Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
847
Cevap
41
Favori
87.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HerGiyotineBurnunuSokma kullanıcısına yanıt
    Niye Global demişler o zaman, bende seviniyordum.
    Gerçi eskisi gibi güncelleme meraklısı da değilim. O kadar güncelleme yaptım bi tanesinde şarjın iyi gittiğini görmedim.
    Bari miui 12 verseler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlı şarj sorunu yaşayan var mı .?

telefonun hızlı şarj özelliği çalışmıyor eşimin telefonunda ...

galiba iadeye göndereceğim.
  • Merhaba, dün telefon siyah yazıları gri göstermeye başladı. Sorunu nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera koruyucusu lazım ne almamı önerirsiniz toz almaması adına

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba herkese telefonu 3 gündür kullanıyorum %100 şarj ettiğimde 1 dk içinde %3-4 arası şarjı gidiyor normal midir bu durum

• Çiçikof Ç kullanıcısına yanıt
    İlk günler olduğu içindir. Tabi normal değil. Ayrıca kaç saat ekran görüntüsü alıyorsunuz.?

• Iphone alacak gucum olmadıgı ıcın bu telefonu aldım.
    İyi güzel ama gerçekten çok karışık ve çok yoruyor.Bu kadar kompleks yapılmasına gerek yok,kullanmayacagım belki milyon özellik koymuşlar.Iphone basitti,sadeydi,güzeldiydi.
    Gerizekalı insanlara göre telefon yaparsan kazanırsın,bu kadar karmaşık olmasına gerek yok.
  • Ekran süresi 12-14 arası alıyorum
    Bir yerde %100 olduktan sonra 10 dk daha şarj dan çıkarmayın düzelir dediler pek inanmadım

• mgundem kullanıcısına yanıt
    Şarjda da hiç kullanmam telefonu

• Çiçikof Ç kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel süre. Bir süre sonra düzeleceğine inanıyorum.

• Rem0te kullanıcısına yanıt
    İphone'a sade diyip buna karışık demen çok ilginç.. Çünkü dünyanın en karışık , ne nerede olduğu belli olmayan cihazıdır iphone. Mobil veri için 50 tane yere girdiğimiz cihaz..
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Bir de telefonu gece bırakıyorum sabah kullanmaya başladığımda aniden %2-3 gidiyor (uçak modunda bırakıyorum)

• Arkadaşlar sizin gece yüzde kaç şarjınız gidiyor

• Merhabalar, bir tanıdığımda note 9 pro var, son sürüm yüklü. Whatsappta vs işlem yaparken telefon gelip kapatıldığında "arama sonlandırıldı" ibaresi ekranda 30 - 40 saniye kalıyor, bu esnada işlem yapılamıyor. Ayarları kurcaladım, bulamadım. Çözümü bilen var mı? Sorun yazılımsal mı, ayarlarla alakalı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yazılımsal gözüküyor. Ayarlardan olduğunu sanmıyorum

• Selamlar, temmuzun başında aldım telefonu ve arka kameranın toz aldığı haberini geçenlerde gördüm. Ana kameraya dikkatli baktığımda sanki bir iki tane toz varmış gibi duruyor. Daha da artmasından endişe ediyorum, bu yüzden ayıplı mal bildirimi yaparak sıfırı ile değişimi talep ederek servise göndermeyi düşünüyorum. Bu şilayet ile cihazını servise gönderen var mı? Gördüğüm kadarıyla çoğunlukta bu şikayet yok gibi

Ve bir de ek olarak, hangi uygulama olursa olsun bazen şak diye kapanıyor, ana ekrana atıyor. Mesela az önce üstteki paragrafı yazarken ana ekrana attı -chrome kullanıyorum-. Bunun nedeni ne olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: sense21

Telefonda kronik sorunlar var dediğimde bazı arkadaşlar beni suçladılar. Nerede onlar?
    Yine söylüyorum bu telefonda kronik kamera problemi ve Wifi sorunu var ne yazık ki.
    Xiaomi böyle güzel özellikleri olan bir telefona yazılım yapamamış ve yazık etmiş.
    Note 10 Lite da aynı. Bu durumda A71 alınır geçilir ne yazık ki...

Alıntıları Göster
    Kronik sorun üretim bandından çıkmış olan tüm telefonlardaki ortak sorundur.
    Firma tarafından kabul edildiği andan itibaren o sorun ile alakalı ücretsiz servis verilme durumu ortaya çıkar..
    Örneğin pil sorunu olan Galaxy Note 7 gibi. Bootloop'a düşen Lg V10 gibi...
    Her iki firma bu telefonlardaki üretimsel sorunu kabul etti ve gerekeni yaptı. (Lg bu konuda gerekeni %100 yapamasa da)

Fakat 100 kişinin kullanıp 20-30 kişinin kullandığı telefonda vuku bulan sorunlar kronik sorun olarak kabul edilemez. Üretim bandından çıkan her telefon teste tabi tutulmaz/tutulamaz. Örneğin günlük 1.000 telefon kutulanıyor. Bunların içinden rastgele seçilen telefonlarda yapılan testlerde sorun çıkmaz ise ürünler satışa sunulur. Yine de bu partinin %100 sağlam/sorunsuz olduğu anlamına gelmez. Bu bir nevi şans işi. Eğer test telefonlarının birinde hata çıksın o parti komple kontrole gider satışa sunulmaz.

