Şimdi Ara

Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler yaklaşık 2-2.5 ay kadar evel kendime imzamda bulunan kasayı topladım. Kasa olarakta kasa ile birleşik 600w PSU barındıran Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition modelini seçtim. Model gerçekten canavar gibiydi 8 adet 12-14 cm fan slotları USB 3.0 girişleri ile heybetli ve aşırı sessiz çalışan bir kasaydı. Yalnız kasada şöyle bir sıkıntı çıktı. GTX 560 ile oyunlarda kapanma yapıyordu. GTA 4, Tomb Rider 2013 gibi oyunlarda kart 50-60 hatta zorlarsak 90 fps aldığım kart oyuna girince 15 dakika sonra makineyi kapatıyordu. LoL gibi basit bir oyunda bile teamfight'larda makine kapanıyordu.

Bende önce GTX560'ı bir güzel söküp aldığım yere götürdüm. Adamlar test ettiler sabah 9 da verdim öğlen 12 de gittim adam bıraktığım gibi hala NFS oynuyordu. Sıkıntı olmadığını söylediler geri aldım. Sonradan koca kasayı yüklenip götürdüm, test edildi ve PSU arızalı olduğu söylendi. Segmente göndereceklerini 1 haftaya geri geleceğini söylediler. Bende kasamı aldım yan dükkanımdaki esnaftan CM 460W PSU idarelik aldım. Taktım, hiçbir oyunda ne kasma ne donma ne kapanma oldu. Canavar gibi oldu alet.

20 gün bekledikten sonra segment geri yollamış ve "Arızası yok sağlam, İADE" yazmışlar. Vida izleri vardı, dedim belki ufak bir arıza vardı giderdiler söylemek istemediler. Eve gelip taktım, oyuna girdim on dakika sonra kapandı. Gene aldım PSU'yu götürdüm dediler işinizi hızlandıracağız 3-4 güne getirtmeye çalışıcaz. Verdim üzerine 20 gün daha bekledim. Bu arada kasa 460W ile canavar gibi akıyor. Gene geri yollamışlar PSU'yu gene "Arızası yok sağlam, İADE" yazmışlar.

Konuştum firmanın yetkili abisiyle, bana sağ olsun bire bir değişim yaptı. Sevinçli bir şekilde eve gittim PSU'yu taktım oyuna girdim. 1 saat kadar tuttu, ağzım kulaklarımda ÇAT diye kapandı makine. Sonra tekrar makineyi yüklendim götürdüm dedim bu böyle olmıcak arızanın PSU olduğuna %100 eminim alın bunu adam akıllı test edin.

Hadi aldığım makinede cenabetlik oldu bozuk çıktı. Hadi segment geri yolladı olmadı. Hadi 2. PSU da bozuk çıktı. Bu nasıl iş ? Çeşitli testler sonucunda şunu öğrendik.

Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W PSU max 150W çıkış verebiliyor. 2 farklı PSU ile PSU TESTER cihazında denedik. Oyuna girmeyince boşta 50-60 watt ile düzgün çalışıyor, oyuna girince 150w üzerine çıkınca PSU kısadevre korumasına geçip kapatıyor. Dış kasası 10 numara olan bu kasanın PSU'su 10 lira etmez.

Arkadaşlar ben bu kasaya 190 tl vermiştim temiz kullandığımdan iade ettim onun yerine üzerine 70 tl daha koyup Kingston HyperX 3K 120 GB SSD HDD satın aldım.

Şimdi size bunu yazmamın amacı eğer boş kasa olarak almak istiyorsanız bu kasayı %100 tavsiye ederim. Gerçekten mükemmel dizaynı ve hava akışı sağlayan fan bölgeleri, kablo saklama kanalları herşey mevcut. Ama PSU ile birlikte alacaksanız size önerildiyse bu yazdıklarımı gözden geçirerek birkez daha düşünün.

Şimdi belki de sağdan soldan bir arkadaş gelip diyebilir "Ben bu kasayı kullanıyorum hiç sorunum yok".
    Benim amacım aldığım firmayı kötülemek olsa firma ismini belirtirdim.
    Amacım Xigmatek'i kötülemek olsa Kasayı bu kadar övmezdim.
    Bu kapanmalar yüzünden benim 3 senedir kullandığım 1 TB HDD ömrüm %90 dan %60 a düştü(2 ayda).
    Bu konuyu açtım ki bu kasayı beğenipte almak isteyenlerin başı ağrımasın, benim gibi uğraşmasın. Ben şanslıydım çünkü aldığım firmanın bayisiyim yakın tanıdıklarım, siz şanslı olmayabilirsiniz iade reddi alabilirsiniz.
    50 tl daha verin forumda bahsediler CM, FSB gibi düzgün PSU'lar alın.

