Şimdi Ara

Xiaomi XiaoYi Intelligent 720P 4X Digital Zoom IP CAM (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.431
Cevap
55
Favori
59.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir de M sürümünü yükleyip deneyelim? Benzer şikayeti olan biri M sürümüne düşürdüğünde bağlanabildiğini yazmıştı.
  • fangoso kullanıcısına yanıt
    Maalesef M sürümü de olmadı, sanırım bağlanmayacak bu kamera. :) Yine mavi ışık sabit yanmasına rağmen aynı sayfada takılıp kalıyor.

Acaba diyorum modemden bir ayar mı yapmak lazım.
  • Laynis kullanıcısına yanıt
    mavi ışığın sabit kalması kameranın bağlandığını gösteriyor telefon ile ilgili bir sıkıntı olmasın başka telefon varsa evde tekrar resetleyip deneyebilir misiniz?
    Eşimin de telefonu (Android) benim telefon gibi aynı yerde takılıyor. Modemden bir ayar yapmak gerekiyor belki de.

Tabletim iPad, uygulaması olsa onu da deneyeceğim ama umudum git gide azaldı.
    https://itunes.apple.com/us/app/xiao-mi-zhi-neng-jia-ting/id957323480?mt=8 buyrun bir de tabletten deneyin. Sonucu özelden yazın başlığı çok meşgul ettik :)
    Meşgul etmedik aksine bu konu başlığı altında bunu yazmak iyi oldu, aynı sıkıntıyı yaşayanlar illa ki olacaktır.

Ben çözdüm, anlatayım.

Mi Home uygulamasını kurdum ve hemen tanıyıp bağlandı! Demek sorun uygulamada.
    tabletten bağlanmayı başardınız yani?
    Tabletten değil, android telefondan Mi Home uygulamasını indirdim, o uygulamayla bağlandım. Özetle YI Home çalışmadı, Mi Home çalıştı.
    Çok ilginç bir durum ilk defa görüyorum. Neyse sorun kalmadı güle güle kullanın. Kamerayı tanıttığınıza göre tekrar yi home programına geçebilirsiniz mi home büyük oranda çince malesef. ios taki mi home programı tamamen ingilizce ve androide göre daha stabil, tavsiye ederim.
    YI Home yine kameraya bağlanamıyor, sadece Mi Home'da kameraya bağlanabiliyorum. Ben en iyisi Çince derslerine başlayayım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 12 Ocak 2016; 0:41:41 >
  • Ben sormuştum ben cevaplayayım. Aşağıda ortalama veri boyutlarını verdim.

1280x720

10 Saniye: 800 KB

1 Dakika: 4.8 MB

1 Saat: 300 MB

1 Gün: 7.5 GB

1 Hafta: 52.5 GB

640x368

10 Saniye: 300 KB

1 Dakika: 2 MB

1 Saat: 120 MB

1 Gün: 3 GB

1 Hafta: 21 GB

Verilere göre 32 GB hafıza kartı ile sürekli kayıt modunda dahi epeyce bir zaman kayıt yapabiliyor.

Not: Sürekli kayıt modunu bulamadım henüz, var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 12 Ocak 2016; 12:12:09 >
  • Öncelikle burada bilgi paylaşımı teşekkür ederim.Bende bu kamerayı aldım fakat ilk gün kesinlikle yaşadığınız iphone ve android bağlanma problemini yaşadım.çince bir bayan konuşuyor bir şekilde wifi tanıyor mavi geliyor ama tel görmüyordu.

Dün akşam fangoso arkadaşımız tanıtımınıda verdiği android programını kurdum.Zaten kamerada mavi gelmişti ve tak diye androidde görüntü geldi.Sonra kamerayı update etti ve iphone na görüntü kendiliğinden geldi.Daha saat sorununu çözmedim dediğiniz gibi 6 saat ileride gözüküyor.

Bir arkadaş kameranın mavi çalışma ışınığı kapattığında çalışıp çalışmadığını nasıl öğreniriz demiş.Çok kolay karanlıkta kamera kızıl ötesi aydınlatmayı açarken tık diye bir ses veriyor.Kameranın lensini eliyle kapattığında gece modu yapacağından sesi duyacaktır.

