< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FazKontrast -- 11 Aralık 2020; 22:29:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FazKontrast -- 11 Aralık 2020; 22:29:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alırken kimse Amoled diye pazarlamadı ürünü. IPS ve böyle bir ekran kullanıldığı bilerek alıyor herkes. Ürünü daha yakından bile görmeyip, izlediği videolar ve duyduğu şeyler ile burada bol keseden çöp, işe yaramaz gibi şeyler söyleyenlerin amacını gerçekten anlamıyorum. Az bir fiyat farkı denilen de iki model arası %30'a yakın bir fiyat farkı.
Ben iPhone X kullanıyordum. iPhone X'den bu telefona geçtim. Geçiş sebebim de bataryaydı. Üründe en sağlam Amoled veya Retina ekran da kullanılsa, hologram teknolojisi bile olsa bataryası bittikten sonra o ekran hiç bir işe yaramıyor. Ben 7 yıldır iPhone kullanıyordum mesela. Her yıl yeni çıkan model ile güncelliyordum da telefonumu. Artık günde 2 ya da 3 kez şarja takmak beni bezdirdi. Powerbank veya şarj kablosu olmadan en son ne zaman vakit geçirebildim iPhone kullanırken inanın hatırlamıyorum. Önce Apple ekosistemimi dağıttım, sonra da Apple'ı komple bıraktım. Çok kaliteli bir ekran isteyen ve diğer özellikleri umursamayan insanlar için tercih edilmeyecek bir model olabilir 9S. Daha güncel bir model olsun, görece fiyatı uygun olsun, amoled şart değil, büyük bir depolama alanı ve hafıza kartı desteği olsun, güncel bir işlemci ve büyük bir batarya bulundursun diyenler bu telefonu kesinlikle incelemeliler. Sonuç olarak herkesin ihtiyaçları ve kullanım şekilleri farklıdır. İnsanlar telefonları ihtiyaçları ve kullanım şekillerine göre alırlar. Sizin için "çöp" olan bir model diğer kişi için ihtiyaçlarını karşılayan, güzel bir model olabilir. |
Meseleye açıklık getirelim;
Olumsuz görüş bildirmek değil yaptığınız şey. Elinize dahi almadığınız cihazı ne olduğunu kestiremediğim bir sebeple sadece yermek yaptığınız şey. Yazılımından, donanımına kadar yerdiniz. Yazdıklarınızın ne kullanıcıya bir faydası var, ne de almayı düşünen kişilere. Bir dayanak olmadan yeriyorsunuz. Madem beğenmiyorsunuz almazsınız olur biter. Cihaz ana konularının mantığını bildiğinizi düşünüyorum. Paylaşımlar, deneyimler paylaşmak yerine oturup size cevap yazmak ile uğraşıyor herkes. Eleştiri yapmak çok güzel bir şey. Ana konuların, cihaz konularının da mantığı budur zaten. Eleştiri yapılır, kullananlar deneyimini paylaşır, bir takım ipuçları v.s paylaşılır, sorusu olan sorusunu sorar ve konu oldukça faydalı olur. Bunun da kullanıcılara ve almayı düşünenlere faydası olur. Burada eleştirmek ile yaptığınız gibi sebepsiz yerme arasındaki farkı anlamak gerekiyor. Daha da uzatmayacağım anlayacağınızı umuyorum. İyi forumlar. |
Kusura bakmayın geç cevap veriyorum. 1400 telefon 200 de kargosu Aliexpress'ten almıştım.
Mesajlar gelmiş nasıl oldu diye. İkamet Meksika arkadaşlar. İki gün içinde DHL ile geldi. Bazı yorumlarda vergi kesildiği yazıyordu. Satıcıya rica ettim, 45 dolar fiyat gösterdi. Aynısını İstanbul'da alsam bir telefonda devlete gidecek. Yazık bu sisteme, düzene. Umarım insan gibi yaşanılan günleri ülkemiz görür. |
Her konuya yazıyorum belki sürekli soran olmaz
Arkadaş her marka model, batarya kapasitesi 3000 mah ta olsa 6000 mah ta olsa her ana konuda bıktık yahu bu ekran süresi batarya performansı sorularından hangi konuya girsek aynı sorular aynı muhabbetler bu kadar saçma sapan sorular olur mu Adam telefonu daha yeni almış 1 kere şarj etmiş hatta daha sarj etmeden kutudan çıktığı haldeki batarya performansını soran var niye çabuk bitiyor diye Yıllardir öğrenemedi kimse, herkesin kullanım senaryosu farklıdır ama ısrarla herkes aynı batarya performansını bekliyor sidik yarışına giriyor. Bütün markalar yazılımlardan şu batarya kullanim süresi pil performansı ekran süresini vs silseler, batarya yuzdesiden başka bir bilgi olmasa da kurtulsak artık şu batarya muhabbetlerinden, bütün forum aynı sorular aynı konu ile dolu gina geldi. |
M31 ve note 9s arasında kalanlar ekrani iyi diye m31 seçenler o işlemciyle ekrana uzun süre bakcaniz zaten mantıklı 🤣😂
|
Arkadaşlar açıkçası ben amoled ekranlardan biraz tırsıyorum, Allah göstermesin düşse falan kırılırsa 1 milyardan aşağı değil fiyatları.
|
Kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan. Versusun puanlama sistemini bilmiyorsun anlaşılan. günümüz insanının ortalamasısın sanırım. Bilmeden fikir sahibisin. Her şeyi google'a yazıp sadece okuyarak öğrendiğin bilgiler bu insanlara nasıl bir özgüven veriyor böyle. 720g genel güç tüketimi ve performas ortalamasında 730g ve 730 dan daha iyi. 665 ayrı bir sınıfta zaten.
|
Hocam ekran süresi tabii ki de önemlidir.Tamam kullanım tarzı farklı olabilir ama Note 8 Pro da 5020 Note 9S de 4500 mah olsaydı herkes Note 8 pronun daha fazla gideceğini düşünürdü ama öyle değil.Biri mediatek (12nm hatırladığım kadarıyla) digeri snapdragon 720g (8nm) yani bunlar belirgin farklar.Mediatek 6 saat veriyorsa snapdragon 10 saat verir
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbjk -- 3 Mayıs 2020; 18:1:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |