Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (364. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.287
Cevap
147
Favori
337.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AX23 ile openwrt kullanan var mı ? 3-4 ay önce amazonda indirime girince almıştım ama openwrt kurmaya üşendiğimden hala kullanılmayı bekliyor. Mi 4A Giga'dan buna geçeceğim

• geçen yıl xiaomi gigabit 4a alıp openwrt yüklemeye çalışıp brick etmiştim. sonradan öğrendiğim kadarıyla eon chipsetlerde böyle bir problem varmış. debrick etmenin de bir yolu yoktu. bir buçuk senedir yatıyo kenarda cihaz. bu konuyla alakalı bir gelişme oldu mu?

• Meshi bir türlü yapamadım.Bende openwrt yüklü Zyxel M1 ana routerde ipv6 açık.2.ci m1 i kablosuz genişletici olarak

https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/relay_configuration

anlatıma göre yapıp yan odaya koydum.Bunda ipv6 çalışmıyor.1.ci ve 2.ci M1 lerin ayarlarına baktım aynı yaptım yine çalışmadı.İlave bir şey mi yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 5 Ocak 2025; 11:29:38 >
  • selamlar

4a versiyona yazılım atarken pc mavi ekran verdi

normalde mavi ekran sebebi donanımsal bunu zaten biliyordum

40 yılda denk gelmeyecek olay 5 saniyelik openwrt kurulumuna denk geldi

cihazda power ışığı anlık 1saniye gibi gidip geliyor

portlarda hiç bir tepki yok

benim kurtarma yöntemi tftp ve serial bağlantı sanırım

elimde ch341 var normalde

neo programmer ile denedim ama chipi hiç bir şekilde algılamadı

son çare uart kablo ile serial bağlantı kaldı

cihaz üstünde lehim işide çıkıyor gibi anlaşılan

yinede size sorayım dedim hocam @0ldskool

• Bugün turknet kurulum yapıldı, 1000 mbit, mi ax1800 router boşa çıktı, openwrt yapmıştım. Sinyal çoklayıcı olarak kullanmak istiyorum ama beceremedim, cihazı aldığım güne döndürme işini nasıl yapacağım? Bu şekilde beceremiyorum çünkü, bilen biri yardım ederse çok makbule geçer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

ipv6 düzeldi türknette 2ci uydu cihazdada 10/10 alıyorum testtte bir sıkıntı yok,uyduda dhpcyi kökten kapadığından eminmisin?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Stok yazılımda 2 M1 de de ipv6 çalışıyor.Ama openwrtde 2.ci de ipv6 çalışmıyor.Dhcp kapalı.İpv6 menüsünde de bir şeyler denedim ama çalışmadı. Süperonline kaynaklımı yoksa openwrt yüklü m1 kaynaklımı bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaGarba kullanıcısına yanıt

openwrt'de factory firmware, ilk openwrt yükleme için kullanılır. sonra sysupgrade firmware ile versiyon yükseltmesi yapılır. sana lazım olan ise oem ya da stock firmware'dir. bunu buldun mu şu sayfa yükleme tarifi var ama senin modele uyar mı bilmem. belki de doğrudan web arayüzünden yüklemek bile işini kolaylaştırıyor olabilir. denemen lazım da. yine de bir araştır, tedbirlerini al öyle giriş işe.

https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_ax1800

https://mirom.ezbox.idv.tw/en/miwifi/RM1800/roms-stable/

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    İnanır mısın, kafam hiç almadı. Openwrtyi nasıl yükledim ona bile şaşıyorum. Yok mu bunun basit bir yolu, hard reset vs yoksa alet atıl kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

selamlar

4a versiyona yazılım atarken pc mavi ekran verdi

normalde mavi ekran sebebi donanımsal bunu zaten biliyordum

40 yılda denk gelmeyecek olay 5 saniyelik openwrt kurulumuna denk geldi

cihazda power ışığı anlık 1saniye gibi gidip geliyor

portlarda hiç bir tepki yok

benim kurtarma yöntemi tftp ve serial bağlantı sanırım

elimde ch341 var normalde

neo programmer ile denedim ama chipi hiç bir şekilde algılamadı

son çare uart kablo ile serial bağlantı kaldı

cihaz üstünde lehim işide çıkıyor gibi anlaşılan

yinede size sorayım dedim hocam @0ldskool

Selam,

Elinizde ch341a programlayici varmis. Onu spi programmer mode yerine ttl converter moduna alin cihaz ile uart baglanti uzerinden bir konusun. Bootloader zarar gormediyse %99 sorun cozulur.

