Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (365. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.335
Cevap
149
Favori
342.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullandım gayet güzel çekim gücü vs. İşlemcisi de hızlıydı.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

çekim gücü iyi derken global mı

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt

Çekim gücü, firmanın kısıtladığı güçtür. Global olarak sabit değer 23 dBm'dir. Sadece bunu Panama kanalı üzerinden alarak ve 150 kanal üstü seçerek 30 dBm güce sahip olursunuz.

• novaz kullanıcısına yanıt

kullanıyormusun bu modeli openwrt kaç dBm kadar gösteriyor

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt

Hayır

• Zyxel M1 openwrt yüklü yan odada kablosuz ağ genişletici olarak kullanıyorum.Ana router tp link ex530v de ipv6 çalıştığı halde M1 de ipv6 çalışmıyor.İpv6 nın çalışması için https://openwrt.org/docs/guide-user/network/ipv6/configuration  nasıl ayar yapmalıyım?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Ocak 2025; 9:30:2 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

x86 pc'ye kurdum openwrt. daha doğrusu önce kurmaya çalıştım. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!  usb klavye, kurulum sonunda devre dışı kalıyordu. ne yapıp edip, img dosyasına imagebuilder dosyasını entegre ettim de sadece bir enter yaparak kurulumu tamamladım. düşünsene, enter yapsam kurulum tamamlanacak ama klavyen çalışmıyor. ama ctrl+alt+dek üçlüsüne restart yaptırıyordu. bu kadar gıcık yani. sonra internete çıkabilmek için cebelleşip durdum. bunu da başardım ama luci ara yüze erişemedim bu sefer de. ne yaptım ne ettim eriştim ama internet gitti bu sefer de. luci ara yüzünde dolaşıp durdum. gargoyle mi denesem dedim buna da bulaşmadım. bazı ip yapılandırmaları denedim. bir sofdtware bu kadar mı gıcık olur kullanıcısına? akıl alır gibi değil. terminalde komutlar ile editleme yap dur. daha da gelmem openwrt'ye. terminalde günüm geçti. :D şu klavye olayı çok enteresandı gerçekten. baştan bırakacaktım ama hadi dedim biraz uğraşayım. usb to ether adaptörü de tanıttım. wifi adaptör takılıydı onunla hiç uğraşmadım zaten vakit ayıramadım. yani diyeceğim o ki; bu openwrt'den yar olmaz. düşünüyorum da senin işin zor. o ayarı terminalden yapman gerekecek sanırım. nano /etc/config/network komutu ile terminbale gireceksin de "i" tuşuna basacaksın da bu arada | ' ve benzeri sembolleri klavye çıkartmaya çalışacaksın da sonra bir kere escape yapacaksın ardından shift ş yapıp iki nokta üst üste yazacaksın ve wq yazıp enter yaparak save edeceksin de.. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!  hiç uğraşma derim. insanın şevkini de kırıyor bu yazılım. terminalden girince lan, wan, bridge vs yapılandırmaları düzenlemek daha kolay. luci'den hayır yok. yeminle ben 10 diyeyim siz 20 sene, dün ne ise bugün de o. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! 

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

x86'ya dümdüz OpenWRT mi kurdunuz? Doğru mu anlıyorum? Yani önce bir dümdüz Linux OS kurup üzerine kurdunuz muhtemelen. Hiç bir konfigürasyon yapmadığınız için de donanımları tanımadı. Muhtemelen en sorunlu distrolardan birini seçtiniz bir de.

Proxmox kursaydınız çok büyük olasılıkla tüm donanımları tanırdı. Proxmox aslen bir Debian distrosu. Vi/Nano editor ile de niye uğraşıyorsunuz? WinSCP kurun kişisel bilgisayarınıza. SCP iletişim kuralı seçerek IP adresi, username, password yazıp bağlanın. FTP üzerinden bağlandınız. Dosyayı bul ve sağ tıklayıp düzenle diyerek basitçe düzelt. Windows üzerindeyiz ama SCP'nin kendi editoru ile düzelttiğinizden CHMOD da saçmalamayacak.

Proxmox kullanıyoruz, çünkü diğer VM alternatiflerine göre ücretsiz ve Debian sürekli güncelleniyor. Single bir OS ile OpenWRT kullanmak, %2 kullanan OpenWRT sonucu sistemin %98'ini çöpe atmak demek. LXC olarak yukarıda nasıl OpenWRT kurulur, bulup script bile verdim. LXC kullanılmaz diyerek VM kurulması öneriliyordu. Armut piş ağzıma düş artık.

