Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note - Kullanıcı İncelemesi / İpuçları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
19
Favori
16.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet sizin yaşadığınız sorunu Jiayu G5'te bende yaşıyordum (MT6589T) fakat Redmi Note'da uzun bir mesafede TomTom kullandım yoldan dışarı atmadı hiç. Esasında Mediatek MT6592'de GPS çipsetini tamamen elden geçirdiğini biliyoruz fakat sizde aynı çipseti kullanan bir telefon olmasına rağmen pek verimli değil zannedersem. Belki olaya yazılım faktörü giriyor olabilir. Şunu da belirteyim "GPS Fix&Epo download" vb. gibi ekstra düzenlemeler de yapmadım stok halinde iyi sonuçlar veriyor. Zaten Miui forumunun Redmi Note konusunda bu tarz bir problem rapor edilmemiş.
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    az kaldı üstat telefonu alır almaz burada yazdığın herşeyi yapacağım.dosyaları indirdim bile yemiş yutmuşsun sen bu telefonu.
    hocam güncelleme varmı yeni yoksa 25 sürümümü var en son? bilgi verirsen ona göre indireyip bir köşeye kaldırayım (benim net limitli o yüzden) bu arada imei olayı süper oldu bu kadar basit bir yöntem daha yoktur sanırım arkadaşın jiayu g4s'ine yaptık ağzı açık kaldı :D
  • senol_1980 S kullanıcısına yanıt
    Evet son sürüm V 25.0.0 ama bunun bir varvasyonu olarak V5 4.8.1 güncellemeli ve WSM Tools/Root gömülü bir rom hazırlıyoruz şu an İngilizce ve Çince, bende Türkçe dil ekleyip yayınlayacağım testlerini yapıp. Bu nedenle kısa bir süre beklemede kalın.
    Rom hazır arkadaşlar, biraz daha test edip yarın link vereceğim.

Değişiklikler ;

Miui Sürümü : V5 4.8.1
    Dil : Varsayılan olarak Türkçe
    Google Apps : Yüklü değil

Root edilmiştir
    WSM Tools ve Miui Modülü yüklü olarak gelir
    Arama ve mesajlarda led flaş bildirimi (Kamera Flaşı)
    Yeni Duvarkağıtları
    Varsayılan olarak SD Kart yükleme konumu yapma anahtarı
    Yeni Tarayıcı (Maxthon)
    Viper ve Dolby Audio geliştirmeleri
    CRT kilit ekran efekti
    Xperia Klavye
    v.s.

Xiaomi Redmi Note - Kullanıcı İncelemesi / İpuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 4 Ağustos 2014; 0:14:53 >

Yeni romu bekliyoruz merakla ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarigol45 -- 4 Ağustos 2014; 19:28:42 >
  • sarigol45 kullanıcısına yanıt
    Şu an beklemede, Çinli arkadaşlara defalarca sistemi şişirmemelerini söylememize rağmen yine bir dünya sadece kendilerine yarayacak uygulama gömdüler roma. Bize de bug olarak geri dönüyor bu haliyle.
    Şimdilik çok güzel bir tweak olan Fly on Mod kullanın, sistemi gözler görülür derecede hızlandırıyor ve daha akıcı hale getiriyor ;

Xiaomi Redmi Note - Kullanıcı İncelemesi / İpuçları

İndir ; Fly on Mod
    Kurulum ; Twrp ile flaşlayıp sistemi yeniden başlatın.

Features and Improvements :

- Full memory management.
    - Linux kernel tweaks and improvements for better performance and battery life.
    - Entropy generator engine used to reduce lags.
    - Zipalign apps in "/system" and apps in "/data" every 48 hours which result in less RAM usage.
    - Sqlite optimizations and faster database access.
    - CPU governors tweaks and improvements for better performance and battery life.
    - Increased SD Card read-ahead cache to 2048 KB .
    - Ad blocking.
    - Build.prop tweaks and improvements.
    - Cleans log files and tombstones at every boot.
    - Many other tweaks for better performance and battery life!

