük ihtimalle dil çince olduğundan işletim sistemi sanırım ondan sebep düzgün görüntüleyemiyor anti-virüsü'de kapatmanız gerekiyor, repair tool yazıları sorunlu ama kolay sağ taraftaki butonlar ile yapıyorsunuz routerı kurtarma moduna alın sonra RapairTool ile openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/ax3000t adresinde yer alan rd23 1.0.76  firmware indirin bunu flaşlayın sonra cihazı yeniden başlatıp kurulum yapın ardından github'da bulunan openwrt-xiaomi/xmir-patcher aracını indirin bu arac size büyük kolaylık sağlayacak ssh arayüzünde kod yazmanıza gerek kalmıyor, bu uygulamayı sürüm düşürüp router kurulumu tamamlayınca kullanabileceksiniz! sırasıyla 2. [ssh erişimi sağlar] ve 7.[flaşlama] seçenekleri işinizi halletmek için yeterli,

firmware bölümüne mi-router-ax3000t-initramfs-factory.ubi indirin bu ilk geçici kurulum olacak, bu adımda .ubi uzantılı geçici olarak dosyaları ram içinde openwrt kurar bu önemli hiç bir yaptığınız değişiklik asla kalıcı kayıt olmaz, geçici olarak ramde çalışır o yüzden, sonra OpenWrt web arayüzü kısmından asıl dosyamız olan mi-router-ax3000t-squashfs-sysupgrade.bin OpenWrt'den indirip kurun yani geçici openwrt arayüzünden kalıcı dosyayı flaşlayacaksınız fakat indirmeden önce uyarim, paket değişikliği için Kurulu Paketler kısmına sqm-scripts luci-app-sqm yazın derleyip öyle indirin bu paket değişikliğini yapıp öyle kurun indirmeden ax3000t dosyasını özelleştirin yani öyle indirin aksi halde özelleştirmeden direkt kurarsanız web arayüzü package-manager bölümünden sqm indirirseniz paket kurulamıyor! düzeltilemiyor!, sqm lazım değilse direkt kurup kullanabilirsiniz, sqm isteyenler için sqm-scrips olmadığı için sorun çıkıyor, kalıcı dosyayı indirmeden önce Kurulu paketleri ve/veya ilk önyükleme betiğini özelleştir bölümünden değişiklik yapın unutmayın

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorXTR -- 11 Mart 2025; 13:25:41 >

• dipnot: RD23 [Global sürüm], exploit edilebilir sürüm olan 1.0.49'a veya 1.0.76'ya düşürülebilir sadece sürüm düşürmek isterseniz bunlardan birini kullanın ! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorXTR -- 9 Mart 2025; 22:36:51 >

23.05 de daha farklıydı diye hatırlıyorum ama 24.10 da refresh timer üzerinden belirli bir saatte reload ya da restart için tanımlama yapabilirsiniz klasik cronjob mantığı ile.

• Michael Scofield kullanıcısına yanıt

sanırım herşeyi tmp de stokluyor haliyle cihaz reboot yeyince block list uçuyor gibi block listi silinmeyen biryere atarsak çözülecek gibi geldi bana.

neyse reload timer girdim her sabah yapıcakmı bakıcam yeniden başlattığında oto yapması lazım aslında onu niye yapmıyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mart 2025; 23:45:28 >
  • ABOOO A kullanıcısına yanıt

bu liste adblocka nasıl ekleniyor yada sen neyden ekledin?

Direkt routerda Adguard Home kullanıyorum. DNS engel listelerine ekleyerek engelledim. Router üzerinden mi, browser addon mu kullanıyorsun? Hangi adblock?

• Xiamio siteden ax3000t aldım.Mesajda attım.Fatura gelmedi.Bir kaç kez burda da sordum.Cevap veren olmadı.Faturası gelen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Mart 2025; 10:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

DG Teknoloji tarafından e-arşiv faturası gelmiş olması gerek, spam kutusuna da bakılabilir belki oraya düşmüştür yanlışlıkla silmiş olabilirmisin çöp kutuna bak olmadı dg teklonoji ile temas kur onlara mail at gönderirler diye düşünüyorum bu xiaomi'nin e-arşiv fatura işlerine onlar bakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorXTR -- 10 Mart 2025; 11:22:46 >
  • ax3000t ye Adguard Home yükleyen var mı routeri sistemi ağırlaştırıyor mu youtube engelliyor mu

