Şimdi Ara

Xiaomi Piston 2 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Xiaomi 'nin F/P oranının yüksek olduğunu iddia ettiği Xiaomi Piston 2 hakkında bir kaç aylık kullanım deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

Öncelikle kutusuyla başlamak istiyorum. Ufacık kulaklıkları buzdolabı kutusu boyutunda göndermelerine hiç anlam veremiyordum. Durum xiaomi 'de böyle değil. Minicik. Dışı sert plastikten, kulaklığın sarılı olduğu kısımsa yumuşak plastikten yapılmış çok güzel ve oldukça şık ve tasarımıyla ödül almış bir kutu dizaynına sahip. İnsanı mutlu eden bir yapıya sahip. Gold rengindeki kutusunu açınca açığa çıkan çikolota kokusu hem çakma ürünlerden ayrılma hemde kullanıcısını daha ilk aldığında mutlu etmeye yönelik enteresan bir düşünce.. Kutu içinde küçük, orta, ve büyük boy olmak üzere 3 adet silikon ve yaka klipsi bulunuyor.

Gelelim kulaklığın fiziksel yapısına. Düz bir jack girişine sahip olan kulaklığın üzerinde ki kumanda kısmında ses kısma ve açma tuşu, durdurma ve oynatma tuşu ve bir mikrofon var. Durdurma tuşuna 2 kez basınca parça değişiyor. (iphone 'da da çalışıyor) Mikrofonla konuşurken biraz yakın tutma gerekliliği dışında bir sıkıntıya rastlamadım.

Kulakık kablosunun kumandaya kadar olan bölümünde örgülü koyu kahve (çikolata rengi) kaplamaya sahip. Sonrası çıplak plastik. Plastiği yumuşak bir yapıya sahip. Oldukça esnek ve sağlam bir görüntüsü var.
    Yuvarlak metal yapıdaki kulaklık kısmının arkasında minik yuvarlak bir ızgara mevcut.

Ergonomi: Kulaklığın çok rahat bir yapısı yok. Dışarda kalan büyük kısım çıkacakmış hissi yaratıyor. Uçları da çok iyi sayılmaz. Sağ taraf bende tam oturmuyordu. (Daha sonra farklı silikon uçlarla değiştirip bu sorunu aştım)

Geldik en zor kısıma..

Ses:

Burayı deneme şansı bulduğum kaynaklardan dolayı 3 ayrı bölümde anlatmak istiyorum.

Kaynaklar : İphone 4s, iPad mini Retina, LG G2 (günlük kullandığım cihaz)
    Not: Birinin ak dediğine diğerinin kara demesinin en büyük sebebi kaynak sanırım. Sadece iPad 'le deneme şansı bulsaydım veya telefonumu root etmemiş olsaydım muhtemelen çok daha farklı yorumlardım. (kötü anlamda)

iPad Mini Retina
    : Ses bas ağırlıklı ve nedense anlaşılmaz bişekilde sesten hiç hoşlanmadım. Ses yüksekliği de yeterli seviye değil. O yüzden üzerine fazla yorum yapmak istemiyorum. (ios 8.1.3)

iPad Mini Retina Güncelleme Sonrası (ios 8.2) : Sesler üncelleme sonrası ilk görüşüm tamamen değişti. iPhone'dan aldığım tadla çok benzer bir ses kalitesine ulaştı. Yazılımın donanımı rezil de, vezir de edebileceğini bir kez daha görmüş oldum.

iPhone 4S
    : Burada da sesler ipad'den çok daha başarılı. Sesler daha dengeli. (Baslar LG telefondakinden daha başarılı) 4s 'te ses yüksekliği gayet yeterli. Dolgun bir ses yapısı var.. Baslar gayet başarılı. Tizler iyi. Bas ve tiz iyi ancak midler sesi biraz boğuyor.. Her ne kadar ekolayzır'a çok net tepkiler versede bir türlü istediğim şekle sokamadım. Yinede gayet tatminkar. İyi bir müzik çalar ve ufak ekolayzır dokunuşları ile ile kulaklık 4s kullanıcılarını memnun edecektir diye düşünüyorum. iPhone 4s ve 5 kulaklığıyla kıyaslamak atla eşşeği karşılaştırmak gibi olacağından bu konuya girmiyorum. (Orjinal kulaklıklarından kıyaslanmayacak kadar iyi) (ios 8.1.3)

LG G2 (root öncesi)
    : Telefona müdahale edilmeden önce ses sıradan normal bir kulaklıktan pek farklı değil. O yüzden anlatacak çok bişey yok burda.

