Şimdi Ara

Xigmatek ve Xilence fan alacaklar !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet vatan dan aldıgım kırmızı ledli xilence fan elime ulsatı. xigmatek (turucu yapraklı beyaz ledlı ) lerden birz daha sessiz ama o garip motor sesi yine var.. Ama biraz daha sessiz. Su an kasada bir adette 12mm kırmızı ledli revoltec fan var ondan sürtme sesine benzeyen cızırtı yok. Fan arayan arkadasların aklında olsun..

@Alphaville28

14mm noctu dan kullanıyorum psu da en düşük devirde sessiz sayılır yüksek devirde gürültülü ama motor sesi yok hava sesi var ...
  • @ruhsuz,

xilence fandaki bu cızırtı sesi kasanın dışında yani kasaya monte değilken çalıştırdığındada duyuyormusun?

Birde cızırtıyı duyduğun fanları, kontrolcüye değilde anakarta bağlayıp denedin mi? Kontrolcü kaynaklı sorun olmasın?
  • Fanları kontrol ederken kasaya monte etmeden fanı elimde tutup direk anakarta baglıyarak kontrol ediyorum. Sonra fan kontrolcüye baglıyorum kullanmak için (sunbeam rheobus extreme fan kontrolcü) ve devrilerini kısıp ses seviyelerine bakıyorum. Cızırtı gibi ses yapan fanlar en düşük devirde de en yüksek devirde de o sesi yapıyorlar motorlarından geliyor. (Kasa daki bütün fanları en düşük devirde kullanıyorum sessizlik için..)

Bir sürü marka fan degiştim.. Su an kasamda :
    14mm noctua (psu ya takılı)
    14mm xigmatek (Kasanın önünde)
    12mm revoltec (işlemcide)
    12mm xilence (egzoz fan)
    2x92mm thermalright ( ekran kartında)

Hepsinin devri en kısık halindeyken en sesli den sessize dogru yazayım..
    14mm xigmatek ( Cızırtı yapıyor)
    12mm xilence (Cızırtı yapıyor)
    14mm noctua (Hava sesi geliyor motor sesi yok)
    12mm revoltex ( Çok az bi hava sesi ve çok hafif bir cızırtı)
    92mm thermalrgiht ( 0 ses duymak içi kulagımı dibine getirmem gerekiyor)

Gece kullanırken sadece psu cpu ve vga nın fanlarını acık bırakıyorum digerlerini kapatıyorum kontrolcüyle ancak sessiz oluyor ortalık ( Hdd de de aerocool hdd kutus mevcut oda işini güzel yapıyor hdd sesini iyi kesiyor.. )

• Ayrıntılı karşılaştırma için öncelikle teşekkürler. Bende de rheobus extreme var ve 80mm 2 tane xilence bağlı, cızırtıyı bu modelde duyamadım ama sırf sen yazdıktan sonra daha dikkatli inceleyeceğim.

Peki bu cızırtıyı kasaya iyice yaklaştığında mı ancak duyuyorsun yoksa normal pc karşısında sandalyede otururken de kendini hissettiriyor mu cızırtı?
  • bende xilence 80mm 3 tane fan almıştım tanesi 5 lira olunca, az üflüyor ama sessiz bence ve bende de ses takıntısı var
    ama akasa amber dedikleri 80mm fan süper üflüyor ve bence o üflediği havaya göre sessiz,
    80mm olarak akasa amber tavsiye ederim;

120mm ve yukarısı ses konusunda glacialtech en sessizi emin olun ama cmf düşüktür,
    kulağınızı değil yaklaştırmak, fana dayamanız gerekir, beni huzura kavuşturan tek fan glacialtech
    ama dediğim gibi az üfler; full devirde bile mavi ledli coolermaster fanların 5v ta çıkardığı sesten az ses çıkarır
    saygılar
  • http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=28_30&products_id=140

Enermax ın yukarıdaki modelinden kullanan var mı?

http://www.enermaxusa.com/catalog/images/main_magma.jpg

18db 69cfm diyor.

Şuana kadar kullandığım en sessiz fan glacial. Sesini duymanız için kulağınızı daymanız lazım fakat az hava üflüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 14 Nisan 2010; 2:23:49 >

• @mav1li

Magma daki deger yanlıs yazılmıs malesef. 18 dba yazıyor ama 25 den asagıya degil cıkardıgı ses. Yani 21 dba yazan coolermaster fandan sesli..
  • İstersen bence bir de bu ürüne bak derim. XILENCE nin beyaz led li fanı. Sana linkini vericem. Sayfayı inceleyebilirisin. Göründüğü kadarıyla ellerinde baya bir çeşit var.
    http://www.moddshop.com/catinfo.asp?mrk=237&cid=501&typ=&brw=&offset=&src=&stock=&kactane=21
  • hocam o fan sürtünme veya cızırtı sesi fanı kasaya tutturduğunuz vidaları çok sıkmanızdn da kaynaklanıyor olabilir. Bende de aynı sorun vardı sonradan vidaları gevşettim on numara oldu. İşlemci fanı haricinde ses yok o da ızgaralar yüzünden.
  • 92mm ile 140 m sesleri tabiki aynı olmaz farklı markaları kendince kıyasladın ama büyüklük kücüklükleri durumu degistiren seyler.
  • Arkadaşlar ben firebal'da 22 cm'lik fanlar buldum. Bunlardan almayı modifikasyon yaparak kasama takmayı düşünüyorum. 800 rpm hızında 18 dba ses çıkarıyor yazılı. Fan yönünü değiştirebildiğimiz bir de düğmesi var. ne dersiniz? Link aşağıda. Önerilerir misiniz?

