Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
11.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Global ve Çinli marka telefonlar aynı fiyat olsa tercihim Xperia Z2 olur

Gelelim fiyat konusuna bana göre maksimum fiyatlar şöyle olmalı
    One+1 1049 (16gb) 1199 (64gb)
    Mi4 1299 (64gb)
    Mi3 999

Gönlümden geçen 1000 lira altı elbette ama şu fiyatlarla gelirse düşünmeden alırım ancak daha üstüne çıkmam, 1300 lira civarına paralel ithalatta Z1, S4 gibi global üreticiler varken onlarda bi tarafa resmi garantili G2, Nexus 5 varken tercih etmem kaldı ki yorumlara bakılırsa kimsenin tercih edeceğinide sanmıyorum videoda bahsettiğiniz gibi tek avantajları fiyat, eğer fiyat avantajı olmıcaksa hiç gelmesinler zaten 1500-1600 lira bunlara vercek kadar biraz daha ekler global üreticilerin modellerini tercih ederim ha bütçeyi arttıramıcak dahi olsam o zaman da paralel ithalat devreye giriyo

Kısacası 1000-1300 arası iş yaparlar ama 1500-1800 gibi fiyatlara konumlanırlarsa işleri zor en azından kendi açımdan konuşmak gerekirse bütçeyi biraz daha zorlayıp yada paralele yönelip yine global üreticileri tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 3 Eylül 2014; 2:20:58 >

• 1200 bandını geçerlerse Türkiye'de kimse almaz.
  • One Plus One 64Gb 1200 tl
    Xiaomi mi4 64Gb 1300 tl
    Oppo find7 -1600 tl

• one plus one 1500, mi4 1700, oppo find7 1650 TL fiyatlar senin düşüncene göre normalse boşuna tartışıyoruz. Z3 yarın tanıtılcak. bu çinli ürünler ülkeye gelene kadar muhtemelen Z2 200-300 TL indirime girer. Paralel ithalat fiyatları 1400-1500 seviyelerini görebilir. Bu çin malı ürünlere 1500 TL ve üzeri fiyat biçilmesi hayal. Alacak olanlara da yazık gerçekten.
  • Sohbetinizi sıkılmadan izledim hocam. Çinli firmaların durumunu bilmeyen arkadaşlar için iyi bir kaynak olmuş ayrıca. Sorularınıza gelirsem:

Tüm android telefonlar aynı fiyatta karşımda olsa G3, Z2 veya Mi4'ü seçerdim.

LG G3 gerçekten başarılı telefon, tabii birçok forumdaşım gibi ben de 2K ekranın sorun olacağını düşündüm ama karşımıza pek sorun olarak çıkmadı. Ayrıca ekran-çerçeve oranı, kamerası, arayüzü, ekstra özellikleriyle ilk seçimim olurdu.

Sony XPeria Z2'de yuvarlatılmamış çerçeve tasarımı ve su geçirmezliğiyle ikinci seçeneğim olurdu.

Bu seçenekler arasında çok küçük ihtimal Xiaomi Mi4'ü seçerdim o da MIUI benim en çok beğendiğim arayüz olduğu için. Burda üç farklı seçenek yazmam kafa karıştırmış olabilir ama seçimim o anki kafa yapıma bağlı. Fakat %95 G3'ü seçerim gibi geliyor.

S5 çöpünden bahsetmedim bile gördüğünüz gibi, adamlar SSD olsun, TV olsun çok güzel işler başarıyor ama telefon işinde çuvallamışlar bence. Güncelleme sıkıntıları, arayüzün kasması vs. illallah ettirdi. Bu mesajı yazdığım elimdeki tabletten biliyorum. Merak edenler için cihaz: Note 10.1 cihazın N8000 modeli 4.4 aldı ama benim kullandığım N8005 hala 4.1.2'de kaldı. Artı cihazda program kasmaları, klavye gecikmeleri vs. bıktıracak cinsten. Zaten eski telefonlarına güncellemeyi kesmeleri yeni telefonlarının kaderini gösteriyor.

Çinli telefon fiyatları da bence rekabetçi olmalı. Global firmalarla yakın fiyattan gelirse kimse yüzüne bakmaz. Daha o kadar güvenilecek firmalar değiller maalesef. Oneplusone 1500 üstüne gelmemeli mesela. Redmi serisi de 500-600 e gelirse Türkiye pazarının yarısını alır + akıllardan silinmeyecek kronik bir sorunu olmazsa ülkemizde müthiş reklamları olur. General Mobile'da iflasını açıklar.

Bu çinli çihazların bir eksisi de garanti süreci. Şimdi çinli cihazım bozulduğunda ben bunu asyanın bir ülkesine mi göndereceğim? Türkiyede yetkili servis olacak mı? Bunlar muammayken çinli cihazların global markaların amiral gemi fiyatına gelmesi gibi bir seçenekleri yok. Hüsrana uğrarlar.

