Sürekli yaşadığım iki durum var açıkcası sorun mu bilmiyorum.
Var mı bunları yaşayan birileri? |
Xiaomi Redmi Note 9S [ANA KONU] (96. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: neyro61Sürekli yaşadığım iki durum var açıkcası sorun mu bilmiyorum.
- Telefon ekranı kapalıyken ekrana 2 kere dokunduğunda açılması gerekirken üstüste 2. veya 3. denemem de telefon ekranı açılıyor ama bunu her defasında yapmıyor.
- İnstagram da dolasırken sol üstte çıkan geri ok a bastığında bazen alıgılıyor bazen algılamıyor.
Var mı bunları yaşayan birileri?
Ben ekran kapalıyken tıklaıyınca hic tepki vermiyor o nasıl özellikmis nereden ayarlanıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: neyro61Sürekli yaşadığım iki durum var açıkcası sorun mu bilmiyorum.
- Telefon ekranı kapalıyken ekrana 2 kere dokunduğunda açılması gerekirken üstüste 2. veya 3. denemem de telefon ekranı açılıyor ama bunu her defasında yapmıyor.
- İnstagram da dolasırken sol üstte çıkan geri ok a bastığında bazen alıgılıyor bazen algılamıyor.
Var mı bunları yaşayan birileri?
Aynı sorunlar bende de özellikle mesaj yazarken bazen donuyor
Ek olarak bildirim çubuğunu indirince nasıl anlatayım simgeler görünmüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, hepsiburada dan aldığım note 9s elime bugün ulaştı.Google hesabımı bağladıktan sonra gelen mailleri bildirim ekranından silerken telefon kendi kendine kapanıp birkaç saniye içinde açıldı.Bu üst üste iki kez oldu.Sonrasında deneme amaçlı bir süre kullandım yeni bildirimleri sildim sıkıntı olmadı.Bu normal mi,ne yapmalıyım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Can LpMerhaba, hepsiburada dan aldığım note 9s elime bugün ulaştı.Google hesabımı bağladıktan sonra gelen mailleri bildirim ekranından silerken telefon kendi kendine kapanıp birkaç saniye içinde açıldı.Bu üst üste iki kez oldu.Sonrasında deneme amaçlı bir süre kullandım yeni bildirimleri sildim sıkıntı olmadı.Bu normal mi,ne yapmalıyım?
son sürüme güncelleyin, güncelledikten sonra, menüden fabrika ayarlarına dönün, birkac gün daha kullanın eğer yine rastgele resetliyorsa sorunludur iade edin cünkü bende böyle bir sey hic olmadı ve olması da normal değil eğer güncelleme ve fabrika ayarlarına döndükten sonra 1 kez daha yaparsa, bu anakart arızasını gösterir
not: iade yaparken, cihazın bu sorunundan bahsetmeyin.. teknik servis raporu bilmemne yan cizmeye calısırlar.. cihazda hicbir sorun yok süper cihaz ama bana uymadı beğenmedim istemiyorum diyeceksiniz.. resimlerde ekranı ufak görünüyordu, bir de aldım, ekranı ayı gibiymis tek elimle tutamadım diyeceksiniz.. bu dediğimi mutlaka uygulayın cihaz sorunlu derseniz cayma hakkı kapsamında iade edemezsiniz hukuk'un etrafından dolasıp sizi uğraştırırlar cihazdaki sorunu tespit ettirmeye falan calısırlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 3 Aralık 2020; 8:17:15 >
-
Sağolun hocam deneyeyim
-
Yurtdışı 2000tl civarı 128gb lık versiyonları satılıyor. Mi5 ten geçmeyi düşünüyorum cihazın kamerası ve akıcılığı benim için önemli. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Sakın almayın dediğiniz durumlar var mıdır önerir misiniz telefonu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: themaniakYurtdışı 2000tl civarı 128gb lık versiyonları satılıyor. Mi5 ten geçmeyi düşünüyorum cihazın kamerası ve akıcılığı benim için önemli. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Sakın almayın dediğiniz durumlar var mıdır önerir misiniz telefonu.
