Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.335
Cevap
149
Favori
342.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: agritux

cihaz 4a giga

eskiden nextdns kurabiliyordum. şimdi yeterli alan yok diyor.

temp diye bir alan görünüyor 60mb civarı. bu yeni gelmiş sanırım.

bunu kullanamıyor muyuz?

Downgrade yapıp kurcam yoksa. Sanırım 24.10 çok alan kaplıyor?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

@0ldskool hocam temp alan mantığı nedir?

4a nın 2 sürümü olmuş. yanlış versiyon mu kurdum ki?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

cihaz 4a giga

bunu kullanamıyor muyuz?

Eğer bahsettiği gibi bir 60 mb temp alan varsa sistemin 7 mb olması çok saçma değil mi?

Bu tempi uygulama kurmak için kullanamıyor muyuz?

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: agritux

cihaz 4a giga

bunu kullanamıyor muyuz?

4a giga 24.10 sürümde nextdns sorunsuz kuruldu, kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hız4ok kullanıcısına yanıt

Hocam bende kurmak için 8 mb alana ihtiyacınız var diyor

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

aria2 bende çalışmıyor. Dolayısıyla ariang ve luci-app-aria2 de çalışmıyor. Sebebi nedir anlamadım. aria2 hakkında internette zaten çok kısıtlı kaynak var. Bu kadar kısıtlı kaynağı bulunan bir uygulama için openwrt'de başvuru sayfası bile yok. transmission leğen plastiği gibi uygulama ama en azından çalışıyor.

• achfighter kullanıcısına yanıt

Bende kurulu değildi siz söyleyince denedim.

Log'ları kontrol etmenizi öneririm. libopenssl-legacy paketi yüklü olmayabilir. İlk başta bende de bu paket eksik olduğundan başlamıyordu. Eksik paketi yükleyince benim tarafta çalıştı.

• agritux kullanıcısına yanıt

temp RAM üzerinde çalışan geçici bir dosya sistemidir. O alana yükelenen tüm bilgiler cihaz kapanıp açılınca ram ile birlikte silinir.

v1, v2 donanım sürümleri arasındaki farktan kaynaklı. Sizin kurduğunuz versiyon ne ise cihazla uyumlu olandır.

Programlar günümüzde git gide büyüyor. Nextdns tarzı devasa paketler bu cihazlar için oldukça büyük ve gereksiz. Ya alternatif araştıracaksınız ya da eski sürümlere geri döneceksiniz. Sonuçta o cihazın canı kanı belli.

Fiyat/performans açısından bir cihaz önerebilir misiniz openwrt ile iyi uyum sağlayacak donanımı yeterli

• agritux kullanıcısına yanıt

Son dönemde Filogic 820, Filogic 830 işlemcili cihazlar f/p çok revaçta bunu biliyorum. TR'de satılan modelleri buna göre araştırırsanız kesin birkaç tane denk gelir. Örnek;

GL-iNet Flint 2 (GL-MT6000) >>> Filogic 830 MT7986A

ASUS RT-AX59U >>> Filogic 830 MT7986A

Xiaomi AX3000T >>> Filogic 820 MT7981B

gibi modelleri epey görüyorum OpenWrt forumlarında ama ben üçünü de kullanmadım test etmedim. Bunlardan başkaları da vardır. İyisini kötüsünü araştırmanız lazım.

AX3000T daha uygun gibi fiyat olarak. Teşekkür ederim üstat.

aria2 libopenssl3 kullanıyormuş ama dediğinizi de yükledim. Olmadı malesef. Belki 24.10 ile sorunu vardır. 23.05'te hiç denememiştim.

• achfighter kullanıcısına yanıt

Benim sürüm de 24.10.0

Eğer yapmadıysanız,

/etc/init.d/aria2 içine

procd_add_jail_mount "/usr/lib" #fix "errorCode=1 OSSL_PROVIDER_load 'legacy' failed"

satırını ekleyebilirsiniz.

Bu arada bir log görseydik iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

temp RAM üzerinde çalışan geçici bir dosya sistemidir. O alana yükelenen tüm bilgiler cihaz kapanıp açılınca ram ile birlikte silinir.

v1, v2 donanım sürümleri arasındaki farktan kaynaklı. Sizin kurduğunuz versiyon ne ise cihazla uyumlu olandır.

Programlar günümüzde git gide büyüyor. Nextdns tarzı devasa paketler bu cihazlar için oldukça büyük ve gereksiz. Ya alternatif araştıracaksınız ya da eski sürümlere geri döneceksiniz. Sonuçta o cihazın canı kanı belli.

Gariptir ki, attended sysupgrade de advanced modda koda nextdns ekleyince kurdu. Paket büyük değil ama derlerken sanırım büyük alana ihtiyaç duyuyor.

• 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.