Ayrıca operatörler üzerinden satış yaparlarsa (Xiaomi'nin yapısı gereği böyle birşey yapacağını sanmıyorum) operatörde kârını ekledimi bütün işi ellerine yüzlerine bulaştırırlar gibime geliyor.

Saygılar.

• 112112acil kullanıcısına yanıt
    Ben de Galaxy Gio'da kullanmıştım Cyanogenmod 7.2'yi, telefona nefes aldırmıştı ki bu telefonlara resmi olarak da çıkmıyor bu romlar. Yalnız pil konusu sıkıntılı bu romlarda.
  • one plus one TRye gelse olması gereken fiyatı 1050TL (64GB) için 1250TLye kadar hiç düşünmeden veririm.

• Video yu 2 defa izledim.Genelde algı şu yönde yurtdışında ucuz ise burada da öyle olmalı.

Marka algısı fiyata bağlı olarak değişir. Şu an için en fazla 1200TL diye düşünüyorum.Vergi olayı zaten başa bela geçelim bunu.

Xiaomi,Oppo,yan firması One+ bilinirlikleri zamanla oluşur.

Benim limitim en fazla 700 TL dir.Bu bile benim için fazla.Sürekli telefon değiştirmem.

*3 senedir hala galaxy mini kullanıyorum.Gts5570*

Düşüncemde Hafıza kartı,çıkarılabilir pil,geri butonu sağda,güncelleme alan bir cihaz.

Fakat One+1 için taviz verilebilir durum var.*Özellik SAR değeri galaxy mini ile aynı 0.69 kısmı*

Kısaca uygun fiyat,performans peşindeyim.En az 3 yıl kullanacağım için elimden geldiği kadar araştırıyorum.
  • OnePlus One 64 GB 1.200 TL
    Xiaomi MI4 içinse 1.300 TL
    Oppo Find 7 için 1.200 TL

• Güzel bir inceleme Teşekkürler...
    Konuya gelirsek çinli üreticileri her merakla takip etmişimdir çokta başarılılar son dönemde one plus one ortada başarılı cihaz ama Türkiyede 2. el piyasası diye birşey var ve malesef bu cihazların bu piyasada global marklalarla mücadele etmeleri çok zor ama imkkansız değil üst seviye donanımı uygun fiyata ver o zaman seninde 2. el altyapın olusur ve takipçin satış rakamların global firmaları yakalar ... Bizim insanımızda şu var ben telefon ticareti yapmıyorum kullanmak için alıyorum tamamda sen sonucta bu cihazı beyaz eşya gibi 5-10 yıl kullanmıycaksın belli bir süre sonra değiştiriceksin o zaman yan yana koydugunda bir ederi olmalı değilmi ... Neyse son olarak fiyat bence bu tip firmaların üst seviye bir cihazına su seviyede 1000 TL dan fazla ödenmez ...
    Tercihim One Plus One : 1000 TL ...
    Not: Nexus 5 Kullanıcısıyım ...

• mesela Meizu MX4 64 gb %20 vergi ile 1020 liraya denk geliyor... şimdi ben ithal edilen cep telefonlarından tam olarak ne kadar vergi alındığını bilmiyorum onun için en fazla 1300 falan olmalı diyorum( benim hesapladığım 390 dolar üzerinden de bu firma kar ediyor diye düşünürsek baya bir iyi fiyat ) ,onun için bize tam olarak yüzde kaç vergi alındığını da söylemelisiniz ki daha iyi ve daha doğru tahminlerde bulunalım...
  • Oneplus One 64 gb max 1050 tl
    Oppo Find 7 max 1400 tl
    Xiaomi Mi4 64 gb max 1300 tl

• Garanti isini cozsunler samsunga gidicek LG ye gidicek para onlara gitsin stabil malzeme kalitesi iyi özellikleri ekrani ws iyi mükemmel derecede olsun max 1800 TL cikar benden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diplomalıamele D kullanıcısına yanıt
    %17 düş. (Çin'deki KDV oranı. İhraç ederken o olmayacak.)
    %25 ÖTV ekle. Radyosu varsa ve pasif halde gelmezse %6 da TRT bandrolü gelecek. Donanımsal olarak radyosu olup bundan kaçmak için yazılımsal olarak pasif halde gelen telefonlar var.
    %18 de KDV ekle. (ÖTV'nin KDV'si olacak şekilde; yani verginin vergisi...)
  • Bizim gibi telefon konusunda bilgi sahibi insanlar fiyat konusunda sıkıntı yaratmadığı sürece arkasında olur.Fakat bilgi sahibi olmayan telefonu sadece marka takıntısı için taşıyan insanlara aldırman imkansız.Çin malı der geçerler.Sanki cebindeki telefon Mars'ta yapılıyor...

