ax3000t'nin ethernet portundan 850Mbps alırken, kablosuzda 300Mbps alıyor olman, bana sanki client cihazın, 2.4GHz ağa bağlanmayı tercih ettiğini gösteriyor gibi geldi. genişletici mod ayarların nasıl. bazı eski modellerde o dediğin var zaten. kablosuz olarak router'a bağlanması için uygun ssid'yi ve şifreyi yazıyorsun bağlanıyorsun. bağlanan router'ın ise farklı ssid ile yayın yapabilmesi için ağ ayartlarında bu özellik var mı bakabilirsin. varsa yaparsın yoksa zaten belli olur, orada ikinci bir ssid ve şifre giriş yeri var mı ax3000t'de bak bakalım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 10 Mart 2025; 15:32:4 > |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (374. sayfa)

-
-
Haklısınız.Ana routerin 2.4 ghz güçlü yan odadaki kablosuz cihazlar hemen ona bağlanıyor ,hız 100 lere düşüyor.Wifisini kapatıp açınca 5ghz ye bağlanıyor.
Mesh dışında 2 cihaz arasındaki iletişim pek sağlıklı olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aslında ayarları revize etmeleri lazım. yani otomatik ayarda, bu hızda bağlantı tercihlerinin olabildiğini görüp, yoğun kullanım olsun ya da olmasın, sadece 5GHz ile iki router'ın birbirine bağlanmasına müsade edip, bağlanan router'ın da yine hem 2.4 hem de 5.0GHz'de yayın yapmasına imkan verecek tercihlerin, ayarlarda seçilebilir olması lazım. basit bir şey ama nedense ihtiyaç duymuyorlar. sen bunu yapabiliyor musun ax3000t ile? yani 5GHz ile genişletme seçeneği yok mu? ağ isimlerini ayırabilirsin. ama bence bunu yapmak yerine, ben esas 2.4GHz ile bağlıyken otomatik ayar nedeniyle, 5GHz'e de otomatik geçiş oluyor mu bunu merak ettim. bunu da nasıl test ederiz bilmiyorum.
-
Şu an İstanbuldayım.Eve hafta sonu dönünce ax3000t nin ayarlarına bakarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
beklemek gerekebilir bana onlar göndermiş faturam mailde
-
Siparişlerinize ait faturanız, DG Teknoloji tarafından ürününüz sevkedildikten sonraki 3 iş günü içerisinde, siparişinizde belirtilen e-posta adresine e-arşiv olarak gönderilmektedir. Siparişten sonra 27.02.2025 de gelen mailde diyor ama maile gelen e fatura yok.Bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Mart 2025; 17:9:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben sizin bu belirttiğiniz yöntemi deneyemedim, biraz riskli gibi.
ayrıca tam anlayamadım diyelim.
bu işlemler orjinal yazılıma mı döndürüyor, ondan sonra mı opewrt yüklenecek?
burada benzer durum için mesajlar yazılmış ama cihaz kapat/aç düzeldi yazmışlar, belki çok basit birşey ama emin olmadan deneyemiyorum.
reddit
From the openwrt community on Reddit: Upgrading Belkin RT3200 problems from 23.05 to 24.10https://www.reddit.com/r/openwrt/comments/1io555k/upgrading_belkin_rt3200_problems_from_2305_to_2410 -
tarifi anlaşılır olmayan bir kaynağın kullanılacak olması, zaten yanlışa götürecektir. esas bilgi kaynağında da detayları inceleyip öyle hareket etmek lazım. özellikle yorumları da okuyup, hata alanlar var mı bakmalı. bir de uygun cihaza uygun firmware mi kullanılıyor bu da var. uygun versiyona yönelik kaynaklar değerlendirilmeli. bu da görülemiyorsa hiç denememek lazım. ubi işlemi de basit görünüyor ama yine de esas doğru olan bilgi kaynağı ile karşılaştırıp, öyle hareket etmektir. bu ax3000t için verdiğim bilgilerde bir yanlışlık yoktu ama eksik bilgi vardı. fazla sadeleştirmişim ve
orijinal yazılıma geri dönüşü çıkartmışım. kimse de uyarmadı ama buna ilaveten önemli bilgiler de paylaşan oldu. ben de bu sebeple o mesaja ekleme yapmamaya karar verdim. video gayet anlaşılırdı ama onu da kaldırdım. senin dikkat edeceğin tek şey, işlemi uygularken hata alma ihtimaline karşılık, o an geri dönüş imkanı olan komutların verilmiş olduğu bir tarifi kullanmak. bunu göremiyorsan, cihazın brick olma ihtimali çok yüksek olabilir. hata hiç affetmez, cihaz çöp olur.
-
bilgi için teşekkürler hocam, yüklemeyi denemeyeceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cimbom38Siparişlerinize ait faturanız, DG Teknoloji tarafından ürününüz sevkedildikten sonraki 3 iş günü içerisinde, siparişinizde belirtilen e-posta adresine e-arşiv olarak gönderilmektedir. Siparişten sonra 27.02.2025 de gelen mailde diyor ama maile gelen e fatura yok.Bekliyorum.
benimki gelmişti bilemiycem sorun nedir bir yerde sıkıntı olmuş ama ne bilemem belki mail yanlıştır tekrar talep edin
-
Benim hatam. Afedersin. Azaltıyor ama engellemiyor. Arka planda uBlock Origin'de uBlock filters - Ads filtresi açıkmış. Bu filtre web için YouTube'da tamamen kaldırıyor reklamları.
-
önemi yok zaten deniyorum mürekkebi tükincek değil ya
adblock-leane geri döndüm bence en iyi o çalışıyor diğerleri sık cihazı reboot yapan kapayan için uygun değil başlangıçta çalışmadıkları oluyor.
adguardhome de iyi oda ender olarak rebootta liste güncellemediği oluyor biraz kaynak tüketimide fazla .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Mart 2025; 12:27:51 > -
bir akradaşta pm den sordu bana 100-200 mb hızınız varsa elinizde ax1800 cihaz varsa almayın değmez masraf yapmaya.
çekim gücü birebir aynı hatta m1 uydularla bile aynı 28 dbm açmama rağmen.
ben 1000 mbs kullandığım için aldım 3000t yi 6 ghz 200-300 mb fark 5 ghz de 100-200 fark yaptı oda mesafeye göre ıvır zıvır çok ek openwrt pluginleri kullanmıyorsanız değmez.
hatta firmanın beleş verdiği zte 3601p de bazı noktalarda hız daha verimli ama mesh yok, yazılım kapalı dns bile değişmiyor ,mecbur kalıyorsun başka cihaz almaya hele eviniz küçükse hiç değmez iss nin verdiği bile yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Mart 2025; 23:29:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X