|
Xiaomi’nin yeni akıllı gözlüğü MIJIA 2 hafif tasarımı ve güçlü özellikleriyle geliyor

-
-
Fena durmuyor, gözleri bozuk olanlar için de kullanılabilir mi acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzun şarj süresi iyi ama arttırılmış gerçeklik yokken bunun yerine kulaklık kullanırım daha mantıklı
-
Dünyada çok firma gördüm ama xiaomi gibisini hiç görmedim, diğer firmalar bi ürün tasarlarken, xiaomi aklında olmayan ürünü seri üretime geçiriyor
-
xiaomi yine ürün çıkartıp unutur herzaman yaptığı gibi, güncelleme hak getire.
ai olmayan akıllı gözlük mü olur.
meta bu işin kralını yaptı rayban ile birlikte,
pahalı ama hakkını veriyor. şimdi yeni güncelleme ile birlikte ai tamamen entegre etti.
-
Hakkını veriyor dediğin kaba ve ağır bir şey, bunun 3 katı. Çok belirgin kameraları , yani ben beğenmedim onu ayrıca fiyatı da 300 dolardı sanırım. Yapay zekaya şuan gerek yok, sonradan telefonların yerini alınca eklenirse daha mantıklı olur. Telefonlar ve kulaklıklar zaten yapay zekâya sahipler ama tabi onu da eklerler sonraki modelde bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 25 Mart 2025; 0:34:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kaba ve ağır mı :)
gerçekte görmedin ya da uzaktan gördün sanırım?
rayban wayfarer in aynısı, wayfarer seversin sevmezsin o tartışılır. kamerası 1 tane, sağ tarafta sadece, sol taraftaki flaş. ve bence belirgin olması daha iyi zira insanlar röntgenlenmediğini anlıyor. birisinin resmini izinsiz çekemiyorsun yani, foto çekerken flaş yanıyor.
yapay zekaya şuan gerek yoksa neden gözlük akıllı oluyor ki? gözlüğün olayı gözüne takmak, gördüklerini yapay zekaya sor ki öğren. ayrıca daha önceki mesajımda da yazdığım gibi, ben en çok kulaklık özelliğini sevdim, rahatça, kulağımın içinde birşey olmadan müziğimi dinliyorum, görüşmemi yapıyorum.
fiyat konusunda haklısın, pahalı. ben 400 yuroya aldım, renk değiştiren camlısını, klasik olanlar 300 civarı.
ama düşününce rayban gözlükleri de pahalı. rayban lensleri kaliteli. xiaomi nin lenslerine kim güvenecek? lens dediğin şey sürekli gözünün önünde, göz sağlığı ile direkt etkili.
-
Bence kaba : bir Xiaomi'ninkine bak, bir de onlara çok büyük ve kaba duruyor, ben ince gözlük seviyorum. Ağır 75 gram nere 25 gram nere 3 katı değil mi? Lense gelince git değiştir, en pahalı olanını taktır istersen. Zaten benim gözüm bozuk o yüzden ayarlı olur mu ona bakacağım ve pahalı yani. Ben de göz sağlığını önemsiyorum zaten ama konuyu oraya çekersek iPhone da kullanmamak lazım hala 60hz çoğu modeli. Ayrıca bu akıllı gözlüklerin ismi hep öyleydi, asistanlar yeni eklendi. Benim için telefonumda izleyeceklerimi ,okuyacaklarımı gözlüğe aktarması yeterli ve bir de Google translate yapsın istediğimde gördüğüm yazıları. Şimdilik bu yeterli, gerçekte ise beklentim çok daha yüksek asistan eklemek yetmez. Ben de eklenmesini isterim, hatta oyunlarda karater seçip rol yapmak da isterim ya da filmlerde. Beklentim bu tabiive daha çok yolu var ama Çinli diyip güvenmemek saçmalık, adamlar artık teknolojiye yön veriyor. Huawei'i falan kopyalıyor Samsung ve Apple falan , ayrıca göz için özel olarak üretilen bir çok tablet ve telefon var , Oneplus mesela böyle bir kaç modele sahip. Kitap okumayı sevdiğim için almayı planlıyordum ama bulamadım! Bir de xreal diye bir marka vardı, bu tarz gözlüklerde ve lensleri değiştirilebilir yani gözlükçüye gidip istediğini taktırıyorsunbunlar da umarım böyledir!
Bu arada cidden aslında fiyatı umrumda değil Apple vision pro bile alacaktım ama vaz, yeterince beklediğim gibi değildi ama çağ atlattı bence ve şuan da yine cağ atlamak üzere bu teknolojiler. Yapay zekâya çok yatırım yapılıyor bu yüzden cidden iyi şeyler geçecektir çok yakında, bahsettiğim gelişmiş yapay zekâ yani gözlükte olanlar değil. Nvidia vs gibi firmaların Ar-Ge için kullandığı teknolojiden bahsediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 26 Mart 2025; 18:51:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X