• Mağaza satışları zaten çok uçuk olacaktır, fakat online satış sitelerinde 1+ ONE 1200'ü geçtiği anda çok büyük bir dirençle karşılaşır. Hesaplandığında da zaten 1200'ün üzerine çıkmaması gerekiyor(64GB). Hatta 1100 çok normal. Çünkü toplu ithalatlarda bizim pasaport kaydındaki gibi 100 küsür lira değil, en fazla birkaç lira IMEI kaydına veriliyor. KDV ıvır zıvır vergilerle 1100-1150 lira ideal, çünkü zaten 349$'lık fiyat 1+'ın kârı dahil olan fiyat. Bunun üzerine yalnızca perakendeci kârı ve vergiler gelecek.

Özet: Perakende satışta 1200 üzerine geleceklerse boşuna gelmesinler. Servis konusunda hiç bir fikir vermeyen 1+ ONE almak yerine paralel ithalat G3 rahatlıkla alınabilir.

• 1+1 fiyat olarak 1200 olsa spot g2 ile ikisinin arasında kalırdım açıkçası. bu tarz cihazların en büyük albenisi fiyat. one plus one ve xiaomi kendileri tek elden dağıttığı için bu konuda avantajı yakalayabilir. özellikle türkiyede dağıtıcı teknoji mağazaları büyük kâr alıyor zaten, onu kırsalar zaten uygun fiyatları ile güzel satarlar.

t50 bile 165 bin satmış haberi vardı geçen gün 2 ay olmadan o kadar satmış ki fiyatı 699. 599 liradan redmi note satsalar sadece tek cihazla çok rahat 100bin barajını aşarlar diye düşünüyorum
  • Kredi kartı kampanyalarıyla 1590 TL'ye 32 GB Delta Servis garantili LG G3 alınabiliyorken Oppo'nun konuşulan bu fiyatlarla hiç şansı yok.

Hele sadece operatör firmalar üzerinden satış yapacaklarsa fiyat avantajı da olmayacaktır. n11.com gibi sitelerde çeşitli kanallardan kredi kartı kampanyası avantajlarıyla satışı olmadığı sürece fiyatları da düşmez.

Kaldı ki 1000 TL bile olsa Oppo Find 7 almam. Bölünmüş hafıza, dokunmatik ekran algılama sorunları ile kullanıcısına kök söktüren bir telefon. Oppo forumları feryat figan. Hiç bulaşmayın. Keza aynı ekranı kullandığından One Plus'ta da aynı sorunların olması yüksek ihtimal, donanımsal bir hata olduğu için yazılım güncellemesi ile düzeltilebilecek bir sorun gibi de görünmüyor.

Xiaomi ise kendi satış kanallarını kurup, kredi kartı kampanyası avantajlarını sunarsa ve Mi4 gibi yüksek donanımlı amiral gemisi telefonlarını 1000-1200 TL aralığında uygun fiyatla satışa çıkartırsa çok tutacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 3 Eylül 2014; 2:26:53 >

• Oneplush One gibi cihazların 1000 TL sınırına çekilse gerçekten almak isterim.

Donanım full olmasına gerek yok.

Snapdragon 600'ün geliştirilmiş versiyonları çok yeterli.
    RAM 2 GB ayet yeterli.
    Full HD ekran düzgün renk veren baktıkça bakasın gezen güzel bir panel.
    Farklı hoş güzel bir tasarım.Şu tasarım konusunda bir kalıp var ve bu kalıbın dışına çıkılmıyor.Bir firmanın bu kalıpları, bu tabuları yıkması lazım.
    Gündüz-Gece düzgün fotoğraf çekebilen bir sensör.
    Stabil bir arayüz.
    Tasarımın kalın olması göz artı edilmedin 4.000 mAh Batarya..!

Bunları veren bir telefon piyasayı altüst eder.

• Türkiye sektöründe bilinçli kullanıcı sayısı %10 civarıdır en fazla fakat bunun yanında Türkiye de 500-850 TL arası olan akıllı telefonların çok sattığı orta da hiç bir özelliği olmasa bile özellikle hiç bir özelliğini kullanmayan belli bir yaş kesimine çok rahat telefon satılabiliyor.
    Yine de replika telefonlar ve tv satışları yüzünden insanlar çinden gelen bir telefona asla sıcak bakmayacaklardır ki bende bakmıyorum bu özelliklerin pek bir önemi yok önemli olan iyi bir teknik servis ve alt yapı yapabilmek o da imkansız olacağı için bu telefon 600 TL bandında olmaz ise asla satamaz %0,3 civarı pazar payı olacaktır en fazla.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.