çin firmware yazacaktım denediniz mi |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (370. sayfa)

-
-
Mesafe kısa olduğu için denemedim.Xiamio Ax6000 vardı.Onda çin yazılımı vardı. Wifide aman aman bir fark göremedim.Ana routerin yanındaki odada kullandığım için orjinal yazılım wifi sinyali benim için yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Mart 2025; 19:50:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eğer başka keenetic cihazınız varsa mesh için bence keenetic firmware yükleyin bende 4a giga var mesh vs gayet kullanışlı oluyor
-
belkin rt3200 modele 24.10 yüklemek isetediğimde uyarı veriyor, tam olarak ne yapmam lazım bilemedim.
*Sysupgrade imaj indirmiştim.
-
https://openwrt.org/toh/linksys/e8450
2021-08-27 tarihinden itibaren , fabrikadan çıkan ECC hataları içerdiği ve bu hatalar yeni SPI-NAND sürücüsüyle uyumlu olmadığı için varsayılan satıcı flaş düzenini (diğer adıyla "UBI olmayan") korumak artık mümkün değildir; bu da UBI olmayan aygıt yazılımını ( ) yükleyemeyeceğiniz anlamına gelir
*.bin
.dosya için uyumlu değil diyor. zorla yükleyebilirsin görünüyor ama yapma. ben de anlamadım tam olarak.
-
Belkin RT3200 modeline OpenWrt 24.10 yüklerken uyarı almanızın nedeni, cihazın UBI olmayan flaş düzeniyle uyumlu olmamasıdır. Bu nedenle, önce UBI düzenine geçiş yapmanız gerekmektedir. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
- UBI Installer: Öncelikle, UBI düzenine geçiş yapmak için uygun bir UBI installer indirmeniz gerekiyor. Bu, cihazınızın flaş düzenini yeniden organize edecektir. Örneğin,
owrt-ubi-installer
gibi bir araç kullanabilirsiniz. - UBI Installer'ı Çalıştırın: İndirdiğiniz UBI installer'ı çalıştırarak cihazınızın flaş düzenini UBI'ye dönüştürün. Bu adım, cihazınızın yeni sürücüyle uyumlu hale gelmesini sağlayacaktır.
- Sysupgrade İmajını Yükleyin: UBI düzenine geçiş yaptıktan sonra, indirdiğiniz sysupgrade imajını yükleyebilirsiniz. Bu adımda, cihazınızın OpenWrt 24.10 sürümüne yükseltilmesi gerekecektir
- UBI Installer: Öncelikle, UBI düzenine geçiş yapmak için uygun bir UBI installer indirmeniz gerekiyor. Bu, cihazınızın flaş düzenini yeniden organize edecektir. Örneğin,
-
u boot versiyona geç diyor anladığım o hatta 3000t de var uboot daha hızlı açılış 20 mb yer kazandırıyormuş ama biraz uğraştırıcı ve riskli olduğu için denemdim.
-
Wifi 5 Viva vardı hopper ile mesh yapmıştım, güzel çalışıyordu ama wifi 5 olduğu için kablosuz hız yan oda da düşüktü. Sattım. 1000 mbps fiber kullanıyorum.Wifi 6 ax3000 routerler daha verimli çalışıyor.1 tane daha wifi 6 keenetic alıp mesh yapmayı düşünüyorum. Ama wifi 6 ax3000 keeneticler Xiaomi AX3000T nin 2 katı fiyatına satılıyor.
Xiaomi AX3000T Keenetic firmware yükleyince arayüz keenetic gibi oluyor değilmi?Geri dönüş kolaymıdır? Stabilse deniyeyim.Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Mart 2025; 6:3:49 > -
9 ay kadar 1000 mbps süperonline fiber kullanacağım.Fiyatlara göre 200 mbps ye düşürebilirim.Bu hızda bana fazlasıyla yeter.
Ana router salonda evin ortası sayılır.Yan odadaki android cihazlarım ve pc için kablolu/kablosuz interneti daha yüksek hızlarda kullanmak için 2.ci bir router kullanmak gerekiyor. Farklı routerler deniyorum.
