Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.887
Cevap
110
Favori
138.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cep telefonu veya elektronik alet alırken kesinlikle 15 gün süreyle forum donanım haberden araştırma yapmadan almazdım.

İlk kez biraz önce forumda araştırma yapmadan telefon aldım. Bu note 9 proydu. Öyle ki makina ile ilgili sitede bilgi yok. Ayrıca bu konu da öylesine dağınık ki doğru yere yazdım mı onu da bilmiyorum.

Bu arada geçtiğimiz 11 ayda sırayla Mi Max 2, Mi Max 3, Mi 9 Lite, Note 8 pro. Hali hazırda Mi 9 Se kullanıyorum. Onu da çok istediği için LGS sınavından sonra çocuğuma hediye edeceğim. 6. xiaomi için gün sayıyoruz :)
  • Şu anda Note 9 Pro 64 GB Gri Türkiye Garantili 2979 tl den satısı yapılıyor Trendyol'da.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Mi 9 pro almayı düsünüyorum.tavsiye ederimisini?eksileri nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar note 9 pro konusu neden bu kadar pasif , acaba başka ana konusu mu var ? telefon hakkında insanlar deneyimlerini yazsa da değerlendirsek 9 pro yada mi note 10 lite almak istiyorum mi 10 lite 500 tl fazla vermeye değer mi arada kaldım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen0807

Merhaba arkadaşlar note 9 pro konusu neden bu kadar pasif , acaba başka ana konusu mu var ? telefon hakkında insanlar deneyimlerini yazsa da değerlendirsek 9 pro yada mi note 10 lite almak istiyorum mi 10 lite 500 tl fazla vermeye değer mi arada kaldım teşekkürler
    Telefon pahalı olduğu için alan yoktur hocam.

İki telefon arasındaki fark

Redmi Note 9 Pro - Mi Note 10 Lite
    IPS LCD - AMOLED
    Snapdragon 720G - Snapdragon 730G
    Hafıza kartı desteği var - Hafıza kartı desteği yok

Bunlar arasında karar vermeniz gerek
  • 0MG90 kullanıcısına yanıt
    aslında karar belli de edge ekran düşündürüyor beni mi note 10 lite kavisli ekran olmasa direk onu alacağım ama daha önce hiç amoled ve kavisli ekran kullanmadığım için o düşündürüyor beni ekran koruyucu vs nasıl olur kullanımı nasıl olur diye karar veremedim , daha önceki telefonum da note8 pro zaten 9 pro alınca çok değişiklik olmayacak gibi kararsız kaldım her konuda
  • egemen0807 kullanıcısına yanıt
    ben kullanıyorum 1 haftadır 128gb lik versiyonu..memnunum..en az 2 gun kullanım ve 7-8 saat arasi ekran süresi veriyor bana bataryasi..sarj epey hızlı doluyor(1 saat 15dk)..kamerasi söylendiği kadar iyi değil,ama benim için önemli degil kamera durumu,cok kullanmıyorum.. denediğim oyunlar gayet akıcıydi, ısınma olmuyor fazla..bildirim ışığı ve fm radyo var..ozellikle bildirim ışığı cok küçük olmasına rağmen parlaklığı epey yuksek,hemen fark ediliyor..amoled seviyorsaniz note10 lite dusunebilirsiniz ama note 8 pro yerine 9 proyu tercih edin bence..farka değer..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fubo kullanıcısına yanıt
    Şu an kullandığım cihaz Mi 9 se. Çok iyi cihaz. Ama batarya ve ekran büyüklüğü tatminkar değil. Ayrıca 2 - 3 günde resim yedek almak durumundayım. Cünkü kart desteği yok.

geçmişte kullanığım cihazlardan en çok 8 prodan hoşlandım.

3 cihazı vardı. Note 8 Pro, Note 9 pro Mİ NOTE 10 LİTE idi.

Ama dün itibarıyla Note 9 pro 350 tl civarında TR GARANTİLİ indirime girince Note 9 pro aldım.

Performans ve hız hususunda Note 8 pro önde olsa da oyun oynayan birisi değilim. Batarya ve ekran büyüklüğü benim için bu cihazı öne çıkardı. Cihaz hakkında Türkiye forumlarında çok bilgi yok. Ben yurt dışı inceleme videolarını takip ettim. Note 8 pro etkisi göstermediği bir gerçek.

