Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
11.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence Xiaomi mi4 1200 tl yi geçmez çünkü oneplus one 64 gb 350 dolardan satılırken kendi sitesinde mi4 64 gb 400 dolardan satılıyor.bu nedenle ikisinin arasında çok bir fiyat farkı olacağını ve 1500 lira gibi astronomik bir rakama ulaşılacağını düşünmüyorum.

• Son zamanlarda ülkemizde de OnePlus ve Xiaomi söylemleri gittikçe arttı ve yavaş yavaş kullanıcıların da dikkatini çekiyor.

Bana kalırsa Oneplus one 1200-1300 TL den satılırsa kullanıcısı çok olur.

Fakat Xiaomi gerek yazılımı gerekse miui arayüzü ile dikkatleri üzerine çekecektir biraz da iphone a benzemesi (hem tip hem yazılım) cabası , fiyatı ise 1300-1400 arası olsa yinede satış da başarı yakalar diye düşünüyorum. Huawei P7 370€ ile satışa sunulurken Türkiye'de 1300 TL den satılması ile Mi4 ün italyada 395€ dan satışa sunulmasına bakılırsa , Türkiye içinde en fazla bu fiyatlar idealdir gibi.

Oppo ise bence bu üç marka üzerinden konuşursak ülkemizde satış başarısı yakalayamaz. İnceleme de de dediğiniz gibi bu ürünlerin asıl albenisi yüksek donanımlı ucuz fiyatlı olması.

Oppo 1500 üstüne eğer ülkemize gelirse gediği gibi gider düşüncesindeyim.

Aslında asıl sorun gelince neler olacak ne olacağın da değil de ne zaman geleceklerin de çünkü halen firmalardan net bir tarih yok ve kimse bu konuda bir açıklama da yapmak istemiyor.

• xiaomi mi4 16gb versiyonu 900 tl ye satılırsa veya one + one 16gb modeli en fazla 800 tl ye satılırsa iste o zaman turk kullanıcılarının gozune girer
  • one plus one 64gb maksimum 1100 16 gb ise 950 TL olmalı ki tercih edilsin.
    bana kalırsa 1150 liraya hatta bonus puanlarla daha da aşağı alınabilen 32 gb lg g2 varken diğer tüm telefonlar fiyatından dolayı gereksiz duruyor.
    Ayrıca şu an 1650 TL ye paralelde z2, g3, s5 bulunuyor. bu fiyatlara bu markalar varken 1300-1400 liraya bilinçli kitle haricindekiler gidip para vermeyecektir.
    Ki pazardaki müşteri için sony'nin özellikle de samsungun marka imajı çok fazla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt35 -- 3 Eylül 2014; 17:46:34 >
  • Ne zaman satışa çıkacak peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

Huawei P7 370€ ile satışa sunulurken Türkiye'de 1300 TL den satılması ile Mi4 ün italyada 395€ dan satışa sunulmasına bakılırsa , Türkiye içinde en fazla bu fiyatlar idealdir gibi.

Xiaomi İtalya'da resmi olarak yok. Al-satçılar Mi4'ü perakende fiyatından temin edip üstüne fahiş bir kar ekleyerek satıyor. Mi4 zaten Çin dışında Xiaomi'nin resmi olarak girdiği ülkeler de dahil hiçbir yerde satışa çıkmadı daha.

P7'nin Çin fiyatı, 16GB Mi4'ten %44 pahalı, 64GB Mi4'ten %15 pahalı.
  • one plus one 1000-1200 arası xiaomi kasasının hatrına 1300 +100 belki onun üstüne şahsen asla vermeyi düşünmem

• @Speed-Step

Erdi Özüağ ve Mesut Çevik, yine aynı hatayı yaptınız. Telefonların son satış fiyatını baz alarak, üzerine Türkiye de ki vergileri, çalışan ücreti, servis ve bayi ağı masrafını eklediniz. $350 global fiyatı dediniz, TL karşılığı 700TL eder, vergisi cartu curtu 1200-1400TL yi bulur dediniz. Bu fiyat tahmin politikası son derece yanlış, yıllardır bunu yazıyorum.

