Şimdi Ara

Xigmatek ve Xilence fan alacaklar !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ruhsuz__

Noctua nın 14mm lik fanını aldım oda sesli geldi bana sorun bende anlasılan daha takmıyorum

pes doğrusu
    14 cmlik noktuadan da ses gelirse daha ne kaldı geriye
    ben de senin gibi artık takmamaya çalışacam. biraz havalar ısınsın sıcaklığa bağlı
    problem olursa o zaman çaresine bakacam.
  • Bende Sessiz Olarak Zalman F3 Var Çok Memnunum 1800Rpm İyi Üflüyor.Size Sesli Gelebilir Fakat Benim İçin Gayet iyi Ve Çok İyi Üflüyor
  • 1 ay önce Vatan compiter'e gittim kasama mod yapıcaktım biraz kasa hava akımını arttırmak için;
    7x12cm fan aldım 2 adet Coller Master,2 adet Xigmatek,3 adet xlience aldım xlience'den 3 adet almıycaktım
    Oradaki görevlilerden biri___ bu fanların hepsini xlience al ne olur bak birdaha kesin gelirsin bu fanları getirmeye dedi onun üzerine oradaki ercüment abi'de aynı görüşte olunca sonra 3 adet xlienche almış oldum
    Üzerinde Coller Master ve Ximatek 20 dba yazıyordu Xlianche 21 dba 7 adet fanı aldım gittim eve kasayı kestim biçtim fanları taktım Xlienche'den sadece rüzgar sesi geliyor diğer sessiz görüken Coller Master ve Ximatek
    çıkardığı sesleri bir duysanız davul çalıyo sanki sonra gittim Coller Masterleri verdim hemen değişim oldu yerine Xlienche aldım taktım süper sessiz ve hava sirkülasyonu çok fazla bir fan,
    Bastım powwer'a sessizlik çöktü biraz 1saat çalıştı kasa Ximatek fanlardan 1 saat sonra bir uğultu sesi çıkmaya başladı fanların ikisinden haydaaa dedim kafam ağrıdı sesten ertesi gün götürdüm Vatan compiter'e
    bu ürünler açılmış dedi;_Evet açıldı dedim açılmadan deneneyemeyiz dedim.Şikayetiniz nedir dedi_20 dba yazan fan 21 dba'dan fazla ses çıkarıyor dedim tamam dedi bir kağıt verdi bekle 48 saat,48 saat sonra sorun yok dediler telefonda bende gitmedim 1 hafta falan zaten oraya gidip gelmem 2 adet yeni fan parası sonra sms atmışlar bana ürününüzde sorun bulundu gelin adlın isterseniz iade edin,iade ettim zaten fanlar oradaydı
    çıktım yukarıya xlienche aldım 2 adet geldim taktım kasaya süper sessiz oldu kasam Adam en başta bana demiştiki xlienche al bende hepsi denemekti amacım iyi ve kötü olan fanları ortaya çıkarıp bilgi sahibi olmaktı
    O gün işlemcime Ximatek cpu soğutucu almaktanda vazgeçmitim.
    Ximatek,Coller Master,Thermaltake bu fanlardan almayın bence uzak durun Xlienche hem yeni bir ürün süper soğutma sessizlik mevcut tercihimdir
    Biraz uzadı bu konu,ama benim yerime bir başkası düşsün istemem bilgi paylaşmak iyidir

• 6Clas, özetle 12cm fanda kesinlikle xilence tavsiye ediyorsun doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 31 Mart 2010; 16:28:50 >
  • quote:

6Clas, özetle 12cm fanda kesinlikle xilence tavsiye ediyorsun doğru mu?