LG G2 (root sonrası)
    : Telefonu root edip gerekli ses dosyasını yüklediğimizde sizi karşılayan ses karşısında şaşkınlığızı gizleyemiyorsunuz.. 4S te gayet başarılı olan kulaklık burada potansiyelini açığa çıkarıyor.

Ses rengi, Çözünürlük ve Sahne : Geniş sayılabilecek bir sahnesi var.. Dar değil o kesin.. Tizler bir tık öne çıkıyor.. Çok hızlı müziklerde biraz karışıyor ortalık. Her ne kadar birbirinden alaksız çok çeşitli tarzda müzikler dinliyor olsamda genellikle trance, progressive seviyorum. iPhone 'da yeterince yüksek bir ses varken burada daha yüksek bir ses alabiliyorum. Ses daha temiz ve rahatsız eden o boğuk ses yok. Buda keyifli bir dinleme sağlıyor.

Tizler: Tizler oldukça parlak ve tıslamalı.. Sibilans değil ama tizleri tıslama şeklinde. Biraz fazla gibi. Rahatsız edici değil ama biraz yapay sanki. (Amoled ekranların doğal renk yerine canlı renk vermesi gibi düşünebiliriz)
    Tiz seven biri olarak beni rahatsız etmiyor. Hatta hoşuma gidiyor. Hoşlanmayanlar olabilir.. Onlarda ekolayzır ile biraz kısabilirler. Hem bas hem tizde Ekolayzır 'a çok net tepkiler veriyor.

Mid: 4s 'in aksine rahatsız olduğum bir noktası olmadı. Bu konuda başarılı buluyorum. Vokaller gayet başarılı ve dengeli. Baslar ve tizler arasında ezilmiyor. Tiz dediğim gibi 1 tık ilerde. (Tabi tiz'in 1 tık ilerde olması telefonda ki ses dosyası sonrası sesi sona getirince oluşuyor. Gayet normal bir durum)

Bass : Oldukça güçlü. Temiz. Biraz sert. Boomy bir bass değil. Çok uzamıyor. Yeterli seviyede vurup geçiyor. Biraz kısa kalıyor gibi sanki yinede. Kulaklığı alırken genellikle bassların yoğun olduğu ve bass ağırlıklı bir kulaklık olduğunu okudum hep. Çok haksız sayılmazlar ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Aslında gayet başarılı bir bass ı var. Güm güm vuran, beyninizde sarsıntılar oluşturan, depremler yaratan bir bas yok. Bass head biri yetersiz bulabilir. (Android 5.0.1) Kullandığım müzik çalar : JetAudio Plus 5.2.2 (şiddetle tavsiye ederim)

Son Değerlendirme
    : Tavsiye edebileceğim bir kulaklık. Satın aldığım için kesinlikle pişman değilim. 20 usd civarı satın alınabililr. Tr 'de 50 TL civarı bulunabiliyor. Fiyatına göre gayet başarılı bulduğum, ancak yinede uçuran kaçıran bir kulaklık olmadığını belirtmek isterim.

Not: ilk kez bir kulaklığı anlatmaya çalıştım. O yüzden hatalarım olabilir. Affedin

Saygılar & Selamlar

Bonus : Sin Ojos Blister 13.0
    --
     Xiaomi Piston 2 inceleme-- Xiaomi Piston 2 inceleme

--

Güncelleme : iPad 'e gelen güncelleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 17 Mart 2015; 1:26:39 >