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=PS223012W
  • ben xıgmatek aldım 1254 olanından yani siyahından diğerinden yoktu gerçekten değişik bir mtor sesi var ama tt lerden sonra ilaç gibi geldi bu arada kasada kullanmıyorum notebook soğutucusunda kullanıyorum
  • Xilence'ın 12 cm'lik modeli bende de var. Fanı yere göre dik olarak kullanında çok sessiz. Yani işlemci fanı ya da arka egzoz fanı olarak kullanınca sessiz ama ters kullanınca (üst egzoz fanı olarak) tam devirde cızırtı sesini ben de duydum. Göbeği yağlayınca ses kesiliyor.
  • bağlanan yer çok önemli. ben cama bağladım çok ses yapıyor şu an ama daha sağlam bir yere bağladığımda çok sessiz. bunun sebebi fanın nispeten yüksek bir devirde çalışması ve titreşim üretmesi. eğer monte ettiğiniz ortam titremeye müsait'se ciddi ses yapabilir.

ocz vandetta içinden çıkan 12 cm fan da çok sessiz fakat onda sessizliği devir hızını düşürerek kazanmışlar. pek başarılı değil yani :)
  • konu biraz eskidi ama ucuz etin haynisi yenmez denirya o durum
    sessiz fan istiyorsanuz enermax noctua silverstone gibi markalara bakın

ha o paraları vermeye değermi

para/sessizlik ortansını kafanızda kurun ona göre satın alın
  • ARKADAŞLAR bende colormaster rc 690 kasam var...eksoz fanı alacagım xılence mı yoksa xımatek mı onerırsınız 120 mm de ya da onerdıgınız bır urun varmıdır..
  • xilence 140 mm lik 2 tane var kasadada 120 lik vardı 2 tane. 140 lıklar için xigmatek in fan kontolcüsü kullanıyorum ses şikayetim yok. öok az belli oluyor çalıştığı okadarda belli olsun sorun artık
     Xigmatek ve Xilence fan alacaklar !!
  • ya lanet olsun böyle firmaya bende bir Psu aldım xlience 480wat allah şükür 8800gt ile kullandım bir ay sonra elektrikler kesildi pirizde kalmış bilgisayar psu yandı garantide 1ay 4gün kaldı bende heralde adamlar yapamadı bana parasını ödüyücekler veya sıfırını yolluyacaklar gittim müşteri hizmetlerinden aldım eve getirdim psu yu hiç kutunun içine bakmadım eve götürdüm sevinçle kutuyu açınca heryeri çizik sanki zımparalamaya kalkmışlar becermeyip vazgeçmişler gibi heryeri çizikti bende çizik olsun bizim olsun dedim baktım heryeri toz içinde dedim tozuna kompresörle hava basarım bişey kalmaz dedim Pc takayım bi bakalım dedim ilk takışta siğorta attı bende dedima atacağı varmış neyse Pc ye bağladım siğortayıda açtım pc bi açtım ses namına bişey yok allah dedim kaliteli bi fan koydular heralde sonra pc yi arka güç düğmesinden kapatacaktım ki fan dönmüyor sonra dedim heralde ısınınca çalışıyor heralde 6 saat sonra kasanın üstüne elimi uzatınca direk fişten çektim meğerse fan dönmüyormuş soğumasını bekledim daha sonra anladım ki bu haliyle hayatta kabul etmeyecekler sıfırını vermeyecekler şuan 6-7 aydır parasızlıktan dolayı aynı dandik psu yu kullanıyorum fanını elimle döndürürken zırzır ses çıkarıyor anladım fan sürtüyor yağladım geri taktım şuan biraz daha rahat dönüyor bana verilen psu nun garanti yapışkanı sökülmüş haldeydi şuan garantiye versem sizce parasını geri alabilirmiyim ki ? ama xlience Psu almayın istediği kadar sözde ödül almış olsun Tagan psu lardan şaşmayınnn

• quote:

Orijinalden alıntı: sergeant_sebastian
    konu biraz eskidi ama ucuz etin haynisi yenmez denirya o durum
    sessiz fan istiyorsanuz enermax noctua silverstone gibi markalara bakın

ha o paraları vermeye değermi

para/sessizlik ortansını kafanızda kurun ona göre satın alın

enermax kullaniyormusunuz bu urunu dusunuyorum ben şiz kullanıyormusunuz sessizlık ıstıyorum
  • Xigmatek fanlardan bende kullanmaktayım görünüş itibaiyle çok güzel ama sesli eski fanımın yerine almıştım 3pinli olduğu için anakarta bağladım ve sonuç elektirikli süpürge gibi nedeni ise basit 1500 rpm olması eğer sesiz fan istiyorsanız 120 cm'lik fanlarda maksimum 1300 rpm geçmesin
    yada sesizleştirme imkanınız var anakart üstünde 4 pin'lik fan girişi varsa oraya bağlamınz yeterli 1000 1200 rpm arasına düşecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.