Şimdi Ara

Xiaomi Mi TV Stick, Türkiye’de satışa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi Mi TV Stick, Türkiye’de satışa çıktı

Xiaomi’nin Mi Box S modeline alternatif olarak geliştirdiği Mi TV Stick'in ülkemizdeki ilk fiyatı belli oldu. Hepsiburada’da satışa çıkan ürünün fiyatı 319,90 TL. Ürünün garantisi hakkında bilgi bulunmuyor. Xiaomi Türkiye garantili olarak satışa çıkacak modellerin fiyatı farklı olabilir.

Ayrıca Bkz.Televizyonun arkasında kaybolan Mi TV Stick duyuruldu

Mi Box S’ye göre daha küçük boyuttaki Mi TV Stick, üzerindeki HDMI çıkışı sayesinde doğrudan TV’ye takılıyor. Boyut küçülünce donanım da düşürülmüş. Cihazda 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı buluyor. Mi TV Stick’te 4K desteği yok. Android TV işletim sistemine sahip ürünün kumanda tasarımı Mi Box S ile aynı. Netflix vb. platformlarda 1080p izlemek için için L1 lisansı bulunuyor.

Mi Box S’yi indirimlerle 400 TL’ye alabilmek mümkün. Müşteriler, iki model arasındaki fiyat farkı az olması ve 4K desteği, 2 GB RAM özellikleri için Mi Box S’yi tercih edecek gibi görünüyor.

• bu haber nedeniyle yanılgıya düşüp fiyatın uygunluğu nedeniyle alacak olanlar olur belki diye uyarayım, Xiaomi Mi TV Stick 2 farklı versiyon olarak piyasaya çıktı ve bu ucuz olan versiyon 4K yayınları desteklemeyen model. yani sadece 1080p desteği mevcut.

4K yayınları izlemek istiyorsanız 2GB bellekli olan edisyonun satışa sunulmasını beklemeniz gerekir -ki onun da zaten bu fiyatlardan pazara sürülmeyeceği aşikar.

edit: Teknoseyir'den ağırlıkla Çin menşeli telefonları inceleyen editör arkadaş Umut der ki söz konusu 2GB bellekli ve 4K destekleyen model global pazar için hiç çıkmayabilirmiş de.

https://teknoseyir.com/durum/1292660#comment-4582629

elbette yine kendisinin de belirttiği üzere söz konusu model sadece Çin ile sınırlı kalmayıp bölgedeki diğer pazarları da (Çin'deki katı yasakları ve dolayısı ile Netflix ve Amazon yasaklarının olmadığı) kapsayacak şekilde piyasaya sürülürse bana kalacak olursa buralara yine gelecektir diye öngörüyorum. elbette ki distribütör cihazı değil de paralel ithalat/grey market olarak. nihayetinde hepsi için bekleyip görmek lazım, lakin şu fiyatla ve sadece 1080p desteği ile hiç de alınabilir bir cihaz değil, bunu bir kez daha tekrarlamış olalım.
  • TV box s zaten 400 lira?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mi box s de L1 lisansı varmı acaba? asıl fark bu bence. L1 yoksa bu daha iyi

• hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Var . Şahsen mi stick i 4k olarak bwklerdim ve 2-3gb ramli belki ilerde yeni model olarak çıkartırlar

• benim bir eski lg tv'im var tabi ne netflix ne amazon özelligi var. Hedef kitlesi benim bu ürünün herhalde

• bu stick tv lerde ilk an cok guzel mantikli gozukuyor, ufak kompak ama kullanmak icin adaptor takacan, kumanda sensoru takacan birde harici disk yada bellek takmak istersen iyice cigrindan cikiyor. tv nin altina reciever gibi ufak bir parca koymak daha kullanisli hale geliyor.

• bu haber nedeniyle yanılgıya düşüp fiyatın uygunluğu nedeniyle alacak olanlar olur belki diye uyarayım, Xiaomi Mi TV Stick 2 farklı versiyon olarak piyasaya çıktı ve bu ucuz olan versiyon 4K yayınları desteklemeyen model. yani sadece 1080p desteği mevcut.