Şimdi şunları söylim yeni aldıysanız direk fangoso nun verdi android ile kurun ve kamera update varsa yapın sonra iphone yazılımını kurun yoksa inanın kurulmuyor.
    Eğer uğraşıp kurmadıysanız reset atın ve yukarıdaki şekilde devam edin.

forumda bir çok arkadaş kayıt için sormur fakat net bir cevap yok.Sürekli hafıza kartına yada buluta kayıt yapabilme imkanımız var mı?

yada evde bir android tablet yada windows program ile kayıtta tıklayıp oraya mı kayıt yapacağız.

Sürekli sd kayıt olsa nomal kayıtda sd kalitesi hareket algıladığında Hd kalitesinde kayıt yapsa süper olur.Yada aynı şekilde ücretli veya ücretsiz bir bulut sistemine kayıt yapsa ne güzel olur.

alacak arkadaşlara şunu söyleyebilirim.Görüntü kalitesi telefondan barak söylebilrim çok iyi hele gece tam karanlıkta süper ötesi(otomatik geçiyor).Programıda gayet iyi çalışıyor hareket olduğunda uyarı ve isterseniz 6syn video gönderiyor.Telsiz gibi konuşabiliyorsunuz.Uzaktan izleme ve kayıtta ses var.

Parasının ötesinde.Çin malı deyip geçmeyin ben xiaomi nin bilekliğini, usb wifi router nı ve şimdi kamerasını kullanıyorum malzeme ve çalışma olarak çok çok kaliteli bir firma.100tl civarına evinize güvenlik hd güvenlik kamerası alıyorsunuz istediğiniz yerden ip vs derdi olmadan ulaşabiliyosunuz.
    normal bir kamera alsanız yine bu paraları verseniz ki zor bir heryerden ulaşmak için aylık 10-15tl ttnet e sabit ip ücreti vereceksiniz.

Tek sıkıntısı bende ilk kurulum zorluğu ve sürekli kayıt.

yazım hataları kesin vardır görmezden gelin:)

• mustafacoban M kullanıcısına yanıt
    Hafıza kartına hareket anında kayıt yapma seçeneğini veriyor ama ben de sürekli kayıt özelliği nereden açılıyor bulamadım. Bir arkadaş olduğunu yazmıştı. Bu arada eğer bunu yapabiliyorsa başka sorular ortaya çıkacak; "Cihazın 7/24 kayıt yapması ısınarak arızalanmasına neden olur mu? Hafıza kartı dolduğunda kayıt durur mu?" gibi...

Yeri gelmişken kayıtla ilgili önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. "Hareket olduğunda video gönder" özelliğini seçerseniz hem uyarı bildirimi hem de 6 saniyelik video geliyor malum. En önemlisi de bu veri kameranın hafıza kartında saklanmıyor, sanırım bulut mantığında çalışan Mi hesabında saklanıyor. Çünkü test ettim, hafıza kartını formatlamama rağmen bu 6 saniyelik videoyu izleyebiliyorum. Bu neden çok önemli? Çünkü diyelim ki kötü niyetli bir kişi kameraya yakalandı ama kamerayı da farketti. O zaman kamerayı içindeki verilerle alıp gidebilir. Oysa veri saklandığı için böyle bir durum olmuyor.

Diğer sorunuzun cevabı, kamerayı mobil cihazınızdan canlı izlerken, izlediğiniz cihazın hafızasına fotoğraf ve video kaydı yapabiliyorsunuz.

Edit: Aslında mantıken sürekli kayıt yapmıyor mu bu cihaz? Çünkü zamanda geri sarma yapabiliyoruz, o zaman eski kayıtları nerede saklıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 13 Ocak 2016; 17:43:45 >

• sürekli sanırım kayıt yapmıyor bende bunu çözemedim zaten.

sizin izlediğiniz kayıt hareket anındaki tuttu kayıttır yoksa 15dk önceye vs al gibi bir durum yok
    Dün test ettim ve kayıtla ilgili kafamda soru işareti kalmadı.

