Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı! (368. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.474
Cevap
151
Favori
348.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçici bir durum mu, şikayet sonrası düzeltme mi yaptılar bilmiyorum ama şu an çalışıyor. (Farklı dns lerle test ettim.)

• ekremhatip E kullanıcısına yanıt

Önerileriniz için teşekkürler, 1549TL gibi bir fiyata sıfır xiaomi ax3000t aldım. Donanımsal olarak gayet tatmin edici seviyede gibi geldi. 100-50 FTTH, 2 PC 2 telefon olan bir ev ağım var. Derdim bufferbloatı tamamen sıfıra indirgemek, online oyunda bağlantı kalitemi artırmak. Yarın cihaz gelir, OpenWRT kurup sonuçları yazarım. Konuyu da yeşillendirmiş oluruz.

• potato_ambassador P kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun ne zaman aldın hangi sürüm geldi yazılım olarak openwrt kurabildinmi?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

kurdum hocam, testleri yapıyorum. işim bitsin detaylı bir yazı yazacağım alacak arkadaşlar için.

• Merhabalar, donanımsal olarak @0ldskool hocamızın da önerdiği Xiaomi AX3000T Router'ı mistore'dan yeni üyelere özel 100TL kuponuyla birlikte 1549TL'ye aldım.

Bana gelen sürüm RD23 1.0.31 Firmware ESMT F50L1G41LB NAND ve MediaTek MT7531AE Switch çiplere sahip versiyonu.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

Size farklı bir versiyon gelse dahi şu anda resmi olarak OpenWRT sayfasında bilinen tüm versiyonlara desteğin mevcut olduğunu söyleyebilirim(24.10.0 sürümü itibari ile) https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/ax3000t .

Kurulum için öncelikle Router sürümünü 1.0.49'a güncelledim, daha sonra XMir Patcher ile OpenWRT 24.10.0 en güncel sürümü yükledim sonrasında ise aynı sayfa üzerinden sysupgrade yaptım ve 5 dakika içerisinde sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleşti (kurulumu en basit olan modellerden biri diyebilirim) https://firmware-selector.openwrt.org/?version=24.10.0&target=mediatek%2Ffilogic&id=xiaomi_mi-router-ax3000t . Router özellikle Çin'de ve Rusya'da fiyatından ve donanımsal özelliklerinden dolayı oldukça popüler olduğu için bir sorun olduğu zaman Github'da herkes el ele verip hemen çözüyor o yüzden her şey şu anlık sorunsuz içiniz rahat olsun. Kurulum için Youtube'da birkaç video mevcut, SSH'ı manuel olarak enabled yaptığınız yöntem yerine XMir Patcher öneririm. Ek olarak yaşayacağınız herhangi bir sorunda 4PDA'da bulunan AX3000T konusuna bakabilirsiniz gayet güncel ve karşılaşılan sorunların örneği mevcut. https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=1074874&st=640#entry126797288 .

Kurulumdan sonra gerekli ayarları yaptım, paketleri yükledim ve istediğim bufferbloat değerlerine ulaştım. Sonunda SQM paketi sayesinde %100 yükte dahi +0ms gecikme alıyorum.

Öncesi/Sonrası

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!

Kullandığım paketler:

luci (arayüzün kendisi, bıraktığım firmware selector linkinden yüklediğiniz factory dosyasının içerisinde gömülü olarak gelecektir)

luci-app-adblock

luci-app-https-dns-proxy

luci-app-sqm

Destek alabileceğiniz Youtube videoları: https://www.youtube.com/watch?v=wbz8aWvosUI (9:55'ten itibaren XMir Patcher kullanarak kuruyor)

https://www.youtube.com/watch?v=Yun1jakwcfM&t=946s (15:46'dan itibaren)

videodaki adımları birebir uygulayabilirsiniz, fakat gerekli factory ve sysupgrade dosyalarını attığım linkten indirin. Ek olarak farklı versiyonlara sahip bir ürün elinize ulaştıysa hangi firmware sürümünde kurulum yapmanız gerektiğini kontrol edin. Örneğin, AN8855 Switche sahip versiyonlar 1.0.49 xiaomi firmware desteğine sahip değil.