• üstad eline sağlık çok güzel anlatım olmuş. ama ben yine de bişi anlamadım. rom falan atma işlemlerine biraz yabancı olduğum için herhalde. bi aksilik olmazsa bende alıyorum bi tane. ama aklıma takılan 1-2 soru var. kızmazsan sormak istiyorum

1- telefonu açtık. önce MIUI V5 25.0.0 Multilanguage bu romu mu yüklüyoruz. ve nasıl ?
    2-MobiunchleTools telefonda yüklü mü. yoksa onu da mı yüklicez. tabi ki nasıl ?
    3-twrp recovery yi kurduk diyelim. 2. soruya vereceğiniz cevapla :) su ve root dosyasını nasıl flaşlıcaz ?
    4-bunların hiçbirini yapmasak sadece dil paketini yükleyip kullansak çok sıkıntı olur mu?
    5- imei işlemi basit gibi duruyor. peki bu işlem kalıcı imei işlemi mi ? yoksa root falan atılınca gidiyor mu?
    ayrıca bu mobile uncle imei recovery ayrı program mı ?
    6- senin vereceğin romu kullanmak istesek hangilerini yapmaya gerek yok yukarıdaki işlemlerin?
    7- bu kadar sorudan sonra sence bu telefonu almalı mıyım? yoksa bu acemilikle hiç bulaşmayayım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf03 -- 5 Ağustos 2014; 0:32:18 >

Elinize sağlık çok iyi bir inceleme olmuş. Biraz daha fazla fotoğraf ve video çekim örneği eklerseniz telefonu almak isteyenler için faydalı olabilir.
  • Sanırım rom yükleme konusunda pek bilginiz yok, ben bu temel işlemleri herkes biliyor farzedip anlatım yaptım daha açıklayıcı olursak ;

1) Telefonu açın Miui 25.0.0 dosyasını indirip Sd karta atın. Sonra güncelleme (updater) uygulamasına girip menü tuşuna basın "kurulum paketi seçin" bölümüne tıklayıp sd karta attığınız dosyayı gösterin. Güncellemeyi bu şekilde yapacaksınız.
    2) Mobiunchle uygulamasını Google Play Store'dan yükleyeceksiniz.
    3) Twrp veya kendi recovery'sini açmak için önce ses kısma ve güç tuşuna basarak telefonu açın. Orada Install bölüne girip sd karta attığınız dosyaları gösterip flaşlayın (su,root vs.)
    4) Türkçe dil paketi yok, direk rom olarak yüklemeniz gerek.
    5) Anlattığım IMEI dünyanın en kolay yöntemi hiçbir ek programa v.s ihtiyaç yok. Kalıcı oluyor mu derken ben bozulan iPhone'umun IMEI'sini aktardım. Önemli olan IMEI'sini kopyaladığınız telefonun bir daha hiç açılmaması. Bunun dışında hattın kapanması mümkün değil. Ben çok uzun zamandır aynı IMEI' yi kullanıyorum değişik telefonlarda.
    6) Rom geliştirme şimdilik iptal. Yakında yeni sürüm geleceğinden uğraşmaya gerek olmadığını gördüm ve Çinli geliştirici arkadaşlarla bazı sorunlar yaşadık.
    7) Şu an T50/GMD2 gibi 700/900 arası telefonlara "f/p kralı" deniliyor. Bu telefonu ise 600 TL'ye alabiliyorsunuz. Teknik özelliklerini karşılaştırın sadece bu kadar diyeyim..
    Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik biraz ilgi ve deneme/yanılma yöntemiyle yapabilirsiniz herşeyi, zaten çok basit işlemler. Burada anlatılanlardan sadece rom yükleme işlemini yapabilirsiniz isterseniz ama maksimum verim için diğer verilen işlemleri de yapmalısınız yoksa en basit misal iki üç tane ağır oyun yüklerseniz hafızanız biter. (Çünkü telefonda stok halde sd karta uygulama yükleme yok)