Kasanın resimleri aşağıda mevcuttur.
    Herkese iyi forumlar..

Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 23 Temmuz 2013; 14:20:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

Şimdi belki de sağdan soldan bir arkadaş gelip diyebilir "Ben bu kasayı kullanıyorum hiç sorunum yok".

Bu yorumu yapacaktım ama vazgeçtim

Elektronik dünyası böyle işte, her cihaz herkeste istenildiği gibi çalışmıyor ne yazık ki.

Neyse,geçmiş olsun.
  • Bu kasanın psu'su sitesinde yazdığına göre 435w veriyor 12v kanalından, sendeki ürün muhtemelen arızalı...
  • Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

Elektronik dünyası böyle işte, her cihaz herkeste istenildiği gibi çalışmıyor ne yazık ki.

Neyse,geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Peki sen bu üründe hangi sistemi kullanıyorsun CPU ve GPU olarak ?

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bu kasanın psu'su sitesinde yazdığına göre 435w veriyor 12v kanalından, sendeki ürün muhtemelen arızalı...

Firmanın deposundan 2 farklı paketi açılmamış ürünün çıkışlarını yükteyken ölçtük. Dediğin şekilde belkide gelen serinin tamamında bir arıza olabilir ama benim artık bu markaya güvenim kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 23 Temmuz 2013; 15:24:09 >
  • Arızalı bir parti ürün denk gelmiştir, teknoloji her alanda şans işi. Bugün binlerce lira verdiğimiz bir çok ürün grubunda bile kronik sorunlar olabiliyor. Xigmatek markasına sempati duyuyorum ve ürünleriyle ilgili hiç şikayetim olmadı.

Zaten Asgard 382 modelini de forumda yüzlerce kez önerdik, alan kişilerde şimdiye kadar sorun belirtmediler. Sizin şanssızlığınıza denk gelmiş ama sonuçta ürünü iade edebilmişsiniz, buna da şükür etmek lazım.
  • Orijinalden alıntı: Zagor88

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

Neyse,geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Peki sen bu üründe hangi sistemi kullanıyorsun CPU ve GPU olarak ?

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bu kasanın psu'su sitesinde yazdığına göre 435w veriyor 12v kanalından, sendeki ürün muhtemelen arızalı...

Firmanın deposundan 2 farklı paketi açılmamış ürünün çıkışlarını yükteyken ölçtük. Dediğin şekilde belkide gelen serinin tamamında bir arıza olabilir ama benim artık bu markaya güvenim kalmadı.

Kullandığım sistem, sistem tercihlerimde yazıyor aslında ama kısaca özetliyim sizin için :

Amd Fx 6300

Gigabyte 990FXA-UD3 anakart

Sapphire 7870xt

8gb ram (dual)

128 Sandisk ssd

250 gb sata2 hdd

asus dvd rw

kasa zaten Asgard

gibi.

Yaklaşık 17-18 saat diablo oynadım (genel ihtiyaç aralarını saymazsak aralıksız,ki oyun hep açıktı) sorun çıkarmadı hiç.

Benim de ekran kartı "coil whine" denilen sesi çıkarıyor işte,birebir değişim ile aynısını aldım o da çıkarıyor. Muhtemelen o seride problem var, şans işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Arızalı bir parti ürün denk gelmiştir, teknoloji her alanda şans işi. Bugün binlerce lira verdiğimiz bir çok ürün grubunda bile kronik sorunlar olabiliyor. Xigmatek markasına sempati duyuyorum ve ürünleriyle ilgili hiç şikayetim olmadı.

Zaten Asgard 382 modelini de forumda yüzlerce kez önerdik, alan kişilerde şimdiye kadar sorun belirtmediler. Sizin şanssızlığınıza denk gelmiş ama sonuçta ürünü iade edebilmişsiniz, buna da şükür etmek lazım.

Sizde haklısınız ama ürünün garantisini segment veriyor ve arıza tespit onarımları şu şekilde yapılıyor;

"Oğlum ürünü tak görüntüyü al sabaha kadar çalışsın kapanmazsa geri yolla."

Böyle saçma bir servisin garantisinde ürün almak pek akıl karî değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI
    Yaklaşık 17-18 saat diablo oynadım (genel ihtiyaç aralarını saymazsak aralıksız,ki oyun hep açıktı) sorun çıkarmadı hiç.