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt

hayır pek hissetmedim youtubede sponsorlu reklamları engellemiyor gibi ama yine çıkıyor tam test etmedim arkadaşın verdiği listeyi ekledim.

biraz ram kullanımı şişiyor.

adblock fastta normal adblock da bende router kapatıp açılınca etkin olmuyor zaten.

bri lean ve guard home etkin oluyor lean açılıştan 3-5 dk sonra filan liseteleri brileştirdiği dnsmaska tanıttığı içinmi ne.

guarda geçmiş stoklamayı ve istatistik belirlemyi kapayınca kaynak tüketimi azalıyordu diye hatırlıyorum ax1800 de bayağa kullandım aklınızda olsun geçmişe baktığım yok derseniz yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2025; 13:30:17 >

512 ram istiyor gibi adblock home

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt

yoo adblock leanla %60 kullanımı %68 e çıktı sadece ara sıra %70 görüyorum okadar

editlii romu kurduğumda %80 bile görüyordu ham çıplak openwrt de düşük zaten.

ek birşey kullanmazsan uyar, ax1800 orj rom olduğu için %90+ dı onda bile kullandımXiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! 

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!openwrt.org
    503 Service Temporarily Unavailable
    https://openwrt.org/docs/guide-user/services/dns/adguard-home

buradaki yönergelerle kurun beğenmezseniz geri alırsınız zaten basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mart 2025; 13:19:38 >
  • RaptorXTR R kullanıcısına yanıt

Siteye mesaj atınca DG Teknolojiye iletildi diye mesaj geldi ama fatura halen gelmedi.Tekrar mailime baktım ama göremedim. Bugün tekrar DG Teknolojiye mesaj attım.

içinde opwnwrt kurulu iken bozulursa servise verirsen garanti dışı bırakırlar zaten.

kendi orj yazılımında kendi kendine bozulacak cihaz anca ozaman garanti geçerli.

openwrt yükleyenler garantiyi yakıyor zaten çok takılma faturaya.

Biliyorum openwrt kurulumu M1 gibi basit gelmedi.Orjinal yazılımda kullanıyorum.

Şöyle bir sorunum var.

Ana router hopper ax3000t yan oda da kablosuz ağ genişletici olarak kullanıyorum. Kablosuz hız tek hopper takılı iken yan odada 400-450 mbps çıkarken ax3000t takınca wifi sinyali artıyor ama kablosuz hız 300 mbps lere düşüyor.Hızında en az hoppere yakın olması bekliyordum ama kayıp çok fazla oluyor.Yan oda da test yaptığım cihaz gigabit portlu 5 ghz android cihaz.

Wifi 6 cihazım yok. Yan odada ax3000t bağlı cihazda kabloluda 850 mbps leri görüyorum.Bu benim için yeterli ve çok iyi.Ama kablosuzda da 450-500 mbps leri görmek istiyorum.

Hopperde 2,4 ve 5 ghz yi ayırarak farklı isimler vererek veya openwrt de 2.cihazda kablosuz ağın ismini değiştirebiliyorduk onun gibi çözüm arıyorum.

Şu an İsatnbuldayım hafta sonu eve dönünce ayarlara bakacağım.

ana router hopper

yan oda ax3000t

bu ikisi birbirine kablo ile bağlı ve ax3000t'de kabloluda 850Mbps alıyorsun.

ax3000t'de kablosuz 300Mbps alıyorsun.

ana router'da 2.4GHz & 5.0GHz otomatik ayarda.

yan odada ax3000t ile kablosuz hızda 450/500Mbps görmek istiyorsun.

doğru mu anladım? Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 10 Mart 2025; 15:8:12 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Yanlış ,

ana router hopper

yan oda ax3000t(kablosuz ağ genişletici modunda )

bu ikisi birbirine kablosuz bağlı ve ax3000t'de kabloluda 850Mbps alıyorsun.

ax3000t'de kablosuz 300Mbps alıyorsun.

ana router'da 2.4GHz & 5.0GHz otomatik ayarda.

yan odada ax3000t ile kablosuz hızda 450/500Mbps görmek istiyorsun.ax3000t Bunu alamıyorum.

Onun için

yan odadaki kablosuz cihazların hoppere bağlı olsun istiyorum.

Ana router hopper ile ax3000t kablosuz ağ isimlerini farklı yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Mart 2025; 15:21:24 >
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.