Teşekkür ederim, fırsat buldukça farklı çekimler ekleyeceğim. @muratai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 5 Ağustos 2014; 9:07:59 >

• eline sağlık üstad. teşekkür ederim. şimdi daha iyi anladım. herhangi bi ters bi hareket yapmazsam aynen dediğin gibi yapıcam aşamaları. kalıcı imei derken, yeni rom falan yüklendiğinde eski imei ye dönme olayları oluyormuş herhalde onu demiştim. ama sorun değil. zaten 1 defa imei atma işini yaptıktan sonra hep yapabilirim sanırım. şimdi win 7 yüklü bi bilgisayar bulmaya geldi sıra :)
  • Tam size yakışan bir inceleme, emeğiniz için teşekkürler. THL 5000 ile Jiayu S2 düşünüyorum ustat bende, fikrini almak isterim?
  • resneli R kullanıcısına yanıt
    Bu ikisi arasında THL 5000 çok daha iyi bir seçim olacaktır. Jiayu S2 gibi çok şık ve tasarım anlamında çok iyi değilsede 5.000 mAh bataryası ile harika kullanım süreleri elde edersiniz. Yanlız ağır oyunları düşük fps hızlarında oynatır Mali-450 bilginiz olsun. Önümüzdeki günlerde MT6592 Turbo ile beraber GPU'nunda yenileneceği söyleniyor oyun için alıyorsanız üzebilir bu telefonlar bilginiz olsun. Şu an için en doğru olan bu çipset+hd ekran (fhd değil yani)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam, çok oyun hastası değilim benim işim görür oyun konusunda.
  • İnceleme için teşekkürler hocam gerçekten emek vermişsiniz alacak olan arkadaşlar için tam bir kılavuz olmuş bu inceleme. Ayrıca bence telefon abartı şekilde kalın değil hatta birazcık kalın olması daha iyi bence elde daha rahat durur. Şahsen ben note 3ü spigen kılıfıyla kullanıyorum kalınlık 12 mm oluyor ama daha rahat tutuyorum telefonu.

• Katılıyorum size phablet sınıfındaki cihazlarda kalınlık çok etki etmiyor kullanım ve estetiğe. Bugüne kadar hep ince telefon kullanmış biri olarak (5S,P6,G5) Redmi Note bana itici ve kullanımı zor gelmedi. Ekran büyük olduğu için insanın algısı değişiyor sanırım.

• @felixamor
    Selam.
    Dun bir arkadaştan bu telefonu aldım. Satın aldığım arkadaş türkçe rom olarak bir rol yüklemiş ve içinde updater yok.
    Verdiğiniz romlari updater olmadan nasıl yukleyebilirim.?
    Ya da telefonun orijinal romuna nasıl donebilirim?
  • Şu cihazı alıp kullanmayı çok istiyorum, merak ettiğim nadir tellerden. İnşallah alıyorum hafta içi.

Müdür, bu imei atma işi ilk sayfada anlattığın imei kurtarma denilen yöntem değil mi?

Ayrıca, eline bilgine sağlık...
  • Konudaki linkten V 25.0.0 dosyasını indirin daha sonra ses kısma ve güç tuşlarına uzun basıp recovery'e girin girdiğiniz yerde "install from sd card" yazan yeri tıklayıp sd karta attığınız dosyayı gösterin.. Böylece rom güncellemiş olursunuz.

Evet IMEI işlemi böyle. Yani telefonu PC'ye bağlamanıza, ekstra program indirmenize hiç gerek yok. Miui'yı farklı bir yöntemle root edip superuser yüklemenize gerek yok. @DARBE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 5 Ağustos 2014; 22:11:23 >
  • Eyvallah kardeşlik.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.