Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
11.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben dahil bir çok kişi bu markaların ülkeye girmesini bekliyor.Eğer yakın zamanda Türkiye'de satış yapmaya başlarlar ve fiyatlarını Çin'deki gibi alt seviyede tutarlarsa Türkiye pazarında zirvede yer alırlar,tıpkı geçen sene GM'nin yaptığı gibi.
  • OnePlus One 1150
    Oppo Find 7 1100
    Xiaomi Mi 4 1200

• Türkiye ye gelecek mi ki? Özellikle OnePlus One çok merak ediyorum. Başlık bile aynen şu; 600 TL ye en iyi android telefona sahip olun. OnePlus One
  • Millet 1200-1500 bandına kasten mi çekiyor bu telefonların fiyatını? Şu markaların kaçını telefon satan mağazalar veya işyerleri biliyor (halkı hiç sormuyorum) Şu yazılan fiyat seviyeleriyle gelirler ise büyük ihtimal hayal kırıklığı yaşarlar.
  • Agresif fiyatla gelmezler hiç şansları yok.Sokakta bu markaları bilen toplam kullanıcı sayısı oranı %1 falandır.%99 kısmı hayatında ne bu markaları duymuştur ne takip ediyordur.Piyasada yer edinmek için mutlaka uygun fiyatlı olması gerek.Çin telefonu dediğin zaman milletin aklına shopping tv deki 100 liralık çakma çin telefonları geliyor.Önce bu algının yıkılması gerek pazar payı için.
  • Gelir gelmez teknik servis vs illaki acamayacaklar.. ilk etapta teleservice ile anlasirlar htc,sony ve nokia gibi.. yani satis sonrasi hizmette bir sıkinti olacagini sanmiyorum (teleservicenin yarim yamalak ve aksak hizmeti bu kapsamda degil tabiki..samsunga gecme nedenlerimden biri de buydu)

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Millet 1200-1500 bandına kasten mi çekiyor bu telefonların fiyatını? Şu markaların kaçını telefon satan mağazalar veya işyerleri biliyor (halkı hiç sormuyorum) Şu yazılan fiyat seviyeleriyle gelirler ise büyük ihtimal hayal kırıklığı yaşarlar.

Bana göre bu cihazlara 700-800 TL'den fazlasını vermemek gerekir ama Türkiye'deki vergileri düşünürsek, 1.000 TL'den aşağısını beklemek ütopya olur.
  • MI3 G2 ile aynı fiyat olursa

MI4 G3 ile aynı fiyat olursa

Tercihim Xiaomi olur.