Bunları söylüyorum, zira bu iş çok zor değil. Çoğunuzdan farkım 20 yıl önce Unix/Linux desteği olarak stajyer IT işi yapmam ama çoğu bilgimi unuttum. Yani çok fazla farkım sizden yok aslında. Tek farkım araştırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 18 Ocak 2025; 11:47:43 >

• ABOOO A kullanıcısına yanıt

Hocam ciddiye alip cevap vermeye zahmet etmetmeyin. O uye forumda epey bilinen troll hesaplardan biri.

• şimdi kurulum başlangıcında, hangi img kullanmak gerektiğine karar verdim. güncel donanım mı yoksa eski donanım mı, ya da zaten konu sahibi de belirtmiş fabrika ayarlarına döndürmek istiyorsanız şu imajı seçin şeklinde önerisini de dikkate alarak, https://firmware-selector.openwrt.org adresinden generic x86/64 olanı ve ardından da COMBINED-EFI (EXT4) olanı tercih ettim. yükleme olayı ise gayet basit. konuda anlatılmış. openwrt'nin sayfasınbda da var zaten. bir kaç değişkilik olabiliyor mnisal bs=1M veya bs=4M seçmek gibi. ya da disk alanını en başta veya yükleme sonunda genişletmek gibi. xubuntu live çalıştırıp, bu işletim sistemini kurulum yapmadan bir kaç güncellemeden sonra, kurulum yamka istediğin diski ext ile formatlayıp, doğrudan kurulum komutunu vererek, kurulum başlatıyorsun. bu işlem çok basit. dosyaları diske kopyalıyor işlem tamam. sonra partiton olayına gir bu da tamam. restart sonrasında, terminal ekranında her bilgiyi görebiliyorsun. kurulumu yaptıktan sonra log takibi ile aorunları da görmek mümkün, bu da kolay ama kurulumu tamamlayan için. bende kurulum tamamlanıyor ama tek bir işlem kalıyor, sadece enter yapabilmek. bunu yapamıyorsun. ben de yukarıda bahsettiğim üzere, hadi biraz daha detay vereyim. python3-setuptools kullanarak, img dosyasına, https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.5/targets/x86/64/openwrt-imagebuilder-23.05.5-x86-64.Linux-x86_64.tar.xz adresindeki imagebuilder dosyasını entegre edip, kurulumu tamamladım ve openwrt terminal ekranına düştüm. bundan sonra ne problemin var ise halledersin zaten. ben bu işe hiç girmemiş biri için openwrt kuracak olmanın, iyi bir dost olmadığını söyledim. çünkü luci'yi kurmak için de mücadele ettim. kurulumu yapıyorsun, running diyor. ortada luci yok. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! bunu da hallediyorsun terminalden de kimn halledecek bunu? linux bilgisi olan veya işte arzu eden AI kullanır. kimi 10 dakikada aşar sorunmu kimi bir günde. cimbom mesela kaç gündür ipv6 çalıştırmaya gayret ediyor. forumda tık yok. şu yukarıdaki üyeye söyle de cimbom'a yardım etsin hayrına. sataşacağına, yardım etsin forum üyelerine. neyse bir takım editlemeler yapmam gerekti ve luci de karşıma geldi ama internet yoktu bu sefer de. yani luci arayüzü de hiç kullanıcı dostu değil. böyle olsaydı zaten, ipv4 ve ipv6 ayarlarını herkes luci arayüzünden kolayca yapardı. ben yine terminale mahkum kaldım. geçen diğer üyemize de söyledim. merak, bilgi edinme, öğrenme, artık ne dersen. hazır bir router ile openwrt'ye hoşgeldin demedim ben. x86 mini pc'ye openwrt yükledim. çalıştırdım ama daha ileri detaya girmemk istemedim. hevesimi aldım ve sıkıcı buldum. zaten kalıcı bir kurulum değildi. donanımdan donanıma fark eder ama bu kadar da olmaz yani. dediğim sadece bu. şu üyenin de bana bir konudan takıntısı var ama nedir bilmiyorum. umurumda da değil. ben forumda varken o yoktu ama. bunu kesinlikle söyleyebilirim. foruma da pek katkısı olan bir üye olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. artık ister sen söyle ona isterse o okusun buradan. bu da umurumda değil.

