Şimdi Ara

Xigmatek aurora 240 pompa hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon üzerinden xigmatek aurora 240 satın aldım. Kurulumu yaptım ve pompa hızı için ayarları otomatikte bırakmıştım. Bu ayarlarda 3000-3200 rpm hızında çalışıyordu. Forumlarda pompanın full hızla çalışmasının daha iyi olduğu yönündeki tavsiyeler üzerine ayarları full olarak değiştirdim. Bu sefer pompa 4700 rpm hıza çıktı. Bir süre bu hızda çalıştığında pompadan su sesi geldiğini fark ettim. Bunun üzerine ürün kullanma kılavuzunu inceledim. Kılavuzda pompa için 2600 rpm + - %10 yazıyordu. Bende bir sorun olmaması için pompa hızını %50 ye alarak 2600 rpm ye sabitledim. Bu arada anakarttaki tüm fan soketlerinde denedim değişen bişi olmadı. Hatta eski dual core lu pc de denedim ondada 4700 rpm olark gördü. Bu seriyi kullanan arkadaşlar varsa sizde durum nedir? Pompa için 4700 rpm çalışması sorunlu olduğu anlamınamı geliyor? Eğer öğleyse satın alalı 15 gün olmadı, iade mi etmeliyim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Anakartım gigabyte z270x-ultra gaming, cpu i7-6700
    Buda eski pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PolestarFx -- 13 Ağustos 2020; 14:4:28 >

• Sıcaklıklar ne durumda? Sensörde sıkıntı varsa iade etmeye uğraştığınıza değmez. Kullanımı etkilemeyecek ufak bir fabrikasyon hatasıdır. Sıcaklıklar normalin üstündeyse pompa arızalı ve boşa dönüyor olabilir. Kesinlikle iade edin.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım gibi şu anda hızı %50 de 2600 rpm ile sınırkadığımda boşta ortalama 35 derecede. HeavyLoad programı ile yükte 30dk lık teste 60 derecede çalışıyor. Oyunlarda ortalama 50 derecelerde. 65 W lık işlemci fazla ısınmıyor ama ilerde 95 W lık K işlemciye geçince ne değerler verir bilemiyorum. Çünkü pompanın değerleri düzgünmü emin değilim. Gerçekten 4700 rpm demi çalışıyor yada hatalımı gösteriyor bilemiyorum.
  • Pump + fan değerini gösteriyor olabilir mi? Zira 4700rpm çok yüksek.
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    Sadece pompa. Fanlar ürünle gelen kontrolcüye takılı ve oradan hız kontrol ediliyor. Oda 2 kademe normal ve hızlı olmak üzere. Zaten konu açmamın sebebide bu. Pompa da bir sorun var gibi. Yukarıda yazdığım gibi 2 bilgisayarda denedim full hızda 4700 rpm gösteriyor. Kafamda bi dolu soru tam olarak ne yapacağıma karar veremedim.
  • Pompada sorunyok. Bende de 4700 Rpm gösteriyor. Manuel olarak yarı yarıya düşürdüm. Yüke göre max 3000 Rpm ayarladım.
    Pompanın aşırı dönmesi suyun verimli ısınıp ısıyı iletmesi konusunda tereddütüm olduğundan böyle yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 29 Ağustos 2020; 14:28:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.