Sebep = MIUI
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    teşekkürle, bir şey daha sorayım ; kdv yi %25 ötv ekledikten sonra ki fiyata göre mi hesaplayıp ekliyoruz ?
  • enevre kullanıcısına yanıt
    Girmez çünkü Mesut bey yediremiyor gerçekleri kendine heryerde kendi kullandığı markaları(sony vs) savunduğu için tepki yiyordu üst yorumlarda görünce hoşuna gitmedi tabii kaldırttı.
  • kemalboran kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir takip ediyorum sizi.Görünen o ki Oppo'ya karşı art niyetli bir tutumunuz var.Sürekli yerden yere vurma çabasındasın.Bir hakikat de var ki bunları ihtimaller ile yapıyorsun.Elinde kayda değer bir bilgi yok.Bunuda geçtim Global markalarda da yaşanmış ve yaşanan bazı sorunları görmezden gelip Oppo'yu tek sorunlu marka algısına dahil ediyorsun.Bölünmüş hafızanın ne olduğunu ve neye yaradığını önce bir öğren.Öncesinde ekran sararmasına kafayı takmıştın ama bu sorunun Lg G2 ve G3'de de olması artık bahane olarak listede yer almıyor.Ekran algılaması neye göre sıkıntı onuda merak etmiyor değilim.Oppo Forums'da belirtilen sıkıntılar, benzeri veya farklı Sony'de,LG'de ve Samsung'da yok mu da dayanak olarak elinde kozmuş gibi kullanıyorsun.Telefonu alacak adam senin gibi marka sevdalısı olmaz.Teknolojiyi araştıran ve yenilik arayan insanların isteyeceği bir telefondur.Oppo'ya 1000 Tl vermem diyenlerin Türkiye'de hangi telefonlara ne kadar verdikleri ortada.Kullanmadan,kulaktan dolma bilgilerle karalamayın.Donanım,En iyi arayüzden bir tanesi ColorOs,Tasarım,Kaliteli kamera ve hoparlör.Son olarak o muazzam bildirim ışığı.Bunları söylerken en azından Oppo Find 7 kullanarak dile getiriyorum.Telefonun bana vaad ettiği herşey yerli yerinde.Bunları yazmamda ki amaç savunma algısı oluşturabilir.Ancak bazılarında olan ve genele baktığımızda olmayanı var gibi göstermek doğru bir davranış değil.Fiyata gelince bu telefon (Oppo Find 7) gireceği maximum rakam 1.650-1.700 Tl olmalı.1.200'e beklemek ise hayalcilik olur.Türkiye'de ki telefon fiyatlarına karşı çıkmayanların maximum fiyat vermeleri komik bir yaklaşım.Biraz mantıklı olmakta yarar var.Oppo'nün geçmişi ve kalitesine bakılmalı.Sıradan veya bir anda türeyen bir marka değil.Oneplus veya Xiaomi Mi4 1.300 Tl sınır hattı olmalı ki fiyat yaklaşımlarına nazaran bu beklendik bir durum.OnePlus One'de mevcut elimde telefonun ederi Türkiye şartlarında daha fazlasını hakeden bir kaliteye sahip olsada standart rakam ortadayken fazlası ters etki yaratacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 300 dolarlık telefon için 1500 iyidir deniyor işte bu insanın zoruna gidiyor. Vergi mevzusu ise işin palavrası kar payını o kadar yüksek tutuyorlar ki adına vergi diyip milleti kekliyorlar. 6 yıl ticaretle uğraştım hocam ürün size 2 liraya geliyorsa sanki 3'e almış gibi davranır 1 vergi 1'de kar eklenir hatta yeri geldimi +1'de çalışan giderleri lojistik işyeri kirası ve giderleri diye ekleniyor. 2 liralık ürün oluyor size 5-6 lira. Düz mantıkla durum bundan ibarettir.
  • Haklısınız, zaten teknoloji gibi çabuk tüketilen ve çabuk eskiyen ürünleri bu kadar pahalı olmasını ben de doğru bulmuyorum. Bugünün amiral gemisi 2015 yılının uygun fiyatlı ürünü oluyor, 2016 yılında da milletin takoz demeye başladı bir nesne.
  • Huawei yanlış hatırlamıyor isem P6 modeliyle Avrupadaki satış fiyatı çok yakın bir fiyatla ülkemizde satmıştı hatta avrupa fiyatına vergiler falan eklenince ülkemizdeki satış fiyatından daha yüksek rakamlar ortaya çıkıyodu demek istediğim istedikten sonra yapılabiliyormuş varmak istediğim sonuç burda editörler olsun kendimde dahil olmak üzere hepimiz 300$lık telefonlara 1400-1500'den aşağı gelmez ama maksimum 1300 olmalı falan diyoruzda bu telefonlar 1000 liradan 1 kuruş fazla olmamalı aslında
  • Blackjack te 21 i geçenin yanması gibi 1500 TL yi geçen firma yanar, oyun dışı kalır. Parayı masadaki eski oyuncular toplar.

Detaya inersek, xiaomi en üst fiyat 1350₺, oppo en üst fiyat 1400₺, one+ one en üst fiyat 1300₺. Bunlar firmalar için kırmızı çizgi olmalı bunların altına ne kadar inebilirlerse o kadar şansları yüksek olur.

Kilit nokta 3 haneli rakamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuexSeeL -- 3 Eylül 2014; 13:24:16 >
  • Ucuzda gelse dusundurur. Mesut bey dokunmatik panellerde sikintilar oldugunu dile getirmis zaten , ekrandaki renk problemleride cabasi. Yeni bir marka olucagi icin turkiyedede servisin basarili olucagini dusunmuyorum. Satis sonrasi destek bence onemli. (Simdiye kadar hicbir cihazimi servisr vermemis olsamda). Fiyatlarda yasal yollarla gelirse 1300 civarini gecmemeliler

• diplomalıamele D kullanıcısına yanıt
    Evet.

ÖTV de minimum 120TL. 480TL altı sabit 120TL, 480TL üzeri %25 ne kadar ediyorsa.
  • Her şey fiyatlarina bakar,iyi bir fiyatlandirma ve güçlü donanım ile bizim pazarimizdan memnun olurlar.

• arkalardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Bu fiyat politikasıyla ürünleri satmaları gerçekten zorlaşır.
    İnsanların kriterleri bellidir ucuza en iyisini almak;lakin cep telefonu sektörü için böyle değil ucuz olmasından ziyade hangisi daha gösterişli olur diye düşünülüyor.
    Bilinçli tüketiciyi aradan çıkarıyorum.
    Fiyat olarak
    onePlus one 64 gb 1.199 TL
    xiaomi MI4 içinse 1.299 TL
    oppo Find 7 için 1.099 TL
    gibi bir fiyat ortalamasından yanayım.
    Marka algısını oluşturmak ve gerçekten garanti süreci çok önemli.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.