Evet Xilence tavsiyem kesinliklikle 12cm fanlarda.Eğer inanmaz isen al hepsinden dene ama zaman kaybetmiş olursun boşuna
  • Peki vatan ilk baştaki cooler master'ları nasıl iade aldı? Hani hem kutusu açılmış hemde azda olsa kullanılmış olduğu için soruyorum.
  • Coller masterlerin 1'tanesini açtımda denedim sonra aynı gün içinde götürdüm verdim aldılar o müşteri hizmetlerinin sorunu teslim alıyorlar sonuçta servisede gitse mecburen alıcaklar sünkü fanlarda beklenenden fazla ses vardı
  • Tamamdır saolasın.
  • Benim şimdiye kadar kullandığım en sessiz kasa fanı 4-5 yıl önce 10 liraya aldığım coolermasterin bir fanıydı.Egzos fanı olarak kullandım hiç ses yapmıyordu. daha sonra denediğim termaltake, tx, titan, silverstone fanlardan en sessizi titan oldu
    8 lik xsilence fanı da sessiz ama şu an kullanmıyorum.Anladığım kadarıyla fan işi biraz da şans işi. her elektronik eşyada olduğu gibi. Ama şu var kesinlikle fanların teknik bilgileri gerçeği yansıtmıyor. 16dba lık fan 21dba lık fandan daha fazla ses çıkarıyor. en güzeli imkan olacak tüm fanları alıp kasada deneyip öyle kullanmak, yoksa sonuca ulaşamıyorsun. Ben artık takmıyorum kasamda biraz ses var ama hdd den zannediyorum fanlardan da biraz hava üfleme sesi geliyor. hdd sesi ile birleşince biraz ses oluyor, ama makul seviyede
    arkadaşlar çok sessiz kasa istiyen mümkün olduğunca fan kullanmayacak bu için raconu budur kolay gele..

• Xilence 8lik fanları 1.5 yıl önce yani 2008 ağustos ayında 15 liraya almıştım şuan 5 lira. Şaka gibi niye böyle düşmüş fiyatları? Dandik oem fanlar bile 5 liraya satılırken çok ilginç geldi bana fikri olan var mı?
  • O dediğin fan bende var ve bayağı sessiz sebebi ise Hava akışı: 19,6 CFM 1500rpmde yani ne kadar az cfm o kadar az para
  • Xilence 12mm sipariş verdim bakalım nasıl bişey olacak..

Xigmatek fanlarda bahsettigim motor sesi asagıdaki videoda belli oluyor..

ilgili video
    http://www.youtube.com/watch?v=zDeINlrCSTc&feature=related

edit: evet untmusun ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 3 Nisan 2010; 22:17:31 >
  • Videoyu eklemeyi unuttun heralde ruhsuz.

Edit: Seyrettim, en sondaki thermalright x-silent cidden iyi, Xigmatek ise dediğin gibi zırıltılı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 3 Nisan 2010; 23:07:54 >
  • Videoyu bende seyrettim, xigmatek fanı çalışırken gerçek gözle hiç görmedim ama videoda zırıltı duyulabiliyor. Fanın sessiz olduğunu söyleyen arkadaşların konu hakkındaki yorumlarını bekliyorum.
  • Bahsettigim cızırtı video da belli oluyor. Ben ilk bendeki fanlarda sorun var sanmıstım ama sonra anladım xigmatekler böyle..
  • Xigmatek fanların sadece görüntüsü cezbeder insanı performansı vasattır
  • Ximatek uzak durun Xlienche alın doğru anlamışmıyım yawww isimler çok yakın hangisi iyi hangisi kötü karışıyor
    sonra iyi fanı alacaz diye en kötüsünü almayalım
  • Bu fanda performansılıdır AKASA APACHE BLACK(eski rengi kötüydü şimdi tamamen siyah modeli var) 12CM S-FLOW ULTRA SESSİZ PWN FAN 30tl

En performanslı derseniz Noctua NF-P14 FLX 14cm Fan 50tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardiyak22

Videoyu bende seyrettim, xigmatek fanı çalışırken gerçek gözle hiç görmedim ama videoda zırıltı duyulabiliyor. Fanın sessiz olduğunu söyleyen arkadaşların konu hakkındaki yorumlarını bekliyorum.

Xigmatek fanlarda sanki motorlarında bir sorun varmış gibi sanki sürtünüyormuşcasına ince çşşşşşşş :) diye bir ses gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

noctua nın 14 lukleri oneririm çıt ses yok

hocam nerde o 14 lük fanlar link verirmisin..

@ruhsuz ben hafta sonu denicem sstone yi en geç pazartesi yorum yazarım..

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2588

http://www.sanalmarketim.com/urun/ace360cbe470f83e94778b353d40f0ff/NOCTUA-NF-P14-FLX-140mm-1200-750Rpm-19dB-Kasa-Fani

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.