• Hocam incelemeniz için teşekkür ederim.Bende LG G2 kullan
    kullanıcısıyım öncelikle şunu sormak istiyorum LG nin kendi kulaklığı Quatbeat 2 ile arasında baya bir fark varmı?bu kulaklığı almaya değer mi?Bende sizin gibi Trance parçalar dinliyorum bu arada bonuslar süper miş .
    Birde ben root, room işlerinden anlamam telefon rootlanınca nasıl sesi bariz değişiyor anlamış değilim.ses konusu telefonun ses çipi ile ve telefondaki müzik çalar ve kulaklık 3'lüsü ile alakalı değil mi?son olarak şimdiye kadar kaç tane kulaklık kullandınız bilmiyorum ama sıralamayı kullandığınız kulaklıklarda nasıl yapardınız?
    En beğendiğiniz Trance parçalardan 5-10 tanesinin ismini özelden mesaj atarsanız sevinirim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simka_3 -- 11 Mart 2015; 20:12:05 >
  • Hocam siz nerden temin ettiniz bu kulaklığı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhanardgn

Hocam siz nerden temin ettiniz bu kulaklığı?

Sanalpazar'da ki Semers isimli satıcıdan almıştım.. (öncesinde powerbank almıştım. Onların orjinal olduğunu görünce merak edip kulaklığıda aldım)
  • simka_3 kullanıcısına yanıt
    quote:

ses çipi ile ve telefondaki müzik çalar ve kulaklık 3'lüsü ile alakalı değil mi?

Evet bu 3 'üyle alakalı ancak 4. ve en önemlisi olan yazılımı unutmamak lazım. G2 'de seste yazılımsal bir engel var.(belki diğer telefonlarda da vardır)
    Tıpkı çok yüksek beygirli araçların çok daha hızlı gidebilecekken 250km/h hız limiti olması gibi..
  • Note2'm var rootlu. Ses kalitesi için yapabileceğim bir şey var mı? Yoksa müzik çalar aramaya başlayacağım, masrafa girmeyeyim..
  • Vuh kullanıcısına yanıt
    Olmaması düşünülemez. Mutlaka vardır. Forumun ilgili bölümüne sorarsanız yardımcı olurlar sanırım.. (nette arayıncada çıkıyor zaten)
    Konunun rom/root olaylarına dönüşmemesi için buradan yazmayı doğru bulmadım.
  • itsthehallowman İ kullanıcısına yanıt
    Sağolun
    Bu fiyat bandinda mdrex50lp veya ep630 gibi kulakliklardan onde midir? Karsilastirma imkaniniz var mi kullandiysaniz

• Vuh kullanıcısına yanıt
    ep630, uzun yıllar önce forumda çokca dillendirilmesi sonucu alıp çok kısa bir sürede çekmeyece kaldırdığım bir kulaklık oldu.. Bu kadar tutmasında ki sebebi anlayamadım açıkçası. Hakkında hatırladığım şey: hayal kırıklığı.. Sony 'yi deneme şansım olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

ep630, uzun yıllar önce forumda çokca dillendirilmesi sonucu alıp çok kısa bir sürede çekmeyece kaldırdığım bir kulaklık oldu.. Bu kadar tutmasında ki sebebi anlayamadım açıkçası. Hakkında hatırladığım şey: hayal kırıklığı.. Sony 'yi deneme şansım olmadı.

Bir senelik ep660 maceramdan sonra bu kulaklik farz oldu o zaman tesekkur ederim

• 1 aylık aradan sonra konunu hortlatmış gibi olcam ama kulaklıktan anladığın belli sana birkaç soru sormak istiyorum.

Bendede lg g2 var kulaklıgı gayet iyi hoş ama bana yetersiz geliyor piston 2 almak istiyorum;

Rom root işlerinden anlarım aralarında almayı gerektiricek kadar fark varmı?

Root yaptıktan sonra viper4android mi yükledin başka bir şey mi yükledin?

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nate Dogg -- 29 Nisan 2015; 22:03:23 >
  • Bu kulakliga guzel diyen intahar etsin. Ep630 ve earpods var ek olarak, bu kulaklik bildigin les. Aldim baya pisman oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CBE59604 -- 19 Mayıs 2015; 18:24:14 >
  • Merhaba kulaklığın orninalliğini nasıl anlayabiliriz? Çünkü Doğubanktan alıcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.