Şimdi Ara

Xigmatech gaia sd 1283 aldım. bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle biraz bilgi vereyim.

işlemcim q6600. oc ile 3.5 ghz e çekmiştim stok fan ile. boşta sıcaklık 45 derecelerde, oyunda ise 65 dereceleri görüyordu. çoğu zaman resetleniyordu bilgisayarım.

netten incelemelere göz atıp xigmatech gaia sd1283 almaya karar verdim. bununla beraber thermaltake tg1 macun da aldım.

xigmatechin içinden bir adet fan çıkıyordu. ben elimde bulunan cooler master fanı da ekledim bunun üzerine. ve şu anda sistem boştayken 26 derece civarı, battlefield 3te 42 dereceyi geçmiyor. şuanda müthiş derecede memnunum.

ses konusunda gayet sessiz çalışıyor ve sogutmasından memnunum. kasam da xclio a380 (2 adet 250mmlik fan ve bir adet 120mmlik egzoz fan mevcut)

sorumuza gelelim. ben bu sogutucuyu fanlar ramlere bakacak şekilde taktım. ve fanların akışını ikisini de sogutucuya dönük yaptım. acaba birisi içeri verecek diğeri dışarı alacak şekilde yapsam daha mı verimli olur? yoksa böyle iyi midir? fanlar psuya dönük olsa mı daha iyi olur. önerilerinizi alabilir miyim?

bir hatırlatma daha yapmam lazım. yan kapaktaki 250lik fan sogutucuya engel oldu kapagı kapatamadım. ben de gidip bir pleksi yaptırdım. içini fan boyunda kestirip fanı dışarı aldım. tam sogutucunun üzerine üflüyor o da. bunun da etkisinin olacağını düşünerek belirteyim.

fotoğraf eklemeye çalışacağım.

• fanlardan biri önden soğutucuya hava üfleyecek diğeri arkadan gelen havayı çekecek şekilde yapmalısınız.
  • RAM kısmından havayı çekip egzoz fana üfletmelisiniz. Yani biri üfleyecek diğeri çekecek.. İkiside soğutucuya üflerse tam performans alamassınız. Şahsen denemiştim ve aynı soğutucuyu kullanıyorum.. Konuma bakabilirsiniz. 2. mesajda fotoğraflar mevcut..

http://forum.donanimhaber.com/m_65181797/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65181797
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.