Eger cihazla konusamiyorsaniz eger son care spi programlayici modundan flash'larsiniz. ch341a + flashrom is gorur. Neo programmer'in chip'i gormemesi ilginc. Cipin marka modeli nedir? Bu cihazda o kadar cok versiyon oldu ki her parti uretimde donanim degisiyor gibi geliyor artik bana.

• Aşağıdaki adresteki x86 proxmox betiklerden biri düzgün çalıştı.

https://forum.proxmox.com/threads/how-to-download-lxc-version-of-openwrt-and-run-it-on-proxmox.64786/page-2

CT_ID= CT ID No

CT_hostname = CT adı

CT_memory = ram boyutu

CT_cores = işlemci çekirdek sayısı

CT_rootfs_size= disk boyutu/GB

CT olarak OpenWRT kurdum az önce. Betiği aşağıya atıyorum. Temel düzenlemeler yaptım üzerinde. Kurunca da WAN için IP Adresi ve Ağ geçidi bilgilerini sildim. LAN için dhpc atadım. Sonra da OpenWRT konsolda ifname arayüzleri eksik kurayım mı dedi, kur dedim. Ardından arayüzlerdeki eth0, eth1 protokollerini doğru seçtim. Bitti gitti.

openwrt.sh yaparsınız adını. CHMOD 755. Sonra da klasörüne gidip ./openwrt.sh komutu ile çağırırsınız. Nereye atıp oradan çağırayım diye soran varsa, tmp içine atıp çağırabilirsin örneğin.

CT_ID="100" # Adjust the container ID

CT_template_download="https://jenkins.linuxcontainers.org/job/image-openwrt/architecture=amd64,release=23.05,variant=default/lastSuccessfulBuild/artifact/rootfs.tar.xz"

CT_template_filename="openwrt-amd64,23.05,default.tar.xz"

CT_template_file="local:vztmpl/$CT_template_filename"

CT_net_mac="DE:AD:BE:EF:01:98"

CT_net_mac2="DE:AD:BE:EF:02:98"

CT_hostname="OpenWRT"

CT_memory="1024"

CT_cores="4"

CT_rootfs_size="2"

CT_key_file="/ssh_key.pub"

CT_key="ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCIWFBY0G/lbORqeMXI2PfIcVBuDO66KeCzFr4IqXOFC1ehuC573tXRW6TQTAAR6nlYTXrzw4Mw+1y2lgwP3rkibH/RpkCIu96hPygad2ZrxObNoM44Hpzxq6Jq/S8sXNjpsb7Q0yN7yqjAwQIKA9eDvRaC/03yPz9pLcZ3gjk3YUVPZuZ3zUrjJV+n4XeCmw1HvMTkGRJ3SVCHw1tyB1K8rCxu6sGw55HK3P70moPj8JiAvxe2y+V84DGU9n4vWuwVMWcpISrubaQIeUo2WQebRB5C3qCkNyGzwTdTR6v6gBy+aiL1VvL2qUiNGQ3LE1FgnLnvwQZk5IubPMjfoyvT rsa-key-20240925"

[ ! -f /var/lib/vz/template/cache/$CT_template_filename ] && wget "$CT_template_download" -O /var/lib/vz/template/cache/$CT_template_filename