Benim de ekran kartı "coil whine" denilen sesi çıkarıyor işte,birebir değişim ile aynısını aldım o da çıkarıyor. Muhtemelen o seride problem var, şans işte

Biz çölde kutup ayısına bile rastlayamıyoruz ki. Ati sevmem ama güzel sistemmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 23 Temmuz 2013; 16:09:11 >
  • Bu forumda çok çok övülen bir teknoloji sitesi/firmasının bile bu tarz bir olayı bizzat bana yaşattığını söyliyeyim o zaman. Hatta forumda bahsini bile etmiştim. Ürünü iki kere gönderdim, ikisinde de sorun yok denilerek gönderildi, yapılan şeyin de 3D Mark Vantage vb. stress programları ile ekran kartına yük bindirip kontrol ettiklerine inanmalarıdır. Kardeşim oyunlarda falan sorunum yok ki, ekran kartı masa üstünde, oyunda, yani her alanda karıncalanma yapıyor. Yaşı müsait olanlar bilir 80-90'lı yıllarda TV'de analog anten kullandığımız zamanlar mahalleden, motor, araba geçtiğinde görüntüde karıncalanma, parazitlenme olurdu, benim ekran kartıma olan olayda görüntü olarak aynısıydı ama bunun tespitini yapmaya üşendiler onca uzun açıklamalarıma rağmen.

Bunca olayın sonucunda ürünü iade etmeye kabul ettirdim güç bela, olaylar sonrasında sinirli olduğum içinde ürünle birlikte monitörde ki karıncalanma olayını videoya çekerek CD yoluyla karşı tarafa ulaştırdım. Sonuçta sırf onların üşengeçliği yüzünden yalan söylüyormuşum damgasını kendime yedirememiştim. Maalesef ki burası Türkiye..

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Bu forumda çok çok övülen bir teknoloji sitesi/firmasının bile bu tarz bir olayı bizzat bana yaşattığını söyliyeyim o zaman. Hatta forumda bahsini bile etmiştim. Ürünü iki kere gönderdim, ikisinde de sorun yok denilerek gönderildi, yapılan şeyin de 3D Mark Vantage vb. stress programları ile ekran kartına yük bindirip kontrol ettiklerine inanmalarıdır. Kardeşim oyunlarda falan sorunum yok ki, ekran kartı masa üstünde, oyunda, yani her alanda karıncalanma yapıyor. Yaşı müsait olanlar bilir 80-90'lı yıllarda TV'de analog anten kullandığımız zamanlar mahalleden, motor, araba geçtiğinde görüntüde karıncalanma, parazitlenme olurdu, benim ekran kartıma olan olayda görüntü olarak aynısıydı ama bunun tespitini yapmaya üşendiler onca uzun açıklamalarıma rağmen.

Bunca olayın sonucunda ürünü iade etmeye kabul ettirdim güç bela, olaylar sonrasında sinirli olduğum içinde ürünle birlikte monitörde ki karıncalanma olayını videoya çekerek CD yoluyla karşı tarafa ulaştırdım. Sonuçta sırf onların üşengeçliği yüzünden yalan söylüyormuşum damgasını kendime yedirememiştim. Maalesef ki burası Türkiye..

Sonuna kadar katılıyorum. Bizim ülkemiz sadece komisyonculardan oluşuyor. X firmadan 50 ye alıp Y firmasına 80 e satsam bana yeter, bir şey olunca nasılsa garantisini ben vermem mantığı ile hareket ediyor herkes.

• Corsair 200r alin kasayi komple iade ederek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

Evet beyler yaklaşık 2-2.5 ay kadar evel kendime imzamda bulunan kasayı topladım. Kasa olarakta kasa ile birleşik 600w PSU barındıran Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition modelini seçtim. Model gerçekten canavar gibiydi 8 adet 12-14 cm fan slotları USB 3.0 girişleri ile heybetli ve aşırı sessiz çalışan bir kasaydı. Yalnız kasada şöyle bir sıkıntı çıktı. GTX 560 ile oyunlarda kapanma yapıyordu. GTA 4, Tomb Rider 2013 gibi oyunlarda kart 50-60 hatta zorlarsak 90 fps aldığım kart oyuna girince 15 dakika sonra makineyi kapatıyordu. LoL gibi basit bir oyunda bile teamfight'larda makine kapanıyordu.

Bende önce GTX560'ı bir güzel söküp aldığım yere götürdüm. Adamlar test ettiler sabah 9 da verdim öğlen 12 de gittim adam bıraktığım gibi hala NFS oynuyordu. Sıkıntı olmadığını söylediler geri aldım. Sonradan koca kasayı yüklenip götürdüm, test edildi ve PSU arızalı olduğu söylendi. Segmente göndereceklerini 1 haftaya geri geleceğini söylediler. Bende kasamı aldım yan dükkanımdaki esnaftan CM 460W PSU idarelik aldım. Taktım, hiçbir oyunda ne kasma ne donma ne kapanma oldu. Canavar gibi oldu alet.

