Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.5 Yayınlandı! (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.287
Cevap
147
Favori
338.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun hocam, güzel günlerde kullanın ram konusunda ben de katılsam da güçlü bir cpu ve güncel olması cezbediyor. Sadece attığım linkte bir data corroptiondan ciddi şekilde bahsediliyor. Sakıncası yoksa nerden kaça aldınız acaba? Yükleme konusunda referans olması açısından bilgi iletebilir misiniz?

• Michael Scofield M kullanıcısına yanıt

tabi. atom bilişimden almışım. 2024 nisan ayında, 5.493,60 TL'ye.

bende xiaomi ax3200 de vardı ama wifi sorunlarından bezmiştim. asus router wifi6 ve daha sorunsuz olarak araştırınca almaya karar vermiştim.

• Merhaba arkadaşlar, bugün Atlantis nete geçtim, gpon bağlantı herhalde, fiber kabloyu direkt getirdikleri modeme bağladılar, modemde sadece fiber kablo girişi var başkada bir de USB girişi.
    Şimdi ben elimdeki 4a gigayı kullanmak istiyorum. Taktıkları modemi çıkarıp kendi 4a mı kullanmak için ne almam gerekiyor. Çünkü 4a nın fiber kablo girişi yok. Openwrt yüklüydü reklam engelleme vs çok memnundum, yeni modemde reklamdan geçilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tb_fb T kullanıcısına yanıt

4a giga donanım olarak çok daha düşük tür fibere pek gitmez verilen cihazın işlemcisi nedir ax kaç?

reklam için nextdns yada adguard dns kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Aralık 2024; 17:38:9 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

4agiga ile 1gbps simetrik hat kullandım. Sorun olmadı. Openwrt ayarlarından donanımsal NAT'ı açarsanız sıkıntısız çalışır. Her cihaz donanımsal NAT desteklemiyor. Bir de NAT, SQM ile birlikte çalışmıyor.

• achfighter kullanıcısına yanıt

wifide yetersiz bir cihaz ax cihazlar varsa evde çok perfonmans kaybı yaratır lan da sorun olmaz tabide.

benim son aldığım openwrtli ax1800 de bile yaşıyorumda 100-200 mb kayıp var 3000 mbs lik üst sınıf işlemciye göre ama down yapan cihazlar değil dert etmiyorum hepsi streaming.

1000 mbs için wifide iyi perfonmans isteniyorsa son nesil işlemcili cihazlara bakmak zorunda 3000 mbs dende aşağı olmuycak.

yoksa sadece 300-400 mbit alır kablosuzda ax 160 mhz yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Aralık 2024; 17:55:50 >
    Selamlar, gpon routerda sonlandığı için o routerın arkadına sizin cihazı takmanız lzım. Bridge modu barsa dhcpyi kapatıp 4a a giriş yapılması gerek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki 4a giga yı router olarak kullanabilir miyim? Diğer fiber modemi köprü moduna alamıyorum arayüz kısıtlaması var, enternet kablosu ile gigaya bağladım ama internet vermiyor. Openwrt kurulu. Nasıl ayarlayabilirim

• BTK'ya şikayet edin.

ana modemi bridge yapamazsanız ikinci cihazdan çıkış alamazsınız

4a cihazı direk bağlayın dicem bu seferde iss engeline takılacaksınız

• Herkese merhabalar, benim bir sorum olacaktı.
    Benim internet hızım 50mbps fakat wifi bu hızı alamıyorum. Router ve burada yapılan işlemler ile sanırım bu kesinti ortadan kalkıyormuş. Hangi router i almalıyım? Mi 4A giga öneriliyor fakat stoklarda bulamadım. Hangi router i tavsiye edersiniz? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    Bu arada VDSL bağlantıya sahibinim. Kullandığım modem keenetic n300

• Giga routere ve Zyxel M1 e openwrt yükleyebiliyorum.Bu konularda acemiyim.

Elime Linksys W HW03 V2 geçti.Openwrt yüklemek satılana kadar test etmek istiyorum. Ping sorunundan vs bahsediliyor. Yüklemek ve geri orjinal yazılıma dönmek kolaymı acaba ? Tecrübeli ve konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum.

[OpenWrt Wiki] Linksys WHW03 V2

Ipq40xx EA6350 v3 as WAP, wifi to an latency - Installing and Using OpenWrt - OpenWrt Forum

• Merhaba, Keenetic Hopper kullanıyorum. SQM performansından hiç memnun değilim. 500mbit fiber internet kullanıyorum. Cloud gaming'de saçmasapan ping artışları yaşıyorum. RPI4 cihazıma openwrt kurup gpon ile router arasına koymayı düşündüm ama aktif olarak başka işler için çalıştığı için bunu son seçenek olarak düşünüyorum.

Xiaomi 4A Giga veya benzeri bir cihaz alıp gpon ile keenetic router arasına koysam 500mbit için hangi cihaz yeterli olur? Tavsiyesi olan var mı?

• howard_roark H kullanıcısına yanıt

500mbps internet için SQM yapacaksanız satılan routerlar yetmeyecektir. Ben de 1gbps bağlantı için Pi4'e openwrt kurdum. Öyle sqm çalıştırıyorum. Router işlevleri de Pi4'te. Bir dump ap ile pi4'ten çıkan interneti dağıtıyorum.

• achfighter kullanıcısına yanıt

RPI4 yeterli oluyor mu? Ben aynı zamanda Keenetic routerımı da kullanmak istiyorum. Biraz araştırma yaptım. GPON ile router arasına RPI4 koymayı düşünüyorum. (USB ethernet takacağım RPI'a) Bu durumda routerım interneti dağıtmaya devam edecek ama routera gelmeden interneti rpi sqm ile optimize edecek değil mi? Elimde halihazırda RPI4 var, ancak kişisel projelerim için kullanıyorum. Deneme yapacağım eğer olursa ikincisini edinmeyi düşünüyorum. (RPI5 openwrt desteği henüz gelmemiş sanırım)

• howard_roark H kullanıcısına yanıt

Fazla fazla yeterli geliyor. Aynı zamanda reklam engelleyici sunucu, torrent istemcisi, ağ depolama gibi ek şeyleri de çalıştırıyor.

• ikinci ethernet portu için ne kullanıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.