#Obtain the next CT_ID if not already set

: ${CT_ID:=$(pct list | awk 'NR>1 {print $1}' | sort -n | awk 'NR==1{prev=$1} NR>1 && $1>prev+1{print prev+1; exit} {prev=$1} END{if (prev+1 > $1) print prev+1}')}

echo "$CT_key" > $CT_key_file

# Create the container

pct create $CT_ID $CT_template_file --arch amd64 --cores $CT_cores --memory $CT_memory --hostname $CT_hostname --net0 name=eth0,bridge=vmbr0,firewall=1,hwaddr=$CT_net_mac,ip=dhcp,type=veth --net1 name=eth1,bridge=vmbr0,firewall=1,hwaddr=$CT_net_mac2,ip=dhcp,type=veth --rootfs local-lvm:$CT_rootfs_size --features nesting=1 --unprivileged 1 --ostype unmanaged

rm $CT_key_file

# Start the container

pct start $CT_ID

#Wait until container is finished booting

: ${CT_ID:=101}; while [[ $(pct status $CT_ID) != *"running"* ]]; do echo "Waiting for container $CT_ID to start..."; sleep 2; done; echo "Container $CT_ID is running."

sleep 5

# Step 1: Set LAN interface to use DHCP (so eth1 will act as a DHCP client)

pct exec $CT_ID -- uci set network.lan=interface

pct exec $CT_ID -- uci set network.lan.ifname='eth1'

pct exec $CT_ID -- uci set network.lan.proto='static'

pct exec $CT_ID -- uci set network.lan.ipaddr='192.168.1.1'

pct exec $CT_ID -- uci set network.lan.netmask='255.255.255.0'

pct exec $CT_ID -- uci commit network

pct exec $CT_ID -- /etc/init.d/network restart

pct exec $CT_ID -- /etc/init.d/firewall restart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 12 Ocak 2025; 9:26:39 >

• LaGarba kullanıcısına yanıt
  • İlgilenen herkese teşekkürler. Ben sadece global versiyonu Çine çevirip wifi bant hızını arttırmışım sanırım.

Biraz sök tak ile çözdüm olayı, şuan farklı bir odaya kurup kullanmaya başladım.

• WoLeRiNe kullanıcısına yanıt

Güncellemeleri nasıl yapıyorsunuz? Attendedsysupgrade? Default root filesystem olarak, attığım scriptte template linkini kullandım. Bunu normal yolla güncellersek sorun yaratır mı? Aklımda soru işareti kaldı. Cevabını da bulamadım henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 12 Ocak 2025; 20:44:50 >
  • ABOOO A kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi normal yolla güncelleme sorun yaratacaktır.

Script içinde parametresi seçeneği var.

Yeni bir template ile yeni bir CT oluşturup var olan ayarları kopyalayacak çalışıyor.

./opct.sh <upgrade|up> <Old_vmid> <New_vmid> <CT_template>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoLeRiNe -- 13 Ocak 2025; 15:34:4 >
  • Kablosuz backhaul tam olarak nedir? Mehs kurulumunda 2.ci cihazda sorun yaşıyorum.Bunun yerine tek veya 2 m1 de Kablosuz backhaul denesem nasıl olur?Cihazların wifi performansını artırırmı?Openwrt yüklü 2 tane zyxel M1 var nasıl yapabilirim?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

mesh noktası demek, mesh cihazının bulunduğu, konumlandırıldığı yer, yani düğüm noktası anlamına gelir. düğüm noktalarını, ethernet kablo ile birbirine bağladığın zaman kablosuz backhaul uygulamış olursun.

• Xiaomi Router AX3000T Global versiyona çin firmware yükleniyor mu?

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    AX3000T hayır yüklenmez. Global sürümde
    1.0.49 yükle sonra xmir-patcher openwrt 23.05.05 sürümünü yükle en son, Link kodu gir. (Soft Brick olmaz.)

Global 1.0.90 sakın yükleme bazı hatalar devam ediyor.

• novaz kullanıcısına yanıt

openwrt yüklemek istemiyorum çin versiyonu yüklemek istiyorum MIWIFIRepairTool la yükleyemeyiz mi

• 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.