Ekranı biraz kalitesiz ama göz alısıyor ve ilerde belki aylar sonra ghost sorunu çıkabilir onun dısında sorun yok 2000'e alınır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 3 Aralık 2020; 17:11:39 > -
miui 12 ile sıkıntı yaşayan var mı?
-
merhaba her yurdum insanı gibi bir şey alacağımız zaman hummalı bir araştırmaya girer en az paraya en çok özelliği ararız bende birçok telefonu inceledikten sonra ips lcd ekran çok beğenilmemesine razı gelerek note 9s'te karar kıldım ancak bazı sorularım var yanıtlarsanız mutlu olurum.
Öncelikle sahibinden gibi sitelerde ilanı olan yurtdışı cihazlar orjinal midir?
Görmeden uzaklardan(Gaziantep,İstanbul Vb.) bu şekilde telefon almak ne derece mantıklı yapan var mı?(forumdan)
sıfır olarak 2600 lira civarında türkiye garantisiyle güvenilir ya da sahibinden aracılığıyla yurtdışı 1750 Lira hangisi daha mantıklı 850 lira malum ülkemizde az bir para değil fikirleriniz ve deneyimleriniz benim ve benim gibi sorusu olanlar için çok değerli olacaktır.(Ayrıca yurtdışı cihazlara imei tamirini kişisel olarak yapabilmem mümkün olur mu?)
şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4son sürüme güncelleyin, güncelledikten sonra, menüden fabrika ayarlarına dönün, birkac gün daha kullanın eğer yine rastgele resetliyorsa sorunludur iade edin cünkü bende böyle bir sey hic olmadı ve olması da normal değil eğer güncelleme ve fabrika ayarlarına döndükten sonra 1 kez daha yaparsa, bu anakart arızasını gösterir
not: iade yaparken, cihazın bu sorunundan bahsetmeyin.. teknik servis raporu bilmemne yan cizmeye calısırlar.. cihazda hicbir sorun yok süper cihaz ama bana uymadı beğenmedim istemiyorum diyeceksiniz.. resimlerde ekranı ufak görünüyordu, bir de aldım, ekranı ayı gibiymis tek elimle tutamadım diyeceksiniz.. bu dediğimi mutlaka uygulayın cihaz sorunlu derseniz cayma hakkı kapsamında iade edemezsiniz hukuk'un etrafından dolasıp sizi uğraştırırlar cihazdaki sorunu tespit ettirmeye falan calısırlar..
Alıntıları Gösterakıllıca olan bu evet iade mantıklı duruyor ancak,
ben birkaç yerde bu soruna bugün denk gelmiştim bir daha tekrar etmemiş diye okudum bilginiz olsun sizde araştırabilirsiniz.
-
Ben redmi note 9s 128 gb sevdim bende şuanda hiç bir sorun yok. En mantıklı bu fiyata bu telefon başka yokki.
quote:
Orijinalden alıntı: losttime35merhaba her yurdum insanı gibi bir şey alacağımız zaman hummalı bir araştırmaya girer en az paraya en çok özelliği ararız bende birçok telefonu inceledikten sonra ips lcd ekran çok beğenilmemesine razı gelerek note 9s'te karar kıldım ancak bazı sorularım var yanıtlarsanız mutlu olurum.
Öncelikle sahibinden gibi sitelerde ilanı olan yurtdışı cihazlar orjinal midir?
Görmeden uzaklardan(Gaziantep,İstanbul Vb.) bu şekilde telefon almak ne derece mantıklı yapan var mı?(forumdan)
sıfır olarak 2600 lira civarında türkiye garantisiyle güvenilir ya da sahibinden aracılığıyla yurtdışı 1750 Lira hangisi daha mantıklı 850 lira malum ülkemizde az bir para değil fikirleriniz ve deneyimleriniz benim ve benim gibi sorusu olanlar için çok değerli olacaktır.(Ayrıca yurtdışı cihazlara imei tamirini kişisel olarak yapabilmem mümkün olur mu?)
şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
IPS ekranı ben amolede her zaman tercih ederim cünkü amoledlerde, amoled titremesi sorunu vardır düsük parlaklıkta ekran titrer menulerde bunu engellemek icin secenekler olur bazı cihazlarda ama benim gözüm hassas ben o titremeyi görüyorum kaydırırken de piksellerin yanmasında gecikme olabiliyor falan ayrıca ghost'a daha yatkın amoled görüntüsü güzel olmasına rağmen bazı dezavantajları var ayrıca göz migrenim var gözümde aura olusuyor bunu tetikleyebiliyor amoled ekran da kullandım ama IPS benim icin daha güzel.. 9s'in IPS ekranı, bendeki tianma, genel olarak kalitesiz bence yani diğer IPS'lerden daha kötü.. Tabii bu benim kisisel deneyimim ve baska cihazlarla karsılastırma imkanım oldugu icin böyle kısacası kendi fikrim belki baskasına kaliteli gelebilir ya da benim cihazın ekranında bir sorun da olabilir bunu baska bir 9s le karsılastırmadan kesin olarak bilemem..
Bu cihazların bildigim kadarıyla sahtesi yok baska sehirden cihaz almayın kendi sehrinizde satanlar varsa onlardan alın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 3 Aralık 2020; 22:46:17 >
-
Samsunglarıda seçenekler arasına koydum iphone kullanırken bir anda kötü bir ekrana alışmamın da zor olacağını düşündüm.
iphone da ips keşke her ips aynı olsa ama değilmiş Bunu da öğrendim teşekkür ederim
bence antutu önemli ama telefonun stabil çalışması ve hergün saatlerce baktığımız ekranın güzel hissettirmesi çok daha önemli bu ay içinde hangi cihazı aldığımıda buraya yazarım
herkese teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: losttime35Samsunglarıda seçenekler arasına koydum iphone kullanırken bir anda kötü bir ekrana alışmamın da zor olacağını düşündüm.
iphone da ips keşke her ips aynı olsa ama değilmiş Bunu da öğrendim teşekkür ederim
bence antutu önemli ama telefonun stabil çalışması ve hergün saatlerce baktığımız ekranın güzel hissettirmesi çok daha önemli bu ay içinde hangi cihazı aldığımıda buraya yazarım
herkese teşekkür ederim
hocam ben sizin ya da baskalarının kararını etkilemis olmayayım söyledigim gibi benim cihazımın ekranında bir problem olma ihtimali daha yüksek.. yani kutudan defektli panel gibi.. çünkü benim ekranımda düz renklerle yapılan testte direkt screen burn var yani ekranın üst kısmında renk daha koyu ortaya dogru daha açık aşağıya dogru yine koyu yani ekrandaki renkler bazı yerlerde daha koyu bazı yerlerde daha acık.. fakat ilginctir ekranda ghost imaj görmüyorum bunun yerine keskinlik düsük hafif titreme var gibi.. yani bende ilginc bir panel sorunu var bu yüzden kalite bana düşük geliyor da olabilir tüm paneller aynı diyemem yani başka bir 9s le karsılastırmam gerekiyor siz en iyisi cihazı almadan önce inceleyin o sekilde alın.. playstore daki display tester uygulamasından pixel testine girin renkleri kontrol edin ya da cihazın kendi menusunde de bu test var cekirdek sürümünden ulasılıyor oradan da bakabilirsiniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Aralık 2020; 7:13:2 >
-
Herkese merhaba.
2 gün önce 128 gb/6gb modelini aldım. Asus zenfone 5 kullanıyordum. Pil ömrü ve işlemci açısından çok üstün ancak stereo hoparlör olmadığından ses kalitesi ve panel kalitesi olarak zenfone 5'in baya altında. Ama zaten bunları tahmin ederek aldım.