20 gün bekledikten sonra segment geri yollamış ve "Arızası yok sağlam, İADE" yazmışlar. Vida izleri vardı, dedim belki ufak bir arıza vardı giderdiler söylemek istemediler. Eve gelip taktım, oyuna girdim on dakika sonra kapandı. Gene aldım PSU'yu götürdüm dediler işinizi hızlandıracağız 3-4 güne getirtmeye çalışıcaz. Verdim üzerine 20 gün daha bekledim. Bu arada kasa 460W ile canavar gibi akıyor. Gene geri yollamışlar PSU'yu gene "Arızası yok sağlam, İADE" yazmışlar.

Konuştum firmanın yetkili abisiyle, bana sağ olsun bire bir değişim yaptı. Sevinçli bir şekilde eve gittim PSU'yu taktım oyuna girdim. 1 saat kadar tuttu, ağzım kulaklarımda ÇAT diye kapandı makine. Sonra tekrar makineyi yüklendim götürdüm dedim bu böyle olmıcak arızanın PSU olduğuna %100 eminim alın bunu adam akıllı test edin.

Hadi aldığım makinede cenabetlik oldu bozuk çıktı. Hadi segment geri yolladı olmadı. Hadi 2. PSU da bozuk çıktı. Bu nasıl iş ? Çeşitli testler sonucunda şunu öğrendik.

Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W PSU max 150W çıkış verebiliyor. 2 farklı PSU ile PSU TESTER cihazında denedik. Oyuna girmeyince boşta 50-60 watt ile düzgün çalışıyor, oyuna girince 150w üzerine çıkınca PSU kısadevre korumasına geçip kapatıyor. Dış kasası 10 numara olan bu kasanın PSU'su 10 lira etmez.

Arkadaşlar ben bu kasaya 190 tl vermiştim temiz kullandığımdan iade ettim onun yerine üzerine 70 tl daha koyup Kingston HyperX 3K 120 GB SSD HDD satın aldım.

Şimdi size bunu yazmamın amacı eğer boş kasa olarak almak istiyorsanız bu kasayı %100 tavsiye ederim. Gerçekten mükemmel dizaynı ve hava akışı sağlayan fan bölgeleri, kablo saklama kanalları herşey mevcut. Ama PSU ile birlikte alacaksanız size önerildiyse bu yazdıklarımı gözden geçirerek birkez daha düşünün.

Benim amacım aldığım firmayı kötülemek olsa firma ismini belirtirdim.
    Amacım Xigmatek'i kötülemek olsa Kasayı bu kadar övmezdim.
    Bu kapanmalar yüzünden benim 3 senedir kullandığım 1 TB HDD ömrüm %90 dan %60 a düştü(2 ayda).
    Bu konuyu açtım ki bu kasayı beğenipte almak isteyenlerin başı ağrımasın, benim gibi uğraşmasın. Ben şanslıydım çünkü aldığım firmanın bayisiyim yakın tanıdıklarım, siz şanslı olmayabilirsiniz iade reddi alabilirsiniz.
    50 tl daha verin forumda bahsediler CM, FSB gibi düzgün PSU'lar alın.

Kasanın resimleri aşağıda mevcuttur.
    Herkese iyi forumlar..

Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition

kapanma sebebinin işlemci sıcaklığı ya da anakrt olabilir mi..bendede xigmatek midgard var(kasayla gelen 600 watt) ve işlemci 4100 çok ısınıyordu oyunlarda kendini kapatıyordu makina..sonra macunla işi çözdüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 29 Temmuz 2013; 15:02:51 >

• M-A-R-S kullanıcısına yanıt
    CPU boşta 25 oyunda 40-45 , GPU boşta 32 oyunda 45-65 derece arası. 450w ile çalışan sistem 600w ile çalışmadı. Ne kadar ilginç değil mi ?
  • hort olucak biraz ama, aynı kasadan arkadaşa kasa topladık 3 gün önce. Aynı power supply var. Olur olmadık reset atıyor, bazen 7 saat hiç reset atmıyor. Bazen açıldıktan 10 dk sonra reset atıyor. Anakarttan şüpheleniyorduk ama büyük ihtimal psu, konunuzun çok yardımı oldu, yarın aldığımız mağazaya götüreceğiz bakalım durum ne olacak umarım test cihazları vardır. Konunuz için teşekkürler.
  • aynı şekil hort olucak ama bende aynı durumdan şüpheleniyorum işlemci sıcaklığıda artıyordu fanıda değiştiricem devam ederse demekki sorun psu dan alacak olan varsa bu kasayı almasın..
  • Arkadaşlar fan alacağım ek soğutma amacı ile ancak kaç mm almam gerekli?
  • aynı kasanın xacp-500w psu lu modeli ile almıştım.
    R9 380 ile sorunsuz kullanıyorum.

Biraz şanş işi bu işler kavun değilki koklayasın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.