Ön kamera konumu ekran büyüklüğü, batarya kapasitesi, ekran koruyucusu ve parmak izi konumu zaten 8 prodan bence öne cıkan özellikleriydi.

Mİ NOTE 10 LİTE için değerlendirme yapacak olursam bütçem 3 bin tl olduğu için 3500 tl verecek şu an için param yok. Bir defa benim için hafıza kartı desteği çok önemli. note 10 lite özellik performans olarak ilk sırada olabilir ama 3500-4000tl lik bütçem söz konusu değildi.

Cihazı elime aldığımda gerçek ve objektif fikirlerimi akataracağım.

Başka cihazların bilgileri olsa da bu başlık note 9 pro başlığı gibi. Ama başka bir başlık da açabiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundem -- 17 Haziran 2020; 16:7:10 >

• mgundem kullanıcısına yanıt
    konu ana mesajında bıle cıhazın tanıtım oncesı fotoları var..konuyu adam etmek lazım,bu halıyle gayet bos bır konu..
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hem fikirim. Buradan araştırmadan aldığım hemen hemen ilk ürün..Yeni baslık acsak olur aslında. Yani ülkemde daha olmayan 9 pro max bu konu için beni çok ilgilendirmiyor.
  • bu cihaz cok satiyor ve satacak.. yakında epey kullanıcısı olacak..konu ise cok fakir..elden gecirilip ilgilenilmesi lazım..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende bu telefonla A71 arasında kaldım.Bugun Hepsiburada da 3200 indi şimdi geri yükselmiş.Hata mi oldu acaba yoksa kısa süreli bir indirim miydi merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trendyol'da 128GB olanı 3.111TL şu anda. Xiaomi Türkiye garantili.

Sizce mantıklı mı bu fiyata ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 17 Haziran 2020; 21:23:56 >
  • egemen0807 kullanıcısına yanıt
    dostum kesinlikle alma kavisli ekran benden tavsiye. Lanet bir şey film olmaz kapak olmaz hiçbir şey olmaz kırılmaya karşı daha hassas aman diyorum alma
  • Merhaba,

Alan arkadaşlar nereden ve kaç tl fiyatla aldı. Bunları da paylaşırsanız fiyat analizini yapabiliriz
  • Mi Note 10 Lite ANAKONU'da yazmıştım buraya da yazayım. Ben incelemeler sonrasında Trendyol'dan az evvel aldım. Mi Note 10 Lite ile arasında kalanlara belki yardımcı olur.

''Günlerdir araştıra araştıra, kafayı yemek üzereyken indirimleri takip etmekten de gözlerimin şişmesiyle ehh çekip sonunda note 9 pro ve mi 10 lite ikilisinden note 9 pro'da karar kıldım ve az evvel trendyol'dan 3089 liraya 128 gb olanı aldım. Mi note 10 lite'ı elemem de ki en büyük sebep gidip bugün mi store'da incelemem oldu.

Sebepleriyle alacak olan arkadaşlara fikir vermesi açısından yazmak istedim.

Mi Note 10 Lite modeli 204gr ağırlığında ve 9.7 mm kalınlığında olmasına rağmen denge iyi kurulmuş ağır hissettirmiyor ve kavisten dolayı elde kalınmış hissiyatını çok vermiyor. Ancak ince bir cihaz beklentiniz olmasın.

Kamera konusunda Sony IMX 686 sensör Amoled ekranla birleşince fotoğraf çekerken haz duyuyorsunuz ancak ön kamera için aynını demek çok güç AI modu kapatmama rağmen rötüşlamayı çok fazla yapıyor ve görüntü düşük ışıkta başarısızlık abidesi desem yeridir. Ön kamera için alacak olanlar almamalı.

Ekran kalitesi Amoled ancak şunu söyleyebilirim daha önce Mi9T kullanmış biri olarak Mi9T amoled ekranı çok daha başarılıydı. Kavisli ekranlarda görmeye alıştığımız tam kıvrımların olduğu yerdeki ışık geçişi çok bariz şekilde bu telefonlarda belliydi. Bu fiyatlarda tabiki üst seviye bir kalite beklemek yanlış olur ancak kavis olayı Huawei yada Samsung telefonlarda ki kadar başarılı değil.

