ararsanız söylerler |
Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !! (39. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
görünür yakında
-
THH başvuru kısmında mı gözükecek karar ? Bekliyorum bakalım. Amann olumsuz çıksa da uğraştırmasalar beni. Kafam dolu zaten hiç mahkemeyle falan uğraşacak halim de yok. Kimse yardımcı olmuyor zaten, tanıdık avukat da yok. :d
-
beni thh kararı çıkmış. Başvuruyu reddetmişler. Gerçekten adalet diye birşey yok şaka gibiler.
-
Yalnız gelen sms e şimdi baktım.
Ne fiyat hatası, ne sistem hatası gibi bir bildirim var. Ne online hesapta ne smsde. Direkt nedensiz iptal edilmiş. Migros siparişleri nedensiz iptal etme hakkını saklı tutar mı, böyle bir madde var mı acaba sözleşmelerde.
Çünkü savunmasında, malın tedariki imkansızlaşması diye geçiyor. Nedeni de sistem hatası. Sizin de bu duruma itiraz etme hakkınız var 15gün içinde. Ama değer mi orası tartışılır.
Ayrıca nereden baktınız buna ? Karara bağlandı dedikten kaç gün sonra sisteme girdiler. Bende gözükmüyor.
-
Her hakem heyeti sisteme eklemiyor kararı. Maltepe THH kararı 3-4 gün sonra online’e ekliyor. Ticaret bakanlığını aradım size hatalı fiyatta yazsalar ürünü göndermek zorundalar diyor. Kimsenin birbirinden haberi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 3 Kasım 2022; 15:4:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
haftaya çıkar o zaman sisteme eklerlerse. Dava açılırsa da edevletten görebiliyor muyuz acaba adımıza açılan davaları.
-
Evet görülüyor.
Tüketici hakem heyeti kararı sonuçlananlar, hangi il veya ilçe hakem heyetinden bu kararı aldıklarını yazabilirlerse, belki süreci devam eden başvurular için öngörü verebilir
Benim sonuç RED edilmiş.
hatta kötü niyetli denilmiş. 799 liraya sepete eklenip satın almak kötü niyetli yapmış beni :) gerçekten adalet bitmiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boşver en iyisi olmuş. Kötü niyetli yazılması hoş değil tabi. İşni doğru düzgün yapmayan, sorgusuz sualsiz ürün iptal eden bir Tüketici düşmanına laf edilmeyip, Tüketiciye art niyetli demek....
Zaten Tüketici mahkemesin gitse Avukatları sayesinde yine sizi haksız bulacaklar. Zaten olması gereken de aslında Red yemesi. Ama tüketiciyi kandırdığı için bunun da ekstra bir cezası olması lazım. Tamam ürünü vermiyor ama teknik aksaklığı kanıtlıyamıyorsa eğer, bunun cezası olmalı.
Migros acaba bilir kişi raporu ile Teknik aksaklığı kanıtlayabilmiş mi ? THH'i bilir kişi raporu istemiş mi ? THH 'i işini iyi yapmış mi bir sürü etken var.
Ben migrosun reklam ve tıklanma almak uğruna bilerek böyle bir iş yapıp sonra keyfi olarak ürünleri iptal etmediğini nereden bileceğim ? Koskoca firmada eline liste verip, bunun fiyatlarını gir denen bir stajyer yoktur herhalde. Sistemsel bir hataysa, bu sistemi kim yönetiyor onun geçmiş kayıtlarına ve fiyat girişlerine bakılması lazım bilir kişi raporu ile.
-
Benimki de reddedilmiş. Tek taraflı sözleşme iptal hakkı var diye. Migros da teknik aksaklık yaşandı demiş. işte işini düzgün yapan bir hakem heyeti olsa, teknik aksaklığı belgelecek bilir kişi raporu isterdi, bunu da karara ekler tüketiciyi de bilgilendirir ona göre red ederdi. Neyse bana art niyetli alış falan denmemiş.
Kafam dolu olmasa uğraşırdım ama ne yalan söyleyeyim üzerimden büyük yük kalktı. Ne halleri varsa görsünler. Yoksa 15 gün içinde itiraz süresi var, itiraz edip bilirkişi raporu istemek lazım da, ona güç ve kuvvetli sinirler lazım.
He bu arada migros savunmasında şöyle diyor,
Bu kampanya bitmiş ama sistemsel hata yüzünden kampanya bittiği halde alımlar devam ettiği için mağduriyet oluştu yazmışlar açıklamada. Sonra biz böyle bir kampanya yapmadık sistemsel hata olmuş yazmışlar. Savunmasında kendi kendilerini yalanlamışlar. Böyle bir saçma açıklamayı dikkate alan THH'ne de selam olsun. Kardeş sen ne diyorsun bu nasıl bir savunma bir karar ver dememiş hiç biri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Kasım 2022; 2:34:23 >
-
evet orası benim de dikkatimi çekti.
kampanya yaptık bitti diyor. sonra diyor ki kampanya yapmadık.
hey allahım.
neyse talebi olumlu gelene de vermiyormuş anlaşılan migros cihazı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da olumlu yanıt geldi. Bakalım ne olacak?
-
karar tarihinden sonra 15 gün içinde itiraz davası açıyor migros
-
Dava ne kardeşim. Ancak itiraz eder. Davalık konu değil bunlar.
-
Hocam Tüketici mahkemesi üzerinden itiraz davası açıyor, e-devletten takip etmenizi öneririm
Bana itiraz davası açtılar. E devlet den dava dosyası sorgulama dan kontrol edebilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Reis firma tüketiciyi kandırdığı için bunun bir cezası var var zaten. Mali üçte bir fiyatına cukkalamaya çalışmak yerine cimerden ticaret bakanlığına şikayet yazılsa idari ceza kesiyorlar. Bedeli var yani.
Bizde düşene vurmak adettir. Burda mali 1/10 fiyatına alıp "hakkını" arayan insanlar gördük. Etiket hatası sistem hatası teknik bir kamyon şey var. Ben malımı ucuza alayım firma ne b...yerse yesin. Hatta alabiliyorsam 3-5 tane alayım, kırmızı sitede satarım. Bu şekilde düşünen tüketiciyi firmaların öpmeye çalışmasına şaşırmamak lazım. Öyle saça böyle tarak.
Migrosu savunmuyorum ama 1 gün bile dolmadan paralari iade etmiş. Zaten o arada para migrosa bile gitmiyor, provizyonda (askıda) kaldığı için "paramı islettiler" diye bir şey de diyemezsiniz.
Yine de hata hatadır. Şikayet edilir ve bedelini devlete öder. Bana göre adil olan budur.
Bu arada THH karari kesin değil. Kendine güvenen itiraz etsin. Yazılımcı kardeş, mahkemede bilirkişi isteyebilirsiniz. Kazanırsanız sıkıntı yok, ama kaybederseniz avukat + bilirkişi ve yargılama masrafı size kalır. Uyarmış olayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Thh talebimin kabulüne karar vermiş. Karar tarihi 21 Kasım şimdilik bi dava gözükmüyor. 🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X