4K yayınları izlemek istiyorsanız 2GB bellekli olan edisyonun satışa sunulmasını beklemeniz gerekir -ki onun da zaten bu fiyatlardan pazara sürülmeyeceği aşikar.

edit: Teknoseyir'den ağırlıkla Çin menşeli telefonları inceleyen editör arkadaş Umut der ki söz konusu 2GB bellekli ve 4K destekleyen model global pazar için hiç çıkmayabilirmiş de.

teknoseyir
    şu haber nedeniyle yanılıp fiyatın uygunluğu
    https://teknoseyir.com/durum/1292660#comment-4582629

elbette yine kendisinin de belirttiği üzere söz konusu model sadece Çin ile sınırlı kalmayıp bölgedeki diğer pazarları da (Çin'deki katı yasakları ve dolayısı ile Netflix ve Amazon yasaklarının olmadığı) kapsayacak şekilde piyasaya sürülürse bana kalacak olursa buralara yine gelecektir diye öngörüyorum. elbette ki distribütör cihazı değil de paralel ithalat/grey market olarak. nihayetinde hepsi için bekleyip görmek lazım, lakin şu fiyatla ve sadece 1080p desteği ile hiç de alınabilir bir cihaz değil, bunu bir kez daha tekrarlamış olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 18 Temmuz 2020; 16:57:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.5 yil oldu. Su tv box guncellenmedi bir turlu. 4s kaldi oyle kac yildir. 5 ciksa da gorsek.

• xiaomi istese çok daha güçlü cihazlar çıkarabilir ancak nvidia shield, apple tv gibi cihazlardan dolayı ve netflix'in katı lisansları yüzünden donanımı zayıf cihazlar sürüyorlar. bunlar iş görmez mi elbette akış cihazları olarak yeterli fakat oyun oynayayım şunu yapayım bunu yapayım derseniz nvidia veya apple tv gibi cihazlar gerekli ve bunlar xiaomi'nin 4-5 katı fiyatla satılıyor.

bu arada bu L1 sertifika kısmı için bir şeyler söylemek istiyorum. insanlar ücretini ödedikleri netflix, amazon prime gibi platformları 1080p ve 4k izlemek için neden illa sertifikalı cihaz almak zorunda. çok mantıksız geliyor bana. cihazın donanımı yetiyorsa sertifika muhabbeti gerçekten çıkarcılıktan başka bir şey değil.

• plexus_09 kullanıcısına yanıt

L1 lisansi ücretli bir olay değil ki.üretici Google dan onay almalı o kadar. Tabi Çinli dostlar genelde buna yanaşmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    google'ın kendi lisansı var ve ayrıca L1 lisansı da netflix, amazon prime vs için diye biliyorum. google lisansını zaten her üreticiye vermiyor. netflix ise satılan ürün başına komisyon vs almasa bu lisansı serbest bırakır. ugoos, beelink gibi firmalar çok kaliteli ve donanımı yüksek cihazlar çıkarıyorlar ama L1 sertifikası almıyorlar değil alamıyorlar. bu cihazlar netflix ve amazon prime'ı en fazla 540p gösteriyorlar.

• Sadece netflix için üretilmiş 1gb ram komik.Fiyat uygun tutmak için desem o da değil.

• TV box s fiyatıda belli

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 18 Temmuz 2020; 18:33:17 >
  • aslında iyi bir netflix, youtube, iptv cihazı olur bundan, ekstra kodi falan pek sarmaz ama.

• Eski HD akıllı TV'ler için sanırım.

• plexus_09 kullanıcısına yanıt

Hocam l1 drm yani kopya koruma sistemi. Sağlayan da Google diye biliyorum.

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız fakat netflix'in 1080p ve 4k açılabilmesi için L1 haricinde netflix'in verdiği başka bir şey daha var diye biliyorum. esn number olabilir ama tam emin değilim. mesela mecool'um km1 modeli L1 sertifikasına sahip olmasına rağmen netflix 4k değil, apk ile şimdilik 1080p alınabiliyor ama netflix güncelleme ile hemen önlem alıyor böyle durumlarda. neden bu kadar hassaslar anlamıyorum. elbette kimseye yanlış bilgi vermek istemem. bildiklerimi yazmak istedim.

• RAM geliştirilmeli. 2020 yılında 1 GB RAM olmamalı. İlerleyen modeller alınabilir olacaktır.

• Açıkçası evde büyük Tv'de andooid dahili severek kullanıyorum. İçerideki küçük TV içnde basit uygun fiyatlı bir şey balıyorumda bu özellikle bu fiyat nedir allasen. Yap şöyle 150 170 arası peynir ekmek gibi sat.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.