Ekran parlaklığı mağaza içinde ki fazla aydınlatmadan da olabilir bilmiyorum ama sonda olmasına rağmen çok fazla yansıma yaptı. Güneşli bir ortamda net görünebilir ama daha iyi olmasını beklerdim.

Dokunmatik hassasiyeti iyi ancak MUI11 sorunu olan arayüz geçişleri hala çok başarılı değil umarım MUI12'de çözülür. Teşhirde sadece 2 renk açıktı beyaz ve mor siyahı canlı olarak görmedim zevk meselesi ancak mor olanın yan çerçevesi parlak mor ve sanki parlak nikelaj gibi bir algı yarattı bende tam premium hissiyatını alamadım. Bu konuda en iyisi sanırım siyah olan renk çünkü alüminyum mat bir yapıda duruyor.

Gariptir iki cihazda standa bağlı sürekli şarj alıyorlar ancak mor olan cihaz arkası ısınmışken beyaz olan soğuktu. Tabi renkle alakalı değildir ancak cihazın şarjdayken ısındığını söyleyebilirim.

64 gb olan modele kıyasla kesinlikle 128'i öneririm cihazın sistem ve fabrikasyon uygulamarı sonrası boşta ki hafızası 44gb bu cidden az bir rakam hafıza kartı desteği olmadığından mümkünatı varsa kesinlikle 128 olanını tercih edin derim.

Bir diğer olumsuz olay parmak izi, ses ve hoparlör yeleşim yerinde. Parmak izi çok stabil ve hızlı değil bir kaç kez yanılma olabiliyor ve ekran açıldığında arayüze geçerken hafif kasma oluyor animasyonda. Yüz tanıması ise oldukça iyi telefonu yan tutmama rağmen yeterli ışık altında oldukça hızlı açtı.

Ses konusunda en yüksek seste cızırtı yaptığını gördüm cihaz sorunlu olabilir diye her iki teşhiride denedim ikisi de aynıydı. Belki cihazların ikiside arızalıdır ancak cihaz sahipleri fikir verebilir. Hoparlörü ne diye sağ alta koymuşlar anlamak güç telefonu yan çevirdiğinizde elniz kapatıyor illa telefonu sola değil sağa çevirmek gerekiyor çok sorun değil ama bilmenizde fayda var :)

Özetlersek cihaz fiyatına göre fena değil ancak bu fiyat dalgalanmasına anlam vermek güç. Mi store fiyatları lansman fiyatları halen. 64 3599 128 3999 TL. 64'ün ederi 3099 128'in ederi ise 3299 olursa tam fiyatını bulur bence. Vergiler ve dolar zıplarsa fiyatların vay haline diyorum :)

Son olarak cihaz içime bir türlü sinmediğinden bende note 9 pro aldım. Gerek işlemcisi gerek tasarımı dolayısıyla. IPS düşmanı değilim Amoled olsa daha iyi tabi ama sıkıntı değil benim için birde 500 lira cebime kaldı o cezbetti beni alacak olan arkadaşlara fikir versin diye yazdım. Almış olanlar da hayrını görsün :)''

Note 9 Pro bence 3000 lira bandında ki gizli hazinelerden biri.

• dj_shark D kullanıcısına yanıt
    dün siparişi verdim note 10lite bende ilk defa kavisli kullanacağım hayırlısı olsun artık , redmi note 9 serilerine bu paralar verilmez diye düşünüyorum
  • Ben de dün trendyol indiriminden 2919TL'ye note 9 pro aldım. gelince incelememi yazarım.
  • ilkkez xiaomi telefon alacağım note 9 pro tüm incelemelerimde tam bir f/p ürünü ancak garanti, imei vb bir sıkıntı çıkmasın istiyorum sanırım evofone Türkiye yetkili servisiymiş, hepsiburada da satılan üründe xiaomi yetkili garantisi yazıyor burdan aldığım bir telefonda sorun çıkarsa garantide kim sorumlu ve sorun yaşar mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.