Ben Note 8 pro kullanıcısıyım. Forumdaki her konuyu baştan sona okurum. Burada da sizin sürekli aynı soruyu defalarca sormanıza denk geldim. En sonunda da haklı olduğunuza inandıran bu isyan mesajına :)

Yanlış bilmiyorsam Note 9 serisinin kamerasına toz kaçıyor şikayetleri üzerine firma bu sorunu kabul etti. Bu dakikadan sonra buna kronik sorun desenizde olur demesenizde çünkü yine de her telefonda karşılaşılan bir durum değil. Belli ki bir kaç parti üründe bu sorun var, firmada kabul etti. Götürüp servise gereken ücretsiz yaptırılır. Peki toz kaçmayanlar var onlara ne denmeli? Israrla bende toz yok kılıfsız kullanıyorum diyor. Yalan mı söylüyor? Xiaomi ajanı mı acaba?

Ben Neto 8 proyu almayı kafaya koyduktan sonra her türlü mecrada tekibe aldım. Tüm kutu açılışı ve inceleme videolarını inceledim. Artık Hintçe konuşabiliyorum düşün :) Ürün bize geldi. Bazı kullanıcıların ekranın alt tarafının sağ ve sol taraflarında dokunmatiğin sıkıntılı olduğunu yazdı. Bir kaç bu şekilde sorun daha. Telefon yeşil,gri ve beyaz renklerle çıkmıştı.Ben yeşil rengini almayı istiyordum.Ama para dnkleştirene kadar yanılmıyorsam 4 ay sonra mavi rengi çıktı. Kendi kendime dedim ki bu renk yeni. Banttan yeni çıkacak. Belki Xiaomi kullanıcıların şikayetlerini değerlendirip mavi seride sorunları düzeltebilir. O andan itibaren mavi rengini kovaladım ve aldım. Bu güne kadar tek bir sorunla bile karşılaşmadım.

Andriod 9 Miui 10 ile aldığım telefona önce Miui 11 geldi yükledim. Sonra Android 10 geldi yükledim. Peşinden Miui12 geldi yükledim. Hiç format atmadım telefon tık etmedi. Ama bazı arkadaşların telefonlar perişan oldu. Gelde akıl sır erdir arkadaş. Görünümde donanım aynı yazılım aynı ama kimi Android 9 Miui 11'e dönmek için deveye hendek atlattı.

Uzun lafın kısası elektroik işi şans işi. Alırsın kullanırsın başın ağrımaz, alırsın kullanamazsın kafayı yersin :)

Dipnot : A71'in de sorunları var bilmende fayda var. Ekran yeşillenmesi, ekran altına gizlenen sensörün adam gibi çalışmaması yüzünden telefon görüşmelerinde ki sorunlar vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrabey -- 9 Eylül 2020; 14:47:6 >

• Kayrabey kullanıcısına yanıt
    Kardeş telefonu alan 10 kişiden neredeyse 7-8 inde aynı Wifi kopma sorunu var. Birçok kişi farkında değil, ben söyledikten sonra anladılar.
    Bazıları iade etti, bazılar ise böyle kullanırım dedi. Sen de sorun olmaması gerçeği değiştirmez. A71 de sorun yok demedim. Samsunglar'da
    farklı sorunlar var.Dediğin ekran problemi mesela. S20 serisinde vardı yazılımla düzeltildi. Ama bu telefondaki Wifi sorunu yazılımla çözülemiyor.
    Antenin yeri ve yapısı sorun. Bu yüzden satış rakamları geride kaldı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgundem

Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Bildirim çubuğundaki bildirim simgelerin renkli olmasını nasıl sağlayabiliriz. Çok karıştırdım. Bulamadım. Resimdeki gibi bende siyah beyaz.
    Ben neto 8 pro kullanıyorum bizde oluyor sizde de olması lazım.

Bildirim gösterme şekli Miui ya da android olarak seçebiliyorum. O kısımdan yapabilirsiniz.

• 2 aylık kullanım sonucunda bir değerlendirme yapmak istedim. Telefonu 2 ay önce hepsiburada.com'dan Hepsiburada'nın kendisinden aldım, beyaz renk, 128gb. Telefon global rom ile geldi. Almadan önce özellikle kamerada sıkıntılar olduğunu belirtmişti bazı kullanıcılar. Telefonu aldığımdan beri kamerasında hiç hata ile karşılaşmadım. Oyun olarak Asphalt 9 oynadım, şuana kadar donma vs yapmadı. Kameranın içinde tozdan bahsedilmiş. İlk 1 ay sert kılıf ile, sonrasında ise içinden çıkan kılıf ile kullanıyorum, çerçevenin dışında toz birikmesine rağmen içine giren bir toz yok. Bir tanıdığımın amazondan aldığı telefon ise TR rom ile gelmiş ve kamerada zaman zaman sıkıntı ve şarj olma esnasında ekranda şarj logosunun yüklenmemesi gibi sorunlar mevcut. Büyük ihtimalle yazılımsal olarak sıkıntılı olan telefonların çoğu TR roma sahip. Genel olarak ise telefondan gayet memnunum, bir sıkıntım yok. Tavsiyede ederim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.