Telefonu açar açmaz güncelleme indirdi ve şu an MIUI sürümü 12.0.2 kararlı olarak görünüyor.
Malesef menüde gezerken ve programlardan ana ekrana dönerken hafif takılmalar göze çarpıyor.
Bu konudaki mesajlarda 12.1.0'dan falan bahsedilmiş ama anlamadım.
Ayrıca ana ekranda sola geçince google feed de açılamıyor, illa google widgettaki G simgesine basmanız lazım. EU sürümlerde var deniliyor.
Beklemek mi eu rom bulup indirmek mi daha mantıklı?
Bir de xiaomi'de asustaki gibi romu indirip telefonu bios'a benzer ekranda açıp install from sd card diyerek yükleyemiyoruz sanırım? çünkü xiaomi forumlarında pc ye bağlayın fastboot vs bi sürü abuk subuk şey demişler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: naturklichHerkese merhaba.
2 gün önce 128 gb/6gb modelini aldım. Asus zenfone 5 kullanıyordum. Pil ömrü ve işlemci açısından çok üstün ancak stereo hoparlör olmadığından ses kalitesi ve panel kalitesi olarak zenfone 5'in baya altında. Ama zaten bunları tahmin ederek aldım.
Telefonu açar açmaz güncelleme indirdi ve şu an MIUI sürümü 12.0.2 kararlı olarak görünüyor.
Malesef menüde gezerken ve programlardan ana ekrana dönerken hafif takılmalar göze çarpıyor.
Bu konudaki mesajlarda 12.1.0'dan falan bahsedilmiş ama anlamadım.
Ayrıca ana ekranda sola geçince google feed de açılamıyor, illa google widgettaki G simgesine basmanız lazım. EU sürümlerde var deniliyor.
Beklemek mi eu rom bulup indirmek mi daha mantıklı?
Bir de xiaomi'de asustaki gibi romu indirip telefonu bios'a benzer ekranda açıp install from sd card diyerek yükleyemiyoruz sanırım? çünkü xiaomi forumlarında pc ye bağlayın fastboot vs bi sürü abuk subuk şey demişler.
Ben bu takılmaları hic görmüyorum yoktur demiyorum var diyorsanız vardır ama benim cihazımda bu takılmalar hic olusmadı benimki de 6 128 MIUI 11 de farketmistim.. cihaz kutudan MIUI 11 ile cıktı.. 12 ye güncelledim ve 12 de takılma sorunu görmedim eğer 12 ye güncelledikten sonra fabrika reset yapmadıysanız yapın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Aralık 2020; 10:19:9 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Ben bu takılmaları hic görmüyorum yoktur demiyorum var diyorsanız vardır ama benim cihazımda bu takılmalar hic olusmadı benimki de 6 128 MIUI 11 de farketmistim.. cihaz kutudan MIUI 11 ile cıktı.. 12 ye güncelledim ve 12 de takılma sorunu görmedim eğer 12 ye güncelledikten sonra fabrika reset yapmadıysanız yapın derim
Alıntıları GösterBen 12 ye güncellemedim önerir misin, fark var mı ki?
-
quote:
Orijinalden alıntı: neyro61Ben 12 ye güncellemedim önerir misin, fark var mı ki?
Alıntıları GösterFark var orta tusa basınca MIUI 11'de, animasyonda kasma dikkati cekiyor, google chrome'da, yazarken donabiliyor.. MIUI 12'de bu sorunlar giderilmi$ arabirimin hızı artmıs animasyonlar kasmıyor.. Güncellemeni tavsiye ederim.. Daha sonra güncellemesende olur benim cihaz rootlu zaten ve sürümde dikkatimi ceken bir bug yok 12.0.2.0 dan daha yukarıya güncellemeyi uzun süre düsünmüyorum..
Not: Güncelleme yaptıktan sonra mutlaka fabrika ayarlarına sıfırla kasmalar devam edebiliyor çünkü sıfırlayana kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Aralık 2020; 12:36:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X