Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.294
Cevap
148
Favori
339.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Usb ethernet dönüştürücü. Ben broadcomm çipli bir model(tplink ue300) kullanıyorum. Alacağınız dönüştürücünün openwrtde sürücüsünün bulunmasına dikkat edin. Yoksa çalışmayacaktır.

• achfighter kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Harici ssd var elimde, sadece openwrt sqm işleri için os'u sdcard'a kursam okuma yazma hızı yeterli olur mu yoksa ssd şart mı?

Bir de openwrt'nin ram kullanımını merak ediyorum, 8gb şart mı yoksa 4gb da yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi howard_roark -- 29 Aralık 2024; 22:15:41 >
  • howard_roark H kullanıcısına yanıt

Sdcard okuma hızı bana yeterli geliyor. 45mb/s civarı bir değer alıyorum. 4GB ram de fazlasıyla yetiyor.

Şu an mevcut durum bu. İnternete bağlı 5 cihaz var.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

O zaman Pi5 alıp openwrt için tutmak anlamsız bir masraf olur. Pi4'ümde halihazırda DietpiOS kullanıyorum. Ama openwrt yapılandırması için openwrt'nin kendi os'unu imaj olarak yazdırmam gerekiyor değil mi? DietpiOS üzerine kurmak ve çalıştırmak mümkün olsaydı ikinci bir cihaza gerek olmadan harika bir çözüm olurdu aslında benim için. CPU yükü nasıl bu kadar az olabiliyor? SQM'in biraz da olsa zorlaması gerekmez miydi cihazı.

Proxmox'u bir araştırın isterseniz. Proxmox içersine hem openwrt kurarsınız hemde dietpios.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İndirme/gönderme yaparken dediğiniz gibi SQM cihazı zorluyor ancak ekran görüntüsünü attığım sırada 3 kişi internette bir şeyler izleyip geziniyordu. Yani fazla zorlayacak bir şey olmadı. 1gbps'nin tamamını zorlasam bile işlemci kullanımı çoğunlukla yarıyı geçmiyor.

Demin bir test yaptım, şöyle çıktı.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!

• Daha önce duymuştum ama RPI ile kullanabileceğimi düşünmemiştim. Yapay zekaya danışınınca OpenWRT kurulabilir ama bufferbloat için gücü yetmez dedi, bilemiyorum ne kadar doğru. Ayrıca temel mantık şu mu, DietpiOS üzerine Proxmox kuruyoruz, proxmox'un içinde openwrt çalışıyor.

Değerler harika görünüyor. Bende cihaz sayısı çok daha fazla ama bu değerlerle 500mbit için benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Cihaz sayısı SQM'in harcadığı gücün yanında çıtır çerez kalır. 50 cihaz bağlansa bile pi4'ün ruhu duymaz.

Hayır. Proxmox kendi os gibi.

Bu arada geçenlerde görmüştüm, bizzat denemedim ancak şöyle bir projede var. Docker container içersinde openwrt çalıştırıyor.

github
    GitHub - AlbrechtL/openwrt-docker: OpenWrt docker container for x86_64, arm64 and Weidmueller u-OS.
    https://github.com/AlbrechtL/openwrt-docker

• Proxmox altında LXC Openwrt çalıştırılabiliyor.

KVM kurulum yerine çok daha hafif ve hızlı çalışmakta.

İlgili scripte aşağıdaki projeden erişebilirsiniz.

3 senedir LXC container olarak kullanıyorum. Tek bir sorun ile karşılaşmadım.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!github
    GitHub - DazzyWalkman/oplxc4pve: Wrapper Scripts for OpenWRT CTs on Proxmox VE
    https://github.com/DazzyWalkman/oplxc4pve
  • Zapret LuCi app çıkmış. Güzel çalışıyor. Basit kurulum. Komutları LuCi üzerinden uygulamayı silmeden anlık değiştirebiliyorsunuz. Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! 

Sadece blockcheck.sh çalıştıramadım. Onun için de gerekirse tmp klasörüne orijinal sürümü atıp oradan denersiniz.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!github
    GitHub - remittor/zapret-openwrt: OpenWrt packages of https://github.com/bol-van/zapret
    https://github.com/remittor/zapret-openwrt

Ayrıca Proxmox VE Helper-Scripts kullanan var mı? Benim x86 cihaz da muhtemelen 1 haftaya elime ulaşacak kısmetse. Henüz denemedim.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı!community-scripts.github.io
    Proxmox VE Helper-Scripts
    https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 3 Ocak 2025; 2:54:52 >

• ABOOO A kullanıcısına yanıt

zyxel multy m1 ahngi işlemci kodlu indirmek gerekiyor sadece 2 apk kurmak yeterli herhalde çok işlemci uzantısı var kafam karıştı.

• Süperonline 1000 mbps fiber ve tp link ex530v router kullanıyorum.Bugün ipv6 açıldı.

Zyxel m1 e tekrar openwrt yükledim.Mac adresini girdim.İnternete bağlandı ve ipv6 da çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Ocak 2025; 9:21:50 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

Nerede geldi hocam bölge olarak ipv6 ?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Evet. Paket yönetisini çalıştırıp listeyi güncelleyin resimdeki gibi. /var/opkg-lists/openwrt_packages komutunu aratın. Önceki satırda yazıyor. WSM20 için mipsel_24kc gözüküyor ama lütfen siz de kontrol edin. Sorumluluk kabul etmem.

mipsel_24kc ise zapret_v69-20241206_mipsel_24kc.zip olması lazım o zaman.

https://github.com/remittor/zapret-openwrt/releases/tag/v69-20241206-23.05

Önce zapret_69.20241206_aarch64_cortex-a53.ipk, sonra luci-app-zapret_69.20241206_all.ipk kuracaksın. Gerisini halledersin.

• asi3636 kullanıcısına yanıt

Kayserideyim..Mh leri önce pilot bölgede açıldığı şu an tüm Türkiyede hizmet verildiğini söyledi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Ocak 2025; 7:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben İstanbul dayım ama geri dönüş yaptığım da açık olmadığını söyledi müşteri temsilcisi

mac demiymiş sıkıntı ayrı bir ayarmı yaptın?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Openwrtde bazen böyle oluyor.Sıfırlsyınca extra bir ayar yapmadan çalıştı.Mac adresi gşrmedende internete bağlanıyor ipv6 açılıyor.Ben daha stabil olur diye mac adresinide glrdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.