AX3000T RD-23 ESMT çipli cihazını Eylül 2024 aldım. Sorunun Kasım 2024 sorun düzeldi ve 24.10 ile sorun tamamen düzeldi. ZAPRET 1000 MBPS görebiliyorum ama SQM kullanmaya gerek kalmadan sorunsuz kullanıyorum. Not: 1.0.49 sürümüne yükseltmeyi deneyin. Sonra OPENWRT 24.10 kurulur. OPENWRT yazılımında router NFC çalışmadı. |
Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (369. sayfa)

-
-
Çok basit bir şekilde komut vs girmeden doğrudan luci arayüzden Batman-adv kullanarak mesh networkler oluşturmaya yarıyor. Yeni çıkmış denemek lazım. İşe yarar görünüyor.
Göze çarpan özelliği basitlik, yönetim kolaylığı ve dahili wireguard vpn entegrasyon.
luci-app-easymesh
github
GitHub - torguardvpn/luci-app-easymesh: A lightweight OpenWRT LuCI app for quickly deploying and managing a Batman-adv mesh WiFi network with support for WireGuard and advanced mesh configurations.https://github.com/torguardvpn/luci-app-easymesh
-
3000 t biraz umduğum gib içıkmadı
1.elimden zyxel m1 den aman aman bir farkı yok çekim gücü olarak hatta bazı yerlerde daha bile kötü panama 28 db yaptım.
2 ben 120 m2 evimde belki meshe gerek kalmaz diye aldım aynı evin ortasına filanda koydum değişmedi.
3.işlemcisinden dolayı daha seri bir cihaz o kadar.
4 lan girişleri çok dar kendi çaktığım rj45 jacklerı kablolar zor çıkıyor ve zor giriyor filan böyle fabrikasyon basım ufak kalıblı rj45 istiyor
şimdilik pek umduğumu bulamadım yani testleri yaparım akşam bide wifi6 denerim.
bana 31 sürüm geldi 49 a yükselmenize gerek yok xmirden yine yukluyor.
wifi 5 de yakın mesafede 1000mbs m1 e gore 100-150 mb civarı artım oldu firewal hardware offlading yapınca daha iyi oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Mart 2025; 0:53:52 > -
Offloadingleri açın evet, eski sürüm ancak bir rehber vardı genel olarak belki faydası olabilir.
-
kablosuz mesh de yaptım şimdi m1 in kablosuz meshine göre daha seri tabi ama çekim gücü benzer eski tip cihazlarla aynı dedikleri gibi iyisinide alsan pek farketmiyor mesh şart.
3000t yi ana router yaptım m1 leri uydu.
-
ax3000t için software mi hardware mi tavsiye edersiniz offloading
-
Hardware her zaman daha iyi olur ddiye düşünüyorum.
-
SOL 100/20 paketten böyle sonuç alıyor olmam normal midir?
-
1000 lik paketiniz sanırım. Packer streeing aktif değil mi? Network altındaki? Software denediğinizde de sonuç aynı mı?
Eğer 100/20 ise yüksek çıkması bazen olabiliyor bildiğim kadarıyla solda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 2 Mart 2025; 1:19:13 > -
100 e 20 hocam paket.
software de de aynı.
-
Offloadinge gerek yok o zaman hocam. Zira o hizlarda donanim sorun olacagini dusunmuyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xiaomi router ax3000t router geldi.Orjinal yazılımda kablosuz yan odaya koyarak pc de kablolu 785 mbps ,kablosuz olarakta wifi 5 destekli android cihazımda 450 mbps ye kadar gördüm. Kutu içerisinden fatura çıkmadı.Maile e gelmedi.Faturasını nerden istiyoruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Mart 2025; 8:22:30 > -
niye 785Mbps, pc wifi kartı ya da usb wifi adaptörün mü yetersiz kaldı?
-
Evet test yaptığım cihazın wifi kartı 5 ghz donımının yeterli olmayışı hem routerin kablosuz yan odada oluşu etkiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arada bir duvar var ise o zaman iyi sonuç sayılır. ne zaman yüklüyorsun openwrt?
-
Arada 1 duvar var.Keenetic Hopper ana router yan oda da xiamioyu orjinal yazılımda kullanıyorum. Openwrt yüklemeyi düşünmüyorum.Bana pek artısı yok.Bir de uğraşmak yorucu oluyor.
-
openwrt'den geri dönme imkanı olmuyor mu? sqm ile cake veya codel kullanıp, bufferbloat testi yapardın.
-
Yükleme olayı biraz karışık geldi.Geri dönüş kolaymı bilmiyorum.Openwrt yüklü 2.routerde ipv6 çalışmıyor. Orjinal yazılımda sorun yok.Bu şekilde kullanacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Mart 2025; 19:5:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ax3000t firmware yükledin mi
-
Openwrt yüklemedim.İnternete bağlanınca kontrol ettim orjinal yazılımda güncelleme varmış yükledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 2 Mart 2025; 19:42:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X