Umarım satın almış/alacak olan arkadaşların işine yarar.

Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Elinize sağlık. Benimki de kargoda. Halen gelemedi.

Offloadingleri de ihtiyaç olursa çalıştırmayı denersin. Emeğine sağlık güzel olmuş. Ek olarak altta atığım iki paketi de harici kurabilirsin cpu ve templer için. Bu arada biraz fazla kısmışsın gibi geldi biraz daha arttırdığında gecikmeler artıyor mu?

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!github
    GitHub - gSpotx2f/luci-app-cpu-status: CPU utilization info for the LuCI status page (OpenWrt webUI)
    https://github.com/gSpotx2f/luci-app-cpu-status

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.0 Yayınlandı!github
    GitHub - gSpotx2f/luci-app-temp-status: Temperature sensors data for the LuCI status page (OpenWrt webUI)
    https://github.com/gSpotx2f/luci-app-temp-status

• Michael Scofield kullanıcısına yanıt

Hocam internet hızım 100/50 ben 95/45 olarak yaptım SQM'de. 100/45'de de pek sorun yaşamıyorum fakat 5Mbps için riske atmaya gerek yok diye düşündüm. Offloadingler kapalı bu performansı alıyorum, hız olarak tatmin ettiği için açmadım.

• Bufferbloat testi yaparken kullanım ve sıcaklık değerleri:

• MaşaAllah çok iyi, evet bi an gigabit olduğunu varsaymışım bu hızlarda gerek kalmaz evet. Güle güle kullanın tekrar.

Güle güle kullanın.1000 mbps fiber ve ipv6 kullanıyorum.Performansı nasıl olur acaba?Elimde xiaomi ax1800 wifi 6 router var.Ax3000t alsam ont ye bağlayıp ana router yapsam orjinal yazılımda xiaomi-router-ax3000t ile mesh olurmu acaba?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, 1000MBps hızlarda SQM için piyasadaki en pahalı routerlar bile fayda etmiyor diye biliyorum. x86 bir router pc, switch ve access point ile performanslı bir home network kurabilirsiniz fakat bu konuda tecrübem yok. Bulaşmak istemiyorum derseniz en azından 4 çekirdekli üst seviye bir router alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam oyun oynamıyorum.SQM vs ile de pek işim olmuyor. X86 bir router pc vs beni aşar. Günlük dizi,film izleme ve internete giriyorum.Ana router olarak Xiaomi AX3000T 4 Port 3000 Mbps Routeri ontye bağlayıp bendeki  xiaomi ax1800 routeri kablosuz mesh yapabilirsem yan odaya koyup pc ve android cihazımı eternetle kullanmak istiyorum.

1 tane bende aldım.Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Şubat 2025; 12:23:13 >
  • Filogic 830 cihazlara bakabilirsiniz farklı markalarda var Asus'da var bildiğim 0ldschool hocanın da dediği gibi.

1 tane bende aldım.Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

• Evet hocam bana da rd23 geldi.

• Hocam bana 1.0.91 sürüm geldi sanırım ya da kendi oto upgrade yaptı son sürüme.

Downgrade yapıp kurulumu tamamladım. Gerçekten neredeyse 2 tıkla openwrt'ye geçti router.

Downgrade yaparken antivirüs, güvenlik duvarı yanı sıra smart screen vs gibi ayarları da kapatmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 28 Şubat 2025; 11:34:7 >
  • agritux kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun Downgrade yi xmir den mi yaptın yoksa manuel yazılım içindenmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Şubat 2025; 18:0:16 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Downgrade miwifi repair tool ile yaptım. Sonra xmir ile ubi dosyası flash ettim. Boot edince luci den bin dosyası flash ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tam f/p cihaz iyi günlerde kullanın.

• 
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.