Tekrar üstüne basa basa yazıyorum. Bugün, Xiaomi, One Plus, vs. bir distribütörü aracı kullanarak bile Türkiye pazarına girse, son satış fiyatı olan $350 dan ithalat yapmayacaklar. Fabrika çıkışına yakın bir fiyattan ithalat yapacaklar ve o fiyatın üzerine vergisi, distribütör karı cartı curtu eklenecek.

Hakikate dönecek olursak, bırakın distribütör firma kullanmayı, Xiaomi bizzat kendisi birinci elden Türkiye pazarına giriş yapacak, yani telefonları fabrika çıkış fiyatından gümrüğe yanaşacak ve bu fabrika çıkış fiyatının üzerine, vergisi, cartı curtu eklenerek gümrükten geçip satışa sunulacak.

Yani, $350 bir telefonun fabrika çıkışı ve Türkiye gümrüğüne yanaşması anca $100 $150 a mal olur üretici firmaya, siz sevgili editörler, fiyat tahmini yaparken lütfen, bu fiyatın üstünden tahminde bulunun, son satış fiyatından değil. Son satış fiyatından değerlendirme de bulunursanız. Çok büyük yanılgıya düşersiniz ve yüksek fiyatlar karşınıza çıkar.

Sizin hesaplarınıza göre $350 lık telefon Türkiye de 1200-1400TL den satışa çıkabilir, iyide bu telefonu Xiaomi bizzat kendisi satacak, peki eliti gibi distribütör kullanıp satsa, soruyorum size bu telefon 1800-2000TL ler den mi satılması gerek.

Yani, distribütör bile ithal etse, son satış fiyatı olan $350 dan ithal etmiyor. Çok daha ucuza ithal ediyor. Kaldı ki Xiaomi şirketi, distribütör kullanmadan kendisi satışa çıkaracak, yani siz fabrika çıkış fiyatı ve Türkiye gümrüğüne gelene kadar nakliye masrafının üzerinden bir fiyat değerlendirmesinde bulunun. Bunu defalarca yazdım, yine aynı hesap hatası yapılıyor. Dünya çapında son satış fiyatı $350 olan, Çin markalı bir telefon, Türkiye gümrüğüne yanaşması, en fazla $150 a olur. Sonra Türkiye de ki vergi sistemine göre bir fiyat çıkar ortaya, tabi bayi ve servis ağını da ekler firma, son fiyat ortaya çıkar.

Ben bu yüzden, son satış fiyatı $250, $300, $350 olan tüm telefonların, Türkiye pazarında 1000TL nin üstüne satılmasının aşırı kar politikası olacağına inanıyorum ve 1000TL nin üzerinde bir fiyattan çıkarlarsa kesinlikle almam. Ben yıllarca bu tür hesaplar yaptım ve 1000TL ye satsalar bile, dehşet kar edecek bu satıcı firmalar, çünkü bu ürünlerin fabrika çıkış fiyatları çok komik düzeylerde ve birde, distribütör kullanmadan bizzat kendileri satacaklar.

Ben kalbimden geçene değil, matematiksel hesaplara dayanarak, $350 lık modelin Türkiye satış fiyatı, en fazla 1000TL olmalı diyorum.

Bana göre, çoğu global markaların amiral gemisi telefonlarından daha kaliteli telefon üretiyor, Xiaomi ve One Plus şirketi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 3 Eylül 2014; 15:00:06 >

• 16gb mi4'ü ciddi ciddi bekliyorum ama 1000 tl ve üzerine satılırsa almam
    yerine 16 gb mi3 alırım ki onun da 700 falan olması durumunda düşünürüm.
    zaten aletlerin gelceeği yok, geldiklerinde de en büyük avantajları fiyatları olur ki onu da yüksek tutarlarsa tutunamazlar. peki bir alıcı kitlesi de yok, satarsa forumlar sayesinde satar.
  • Oppo'yu daha önce kullanmış birisi olarak kesinlikle kaliteli bir telefon olduğunu söyleyebiirim. Isınmayan telefon yok zaten. Fiyat olarak çok uygun gelmesi gerekiyor bu markaların onun dışında normal kullanıcılar bilinen kaliteden şaşmayacak. Hatta kaliteli ürünün paralel ithalatını alıp yine bu markalara yönelmeyecektir.
  • mesut abiyi görmek için izliyorm :D