Xiaomi Router AX3000T ont ye bağlayım xiamio ax1800 ile mesh yapayıım dedim bir kaç kez denemedim ama ax1800 görüyor ama eşleşmiyor.
Xiaomi Router AX3000T ana router olarak wifi menzili ve hızı hopper kadar iyi olsaydı, 2.ci Xiaomi Router AX3000T alıp mesh deneyecektim.
Burda 2 Xiaomi Router AX3000T mesh ile ilgili bir video buldum.
https://www.youtube.com/watch?v=D8syxpq65hE
Keenetic hopper ana router + yan oda da(5 mt mesafe ,arada 2 duvar,vestiyer var) kablosuz orjinal yazılımda Xiaomi Router AX3000T ile yan oda da wifi 5 li android cihazımda kablolu en yüksek 785 mbps ve wifi 5 li android cihazımla 450 mbps kablosuz hızları alıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Mart 2025; 13:6:16 >
-
Xiaomi Router AX3000T alan arkadaşlara fatura olayını ne yaptınız?E fatura vs geldimi?
-
geri dönüşü kolay arayüz aynı keenetic zaten. mesh kullanıyorum direkt. wifi roaming mükemmel çalışıyor. keendns ve bileşen yönetimi yok sadece onlarda sorun değil zaten tüm bileşenler aktif geliyor.
-
U-Boot'a geçebilirsin.
-
Bu konuda yükleme,link,dosyalar vs yardımcı olacak arkadaş varmı?
-
bilgi için teşekkür ederim, sizler kadar bilgili değilim, cihaz brick falan olmaz değil mi :) sonra kurtarma falan beceremem elimde u-boot vs. hiçbir aparat yok, riskli bir işlem değilse deneyebilirim.
-
valla ben orjinalini tercih ederim. hazır yüklü olan var ise bunu da tercih ederim. bir de özellikle openwrt desteği sunan var ki bu da olur. web arayüzünden yükleyebiliyor ve yine web ara yüzünden orijinal firmware'e geri dönüş yapılabiliyor ise bu da olur.
en iyisimi her türlü olur diyelim. deneyebilirsin ama sorumluluk kullanana ait.
-
-
Sevindim hocam ana routerde sorunsuz çalışıyordu.2.ci cihazda çalıştırdınız değilmi?Nasıl yaptığınızı biraz daha açıklarsanız memnun olurum. Bir arkadaş ısrarla çalışmaz dedi.Bir arkadaşda uğraşılırsa çalışır dedi. Pek yardımcı olanda olmadı.Birde openwrt yüklü 2 M1 cihazda meshi yapamadım.Bir yerden sonra 2.cihazda net gidiyor.1000 mbps fiberde de kablosuzda 400 mbps üzeri çıkamama sorunu var dediler.Sattım.Şu an hopper ve yan odada xiamio ax3000 t orjinal yazılımda kullanıyorum. Memnunum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben kablosuz mesh yaptım sorunsuz çalışıyor wpad paketini full sürüme yükselttiğinden emin ol yalnız basic sürümde kablosuz mesh desteği yok.
-
Ben aşağıdaki bir kaç videoyu izleyerek 1 kere yapabildim.Basicle yapmadım.wpad paketini full sürüme yükselttiğinden emin ol derken tam anlayamadım. Wpad-mesh-mbedtls kurarak yaptım. Daha sonra bir kaç yapmaya çalıştım ama olmadı.Siz nasıl yaptınız anlatırsanız iyi olur?
https://www.youtube.com/watch?v=215caNoxCr0
-
ilk once wpad meshe yükset cihazları.
orada 5 ghzden + mesh ağını oluştur 801 s di sanırsam.
wlan romaingden fasti aç mobil değeri gir.
bukadar bende sıkınntısız oldu hatta 3000t ve m1 mesh bile mükemmel çalışıyor şu an.
ben markalar farklı acaba sorun olurmu diye düşündüm o bile olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Mart 2025; 6:0:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X