• Merak ve hobi kendi çapımda , farklı şeyleri denemek başarmak hoşuma gidiyor.

Öncelikle şunları netleştirmem lazım.

-Openwrtyi niye kullanmak istiyorum.İnternet diğer routerlere göre daha hızlı gibi sayfalarda daha hızlı açılıyor.

-2 li stok yazılımlı zyxell m1 de, ipv6 2 cihazda da ipv6 yı açmak dışında ek bir ayar yapmadan sorunsuz çalışıyor. Deco vb mesh cihazlarında da aynı olacağını tahmin ediyorum. Şu an elimde m1 dışında başka mesh cihazı yok. Bir arkadaşım openwrtde meshde yapsamda 2.ci cihazı router olarak gördüğü için çalışmayacağını söylüyor.

-Aynı arkadaş 2 li keenetic cihazlarda mesh ile 2 cihazda da ipv6 nın çalışacağını söylüyor.

-İpv6 çalışan keenetic yazılımda ve m1 stok yazılımda olupta açık kaynak kodlu openwrt de olmayan özellik nedir bunu çözemedim.

• ASUS AX59U aldım geçen openwrt kurdum, mükemmel bir cihazmış bu. Zapret de kurdum istediğim siteye girebiliyorum. Wifi 6 da baya iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 25 Ocak 2025; 12:58:12 >
  • Serious Cat kullanıcısına yanıt
    Benim 4A da benzer şekilde kenarda yatıyor. OpenWRT kurarken elektrik gitmişti. Birkaç gün uğraştım ama hayata döndüremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TR de satılan dahili ONT'li (fiber kablo ile çalışan) openwrt destekleyen cihaz var mı acaba?

• ont'li huawei vb router'lar var ama onları genelde iss'ler müşteriye kiralık olarak veriyor. sanırım ubiquiti'de de bir iki cihaz var ont'li router şeklinde.

• agritux kullanıcısına yanıt

Dahili ont'li olan zaten kaç tane cihaz var ki? Benim bildiğim 2 iss dahili ont'li cihaz veriyor biri Superonline (Huawei HG8245X6-10) diğeri Kablonet (Huawei - EG8247W). Bu modellerin OpenWrt desteği yok. Bu cihazlar üzerine çalışan geliştirici olduğunu da sanmıyorum.

TR'de retail satılan böyle dahili ont'li bir model var mı başka sizin gördüğünüz?

• positroN P kullanıcısına yanıt

Orjinal mtd listesi ile keenetic fw mtd listesi farklı.

breed ekranında cihazın full_backup.bin dosyasını geri yükle,

eğer breed yüklemeden önce alınmış yedek ise orjinal haline dönecek.

Breed ekranında alınan yedek ise, hafızası breed bl + orjinal mtd haline gelecek ve tek eksiğin orjinal bootloader olacak, onu da yine breed ekranında yazdırabilirsin.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 2 Şubat 2025; 7:31:9 >

• ben de xiaomi router 3 pro'yu keenetic ile kullanıyorum. Openwrt biraz karmaşık kalıyor keenetic os ile kıyaslayınca.

yüklemesi de zor değil,

-orjinal yazılımda root olunca full yedek ve ayrıca factory partition (eeprom.bin) yedeğini alıyorsun.

-breed bootloader yükleyip, full yedek aldıktan sonra, telnet üzerinden hazır dosyaları, hazır komutlarla yüklüyorsun.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!keenetic ported wiki
    Keenetic Ported Wiki
    https://keen-prt.github.io/wiki/

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum ki hocam. Bulamadım ben supported devices kısmında. Meğer cihaz yokmuş o halde :)

Ben derli toplu durur diye düşündüğüm için ihtiyaç dolayısı ile merak ettim baktım bulamayıp sordum.

Mi4agiga artık yetmiyor. Donanımları zayıf. Başka cihaz ihtiyacı doğdu openwrt ile devam edeceksek doğal olarak.

Siz ne tavsiye edersiniz F/P cihaz olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 3 Şubat 2025; 13:58:38 >
  • Xiaomi AX3000T openwrt desteği var işlemcisi ram rom iyi

• 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.