Kamera hiçbir ayar yapmaya gerek duymadan açık olduğu sürece takılı olan SD karta sürekli kayıt yapıyor! Kamera açıkken sürekli kayıt yapmasını istemiyorsanız bunun iki yolu var. Birincisi kameraya SD kart takmamak, ikincisi de açık olan kameranın ayarlarından "Motion Activated Recording" yani "Sadece hareket olunca kaydet" seçeneğini aktif hale getirmek. Bu seçim SD kartın alanından tasarruf etmek için öneriliyor.

Bir başka bilgi daha paylaşayım. Kameraya canlı bağlandığınızda altta bulunan zaman çizgisi eğer düz siyah ise kayıt yapılmadığını gösteriyor ve doğal olarak isteseniz de zamanı geri saramıyorsunuz. Zaman çizelgesinde koyu kırmızı renkte alanlar görüyorsanız o da kayıt yapılan zaman aralıklarını gösteriyor. Eğer sürekli kayıt yapıyorsanız zaman çizgisinin tamamı kırmızı oluyor, hareket anında kaydetme özelliği açıksa çizginin hareket olduğu zamanlardaki bölümleri kırmızı oluyor. Özetle kırmızı alanlar kayıt yapılan zamanları gösteriyor.

Ayrıca belirteyim, kamera bulut sistemine kaydetmiyor.

Yazılım oldukça güzel ve kullanışlı olmasına rağmen iki önemli problem var. Birincisi canlı izlemede sol üst köşede görünen saat farkı (6 saat), ben müdahale etmedim ama bunun çözümü verildi. İkinci sıkıntı ise zaman çizelgesinin stabil çalışmaması. İstediğiniz kayıt zamanına gelmek isteseniz de gelemiyorsunuz.

Bilgilerin faydası olmuştur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 14 Ocak 2016; 10:24:36 >

• Yani evdeyken kayit yapmasin dersek sd cikaracagiz yada enerjiyi.surekli kayit istersek ise acik birakalim yeter.aksam zaten sd karti pc taktim baya cekmis parca parca kliplerle.
    Saat olayi denilen dosyalari yukledigimde duzeldi.
    kayit izlemeyi inan telefondan bende tam cozemedim:)
    Sanirim bir kayit izleme kaldi.
    bulut kayit olsa cok tatli olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tam da onu soracaktım. Kamera kayıtlarına bakmak için SD kartı bilgisayara takınca "Desteklenmeyen Format" uyarısı alıyorum ve içindeki verileri göremiyorum. Siz SD kartı görebildiğinize göre sorun kullandığım bilgisayarın iMac olması sanırım. Bunu nasıl çözerim bilemedim.

Evdeyken kayıt yapmasını istemiyorsanız SD kartı çıkarmakla ya da elektriği kesmekle uğraşmayın, canlı izleme yapmayacaksanız uygulama üzerinden kamerayı kapatabiliyorsunuz.
    Kartı fat 32 olarak biçimlendirip deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Formatı değiştirdim ve dosyaları görmeye başladım, teşekkür ederim.

Şunu farkettim, kendi uygulaması üzerinden format atınca 32 GB olan SD kart hafızası 21.7 GB'a kadar düşüyordu. iMac üzerinden format atınca 29 GB alan kullanabilir hale geldi. Başka bir yolla format atsak 32 GB alanın tamamı açılır mı merak ettim. Sonuçta kalan 3 GB az bir alan değil.

Bu arada kamera saatini değiştiremedim.

M sürümü kullanıyorum.

https://yadi.sk/d/MpaQaTC1mU2kQ verdiğiniz bu linkteki "test_M_N.zip test" dökümanını indirim. Bilgisayarımda zipli dökümanın içini açıyorum, çıkan equip_test.sh, rtspsvr ve server dosyalarını SD karta aktarıp kartı tekrar kameraya takıyorum. Kamera kendini yeniden başlatıp ağa bağlanıyor ama uygulama üzerinden baktığımda saat aynı kalıyor ve Türkiye saatine geri dönmüyor. Neden acaba?

• Bu arada 6 saat farkını fix ile düzenleyebilirsiniz fakat belirli saatler arasında bildirim gelmesi için ayarlama yapacaksanız orjinal cihazın saati ile hesaplayarak yapmak gerekiyor fix ile saati dizeltseniz bile 6 saat düşerek ayarlama yapmak gerekiyor bilginize..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.