• +1 One'ın fiyatı en fazla 1250 civarı olmalı. Yorumlara bakıldığında da çoğunluk da benzer rakamlar söylemiş.
  • 850 lirayı geçerse pazarda yer bulabileceğini sanmıyorum.
  • Valla bizim Türk milleti aşırı derecede bilinçsiz olduğundan dolayı sırf ''akıllı telefon'' um olsun mantığıyla gidip tele 2000TL verip sadece ALO dedikleri için ve sadece piyasadaki belli markaları baz aldıklarından dolayı şansları az..Bu markaları sizler bizler gibi forumu teknolojiyi bir hobi olarak takip eden ve işin aslını bilen kişiler alır.Yoksa diğer adam gider bana ordan bi ''AYFON'' ver der bayılır 2000-2500 TL sonra akıllı telefonum var deyip gezer yani kısacası kendilerini anlatmaları çok zor olacak..
  • xiaomi mi4 1200
    oppo 1100
    oneplus 1000 olursa alınabilir
  • Şuan iphone 4S kullanıyorum. Aslında Telefonumdan performaans olarak çok memnunum ama günümü priz arayarak geçiriyor olmam alternatiflere yönelmeme sebep oldu.İlk almayı planladığım telefon tabiki iphone 6 (veya 6S) Ama şua aşamada maddi olarak tek seferde o parayı veremiyorum o sebeple alternatiflere yöneliyorum. 6 ay gibi bir sürede telefonumu yenileyeceğim.Araştırmalarıma göre ilk tercihim mi4 olacak. mi4 64gb lık modeli için vereceğim max miktar 1150 tl dir. Daha üstünde bir fiyat olursa tercihim LG yada fedakarlıkla yine iphone olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael01

64 gb modeli 1350 liradan satılırsa ölümcül olur.Garantiyi iyi yaparlarsa piyasayı süpürürler.

bizim insanımız 300 400 daha fazla verip Samsung alır hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için limit 1000-1200 seviyesinde aksi takdirde sizin de belirtiğiniz gibi paralel ithalatla uygun telefonlar bulabiliyorsunuz. Zaten bu firmaların en büyük ortak noktası uygun fiyat-zengin donanım. 1500-1800 gibi bir seviyede gelirse bizim milletimiz çinli bir üreticiye bu kadar para vermez.
  • Benim kanaatim su sekilde :

One Plus one modelinin gelmesi sanirim 1200 Lirayi bulacak 64 gb modelinin.Simdi paralel ithalatta Lg g2 var ve 1100 Liraya bulunabiliyo 32 gb.Simdi Lg gibi bi markanin telefonunu almak mi daha mantikli One plus gibi bi markanin telefonunumu.Sonucta G2 kadar kaliteli bi ekrani oldugunu dusunmuyorum o telefonun.Pillerinin Lg nin pilleri kadar kaliteli oldugunu dusunmuyorum.Tabi ortak noktalari vardir islemcileri olsun kameralari olsun.Belki malzeme kalitesi olarak ustundur bile G2 den.

Velhasil kelam bu telefonlarin ulkemize gelmesi rekabet acisindan mukemmel olur.Ancak su an icin 1100 liraya G2 nin bulunmasi benim aklimi kurcaliyo Çinli telefonlara yonelme konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: emre4335

Benim kanaatim su sekilde :

One Plus one modelinin gelmesi sanirim 1200 Lirayi bulacak 64 gb modelinin.Simdi paralel ithalatta Lg g2 var ve 1100 Liraya bulunabiliyo 32 gb.Simdi Lg gibi bi markanin telefonunu almak mi daha mantikli One plus gibi bi markanin telefonunumu.Sonucta G2 kadar kaliteli bi ekrani oldugunu dusunmuyorum o telefonun.Pillerinin Lg nin pilleri kadar kaliteli oldugunu dusunmuyorum.Tabi ortak noktalari vardir islemcileri olsun kameralari olsun.Belki malzeme kalitesi olarak ustundur bile G2 den.

Velhasil kelam bu telefonlarin ulkemize gelmesi rekabet acisindan mukemmel olur.Ancak su an icin 1100 liraya G2 nin bulunmasi benim aklimi kurcaliyo Çinli telefonlara yonelme konusunda

Bu bir on yargidir. Suan oneplus one onune gelen her cihazi tokatlayip gonderiyor. Tek eksigi kuresel pazarda bulunmamasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.