ya çıldıracam herkese kabul bana neden ret. buradaki taslak metinden birini kullandım. |
Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !! (38. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hocam migrosun aramasına gerek yok aramazda dırek vermezde zaten elınıze ulasan yada elektronık ortamdakı karar ıle basvuruda bulunabılırsınız. ayrıca karar ılam nıtelıgınde oldugu ıcın alacak 10 yıl boyunca saklı kalır.
bir diğer husus ise mıgrosun olayı mahkemeye tasımasına beklemenıze gerek yoktur. karar adınıza olumlu ıse basvuru ıle eyleme gecmezlerse ıcra yolu ıle alabılırsınız. ancak burda her ne kadar 799tl gıbı kucuk rakam olsada mıgros olayın ıcraya gıtmesını ıstemez cunku her ıcra hareketınde o mıktarın oranına gore yuksek oranda ekstra ucret cıkacak o sebepten mıgros ıle ıletısıme gecıp ıcraya vermek ıstemıyorum bana urunu verın konu kapansın dıyın.
en kısa cözüm bu yoksa ıcra avukatları sızın dosyanızı alır bıraz ugrastırsalarda o nu soke soke alırsınız. elınızde artık mahkeme hukmunde karar mevcut .
-
Sagolun. Musteri hizmetleri ile görüşeyim bi :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mahkeme kağıdı geldi mi?
-
Red kararı çıktı bana geçmiş olsun.quote:
Orijinalden alıntı: Dgkn_sglmr
Benim de karara bağlanmış bakalım sonuç ne çıktı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
selam 10 kuruşa puma tişört çanta alan adam
-
Bana da Red kararı çıktı. Migros savunmasının son cümlesinde her türlü masraf ve giderin şikayet edene yukletilmesini talep ediyoruz şeklinde yazmış. Benim başvuru ile ilgili ya da herhangi bir nedenle ödemem gereken bir ücret var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsad1905 -- 18 Ekim 2022; 9:26:26 >
ürünü 8. ayda aldık peki simdi tuketıcı hakem heyetine basvuruda bulaniiliyormuyuz ?
-
Bende merak ettim şimdi.
-
Arkadaşlar, varmı bir gelişme?
İnternette yazılanlara göre thh kararı olumlu sonuçlananlara Migros karşı dava açıyor. Bu durumu yaşayan var mı aramızda? Varsa süreç hakkında bilgilendirirse çok seviniriz, masrafların tüketiciye yüklenmesi gibi bir durumla karşı karşıya bırakmaya çalışıyor anlaşılan Migros.
benim thh başvurum da henüz karşı taraf yani migros için "savunması geldi" şeklinde...
karar olumlu sonuçlananlara migros ne suçlama ile karşı dava açıyormuş acaba?@ata359
-
Suçlama değil tüketici mahkemesine itiraz davası açılıyor
Migros benim karara da itiraz etmiş dava açılmış. Şimdi ne yapacağız bilgisi olan varmı?
Nereden baktınız ve karar sonuclanalı ne kadar olmuştu. Bana hâlâ geri dönüş yapılmadı migrostan müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm. Karşı dava da açmadılar galiba.
Ele geçen bir mal ve hizmet yok, kişiye dava açacak bir durum da yok ortada. Ancak THH kararına itiraz eder, ki zaten böyle bir hakkı da var. Bunun sonunca ne olacak onu bekleyeceğiz bakalım. Bundan sonraki aşamayı bilmiyorum. THH 'i haksız bulunursa sonuç ne olur ? sonuçta dediğim gibi bir kişinin kar ettiği bir durum henüz doğmuyor. Sadece kararlara itiraz var. Bu aşamada THH kendini mi savunacak yoksa şikayet edene sen kendini savun mu diyecek ?
-
Mahkeme de Migros haklı bulunursa, tüm dosya masraflarıyla beraber + avukatlık ücreti tarafınıza yansıtılır.
Avukatlık ücreti vekâlet ücreti oluyor o da yüzde 12 ile sınırlı galiba. 96 lira
Firma tüketici mahkemesine başvuruyor. Tüketici Hakem Heyeti kararı iptal edilir ve tüketici haksız bulunursa THH'i kararı geçersiz kalıyor ve her hangi bir ödeme olmuyor diye biliyorum. Fakat;
firma avukat ile bu karara itiraz etmiş ise, sadece avukat vekalet ücreti alınır bu da uyuşmazlık bedelinin %12'si, kalan diğer masraflar bakanlık tarafından tüketici adına karşılanıyor. Ama Tüketici değil de Firma davayı kaybederse ve tüketici de avukat tutmuşsa bu avukat ücreti ve diğer masraflar Firmaya yansıtılıyor. Buradan çıkan karar ise kesin oluyor tekrar itiraza kapalı diye biliyorum.
Eğer olaki firma 15 gün içinde itiraz etmedi. İtiraz etme hakkı düşüyor olması lazım.
799%12 = 95 lira gibi bir avukat vekalet ücreti çıkar haksız bulunulursa şu anda.
-
Benim dün karara bağlandı gözüküyordu. Bugün tekrar karara bağlanmış :D ama görülmüyor bir şey.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X